Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
zhrnutie cca 100 strán pre autorku - Jednu spriaznenú dušu (sestrenicu) si stratila, ale máš tu 1000 nových spriaznených duší, ktoré sú s tebou.
@katkami123 ja som 100% na strane autorky,len my nejde do hlavy,ze sa nekontaktovali svadobny rodicia so svojimi surodencami ohladom svadobnych zalezitosti. Ved pokial pozyvam napr brata a jeho rodinu,tak im zavolam pred svadbou a dohodneme sa na detailoch,ved tam je co riesit- doprava,detsky hostia,ci netreba delegovat nejaku ulohu na rodinneho prislusnika,odobierka...
@doriiis svadbu rieši agentúra, nevesta toho tak veľa nemôže mať. Už som to tu viackrát písala, aj keď má človek stresy, tak sú veci, ktoré sú pre neho priorita. Môžem mať toho milión, ale keď mi cukrárka napíše, že mi neupečie svadobnú tortu, tak to HNEĎ riešim a nenechám tú správu kdesi zapadnúť v inboxe. Keď mi sesterka/najkamoška/kmotra napíše x správ s pochybnosťou o pozvaní, tak to len tak odignorujem? Záležitosť 2 minút. Nevesty pol dňa prescrolluju pintwrest a modrú svadbu aby naobjednávali hlúposti ako papučky a vesiaky a župany pre družičky, ale nemajú čas jednu minútovú záležitosť dat do poriadku? Toto nám chceš nahovoriť? Nehovoriac o tom, že autorka nej sestre povedala, že správy nebrala vážne a autorke klamala, že ich ani nedostala/nečítala.
Autorka, nic si z tych par negativnych reakcii nerob, velka vacsina z nas je na tvojej strane. Sesternica je manipulator ako vysity, ty si sa rozhodla spravne. Mna by to tiez mrzelo, uplne ti rozumiem, ale rozhodla si sa spravne,aj ked to bolo tazke. Za rozhodnutie matky a sestry nenesies zodpovednost. Zvlast, ked si sa ich este snazila presvedcit, aby predsa len sli. Su tak isto dospele, vedia co robia. Navrhujem druhe "scitanie obyvatelov" KTO STOJI NA STRANE AUTORKY, DA LIKE" aby si vedela, ze je nas naozaj vela, ktore sme na tvojej strane. Nemaj zly pocit, uzi si vikendovy program s muzom. Tato burka bude trvat este dlho, ale raz prehrmi 🙂
@hariet ale nevesta mala XY šancí to riešiť! Autorka ju niekoľkokrát kontaktovala, jej muž kontaktoval ženícha, sestra autorky volala s nevestou (a zázračne nebola odignorovaná ako autorka dovtedy) a nevesta nikdy nemala toľko chochmesu, aby dvihla telefón a ASPOŇ napísala autorke, že tak jasné, že ste pozvaní, beriem to ako samozrejmosť, prepáč za nedorozumenie. Ešte dupľom, pokiaľ celá rodina bola obvolaná agentúrou pre potvrdenie účasti a autorka nie.
Vyvrcholilo to takto preto, lebo autorka už nemohla ďalej a musela na rovinu priznať, že nie je pozvaná a odtiaľ sa to celé odvinulo. Ale chybu spravila v prvom rade nevesta, že 3 týždne hrala mŕtveho chrobáka a jej snúbenec sa z toho vykrútil, že čo on má s pozvánkami. Už to dosť napovedá.
@hariet ano kludne sme si to mohli vyjasnit ja suhlasim..mohla mi odpisat na jednu spravu alebo zdvihut telefon alebo zavolat spat ako slubila..a mohlo to byt vyjasnene..
Inak ja stale nerozumiem preco si myslis, ze ty si jej najlepsia kamoska. Naposledy ste sa uplne nahodou stretli pred pol rokom a odvtedy ste sa navzajom nekontaktovali. Toto ani zdaleka nie su najlepsie kamosky.
švagor, ako svedok, stojí na vašej strane? keď nejde na hostinu najlepšiemu kamarátovi??
autorka chcem ťa tiež podporiť, čítala som komplet všetky príspevky od začiatku, nerob si nič z komentárov, kde hádžu vinu na teba, mnohé to tu nesledujú od začiatku, keby som ja mala teraz v sobotu svadbu, normálne by som ťa aj s rodinkou na ňu pozvala 🙂
@minka201 podla mna uz to cita aj nevesta 🤣🤣🤣
@betulinka1 to by už mala autorka vybité okná, minimálne, podľa temperamentu nevesty a svadobnej matere
@katkami123 smska v dnesnej dobe nie je NIC. Mne taky whatsap ani nehlasi nove spravy, vela vela krat ani nevidim ze mi niekto pisal, alebo precitam a necham na neskor, zabudnem. A ked mam toho vela? Duplom. Naucila som okolie, ze ak nieco odomna chcu, nech isto volaju, v najhorsom viackrat. Vela zabudam, mam toho vela a cim som starsia tym tazsie drzim tolko veci v hlave. To na margo tvojho komentara, ze napises dve sms a dost. Ale tu autorka aj volala, aj manzel volal, aj sestra dala vediet ze pozvanku medostali.
