Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@stevvvka a čo iné mala povedať keď už bola zahnaná do kúta? možno tiež nevie riešiť odmietnutia a rodinné drámy, preto povedala, že sú pozvaní... ale ako si sama napísala, nikdy neboli. však nevesta ich tam nikdy nepozvala. tak čo sa tu 100 strán rieši? 😀 a prečo by som musela odpovedať niekomu koho tam nechcem, že áno, naozaj ťa tam nechcem?
ešte raz pre objasnenie..svadba sa kona v nasom meste nie v 150 km vzdialenom...kde byva sesternica..lebo cela rodina zijeme tu aj sesternica je uz tu asi dva alebo tri tyzdne koli svadbe
@charlinka111 verte mi ze nad tymto rozmyslam stale..aj s muzom aj so sestrou so vsetkymi ze co stalo
a sesternica nepracuje ? a kolko ludi ma byt celkovo na svadbe nevies?
Spravala sa sesterka doteraz manipulatorsky? To vies iba ty... je to nestastna situacia. Ja by som asi nakoniec isla. Kvoli otcovi. Myslim si, ze sa chovas racionalne a spravne, napriek tomu by som ten ustupok spravila a bola by som ja ta nad vecou. Minimalne tym postavis priehradu vode na mlyn shitstormu a osocovania teba. A ver tomu, ze chrumkava a chudatko bude nevesta. Sla by som, asi sama, dala drink dva s rodicmi a sestrou, skoro odisla. Aby som aj veceru a noc s muzom stihla ;). Hlavne to budes mat uzatvorene v sebe. Lebo ta to moze a bude zozierat este dlho. Ozaj si to dobre premysli, mysli hlavne na seba (nech sa rozhodnes akokolvek). Ale mysli na to, ze cas spat nevratis. A pre tvoju info, nech sa rozhodnes akokolvek, bude to spravne rozhodnitie 🙂 drzim palce
neni provlem v tej harmonike? ze si ju dostala po dedkovi ty a nie ona?
tvoj otec nevolal s nevestinym otcom, svojim bratom?
Ja som prehliadla, že nevesta je dva týždne už v tom vašom meste. Len niekto tu písal, že prečo si nešla za ňou osobne, tak teda som podotkla, ako si mala za ňou ísť 150km.fakt som si nevšimla, že už je nevesta tu. O dôvod viac ísť pozrieť najlepšiu kamosku a krstnu dcéru po dlhom čase. Ale tu sa ukazuje, že teda pre ňu si kamoška nebola
Myslím ze po svadbe to zistíte. Stačí ze sa nevesta trochu opije a niekto sa jej na to opýta tak na vas začne chrlit síru...dostane sa to k vam
Ako zatiaľ som len čítala a dúfala, že sa to dáko vysvetlí, hlavne včera, keď autorka napísala, že ide k nej sesternica. Mne to proste mozog neberie, namiesto toho aby sesternica alebo hocikto z jej rodiny zavolal do agentúry ( ak vážne nastala chyba - a keďže neboli na zozname hostí, tak im prišla len pozvánka na obrad a nie k stolu, tým pádom ani agentúra nevolala kvôli potvrdeniu či prídu) skontrolovať či naozaj nezabudli pridať na ten zoznam aj autorku a jej rodinu, či niekde v celom tom procese organizačnom nejako im vypadli nejakí hostia vinou zamestnancov tej agentúry, pre nepozornosť, a potom oka stala sa chyba ospravedlnenie, vysvetlenie, pozvanie a udobrenie sa. Nie, tu matka nevesty na ňu nahučí cez telefón a sesternica, čo som si myslela, že to beží zachraňovať, keď sa dozvedela, čo jej mama spravila - asi bez jej vedomia, tak spraví ten výstup a potom zdrhne - ako wtf???