icon

Nezhoda na kúpe nového auta

9. sep 2023

Baby, ideme kupovať nove auto a nevieme sa s maželom dohodnuť. Doteraz sme mali oktaviu a tomu autu nič nechybalo. Ja som za novu oktaviu, ale mažel chce bmw x3 ktore je skoro raz take drahe. Uprimne som z toho sklamana pretože je to veľa peňazi a on vôbec nerešpektuje moj nazor. Podľa mna su to zbytočne vyhodene peniaze a podotykam aj moje peniaze nie len jeho. Da sa kupa auta nejako prekaziť keď s tym nesuhlasia obaja manželia? Alebo čo by ste robili vy v takejto situacii?

kornelies
9. sep 2023

Co sa tyka aut, BMW x3 vs Oktavia combi. Neporovnavajte neporovnatelne. (Obidve auta mame s mojou polovickou). Vsetko je o peniazoch. Ak naozaj zarobis, dopraj si BMW, ak nie, Oktavia je super. Hlavne si treba uvedomit, ze auto po prejdeni za brany predajne, strati par tisic na hodnote.

beata_k
9. sep 2023

A ty jeho nazor respektujes? 🤷 Hadam si si nevzala blbca, ktory si nevie spocitat 1+1. Ber BMW a tes sa s nim.

simsalabim
9. sep 2023

@tramtada31 napriek tomu, ze ty ho nepovazujes za dobre auto, si nemyslim, ze sa zanho musim hanbit 🤔

majkakvet
9. sep 2023

@sasa1310 co je zle na suzuki ignis??? Ked to je auto kto si moze niekto dobolit. Trapna ste aj s tymi rockami a peniazkami.

sasa1310
9. sep 2023

@majkakvet prepáč, ale na suzuki ignis všetko.

luckynat
9. sep 2023

Ja mam novu x3 a je to to najdebilnejsie auto ake som kedy mala, a to som teda mala uz hocico. Neprakticke, vnutri male, kufor na hovno. Vyzera velke ale je to male auto. Octavia je uplne niekde inde, co sa rozmerov tyka. Na dovolenku by sme sa donho 4clenna rodina nezbalili, ale teda ani nemusime, muz ma vacsie auto. Do octavie sa 4clenna rodina na dovolenku zbali v pohode.
Napriklad ja sama ked som isla s malym na lyzovacku tak sme mali veci este aj na prednej sedacke.

timilv
9. sep 2023

@luckynat presne 😂 muž ho chcel kúpiť, ale sme 4-členná rodina a keď niekam ideme máme naložené v aute okrem iného dve autosedačky a kočík. Manžel má dva metre, takže potrebuje priestor. Náš servisák mu hneď povedal nech nad tým autom ani nerozmýšľa, že sa tam nebudeme zmestiť

toiba
9. sep 2023

@sasa1310 trapne je sa povysovat a zhadzovat druhych...

sasa1310
10. sep 2023

@toiba a koho som zhodila? Nebodaj auto, ktoré má kolesá ako bicykel.

autor
10. sep 2023

Ďakujem za rady a nazory. Včera som sa s manželom snažila dohodnuť no dopadlo to katastrofalne. Aj som mu prečitala nazor od @luckynat ake to x3 je debilne auto. Pozerala som ešte na dacia duster, ako mi radil @mikelitoris . Je to skoro rovnake ako bmw x3 tak som toto navrhla manželovi ako kompromis. No tak sa rozčulil že mi povedal že keď tu daciu kupi tak mi do nej hneď pobali veci a môžem isť kade ľahšie. Celu noc som preplakala kvôli tomu 😢. Ako peniaze mame, obaja sme it, ale mame aj 2 deti a radšej tie peniaze necham im ako davať ich na auto ktoré aj tak bude o chviľu poškrabane, zhrdzavie a bude po peniazoch. Ja už neviem čo mam robiť aby som mu dohovorila.

sashabb
10. sep 2023

Prepáč, ale teraz som sa z chuti zasmiala 😂😂😂 Tvoj chlap chce X3, splniť si svoj "detský" sen a ty mu navrhneš daciu? 😂😂😂 ja sa jeho reakcii ani nečudujem.

sasa1310
10. sep 2023

@sashabb to som sa aj ja pobavila, ale bacha, aby sme neboli povýšenecké😀

lalilla
10. sep 2023

Ak nato mate kupte bmw ak nie naco si honit ego.
Mame suseda co ma pekny dom a prehana sa na novom bmw, clovek by povedal ako je za vodou. Opak je pravdou 😝 a poznam viac ludi co ziju od vyplaty do vyplaty ale auto ako keby boli za vodou.
Velke auta lepsich znaciek stoja proste peniaze, plus poistky, servis, cin viac elektroniky vo vnutri tym horsie o spotrebe ani nehovorim.
Mne osobne pokial by sme neboli natom financne dost dobre, by mi prislo uplne odveci kupovat drahsie auto naco.

