icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

denisah6
1. jún 2023

Môžem poprosiť o zhrnutie? Posledné viem, že autorka čakala na sesternicu.

janage
1. jún 2023

@amaro vrátila som sa na začiatok, máš pravdu v pondelok napísala, že už písal aj muž a odpoveď po 3 dňoch.
Dovtedy ale stále bolo že 2 správy a raz telefonovala s nevestou. Neupresnila kedy. Ďalší fakt, rodine o ktorej vie, že spraví rosambo to povie až týždeň pred.
Áno je pre mňa ťažké pochopiť, že čakám 3 týždne čo asi bude. Tak nemám odpoveď do týždňa tak sa vtedy rozhodnem či idem nejdem a tak to aj poviem sestre mame.

alica2202
1. jún 2023

@denisah6 sesternica prisla, vyhucala sa na autorku aj jej manzela, ze jej kazi svadbu, ze ved to bolo jasne, ze ma prist, aku pozvanku cakala. Nech presvedci rodicov, nech idu na tu svadbu (lebo uz ani rodicia autorky nejdu a ani sestra) a ze nech si autorka s muzom robia co chcu. A harmoniku uz nechce :D

denithestrange1993
1. jún 2023

@pragmaticka pokial pride niekto ku mne a vynada mi ako najvacsiemu podrazakovi tak ja sklopim usi lebo chuderka nevesticka vystresovana nesvojpravna???? Asertivitu mala pouzit nevesta. Mne to uz pride ze clovek aby sa mal klanat neveste,lebo jej velky den. A pritom je to naopak,hostia sa pridu zabavit,cestuju velku dialku a ja ako nevesta by som si dala sakra zalezat na tom aby sa citili vitani a obskakovani (pozvanky,kolace,palenka,dobre jedlo,prijemna hudba,darcek pre svadobcanou,podakovanie za dary a ucast...).

mateson
1. jún 2023

@diaszoky nič hlúpejšie som v tejto debate ešte nečítala 🤦 vieš čo je zničený život ?? Určite nie to, že ťa niekto nepozve na svadbu. A radiť jej aby poslala link na túto debatu 🙆

katkami123
1. jún 2023

@diaszoky
A ty si myslíš, že taká podivínka, ktorá sa takto krúti ako kolotoč, len aby nepovedala pravdu, niekedy v živote prizna pravý dvôvod? Zabudni.

Ja osobne, ak budeme vychádzať z toho, že je narcis a manipulátor, tak sú to vnútorne nešťastní ľudia, ktorí sa cely život s každým porovnávajú, musia mat všetko, čo aj ostatní, nedokážu sa tešiť úprimne z toho, čo majú a z maličkostí, lebo niekto iný ma čosi lepšie a krajšie. Mä lepší vysavac, lepšie zarába, je štátny v praci, ma krajšie kvety v kvetináči atd. Čiže z toho všetkého mi vychádza, ze vnútorne cely čas autorke iba závidí, možno aj úplne maličkosti a malichernosti, kde by si iný poklepal po čele. Ten typ človeka, ktorý bude závidieť aj chorobu.

Autorka, určite neveste nepreposielaj diskusiu, to by ju odviezli na nosidlách.

Ešte ma zaráža ako tu idete robiť z autorkinej sestry a jej muža nesvojpravnych. Veď jej sestra a jej muž určite nie sú odkázaní na autorku, sú to dospelí ľudia, pre pána, každý sa ich tam bude zvedavý pýtať otázky a čo chudák jej sestra? Pôjde priamo do konfliktu ešte na svadbe s nevestou a jej matkou? Veď to by skončilo bitkou žien určite pri takýchto tvrdých povahách. Nezamysleli ste sa nad tým, lebo mna to ako prvé napadlo a hneď som to tu aj písala, že len predídu tým skutočnému, veľkému konfliktu a hádke, ktorá by na svadbe nastala? Keď jej sestra a matka sú priame a nevesta a jej matka tiež? Však to by tam aká mela vznikla. Na na 1 000 000% sa ich ostatní budú pýtať ich verziu, aj ju zvestuje rovno ďalej. Veď rozmýšľajte tu trochu, tie, ktoré ste proti konfliktom a tvrdíte, že neúčasťou by sa vraj pokazila neveste svadba, čo by naopak spôsobila ich účasť. Nie je lepšie predísť veľkému konfliktu na svadbe?

