icon

Nezáujem svokry o vnuka po jeho chorobe

15. nov 2025

Ahojte chcem sa opýtať na situácii kedze sa nemám s kým poradiť a nechcem svokru ohovárať?pred ľuďmi ktorí ju poznajú ale som v šoku. Syn ktorý ma 2,5 roka bol hospitalizovaný a prišiel v stredu domov mal zapal priedušiek. Ma starých rodičov ktorí sa extra nejak nesnažia stačí im deti vidieť raz do mesiaca. ALE manžel volal svojho otca na futbal bolo to večer o 18 s tým že nech príde aj svokra že mi pomôže s deťmi mám aj pol ročne babatko a staršiu 5 ročnú dcéru. Tak oni najprv dobre že prídu. A potom keď prišli k nam prišiel len svokor. S manželom sme ostali v nemom úžase že svokra neprišla. Keď sme sa pýtali prečo tak rezala rezance a chcela mať kľud. Podotýkam syn deň predtým prišiel z nemocnice. Príde mi to smutne. Ale neviem či len ja sa na to nejak precitlivené pozerám príde mi to smutne že nechcela vidieť boje vnúča po tom čo bol chorý.

minenkaa
15. nov 2025
@anonym_a92707

@anonym_autor och zasa sa tu do teba pustili známe,, tvare,,. Uplne viem ako sa cítiš. Ja mam tiež takú svokru. Ale ona to nevidí. Ani kde je problém. Len mi to je ľúto, že má také úžasné vnúčatá a vôbec si to neváži...

@anonym_a92707 ale veď čo zle ta svokra spravila ?

anonym_f434fe
15. nov 2025

Ja si tiez myslim, ze s dietatom sa mal predovsetkym hrat otec, ked doslo z nemocnice po chorobe. On sa mu mal venovat (rovnako aj dalsim dvom) a pomoct ti. On nebol rad, ze konecne ma dieta doma? Na futbal mohol ist kludne inokedy v prihodnejsej chvili.
Svokra mohla prist, ale nemusela. Mate nejake zastarale nazory, ze zeny sa maju starat o deti a chlapi pojdu na futbal a pivo... A tiez, co si nevolala svojich rodicov, nech sa pridu pohrat s vnucatami a pomoct ti?

tykat
16. nov 2025

@anonym_autor co na tom nechapes, chcela mat klud a nie sa pomahat s 3 detmi. Hlavne ak svokra volate na futbal a ju na robotu. Muz a svokor nemohli ostat povenovat sa detom?

aurora33
16. nov 2025

@anonym_autor tvoj muž dal prednosť futbalu pred deťmi. Jeho dieťa prislo z nemocnice a on šiel na futbal…..ale zla je svokra?

ivik4
16. nov 2025

Chudaaaaaaak svokra 😀
Jedina ku komu citis krivdu .
Tvoj muz čav parky futbalik , kaslat na deti , svokor detto ale problem je svokra
Nie, nieje odveci ze Ti tu piseme komentare o muzovi. OTVOR OCI

64jarka64
16. nov 2025

@anonym_autor keby mňa nevesta zavolala išla by som si ruky nohy dolámať a všetka robota by išla bokom,nič nieje doležitejšie ako čo i len jediná chvílka s vnúčatkami

anonym_a5da49
16. nov 2025

Mohla si zavolať svojich rodičov. Ale predpokladám, že buď bývajú stovky km ďaleko, už nežijú alebo majú svoje zdravotné problémy. Len chúďa svokra býva pod nosom,je úplne fit a plná energie a je za zlú, lebo kým otec deti ide na futbal,ona neprišla pomáhať/hrať sa s deťmi. 🤔🤔🤔
.

anonym_df2758
16. nov 2025
@64jarka64

@anonym_autor keby mňa nevesta zavolala išla by som si ruky nohy dolámať a všetka robota by išla bokom,nič nieje doležitejšie ako čo i len jediná chvílka s vnúčatkami

@64jarka64 aj ja mam vnúčatá, ale ruky nohy dolámať by som nešla v tejto konkrétnej situácii.

anonym_3fe5a0
16. nov 2025
@anonym_a92707

@anonym_autor och zasa sa tu do teba pustili známe,, tvare,,. Uplne viem ako sa cítiš. Ja mam tiež takú svokru. Ale ona to nevidí. Ani kde je problém. Len mi to je ľúto, že má také úžasné vnúčatá a vôbec si to neváži...