duunlo
10. sep 2023

Tiez suhlasim, chlapovi ktory chce BMW X3 a navrhnes ako kompromis Daciu Duster, to by dozralo nie jedneho chlapa a pomyslel by si, ze si z neho robis srandu. Nemam problem s Daciou ani Dusterom pomer cena/vykon je lepsia ako v pripade BMW X3, ale keby mi moja polovicka navrhla tento kompromis, ked ja by som chcel BMW, myslel by som si, ze dnes mame “vtipny den”. BMW X3 by som si urcite kupil, keby mi nevadilo, ze o par mesiacov vyhodim 10k€ do potoka. Proste strata hodnoty je dost vyrazna, ale prestiz ano, ta je velka.
Taktiez nechapem ludi, ktori zarobia nadstandardne (predpokladam rozumom, nie dedenim), ze si mozu dovolit kupit BMW X3, ale uz po chvilke su schopny nadavat na neho ake je to “najdebilnejsie” auto. To ked ste ho kupovali, tak ste riesili stylom, idem okolo predajne a co tam maju tak beriem? Ved sadnem si do auta a vidim kolko ma priestoru, otvorim kufor a tiez vidim aky je velky. Ci ste sedeli len vpredu alebo ani neotvorili ine dvere ako spolujazdcove?
Octavia je tiez auto, ktore ma cenovku pri tej lepsej vybave uplne ustrelenu. To uz radsej dovol muzovi nech si kupi BMW X3, tych par tisicok naviac snad ani nepostrehnete😂

klip0
10. sep 2023

Podľa mňa nieje problém auto, ale to že manžel chce spraviť niečo dosť zásadne (je to veľká položka v rodinnom rozpočte) keď si to ty neprajes.
Nehnevalo by ma to auto, ale to, že mužovi je prednejšia hmotna vec, pred pokojom v rodine. Že kvôli hmotnej veci mi dokáže nadávať a povedať že ma zbali. Kvôli autu. To je nonsens. Rovno by som mu povedala že ma baliť nemusí, ale seba a nech si ide žiť do toho vysnívaného auta

keziah
10. sep 2023

ja sa do aut teda vobec nerozumiem, ale keby som mala opravneny dojem, ze manzel zbytocne trva na drahsom aute, ked nam rovnaku sluzbu urobi aj lacnejsie, lebo sa mu paci znacka, povazovala by som zvyseny naklad za znacku a naslednu udrzbu za nieco, co nepotrebujeme a co manzel chce minut z rozmaru.
asi by som to chcela vykompenzovat, pokial by sme na to mali - dobre, ty chces (podla mna) zbytocne preplatit auto kvoli znacne, ja chcem mat k dispozicii rovnako velku sumu (to, co zaplatime naviac za znacku) na nieco, co sa zase mne paci a kupila by som si napr. velku zlatu tehlu 🙂 alebo nejake akcie. nieco, co si myslis, ze hodnotu tak rychlo nestrati. To mi napada ako kompromis.

luxus10
10. sep 2023

autorka, a uz ste sa na tej x3 previezli? odporucam... vela veci uvidis inymi ocami, a mozno aj tvoj manzel...mozno zisti , ze velkost kufra nevyhovuje, treba sadnut aj na zadne sedadla, niekto vysoky, ci si netrie hlavu o tapacirung...

a bez urazky, daciu nieee...😍

ankare
10. sep 2023

Úplne Ťa chápem. My, ženy, sme praktickejšie, chlapi idú viac po prestíži. Choďte si to auto reálne vyskusat, možno ozaj zmení nazor, keďže píšu, že je male. Nájdite dáky kompromis.
Strasne mrzko zareagoval, keď povedal, že si máš zbaliť veci. 😔
Držím palce, aby ste našli riesenie,kde budete obaja spokojni.

judar
10. sep 2023

No tu uz je vidno ako to doma teda mate ked chlap lipne mat bmw az tak strasne ze je schopny viac tolerovat to aby si sa zbalila a zmizla....ona by sa hned rozviedla aby niekto staval mat bmw nas rodinu ze by bol schopny vyyhodit to je uz moc...

vroni
10. sep 2023

Juj, dievča zlaté, keď ti pripadá Dacia podobná ako BMW, tak to auto radšej nevyberaj. 🤣🤣🤣 Sa nedivím mužovi, ze sa vytočil. Môj by ma asi vyniesol v zuboch, keby som mu navrhla podobný "kompromis". Skúste nejaku menej drahu značku ako BMW ale nie hneď to najlacnejšie na trhu. Skúsila by som pozrieť Toyotu alebo Mazdu, tam by ste možno mohli nájsť niečo sympatické obom...

viera27
10. sep 2023

Takto. Je uplne jedno ci je x3 lepsie auto ako oktavka,alebo ci je na prd,alebo cokolvek. Tu je problem,ze manzel so spolocnym majetkom nemieni robit kompromisy. To je neprijatelne! Musite hladat ine auto,pri ktorom sa zhodnete obaja. Pokial si postavi hlavu,tak neviem veru,poslala by som ho do .....