veronicka88
1. jún 2023

@unicornlady
@iwuskaaa našla som dievcata

amaro
1. jún 2023

@janage pozri, ja si myslím, že autorka (na môj vkus hlúpo) čakala do poslednej chvíle, že sa milostivá ozve a láskavo jej vysvetlí aký hrozný omyl sa stal a ze samozrejme je pozvaná. Aj ked je nad slnkonjasnejsie, ze ju tam nechcela. Ja už po druhej odignorovanej sprave/hovore človeka zaraďujeme do kategórie "nestojím mu za nič" a odpútavam sa. (Bavíme sa o správach, ktoré vyžadujú nejakú jednoznačnú a dôležitú odpoveď) Nevnucujem sa, kto ma v živote nechce, jeho rozhodnutie. Ja tiež nemilosrdne vymazujem pre mňa zbytočných ľudí, tak môže niekto aj mňa. Proste natoľko si cením seba aj druhých, že ak už nestíham písať romány/kecať hodiny vysvetľovačky, tak minimálne zareagujem stručne par vetami (v tomto prípade napr "jasné, že si pozvaná. Sorry nestíham teraz, ozvem sa a vysvetlíme si to, ale na svadbe ťa čakám). Autorka si (podľa mna) naivne myslela a ospravedlňovala nevestu sama pred sebou, preto kúpila dar (voucher na pobyt vies predsa aj den pred svadbou objednat cez net), kúpila si saty, nevravela rodine, preto aj tú tortu nezrušila, lebo stále verila že pozvanie príde a keby nevesta pred ňou zahrala divadielko (nie hystericke uvrieskane teátro), tak by na svadbu prišla. Pre mňa by to napr bola urážka, že ma niekto komu som vraj spriaznená duša, mesiac ignoruje. Ale stále platí, nevesta len žne, čo sama zasiala.

kikushaa
1. jún 2023

@denisah6 podla mna necitala ani toto, kym autorka cakala nevestu, zavolala jej nevestina matka, nahucala na nu po telefone ze ako si to predstavuje kazit jej dcere svadbu. Potom napisali ze teda harmoniku nepozicaju a az potom bola nevesta ochotna sadnut do auta a privalit sa. Tam autorje znadala a treskla dverami. Sama ked to pisem sa smejem, no uplna groteska! 😄😄😄

autor
1. jún 2023

mne urcite nejde o to aby som jej pokazila svadbu jedna vec je ze a moze mrziet ako sa ku mne zachovala a ze tam nebudem ale druha vec ze umyselne urcite neurobim nic aby som jej to tam pokazila alebo huckala niekoho proti nej ze pozri co mi spravila ..ako sa ku mne zachovala..to ze som to sestre aj mame povedala az teraz ma svoj dovod predsa..neviem aky vyznam by malo robit rosambo pred troma tyzdnami a teraz aky je v tom rozdiel...podla mna keby som to povedala skor bolo by to ešte horsie..mozno by sesternica povedala ze robim zbytocne cirkus ze ved ona ma este planovala pozvat do svadby je dost casu a mala v plane prist ešte osobne..

katkami123
1. jún 2023

A ešte keď sa matka jednej a matka druhej neznášajú? Stačilo by iba slovo a tie dve by si tam vlasy vytrhali, už teraz sú určite aj jedna, aj druhá ako na ihlách a to by potom ešte len bola svadba.

sccarlet
1. jún 2023

@veronicka88 čo si našla?

katkami123
1. jún 2023

Autorka, ja ti fandím, od tej sms, kedy si všetko napísala priamo, čo ta mrzí, všetko pekne vysvetlené, v skutočnosti ti v tomto sesternica nesiaha ani po členky. Ona sa zachovala ako hašterivé decko, po mamke, ty ako rozvážna, kludna žena, ktorá nechce konflikt a popriala si jej niekoľko krát všetko dobre, aj ze sa na ňu nehneváš. Radšej ku Vam ani nemala chodiť, keď nevie a nemá povahu na to riešiť problémy. Za mna si sa zachovala ako dáma a ona ako alibista.

selest
1. jún 2023

No spravila si blbost ze si to od zaciatku hrala tak ze posvana si. Pretoze nevesta ozaj mohla spravy brat ako zart, alebo ich v navale sprav zabudnut. A neskor ak sa jej od niekoho dostalo ze kupujes saty a tortu tak bola v tom ze vec vybavena a jasne ze ides. Prosto vas zabudli dat na zoznam, nam sa to stalo tiez a to sme ho x krat kontrolovali. A dodatocne moja mama zavolala nech pridu a vsetci prisli, nik sa neurazil. A to ze nebrala telefon, co povedal.jej snubenec atd to uz moze byt vsetko zhoda blbych nahod, moze riesit ozaj x veci o kt nevies. Ono sa to nevylucuje ze ta na zoznam zabydli dat aj ked ta tam velmj chcela a zaroven je manipulativna koza kt si nevie priznat chybh tak to vyriesila tak aby ona bola za tu kt ma toho vela. To uz ty vies aka dobra kamoska to je, aku ma povahu a co si jej ochotna tolerovat. Zrejme ste az take dobre kzmosky neboli. Ja by som po tom co povie segre ze jasne ze som pozvana uz neriesila a normalne isla.

