icon

Nezaberú nám deti vyváženosť vo vzťahu?

11. jan 2022

Zdravim vas,

Mam uzasneho partnera po vsetkych strankach. Samozrejme ma nejake muchy, ale mne asi nevadia ani tie :D
Zatial deti nemame. Mame 32 a 37 rokov. Rozmyslali sme o nich a nechcem aby to vyznelo sebecky, ale nezoberu nam nase deti tu vyvazenost v nasom vztahu? Vela zien v mojom okoli je ustvanych kvoli detom, maju rozpadajuci sa vztah, niektore aj rozvedene a celkovo nespokojne so zivotom.
Potom poznam dalsiu skupinu parov, aj starsich ako sme my, co deticky mat nemozu a skusaju. Tiez to vnieslo smutok do ich vztahu.
Ja som vzdy tuzila byt matkou, aj ked som to odsuvala. Prosim nesudte ma, ale hladam nejake inspirativne skusenosti z vasej strany, mozno povzbudenie. Ale asi ked clovek neskusi, tak nikdy nevie🙂
Vopred dakujem za kazdu fajn odpoved.

Strana
z2
rybkoava
11. jan 2022

My sme dieťa veľmi chceli. Mala som do 3 rokov náročné dieťa. Potom som nastúpila naspäť do práce a to ešte len začal byť masaker, hlavne organizačne všetko zladiť. Dovtedy ideálny vzťah sa totálne rozsypal. Žiaľ skončilo to krízou. Ustáli sme ju, no veľmi nerada na toto obdobie spomínam. Vedeli o tom len dvaja ľudia a bol to pre ních veľký šok. Ustáli sme to, no uzavrelo to vo mne tému mať viac deti. Našli sme si spoločný koníček a ten vyriešil naše problémy v hodine 12 tej. Naše dieťa milujeme nadovšetko a bolo to naše najlepšie rozhodnutie v živote. Ten pocit byť mamou nič nenahradí. Je naozaj pravda, že to žená pochopí až keď ho drži v náruči.❤🙂

domi995
11. jan 2022

@rybkoava môžem prosím vedieť aký koníček?

marzuz89
11. jan 2022

@petamich hlasim sa, nemali sme prvy polrok ani rok ani dalsie dva obdobie na rozvod ❤️ a to sme nemali spiace dieta, nas sa budil tak, ze ma to dohnalo na prednasku k spankovej poradkyni, to len pre ilustraciu, ze neboli noci ruzove, ani dni, cvicili sme Vojtovku, behali po ordinaciach, riesili zdravotny stav. Napriek tomu sme natolko uvedomeli, ze sme po sebe nestekali a pomahali si 🤗

majlo1234
11. jan 2022

Ja som za tim prebratia sa do reality. Pravda, az dieta ukazalo vela veci, ktore mi na muzovi vadia, i ked predtym som ich vobec neriesila. Bolo zopar hadok, slz, hormony do toho, no masaker😅ale nie je nic krajsie, ako vidiet svojho muza stat sa milujucim otcom. A je to aj mwga sexy pre mna🤪

marianarem
11. jan 2022

Ja som si praveze svojho partnera zacala este viac vazit. Ked som videla, ako sa sprava k malemu aj ku mne, ako sa kvoli nam velmi snazi, stara sa o nas. Uvidela som ho v novom svetle a pripada mi este pritazlivejsi ako predtym.
Ale je pravda, ze casu na spolocne chvile je ovela menej a niekedy mi moj manzel chyba, hoci je doma. Su dni, ked sa tak nejako len striedame pri malom a rozhovory su len take organizacne. Ale dlhodobo nas vztah zatial vobec neutrpel ujmu. Ked sa taketo dni s minimom spolocneho casu nakopia, tak sa proste vzdy ozvem a nieco vymyslime.

andrejka1974
11. jan 2022

Keď máš takého skvelého partnera tak neváhaj vermi bude skvelým aj otcom a ty budeš šťastná že si ešte aj pre ďalšieho človiečika dôležitá a vermi keď vám to doteraz klapalo bude aj potom,základ je nájsť si čas aj spolocni ,rozprávať sa spolu

rybkoava
11. jan 2022

@domi995 začala som s manželom chodiť na ryby. Tam sme boli sami a keď sme sa rozprávali, ani jeden z nás nemal možnosť odísť. Až tam som si uvedomila, že dvaja ľudia si majú čo povedať aj po rokoch, len potrebujú zmeniť vzduch. Nedá sa tam spolu nekomunikovať 24 hodín.🙂

andreatytler
12. jan 2022

Ako to myslis ze deti zoberu vyvazenost vo vztahu? Tak ze zena ostane na dieta aj domacnost sama aj ked pred dietatom sa obaja podielali na domacnosti, alebo tak ze vztah sa pokazi a uz nebude dobry (vyvazeny)?
Podla mna mas najvyzsi cas zacat s detmi. Plodnost zeny zacne klesat po 35 rokoch a ak chcete 2-3 deti, tak treba zacat uz teraz aby ste nemali problemy otehotniet. To su neskutocne stresy, ktore neprajem ani nepriatelovi.
Len tak pre zaujimavost... napis nam ake su tie zle vlastnosti, ktore ma tvoj priatel?
Nad svadbou neuvazujete?

krisbar
12. jan 2022

My sme maleho mali po 14 rokoch. Uz sme to ani necakali, mali sme zariadeny zivot bezdetneho paru, ale nie tak ako mnohe zeny ze kazdy vecer placu do vankusa a cez den na MK. Boli sme stastni. Prisiel maly a totalne nam vztah rozkopal. Viac hadok, stresu, ine pohlady na vychovu. Samozrejme ze sa stale lubime ale fakt je ze maly nas vztah rozlozil na kusky a opat ho staviame. Ale je fakt ze ked si vecer vsetci lahneme do postele na uspavanie tak citim neskutocnu lasku voci obom a som nesmierne vdacna ze ho mame. Aj ked sme samozrejme prisli o tu "slobodu".
Musite si sami rozhodnut co chcete, ci pohodu, alebo zazit az taku srdce pukajucu lasku. Lebo to ja citim vzdy ked vidim maleho.