tiezjedna
10. sep 2023

a máš nejaký reálny dôvod prečo X3 nie? Alebo len financie?

ma77
10. sep 2023

Preboha navrhnúť mužovi miesto BMW daciu neverím myslím že každý normálny chlap by tak reagoval😁a čo sa týka výberu auta tak BMW je iný level jak škodovka hlavne čoi sa bezpečnosti týka

duunlo
10. sep 2023

@ma77 no neviem neviem ci BMW je az take bezpecnejsie ako Skodovka. Par rokov dozadu, automobilka mala riadne problemy s kvalitou aj tych najbanalnejsich veci na aute, ako odlepujuce sa prahove nastupne listy, zosuchavajuce sa tlacidla, atd. O predpotopnom interieri ani nepisem, clovek par rokov dozadu mal pocit, ze sedi vo Felicii. Az potom sa spamatali a zacali ist s dobou.

kristiii
10. sep 2023

Tak ja som si musela nahodiť cenové ponuky na porovnanie, a teda do BMW by som tiež nešla ani omylom za tie peniaze, pre mňa sú tieto autá akurát tak na porovnávanie pipíkov, čo okej, na jednej strane chápem, povedzme u mladých chalanov, ale za rodinné auto ho absolútne nepovažujem. Preferujem úplne iné značky. Ale zas Dacia, no 😁

mamusa123456789
Autor odpoveď zmazal
mamusa123456789
11. sep 2023

Keďže ste obaja IT, tak predpokladám, ale viete používať internet, treba si naštudovať niečo o bezpečnosti, keďže financie u vás až taky problém asi nebudú podľa toho vybrať auto a nie dupkat si nozickou ako malé dieťa jeden aj druhý, ze co kúpite... Mimochodom ta tu daciu by som ti povedala určite niečo podobné, aj keď chápem, ze ta to ranilo... Daciu určite nie, je to nebezpečné auto a určite by som tam nevozila deti

h2
11. sep 2023

Autorka, sú veci, ktoré sú pre chlapov dôležité. Vo všeobecnosti oveľa dôležitejšie, než pre nás, ženy. (Samozrejme, sú aj výnimky, ale píšem naozaj všeobecne.) Jednou z tých vecí sú autá. Druhou, byť chlapom, ktorého jeho žena rešpektuje a nie podpapučníkom, ktorý sklopí uši a urobí, ako pani manželka povie. Ja som všetkými desiatimi za rovnoprávnosť vo vzťahu a za to, aby kúpa drahých vecí bola po dohode a so súhlasom oboch manželov. Ale v tomto prípade by som určite ustúpila mužovi. Plakať celú noc kvôli tomu, že muž ide kúpiť BMW?! Najmä, keď na to máte? No čo si?! Bohužiaľ, už ste to dohnali priďaleko, už je z toho vojna a ten, kto ustúpi, v nej bude porazený a ten druhý víťaz. So všetkými pocitmi, ktoré z týchto pozícii vyplývajú. Keby si bola súhlasila hneď, muž by ťa za to na rukách nosil a mala by si výhodu toho, že "keď si chcel BMW, nepovedala som ani pol slova, hoci som bola proti, tak ja teraz chcem xy (doplň si, čo chceš) a očakávam, že podporíš ty mňa, ako som ja podporila teba". Môj muž si takto pred rokom kúpil motorku. Myslíš, že som nadšená z toho, že sa na staré kolená preháňa na motorke a ja sa oňho bojím? Jasné, že nie. Myslíš, že som mu to zakázala? Jasné, že nie.

simca06022011
11. sep 2023

Ja by som si bmw nekupila ani keby tieto dve auta boli jediny vyber.... :Dpredpokladam, ze on chce nejaku zmenu, posun od skody. Ci to ukaces nevies, mate sancu napr obehnut predajne a auta si realne vyskusat a pozriet aj ine.. My sme z BMW usli, lebo pre nas to teda pred rokmi vyhovujuce auto nebolo.
Cena auta nie je vsetko na co pozeraj, servis a pod nezabudnite.

lenkakravcova
11. sep 2023

Čo je dôvodom prečo chce auto aké chce?

- chce sa cítiť ako šéf, boss?
- chce ukazovať iným, že na to má?
- chce jazdiť ako ničím neohrozeni šialenci na BMW? (však pri najhoršom niekoho zroluju, kto má horší šrot..)

Načo mu reálne to BMW je?

Ja osobne tomu veľmi nechápem.. Lebo ani jeden z tých dôvodov nie je práve niečo, čo je morálne pekne.
A ani to, že by ti po balil veci a nahádzal do Dacie keby ju kúpil neznie najlepšie. Ako keby si bola horšia než toho jeho vysnívané BMW. Či to auto ma vyššiu hodnotu než ty ako človek? 😶