hariet
1. jún 2023

@autorka btw, dobre si pamatam, ze svadba je v meste, kde ty byvas a 150 km od jej bydliska?

xnatalkax
1. jún 2023

@sccarlet asi nevestu 😅

kikushaa
1. jún 2023

@hariet ano dobre si pamatas

veronicka88
1. jún 2023

@sccarlet ten príspevok čo sa stalo večer🤣

doriiis
1. jún 2023

Ja neverím,normálne neverím,že toto sú dospelí ľudia.Obe strany rodiny sú rovnako pripecené,ale mám pocit,že autorka viac ako nevesta.🤦🏻‍♀️

sccarlet
1. jún 2023

@xnatalkax no ja som si myslela že nevestu na mojej svadbe.sk😄😝

diaszoky
1. jún 2023

@katkami123 ja viem, ze sa neprizna jednu taku mam v rodine aj ja a tiez rada vala vinu na inych

maciatkoe
1. jún 2023

Baby, predstavte si, ze niekoho nechcete mat na svadbe a dopadne to hadkami v rodine, ze potom ani ti a ani ti nejdu. A miesto tesenia na svadbu, posledne dni riesite ako sa vam ludia zo svadby odhlasuju, ze nepridu. Mne je luto aj tej nevesty.

gejb
1. jún 2023

@maciatkoe mne je ľúto jej budúceho manžela.

denithestrange1993
1. jún 2023

Tu je to uz tak vyeskalovane,zeby to chcelo muzsky klud a rozvahu nezainteresovaneho. Podla mna tvoji rodicia+rodicia nevesty si mohli vymenit 1 telefonat aby si to vyjasnili. Teda aspon u nas to tak je,ze tieto akcie a instrukcie si vyriesili surodenci stylom- "A tvoje dcery vsetky pridu aj s detickami? A ako pridu-autami alebo treba odvoz? O kolkej sa stretneme na odobierke? A podobne."

srdeenko19
1. jún 2023

@doriiis Na čo to tu teda čítaš a stále píšeš dookola to isté, ty dospeláčka 😀

katkami123
1. jún 2023

@diaszoky
Možno sa sesternica hanbi vnútorne za jej zmýšľanie a vie, ze keby povedala pravý dvôvod, bolo by to spoločensky neakceptovateľné a ľudia by ju vysmiali. Tak je radšej ticho, hra mŕtveho chrobáka a teraz sa to snaží zhodiť na autorku.

brigelka
1. jún 2023

Autorka áno, nevesta by to prekrútila presne ako píšeš. Bolo by dosť času asi to urovnať a pre pokoj v rodine by ste šli na svadbu. Ona by sa potom vrátila domov a ty by si stále verila, aké ste najlepšie kamošky a sestry. Teraz ten čas už nie je, rozhodli ste sa. Pokazili si v rodine vzťahy. Ale nebudeš ani prvá ani posledná, kde to v rodine nefunguje. Ver tomu, na svadbu sa rýchlo zabudne, príde ďalšia svadba atď. Škoda len pre tvoje dieťa, že nebude mať krstnú. Aspoň uvidíš, že či bude mať snahu to po svadbe urovnať, keď je krstná. To dieťa za to nemôže. Ale aspoň budeš vedieť, či jej na tebe a krstnati záleží.

trema
1. jún 2023

@maciatkoe mne nie.. keby ma nepozvala a dala by mi aj dovod, tak budis.. ale nie, ze ma nepozve, odignoruje, rozkrikuje sa na mna a robi zo mna tu najhorsiu.. to by som mala nevestu vies kde

cacianka
1. jún 2023

@rain15 aešte sa bude nevesta robiť za chrumkavú, že ved aj doma ich bola predsa prosiť a pozvať, ved všetci videli tam jej auto...
no prd makový, navrieskala, ani jednu slušnú vetu nepovedala ,iba výhovorky a prázdne slová na odpútanie pozornosti od gro

oranzovyvevericnik
1. jún 2023

@maciatkoe Vies poviem ti, ze som mavala podobne sklony ako nevesta, spravala som sa ako pi....a vies co ma vyliecilo? Ked ma konecne kamosky poslali do.... Bolo to tvrde, ale na chybach sa clovek uci. Ja som mala to stastie, ze som sa poucila, mozno bude mat to stastie aj nevesta. Nech si vyzere co sposobila.