@anonym_a92707 Treba si uvedomiť, že tie deti považuješ za úžasné iba ty. Zvyšok rodiny na nich očividne nič mimoriadne nevidí a možno ich dokonca považuje za otravné. Ženy si rady nerobia viac detí s malým vekovým rozdielom, aby bolí doma na reťazovej materskej a považujú to za nejaký mimoriadny životný úspech, z ktorého by mal ísť kažý do kolien. A muž, rodičia, svokrovci, súrodenci, krstní rodičia.... všetci sa majú podľa nich pravidelne a stále zaujímať a starať. A keď to tak nie je a žena časom zistí, že je v tom sama, že nikto nechce, nepotrebuje, netúži jej deti ani vidieť, vznikajú takéto ukrivdené príspevky.
Vážiť si ťa kvôli funkčným pohlavným orgánom svokrovci naozaj nemusia. Na to, aby si ťa vážili zrejme očakávajú aj iné kvality.

anonym_eb6b73
16. nov 2025

@anonym_autor prečo neprišla tvoja mama?

mimikarol
16. nov 2025

Svokra nič zlé nespravila. Nechcelo sa jej, tak nešla. Ona nemá voči deťom povinnosť, na rozdiel od tvojho muža, otca detí

basska_b
16. nov 2025

Maly prisiel z nemocnice a muz so svokrom si sadnu s pivom k futbalu 🤣 Metál by mali dostat chlapi 🤣 aki chlapi, taka svokra.

prasiatko30
16. nov 2025

Ako sorry, ale predovsetkym mal ostat doma otec a starat sa a pomahat

sense
16. nov 2025

Ja ťa chápem, ale súhlasím aj s kockami tu, že vidíš krivdu len voci svokre.

domiklik
16. nov 2025

@anonym_autor autorka, tvoja svokra nie je povinná ti pomáhať s vnúčatami, ale za to ich otec by sa o ne postarať mohol, namiesto futbalu

minenkaa
16. nov 2025
@sense

Ja ťa chápem, ale súhlasím aj s kockami tu, že vidíš krivdu len voci svokre.

@sense od autorky asi odpoved nedostanem ,tak sa opýtam teba a naozaj, naozaj fakt nerypem,čo ju chápeš ,či spravila ta svokra zle
Kľudne aj iné mi prosim odpovedzte ,ja nechapem takéto krivdy keď ľudia cítia

anonym_ae1388
16. nov 2025

@anonym_autor somarina
Precitlivena a este kvoli tomu zalozis temu na MK, venuj sa detom a nie koniku a blbostiam

luteam
16. nov 2025
@anonym_3fe5a0

@anonym_a92707 Treba si uvedomiť, že tie deti považuješ za úžasné iba ty. Zvyšok rodiny na nich očividne nič mimoriadne nevidí a možno ich dokonca považuje za otravné. Ženy si rady nerobia viac detí s malým vekovým rozdielom, aby bolí doma na reťazovej materskej a považujú to za nejaký mimoriadny životný úspech, z ktorého by mal ísť kažý do kolien. A muž, rodičia, svokrovci, súrodenci, krstní rodičia.... všetci sa majú podľa nich pravidelne a stále zaujímať a starať. A keď to tak nie je a žena časom zistí, že je v tom sama, že nikto nechce, nepotrebuje, netúži jej deti ani vidieť, vznikajú takéto ukrivdené príspevky.
Vážiť si ťa kvôli funkčným pohlavným orgánom svokrovci naozaj nemusia. Na to, aby si ťa vážili zrejme očakávajú aj iné kvality.

@anonym_3fe5a0 ty si citovy mrzak podla tohto komentaru a cudujem sa kolko ma likeov, ale hlavne, ze pises ako anonym asi sa hanbis prskat jed pod svojom nickom.

minenkaa
16. nov 2025
@luteam

@anonym_3fe5a0 ty si citovy mrzak podla tohto komentaru a cudujem sa kolko ma likeov, ale hlavne, ze pises ako anonym asi sa hanbis prskat jed pod svojom nickom.

@luteam ale ma aj pravdu,nie pre kazdeho sú deti zivot a niektoré zeny naozaj zbytocne až moc riešia ,že nie všetci skáču okolo deti
Treba si jednoducho uvedomiť ,že každý ma iný štýl ,života ,každý inak prejavuje lásku a každý aj deti vidí inak

strelkyna1
16. nov 2025

Ja by som tu svokru neobhajovala. Iste, povinnost starat sa o deti je len muza a zeny, ale svokra bola DOHODNUTA, ze pride strazit. Aj keby mala autorka dohodnutu len nejaku platenu pomoc alebo kamaratku, tak ano, ked sme raz dohodnuti, ze pridu pomoct, tak ocakavam, ze dane osoby pridu.
Aj keby mala autorka kadernicku (v tomto pripade mal muz futbal) a dohodnutu starostlivost o deti, tak nebudem vykrikovat, ze sa ma starat nonstop ona, ale ze dohodnuta opatera zlyhala a nemozem sa na nu spolahnut.

aurora33
16. nov 2025
@luteam

@luteam prečo citový mrzak?

viestta
16. nov 2025
@strelkyna1

Ja by som tu svokru neobhajovala. Iste, povinnost starat sa o deti je len muza a zeny, ale svokra bola DOHODNUTA, ze pride strazit. Aj keby mala autorka dohodnutu len nejaku platenu pomoc alebo kamaratku, tak ano, ked sme raz dohodnuti, ze pridu pomoct, tak ocakavam, ze dane osoby pridu.
Aj keby mala autorka kadernicku (v tomto pripade mal muz futbal) a dohodnutu starostlivost o deti, tak nebudem vykrikovat, ze sa ma starat nonstop ona, ale ze dohodnuta opatera zlyhala a nemozem sa na nu spolahnut.

