icon

Nezáujem priateľa o našu dcéru

klarikuskaaaa
20. máj 2015

Prepacte prosi, ze si tu idem vyliat srdce ale ja uz nevladzem. Mam 18 rokov otehotnela som v 17 a tri mesiace po 18 porodila nasu dcerku. Priatel sa velmi z nej tesil stale mi vypisoval ako nas lubi nosil kvety. Aj ked mne o to nejde ale za cely den sa neopyta ako sa mame proste ked sa ja neozvem tak pre neho neexistujeme. A ked uz tak povie ze bez malej malu nechaj u rodicov a mi kupime nieco malej. No nikdy jej nic nekupil ako by nebola jeho. Stale len hovori ako v praci trpi a ze keby mu na nas nezalezalo tak tam uz davno neni. Vraj aby nas uzivil no mne ziadne peniaze na malu nedava. Vsetko financuju moji rodicia. Ked sme apolu bud pozera tv alebo hra hry niekedy sex aj ten vyzera ako z donutenia. Ja uz fakt neviem mam sa este snazit alebo to nechat tak. Dakujem

Strana
z3
bonaqa2013
20. máj 2015

@klarikuskaaaa ešte napíš koľko rokov má partner. Predpokladám že tak max. do 23.

klarikuskaaaa
autor
20. máj 2015

@bonaqa2013 ma 26 rokov

pribinak
20. máj 2015

Co ti napíšem, vybrala si si fakt "skveleho" otca pre svoje dieta.

Nedáva ti peniaze na starostlivosť a výchovu dietata? Je zapísaný v RL? Ak áno, daj si návrh na sud na vyzivne, to snáď za teba mamka vybavovať nebude, ty si matka dietata

klarikuskaaaa
autor
20. máj 2015

@pribinak ano je zapisany

bonaqa2013
20. máj 2015

@klarikuskaaaa tak starý je už dosť, mohol by mať troška rozumu. Nikoho neprinútiš, ten ošiaľ z narodenia dcéry ho už prešiel... teraz vidí už len, že bábo plače a bude ho to stáť aj nejaké e.

katarinamarkova
20. máj 2015

@klarikuskaaaa otec je povinny zivit svoje dieta.....ak mu to nedoslo - navrh na sud o vyzivne 🙂 mozno potom mu to dojde
tak isto ako je akosi prirodzene povinny venovat tomu dietatu aj svoju starostlivost, lasku, pozornost......ak mu to nedoslo - koponi ho niekam.
otazka: na co ti je taky chlap? co z neho mas? akurat tak nervy...nie?

klarikuskaaaa
autor
20. máj 2015

@katarinamarkova no ja mam teraz toho strasne vela do skoly mam komisionalne skusky zo vsetkych predmetov a ked som mu povedala ze nech ju povaruje nez sa budem ucit povedal ze nech pockam kym pride mama z prace a on si vylihuje. Ked sme boli u jeho rodicov sa hral na perfektneho otca

katarinamarkova
20. máj 2015

@klarikuskaaaa ved ok, ja chapem ze mas toho vela.....prave o to viac by ti mal pomahat! po skuskas, ked budes mat toho menej sa skutocne v klude zamysli, co ti vas vztah dava a co berie.
prajem vsetko dobre, drz sa!
ps: je uplne jedno co si o nom ako otcovi myslia ostatni....podstatne je ako sa sprava k tebe a k malemu, lebo len VY s nim musite zit 🙂 - opravim, nemusite, mozte, ak chcete 🙂

sheila72
20. máj 2015

@klarikuskaaaa tak toto poznám :D môj to tiež robil a to bol ešte mladší od tvojho. Proste som to spravila tak, že som mu nechala dieťa a odišla. Tým pádom sa starať musel. Peniaze síce tiež od neho nevidím ale zas my žijeme vo vlastnom, takže máme spoločný rozpočet, ktorý ide celý na domácnosť. Len pekne povedz tomu svojmu, že je to aj jeho dieťa a keď sa nebude starať, nech ťahá preč a bude platiť alimenty. On sa toho zľakne. A tiež by som to spomenula pred jeho rodičmi, že sa nestará. Ak má takých rodičov jak môj, tak ho dajú tiež dolaty.

pribinak
20. máj 2015

@klarikuskaaaa takze ak je zapísaný, stiahnu si z netu návrh na vyzivne a daj si to na sud podla miesta bydliska. Ak si to napísať nevieš, chod na úrad prace, odbor sociálnoprávna ochrana deti a mládeže, napr v stredu majú dlhy den a kurátorky ti to pomôžu spísať
Ty si spis náklady na dcéru, napr koľko mesačne minieš na plienky, mlieko, oblecenie, detskú kozmetiku, ci napr kupujes nejake špeciálne mlieko, alebo nejaku špeciálnu kozmetiku, napr ze babo ma citlivú pokožku
Samozrejme, dodaj aj to, ze bývas u vašich 🙂

