Nezhoda kvôli nehnuteľnosti
Ahojte, podobne príspevky som tu našla, tento sa kúsok líši.
S priateľom plánujeme budúcnosť, a preto sme sa rozhodli pre svoje bývanie.
Moja babka s dedkom (skrz teda ich deti) idú rozparcelovat záhradu na 3 pozemky a predať ich.
No až v tom prípade,že by nikdy z detí ich tam stavať nechcel, no nechcú lebo už majú svoje, no pýtali sa,či nechceme my.
Tak v podstate sme si povedali,že by sme dosť veľa peňazí ušetrili len na pozemku,a že pre nich by tiež bolo fajn,keby tam býva niekto z rodiny, ako niekto cudzí, ak nie, nič sa nedeje, a predaju to cudzím.
Nakoľko priateľ sa vyjadril,že nechce byť blízko ani svojej, ani mojej rodiny, tak sme teda povedali,že zatiaľ to necháme otvorené, no skôr nie ako áno.
Tak som teda hľadala nejaké pozemky blízko mesta,kde pracujeme, hľadala som aj teda tak nejako, aby to bolo medzi 2 dedinami. No buď to bolo drahé, rezervované,alebo jednoducho to bol pozemok,že ho nikto nechce.
Našla som teraz pozemok, teda zopár, v novej štvrti,čo ide vzniknúť. A v dedine, kde vlastne býva priateľ, akonáhle to uvidieť, hneď bol do toho zapálený, šli sme to pozrieť a hneď to chcel brať, hovorím,že veď si nechcel byť blízko ani mojej ani tvojej rodiny, a on na to,že je to dobrá rozloha, cenovo je to relatívne tiež okej, že načo vymýšľam
No nezdá sa mi to fér:( + jeho dedina je od mesta vzdialená autom 30minut, tá moja je hneď vedľa mesta :/
Ja chápem,že skrz financie, čím ďalej od mesta, tým lacnejšie,ale proste,keď sme sa dohodli,že nebudeme stavať na záhrade a teda,že ani blízko jednej ani druhej rodiny, a zrazu mu toto nevadí? A ešte je zduty,čo vymýšľam :/
Čo by ste na mojom mieste robili? Kúpili niečo čo nechcete, alebo skúsiť hľadať ďalej alebo čo? :/ Ja som mu ten pozemok len ukázala,že aha aj vo vašej dedine sú pozemky, som čakala,že povie,že nie vďaka,ale
Ty nemáš vodičák? a potom s deťmi sa budeš tiež trepať vlakom a vaše auto bude len jemu slúžiť? Budeš na RD,budeš chcieť ísť k mame či na výlet s deťmi,kým on bude v práci a pôjdeš vlakom? rozmýšľaj trochu.... Vodičák si urob aleže hneď.
Ja teda nevidím absolútne žiadnu výhodu oproti tomu pozemku pri vašich. A 30km dochádzať, keď nemusím? to by som absolútne nesuhlasila, to sú hodiny zbytočne zabite na ceste, o deťoch ktore budeš v kuse rozvázať ani nehovorím.
zaklad pri kupe akejkolvek nehnutelnosti je vzdy dobra a spolahliva verejna dobprava, nie zavislost od auta
A keby starí rodičia dali 1 časť pozemku Vám a zvyšné 2 predali, ako by to bolo s príjazdovou cestou? Nevime, aké sú to pozemky, čo do rozlohy, orientácie, polohy... ťažko posudzovať - okrem teda tých vzťahov.
to je normálne, švagor tak pri našich bývať nechcel, ale pri svojich rodičoch, v rovnakej dedine bez problémov, ešteže sestra sa nedala a nakoniec hľadali tak aby bolo dobre, aby boli v dostatočnej vzdialenosti aj od našich aj od svokrovcov 😀
Buď k nemu otvorená a na rovinu mu povedz svoj názor ...a obaja zvážte ešte raz pre a proti ..akú rozlohu má pozemok pri tvojej rodine A za akú cenu je len na porovnanie ...
@dejna_ pri rodine 1300m2 zadarmo, v jeho dedine 600m2 45tisic
Boze čo by iný za to dali 🙏 no ja by som neváhala príklad aj keby to bolo opačne že u muža pozemok zadarmo ..len on asi aj keď to nedá najavo chche byť pri svojich doma 😏...za 45 tis
Viete spraviť hrubú stavbu...