@strelkyna1 svokra se naponukla a potom ndosla, vsak citaj uvodny prispevok " ALE manžel volal svojho otca na futbal bolo to večer o 18 s tým že nech príde aj svokra že mi pomôže s deťmi " Otec deti ju volal aby prisla pomoct s detmi, za ten cas co on pojde s dedom na futbal. Dost zasadny rozdiel. Otec deti planoval prehodit svoju ulohu na svoju mamu. Tak kto je tu ten co ma maslo na hlave?

sense
16. nov 2025
@minenkaa

@sense od autorky asi odpoved nedostanem ,tak sa opýtam teba a naozaj, naozaj fakt nerypem,čo ju chápeš ,či spravila ta svokra zle

@minenkaa mala určite očakávania,že svokra príde....a ona neprišla čiže jej očakávania neboli naplnená. Ja neviem ako ty, ale ja keď niečo očakávam a nepríde to, tiež cítim určitým spôsobom sklamanie. Preto som sa naučila nemať očakávania hlavne také pri ktorých prišlo to sklamanie, a tým sklamaniu predísť.... Cize keď mi niekto povedal že príde, a následne neprišiel kvôli banalnemi dôvodu tak by ma to mrzelo, ale v budúcnosti by som tomu už váhu nedávala, proste keď príde bude tu a keď nepríde ,tak nepride

sense
16. nov 2025
@minenkaa

@minenkaa aj keď teda otázka je keď muž volal čo svokra povedala, či povedala že príde alebo povedala že uvidí.... To už je ale otázka na pána manžela čo presne svokra povedala

minenkaa
16. nov 2025
@sense

@minenkaa mala určite očakávania,že svokra príde....a ona neprišla čiže jej očakávania neboli naplnená. Ja neviem ako ty, ale ja keď niečo očakávam a nepríde to, tiež cítim určitým spôsobom sklamanie. Preto som sa naučila nemať očakávania hlavne také pri ktorých prišlo to sklamanie, a tým sklamaniu predísť.... Cize keď mi niekto povedal že príde, a následne neprišiel kvôli banalnemi dôvodu tak by ma to mrzelo, ale v budúcnosti by som tomu už váhu nedávala, proste keď príde bude tu a keď nepríde ,tak nepride

@sense dakujem,myslela som,že tie očakávania,ale zas nemyslíš,že to je potom vina na strane toho čo ma očakávanie lebo mať očakávania ,že niekto niečo spraví ,tak ako si niekto predstavuje a ten to nespraví,tam mysli,že nie je dôvod ,cítiť voči dotyčnému hnev,sklamanie

minenkaa
16. nov 2025

Nie je lepšie pracovať na tom,že ľudia sú každý iný a naučiť sa nemať očakávania od ľudí ,zbytocne sú potom tieto krivdy ,ľudia sa potom zbyticne hnevajú na iných a vlastne tí ani netušia,že spravili niečo zle lebo v ich svete v tom čase bolo dôležité niečo iné
Samozrejme ak je človek s človekom na niečom dohodnutý a ten to zruší bez slova je to iné ,ale toto čo sa tu riesi naozaj nie je tento prípad

mircalla
16. nov 2025

Co si skokrs dovoluje, nepride, ked chcel manzel kukat futbal. Co takto ze pomoze manzel?

sense
16. nov 2025
@minenkaa

@sense dakujem,myslela som,že tie očakávania,ale zas nemyslíš,že to je potom vina na strane toho čo ma očakávanie lebo mať očakávania ,že niekto niečo spraví ,tak ako si niekto predstavuje a ten to nespraví,tam mysli,že nie je dôvod ,cítiť voči dotyčnému hnev,sklamanie

@minenkaa nie nie, ako vinu za to by som svokre nedávala obzvlášť ak neviem čo presne povedal manžel matke a čo povedala ona jemu. A preto som napísala súhlasím s tým ,co píšu ostatné, že vidí krivdu len v svokre

katulienkax
16. nov 2025

Mna šokovalo že pán tvorstva manžel a svokor druhý pán tvorstva idú na futbal keď sú deti choré . To by môj nespravil nikdy. A svokru mam 500 km a rodičov 300 km tak by aj tak neprišli ako pískam. Takze tvoj chlap je neschopný. A tiež nemám tri deti, lebo viem že by to bolo na mna už veľa ale dve. Často si ženy vydupu tri deti a potom sa vyhovárajú že im nik nepomáha.

anonym_bcbaab
16. nov 2025

Chvála bohu za moju svokru
Ta nieže by chcela pomáhať so všetkým čo našťastie netreba
Ale zaujima sa a má krásny vzťah s vnúčatom
Si neviem predstaviť, že keby prišiel z nemocnice a ona radšej slíže krajala či čo to,miesto toho aby hneď mohla vystiskat svojho vnučika ,co sa trapil v chorobe
Aj keď som to nezažila autorka lebo mám inú svokru ale chápem ťa 💗