😵 Mne to príde proste divné a už aj ja sa prikláňam k tomu, že ich asi nevesta pozvať nechcela, a ak chcela tak to celé "riešila-neriešila" totálne nešťastne, najprv ignoráciou, miesto toho aby autorke odpísala na jej správy napr. vieš čo skontrolujem to, lebo pozvaní ste, asi nastala chyba niekde v agentúre...alebo aspoň mala odpísať/zavolať, jasné, že ste pozvaní, neviem čo sa stalo, prečo vám neprišla pozvánka k stolu. Prípadne, ak je to dovtedy nedocvaklo po telefonáte s autorkinou sestrou jej malo docvaknúť, že je niečo zle, ako povedať sestre jasné, sú pozvaní, ale potom mala zavolať autorke, hoc aj v skratke ahoj volala som s tvojou sestrou, neviem, kde nastala chyba, ale jasné, že ste pozvaní. Hotovo, vyriešené a predišlo by sa tomuto chaosu a nerozhádala by sa polovica rodiny, nevesta by nemala pokazenú svadbu, autorke a jej rodine by nemalo byť čo ľúto, kvôli jednému nedorozumeniu...ak išlo o nedorozumenie, ale ak ich aj pozvať nechcela/nemohla proste aspoň odpíšem/ zavolám, prepáč ale ste pozvaní len na obrad lebo....
@zuzanka.zuzu no keď sa pred autorkou vedela vykrucať, kľudne sa mohla aj pred autorkinou sestrou - joj, počkaj musím končiť, ešte zavolám. Alebo vypnúť telefón. Alebo - idem tvojej sestre zavolať, vyjasnít si to.(a nezavolat).
Ako prečo by si mali ľudia domyslat, či sú pozvani, či nie nato mame usta aby sme vedeli povedať aj nepríjemné veci ale na rovinu.
Tiež som si dlho myslela ze je to nedorozumenie. Ale keby nebola nevesta "blbá" tak sesternicu pozve, aj keď ju tam nechce, hoci nasilu, ale už pre ten "pokoj v rodine" ktorý tu tak obhajujeme. Nie autorka ma sklopiť chvost pre pokoj v rodine, toto bola nevestina úloha. Véd je krstna mama to bolo také strašné zavolať autorku na svadbu a po nej utat vzťahy, keď už teda autorku nemusí?
@gejb tu si to sesternica prikryje tým, že veď autorku bola pozvať osobne, a všetky hromy-blesky sa zosypú v rodine na autorku...☹
@stevvvka a ked islo o harmoničku, tak komunikovala hned...asi vtedy dozametala svadobnu salu...
@autorka ja sa ospravedlňujem ale musím. Riesil som nejakú tú svadbu. A zvyčajne nevesta a ženích rok dopredu začnú riešiť sálu - testujú, starejsieho potom DJ a ďalšie veci aby to dátumov sadlo. Ako píšeš ty že pred pol rokom ste sa stretli a ti oznámila že plánujú svadbu a vychádza mi to na január keď ti to povedala. Svadbu pre130 ľudí zorganizovať je fuška ale dá sa to. Cca 4 až 6 týždňov sa zasielajú pozvánky. Keby to riešila agentúra tak sa dá zoznam ktorom to oznamuje a potom tým čo aj pozýva k stolu. Už v januári vedela že vy s manželom nie ste na zozname pozvaného hosťa. Len to náhodné stretnutie ju zaskočilo a nevedela ako stojí von. Dôvod bude podľa mňa okolo toho materiálu čo im muž vybavil so zľavou asi im niekto narátal že ťa zľava není až taká zľava.
@stevvvka ale prečo naozaj prečo by musela pozvať na svadbu niekoho koho nechce? hoci je aj krstná? nevesta ich NEPOZVALA. čo si mali domýšľať? vy si asi v tom návale emócií ani neuvedomujete, ako ste tu otočili otázku z "pozvala nás na svadbu či nie" na "takto sa nepozýva, to je krava, psycho, zlá..." veď nevesta ich tam nechce. bodka. tu sa len spustila lavína ľútosti, že autorka dala urobiť tortu a kúpila wellness 🙈
@veltraud ísť tam kde ťa nechcú?