Aky je jeho plat? Ale taku stovku pýtať môžeš

klarikuskaaaa
autor
20. máj 2015

@pribinak no plat okolo 500e ale mal problemy aj s exekutormi uz sa stalo ze mal aj zablokovany ucet koli tomu tak neviem ako sa to potom riesi

janinah
20. máj 2015

mne je ľúto,že ti v okolí nik neradí /rodičia?/ a sama máš ešte málo životných skúseností..celé zle...on pracuje,mal by sa postarať o vaše spoločné bývanie,aby ste žili spolu ako rodina,o financie...ak príde k vám/tebe len občas ,tak sa nikdy vzťah neupevní a ku dieťaťu sa ani nevybuduje 😒 chce to rozhovor-buď vás oboch chce a teda nech sa stará alebo nech ide do kelu,ale súdne si vybav ,aby platil.....načo ti je 26r. chlap,ktorý sa nevie o nič postarať,hádam ti stačí ten občasný nanútený sex a potom ešte 1000x nič?

pribinak
20. máj 2015

@klarikuskaaaa to teba trápiť nemusí, to je jeho problem! Ty si len pekne podaj návrh, ked nebude platiť, das trestne a podáš si to aj u exekútora, potom budes riešiť náhradné vyzivne

Inak, obdivujem, ze ta vaši financujú a aj babo.
Ja by som ta vytrieskala ci máš 18 alebo nie. Dcéra ma 5 mes a toto si uz mala dávno riešiť!
Sa nehambis, ze vaši cvakaju este aj pre babo?

5rasto
20. máj 2015

Radím ti z pozície chlapa- nechj ho! Nic dobré ťa s ním nečaká

timea7
21. máj 2015

@klarikuskaaaa čítala som aj iné témy tebou založené - zlý výber partnera, čo ti iné napísať. Myslím, že nemá zmysel s ním niečo riešiť, on sa nezmení.. Podaj návrh na súd na výživné pre dieťa aj pre seba.

sense
21. máj 2015

Predpokladam ze dieta planovane.nebolo...takze chlapa.kopni.do.prdele taky ti.je.nanic.a napriek.uceniu sup.co.najskor.podat navrh na.vyzivne....to ti moze byt suma fuk ci on ma exekucii.al. nie...ked uz vedel sexovat a nedal si.pozor.tak nech sa teraz stara...

romanovic
21. máj 2015

@klarikuskaaaa
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ochladnutie-citov-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/spolu-len-kvoli-dietatu/

Zhrnme si to - nechala si sa nabuchat nezrelym jedincom, ktory nevie zarobit, tvoji rodicia mu platia byt, ty byvas u rodicov, on na teba a dieta serie a ty nemas predpokladam ani skolu dokoncenu.
Takze cim skor dokoncit skolu,dieta do jasli a ty do prace, aby si nevisela rodicom na krku. Poziadaj o vyzivne a hlavne ho kopni do zadku!!!

mima4
21. máj 2015

@klarikuskaaaa a prečo si si takehoto človeka vybrala za partnera a otca svojho dietata???

mawka
21. máj 2015

@mima4 no asi preto, ze pre nastrocne je taky chlap najprv coool, strasne zabavny, strasne stylovy a kedze sa o nastrocne staraju rodicia, tak sa tie nastrocne nestaraju o to, ze co bude, ak sa nieco stane a potom to takto vyzera. je len velmi malinko zodpovednych mladych ludi. pretoze ved rodicia sa postaraju, rodicia vyriesia, nie? keby sa toto stalo mojej dcere, tak to by bolo prve, co by som riesila, ze sadnut si s tatikom a pekne si to vyjasnit. kolko bude prispievat, ako sa bude podielat an vychove, atd. by som ho postavila inak do laty a ak by nemal zaujem, tak automaticky sud, vyzivne a nech ide on cely jak je do prdele. a mlada by musela tiez inak kmitat, hoci by este chodila do skoly. ked si vedia spravit dieta, nech sa aj staraju. iste, pomozem, ale odtial potial a musim vidiet aj u nich zaujem. tiez niekedy nechapem niektorych rodicov, ze su ticho a neriesia aktivne. ved 17 rocna slecna je este stale dieta, nezrela, neskusena zivotom. a na druhej strane nechapem, ako rodicia pripravuju svoje deti do zivota. ja teda neviem, mam deti male, ale rozoberame spolu rozne zivotne situacie, ze ak by doslo k tomu, hentomu, ako sa k tomu postavit a tak... sak aspon je clovek ako tak pripraveny, nie? prestavam chapat svet mladych. ze rodicia, ja nieco poseriem a vy sa starajte .. 😠
@sheila72

janinah
21. máj 2015

@mawka tí rodičia sú tiež akísi divní,platia všetko,netlačia ich k rozumnému riešeniu situácie a ešte aj dovolia,aby mladý u nich prespával,asi im je jedno vnúča málo 😉

natalym
21. máj 2015

Presne tak. Poriadky by som porobila aj s mladou, aj s mladým aj zo starými. No len nechápam matere, či nevedia, že im dcéry už sexuálne žijú, to sa doma nerozprávajú, alebo ako. Tak vezmem za ruku a poriešim antikoncepciu. Som sa nasrala teraz.