Ale ako som pisala na zaciatku, ja by som bola este vyvinula aktivitu dat jej vediet, volat viac krat, dojst aj osobne a vyjasnit si veci. Vsak pre pana ked sme kamosky taku dlhu dobu, tak sa nevtieram tym, ze chcem vediet. Hlavne je to rodina. Odhliadnuc od toho, ze nevesta sa uz potom zachovala nie dobre. Ale ktovie ako bola vyhecovana od matky, to nikto nevieme
Prepracovala som sa na koniec diskusie 💪 ale urcite to uz o chvilu opat nebude aktualne 🫢🫢
@stevvvka nevesta nerieši asi nič, ved harmoniku riešil nastávajúci, nepozvanie a telefonát mama...
Celkový dojem mam z toho taky, ze nevesta nie je schopná konštruktívneho rozhovoru, nevie argumentovať, namiesto toho zvyšuje hlas a ide do konfliktu... atď. Nezrelý jedinec. Už mi napadlo aj to, či nemá nejaký problém vnútri... Predsa normálny človek si za svoje slová a činy zodpovedá.
@lubmar jeej dakujem 🙂
@lubmar ja by som aj isla lebo vsetko na to mam nachystane..boze jak taka blbka naivna..😂
waw... optikou nevesty - nechcem tam sesternicu, nechcem nikomu vysvetľovať dôvody (!!! a tu sa rieši že by boli trápne. no a čo? veď ona nemusí uviesť žiadny dôvod. žiadny.), kašlem na ňu, neodpisujem, nahučí na mňa iná sesternica-žena ženíchovho svedka takže spanikárim a jediné čo sa dá robiť pár dní pred svadbou teda "dobre, stala sa chyba, nech prídu, sú pozvaní"... doslova sa tu spustil lynč a verím, že keby sa nájde FB nevesty, tak zopár pripečených ju začne reálne aj šikanovať (vidno zopár premotivovaných v tejto diskusii) 🙈
Inak ja viem, že je to detinské, a trápne, a nie, neurobila by som to, ale napadlo mi napísať v piatok neveste alebo zavolať, ak dvihne- ze teda keď prídem, či budem mať kde sedieť...
@lucky_k svagor ma tohho vela na rovasi cize on poslucha sestru jak havko..tam uz to bolo vseliajke medzi nimi
@liv1 prepác, ale tieto tvoje argumwnty sú tak egocentrické. naozaj ak sa o týždeň neskôr dostaneš k dôležitej správe, ktorá vyžaduje jednoduchú a dôležitú odpoveď, tak to odignoruješ? Necháš na neskôr? Lebo veď nech sa mi ľudia prispôsobia a volajú?
Fakt pravdivo si odpovedz. Dôjde ti whatsapp, že zo škôlky/školy deti idú o mesiac. na výlet a máš to potvrdiť. Fakt to necháš tak a nevybavíš hneď, aj keď ta to stojí minútu času? Sa ti ľudia majú vnucovať, lebo ty zabúdaš a nestíhaš. No nádhera fakt. Ale čas vypisovať na koňa máš. Pre mňa je toto hrozne jednanie sa hrať na stred vesmíru a nech sa ľudia doprosujú.
@vela02 inak asi si mala pravdu no 😀 o tom, ze diskusia je celkom pokojná, keď nereagujú baby, ktoré reagujú na iné autorky dosť neprijemne v iných diskusiách. Nejak som si to nechcela pripustiť, ale keď vidím niektoré známe mená, tak teda dosť tvrdo sa snažia autorke nakladať.
@zuzanka.zuzu wau, no na optiku nevesty bola autorka zvedava tri týždne, škoda, že sa tri týždne nevesta nedostala k telefónu zavolať autorke.
Tak ťažko napísať - "nie ste pozvaní, prepáč." ??? Kľudne bez ďalšieho vysvetľovania.. No nejdem hľadať nevestu na fb ani žiadny lync ale fakt od nevesty ani raz!! nezaznelo, že ju tam chce. Aj na kričať prišla na autorku domov ani raz priamo nepovedala autorke, aby prišla. Aj u gynekológa nejasné" teším sa, že sa rodina zíde" a v duchu asi "ale bez teba"
Toto je ta chyba - kašlem na ňu, neodpisujem.
A prečo autorkinej sestre povedala ze jasne, sú pozvaní?

No rodinu si človek nevyberá.. sesternici to skôr či neskôr dôjde, že prestrelila riadne 🙈🫣