@lucky_k volal jemu povedal ujo ze on sa na to pytal svojej zeny a ze problem je vo mne lebo ja som pozvana bola..ze on nevie co sa deje a ze to maju mladi riesit..lebo oni riesia pozvanych ze on sa do toho starat nejde..ale on vie tak ze ja som pozvana bola..
proste mam pocit ze naozaj vsetci vratane nevesty a jej rodicov veria tomu ze ja som pozvana bola riadne a ja robim caviky a teda ked som sa rozhodla neist je to moj problem a nejdu to riesit..ze maju starosti svojich dost..
@zuzanka.zuzu boze nemusela pozvať nikoho ale ked tak si za tým stojím a poviem to aj autorke...autorka by to pochopila...
ja by som sa vratila do tej skupiny a napisala tam tak ako si napisala do tej sms jasne strucne fakticky
A keď ta prišla zhučat k tebe domov povedala ze ste pozvaní? Nie. Teda písala si len ze sa mate zariadiť ako chcete a hlavne máš vybavit aby prišla tvoja rodina. V preklade "ty nemusíš ale hlavne nech ostatní pridu"
A najlepšie hodiť všetky screen a nech si už každý utvorí obraz aký chce ....
prislo mi iba oznamenie bez pozvania k svadobnemu stolu
kontaktovala som opakovane nevestu ci sme pozvani nevyjadrila sa
agentura mi nevolala ci potvrdzujem ucast
ten kto tvrdi ze nas pozvali klame
Autorka mate dieta,pytal sa ta niekto na detsku stolicku,detske menu,dokedy budete s dietatom na svadbe? Toto sa bezne riesi v rodinach s detmi na svadbe,my sme neboli ani k rodine pozvani ale ku kamaratovi,ale s nim sme komunikovali o tom dllllho v predstihu.
@fiirsttiime áno, vidím ako chápavo reaguje v tej rodine každý jeden 😀 (a nemyslím si, že by to pochopila, to by ešte len bolo zle prečo si nás nepozvala, my sme urobil elektriku vo vašom dome, naša dcéra je tvoje krstňa, u gynekológa si rozprávala inak.... nie, toto by sa veru nestretlo s pochopením 😉 )
@zuzanka.zuzu ved nemusí ich pozývať, nikto ju nenúti! Keď nechce, je to okej!! Ale teda mam druhýkrát otázku, prečo autorkinej sestre povedala, že pozvaní sú? Keď sa nevesta rozhodla, že ich tam nechce, prečo si nestojí za svojím? Véd mohla hádam vedieť, že sa rodina bude na autorku pytat, to si mala rozmyslieť dopredu!
Co čakala, že sa to utaji, že autorka nejde a na svadbe bude to neskoro riešiť? Ale asi toto bol jej plán, všetkým nahovoriť, že autorka pozvaná je ale autorke dat najavo, že pozvaná nie je - tým pádom autorka nepríde a pred rodinou sa zahrá na neviniatko... Ohromná herečka, fakt
Keď už vás nepozvala, mala sa normálne na rovinu k tomu vyjadriť. Mňa by ozaj dopálilo také správanie, keď ani po niekolkych dotazoch neviem, na čom som. Veď stačí jedna jediná veta - áno si pozvaná/ nie, nie si pozvaná. Zabralo by jej to 30 sekúnd z toho drahocenného času. A vybavené. Ale nie, bude to naťahovať ako žuvačku, riešiť s kade kým len s tebou nie. Nenormálne správanie.

nerozmýšľala si čo ju môže tak štvať? lebo podľa toho jej správania nevyzerá byť šťastná. Napr., že máš lepšieho manžela, alebo deti /síce sa tvári, že deti moc nechce ale možno má problém otehotnieť/, alebo že si krajšia, obľúbenejšia, ... ?