brady1
21. máj 2015

@klarikuskaaaa prestan lietat v oblakoch, požiadaj súd ovýživné. Akurat ťa ľutujem že sisi do je... la mladosť

asimama
21. máj 2015

poziadaj sud o vyzivne..a za dalsie..nerob si nadeje,ako veeeeelmi sa chlap bude venovat dietatu..chlapi su neni stavani nato,aby sa mojka tutkali a neviem co..to vsetko je len fikcia vytvorena v serialoch a romantickych filmoch..potom su zeny zbytocne sklamane.. 😉

asimama
21. máj 2015

@natalym antikoncepcia vytvara zrazeniny v krvi naco zeny umieraju!!!!!a tak malo sa o tom pise!!!!!radsej balik kondomov a je 😉 😉

pribinak
21. máj 2015

@asimama este jednoduchsie je drzat nohy pokope a studovat, aby si slecna urobila aspon strednu skolu a nebola dalsia nezamestnana

mawka
21. máj 2015

@asimama je to kazdeho volba, aku antikoncepciu si vyberie, ale suhlasim, nejaku iste treba. a vela s detmi o tom rozpravat. uz s malymi. na jednej strane sa stale rodicia brania hovorit s detmi o sexualite, ved je cas a stale je cas a potom uz si decka odskusaju same, ved nie je ziadna novinka, ze uz na zakladnej skole su decka sexualne aktivne, aj ked sa nam ta predstava nepaci, ale je to tak. a prave preto to povazujem za dolezite, aby sa rodicia s detmi o takych veciach bavili. aby deti mohli s doverou prist za rodicmi, ze nieco sa stalo, mami, roztrhol sa nam vecer kondom, co mam robit. no radsej pojdem ku gyn a zvazim nejaku injekciu alebo tabletku "po" este kym je cas a na jeho odporucanie ako potom vychovavat vnuca prilis skoro a riesit veci ako riesi zakladatelka. velmi si dam zalezat na tom, aby presne v takychto pripadoch sa deti ihned obratili na mna. pretoze vzdy je cas este nieco riesit. ale ak mi zahlasia, ze sak zadarilo sa, ze sak nepouzivali ziadnu ochranu, prerazim ich ako hadov 😠 a vobec, kondom nie je len prostriedok ako neotehotniet, ale kedze dnes sa mladez pelesi systemom kazdy s kazdym, tak je to priam nevyhnutne pouzivat. no a HAK je diskutabilna. niekto na tom slape cely zivot a je ok, niekomu to sposobuje problemy. to je fakt na zvazeni kazdeho.

altaya
21. máj 2015

@klarikuskaaaa ahoj. Ak som dobre pochopila, TVOJI rodicia mu platia byt??? On sa nestara, neplati nic, robi sam na seba, o dieta a teba nejavi zaujem, a tvoji rodicia mu platia byt? Prosim ta ak uz nie si zodpovedna k sebe, bud aspon k svoji RODICOM. Nie je ti ani trochu luto ze ich nechas sa zodrat a vyciciavat nejakym (prepac za vyraz) darmozracom?. Toto je silna kava. Nie je ti luto tych penazi? Na tvojom mieste kopnem takeho chlapa do... A tie peniaze za byt nech radsej daju rodicia malej na sporenie

natalym
21. máj 2015

@asimama Som za.

iza29
21. máj 2015

Obaja ste rodičia malej, tak sa tak správajte. Žiadne také, že keď niekam idete, necháte ju u Tvojich rodičov, je Vaša, preboha! Prestaň sa s ním stretávať bez dcéry.
Nechápem, on má byt a nebýva s vami? Prečo?...
Ak je zapísaný v rodnom liste, riešila by som to výživné, ako ti baby radia. Venuj sa škole, aby si mala aspoň nejaký papier v ruke.

pribinak
21. máj 2015

@iza29 chi-chi, ze venuj sa skole ;))))) minule tu slecna riesila, ze ona ho zvadzala a on nemal okamzite o nu zaujem, asi tak, aby si bola v obraze
Tak ja zrela a skusena zena som jej prezradila tajomstvo, ze ked je v TV hokej, fudbal a box, nech radsej studuje a odlozi si vrtenie zadkom na inokedy, lebo taky TV program neporazi ;)))))

Strana
z3