stanustek
12. jan 2022

Ak cítiš že túžiš aspom trošku po dietati a miluješ svojho partnera tak dieťa nebude urcite zlá volba. Môžete mať napríklad iba jedno je to na tebe .....a keď trošku odrastie budeš mať čas aj na seba aj na váš vzťah s manželom. Spoločné prechádzky, výlety aktivity a prvé slová či kroky budú robiť isto radosť vám obom. Občas možno aj babka postrazi. Záleží to aj na vás ako aktívne budete žiť s babatkom. Nám dcérka kedysi zachranila vzťah našli sme spolu niečo, čo malo pre nás skutočne zmysel. A pre mňa je ona to najlepšie čo sa mi kedy podarilo. Držím palce a počúvaj svoje srdce.

mirkita
12. jan 2022

Nemyslim si, ze tu najdes odpoved. Kazdy ma nejaky iny pribeh a ine vyzvy. Vsetko sa meni a niekedy velmi rychlo- je ine mat deti do 3 a do 6 rokov a potom starsie a pubertakov... a v podobnych obdobiach aj tie vztahy prechadzaju inymi skuskami. Ziadnu super vaznu krizu sme neriesili, ale pri detoch clovek naozaj spozna aky ten druhy je, zaroven starneme a niektori partneri sa aj rozvijaju a dozrievaju, ini len starnu a degraduju. Je ale skoda pripravit sa o rodicovstvo, najma ak nie ste vyslovene proti... poznam pary kde to odkladali aj kvoli tuzbe uzit si volnost a potom riesili ze to nejde a cas uteka... proste, aj na deti je vhodny a vhodnejsi cas... treba sa asi uplne odstrihnut od uvah co spravi dieta so vztahom, mozno sa treba zamysliet co to spravi s vami nemat deti (niezeby ich kazdy musel mat)... je to neuveritelna radost a stastie mat deti, ked ich uz mas, nedokazes si predstavit ich nemat a ak by to vztah nejak rozhadzalo, budes mat aj iny zmysel zivota a zachytny bod. Ako starneme, kazdy by vedel vymenovat skvele pary v okoli, ktore skoncili- ci s detmi alebo bez, ziadnu garanciu na to, ze vam vztah vydrzi ako je teraz, nemas.

lujza123
12. jan 2022

Tak deti su žrúti súkromia, voľného času aj peňazí, hlavne kým sú maličké. . Až s deťmi zistíš co je to skutočný strach o niekoho.
Ale zase je s nimy sranda a život je taky zmyselnejsi.

nadazdi
12. jan 2022

Deti mi skôr zobrali vyváženosť z peňaženky 😂

scorpionflower1
12. jan 2022

Vztah sa velmi zmeni, lebo prerod medzi clovekom nerodicom a clovekom rodicim je velky a dost bolestivy, pre mna to bolo a je vykrocenie z komfortnej zony ake som este nezazila a tak isto aj pre mojho muza. Zalezi od mnohych faktorov - ake ste povahy ake bude dieta. Ale treba ratat s tym, ze vsetky slabosti, ktore mate rodicovstvo ukaze naplno. Dobra sprava je, ze zhorsenie vztahu je prechodne, ak je vztah kvalitny a vyvazeny.

andreatytler
13. jan 2022

Pre mna bolo najosoznejsie si uvedomit ze veci uz nebudu ake boli a nesnazit sa o to. Naopak prijat tu zmenu so vsetkym vsudy.
Napriklad ako bezdetna som si uzivala horucu cokoladu rano cez vykend. S akcnym dietatom to neslo a chybalo mi to. Ale zacala som tu cokoladu pit s nim. Sadne si vedla mna na gauc a na striedacku si usrkneme a povieme aaaah a potom si vsetci plisaci, panacikovia a babiky pridu usrknut. Je to velakrat o nervy ustriehnut aby sa nic nevylialo a aj tak sa obcas vyleje, ale poviem ti takto ta cokolada chuti 100x lepsie ako ked som si ju pila sama.
Takze ak sa nastavite tak ze prijmente tu zmenu vo vztahu, budete tu zmenu lepsie znasat.

lacibo
14. jan 2022

Z vlastnej skusenosti ti viem povedat, ze ked deti prijmete tak, ze ich zaclenite do vasej, uz fungujucej rodiny a nepodriadite im komplet cele fungovanie domacnosti, tak mozete byt fungujuca rodina bez toho, aby sa v nej niekto z jej clenov citil frustrovany a obmedzovany..ja absolutne neuznavam ze zena po porode ostava iba matka a podriadi tomu vsetko v zivote, t.j.spava, dycha, zije iba v 100 % pritomnosti dietata...cely rodinny zivot, aj co sa tyka travenia volneho casu sa podriaduje vylucne tomu, co chce dieta, partnera ma zena pomaly iba na zabezpecenie rodiny..to nie je ok...ak su obaja rodicia tim, tak sa da starostlivost o dieta, deti da v pohode zabezpecit a vztah medzi nimi to.iba obohati, nie znici..treba si to dopredu rozdebatovat, take zakladne otazky okolo rodicovstva

lacibo
14. jan 2022

A samozrejme to plati aj opacne...ked muz hladi na dovtedy partnerku len ako na matku svojich deti a pomaly sa jej aj.boji dotknut..to by nebolo.nic pre mna

Strana
z2