Asi z toho nič nebude. Myslím celkovo, dosť sme sa za to pochytili. V zmysle,že on ešte pozisťujr ohľadne toho pozemku čo sa bude dať, a keď to bude v poriadku, kúpi ho aj sám. Že on nie je závislý od mesta,kde pracujeme, on ma lekárov a všetko u seba, on tam nepotrebuje chodiť. Hovorím ale ja tam mám a denne tam dochadzam do práce, že to už nie je jeho problém.
Cez víkend končím o 7mej večer, spoje mi idú až o 22:40 a domov prídem okolo pol 12vecer,veď to je strašné 🙈
Hovorím, keď si kúpime pozemok, s pozemokom, domom a zariadením sa zmestime do 200tisic pri týchto cenách?
On že, ja áno,neviem ako ty 😢😥😥😥😥
Akože fakt ma to dosť teraz zamrzelo, plus ešte že on odmieta stavať pri mojej rodine, aj keby to bol pozemok niekde vedľa,že nie za domom 🙈😢 akože fakt mi idú slzy.
Hovorím,veď teda nájdime niečo medzi, a on že, hľadať nebude nič, že on zoberie hento. Akože 😢
Hlavne neber hypo spolu s nim a nedavaj mu nan financne prostriedky.
@andreakotesova ja som myslela,že to už je to on nás, o našej budúcnosti, a nie že hento je môj problém, a jeho to nezaujíma.
Mohli sme nájsť kompromis, teda niečo medzi, aby to bolo aj bližšie k našej práci.
Ale on to tak hnusne a surovo povedal 😢 pri mojej rodine nie,ale pri jeho to je už okej, lebo to nebude mojej mame za zadkom. Jeho máme bude za zadkom o 3 ulice ďalej, je tam toho.
Že budem v práci končiť o 19tej, ale domov sa cez víkend dostanem o 4,5 hodiny, to je tiež môj problém, prečo by to jeho malo zaujímať. Akoz takéto otočenia o 180° som absolútne nečakala, a som z toho v šoku
Platí vyššie uvedené 😅
@andreakotesova samozrejme, ja som z toho len proste smutná, ešte keď sa ho pýtam,že ty si myslíš,že 45tisic pozemok, a myslíš,že za 155tisic postavíme a zariadime dom? Čo sa stane,ak to nebudeme vedieť splácať? On - predáme, a prerobíme si u našich poschodie.
Akože......
Joj, nemam slov...
@andreakotesova ani ja,sedím na posteli a plačem a píšem na koníka 😢😢😂😂😂
Vyprdni sa naňho 😉
Akoze nie je o com,bol by blazon,keby takuto ponuku odmietol. Ved by ste nebyvali v spolocnom dvore. My sme tiez takto boli. Roky som hladala pozemok alebo vhodny dom na rekonstrukciu. Vsetko boli bud nevhodne pozemky alebo premrstene ceny. Nasla som jeden v dedine vo vedlajsej ulici od rodicov. Ani za pana som tam nechcela ist byvat. Pozemok aj dom sa mi velmi pacil,bol skoro ako nas vysnivany,neskutocne dobra energia z neho isla,prekrasny slnecny, cely den slniecko. Vidina byvania blizko rodicov mi nahanala hrozu. Priatel ma prehovaral,ze lepsi nenajdeme,ja som nechcela ani pocut o tom,co sme nahadali kvoli tomu. Nakoniec som suhlasila a nelutujem. Mame sukromie,nikto sa do nas nestara. Ani rodicia nas "neotravuju" a ocenujem,ze sme tak blizko,lebo cokolvek im treba pomoct,nemame to daleko. Do mesta mam blizko a hlavne cena nehnutelnosti bola o polovicu nizsia ako v meste.
Ahooj, tak ten tvoj je kreten. No... Aspon sa uz teraz vyfarbil. 🙂
Prečo plačeš, bud rada, že sa všetko ukázalo skôr ako ste si spolu zobrali hypotéku, alebo mali deti. Si mladá, máš pozemok kašli naňho, ved on s tebou zjavne vôbec nepočíta. Aspoň pri nom nestratia ďalšie roky. A poradím ti ešte, sprav si vodicak, bez neho si v dnešnej dobe, zbytočne komplikujes život.
Bez vodicaku 30km od mesta ani nahodou a plus by som uvazila, ci s nim budem vobec nieco kupovat, ked sa takto neferovo prejavil

Tak keď si v jeho dedine nechcela tak mlcim jak hrob