Nezhoda na kúpe nového auta
Baby, ideme kupovať nove auto a nevieme sa s maželom dohodnuť. Doteraz sme mali oktaviu a tomu autu nič nechybalo. Ja som za novu oktaviu, ale mažel chce bmw x3 ktore je skoro raz take drahe. Uprimne som z toho sklamana pretože je to veľa peňazi a on vôbec nerešpektuje moj nazor. Podľa mna su to zbytočne vyhodene peniaze a podotykam aj moje peniaze nie len jeho. Da sa kupa auta nejako prekaziť keď s tym nesuhlasia obaja manželia? Alebo čo by ste robili vy v takejto situacii?
ty nechces to auto zjavne len kvoli cene, otazka je preco ho chce on? prekazit kupu? to chces akoze kvoli autu riskovat napriklad rozvod ? ja som nejak u nas auta proste neriesila. ked sme kupovali, manzel sa sice opytal ale tak aj tak som vyber nechala na neho, mne je prakticky jedno, na com idem
Tak mu daj jeho peniaze nech si kúpi tú X3 keď po nej tak túži a ty si za svoje kúp oktaviu . Zvyšok si obaja dofinancujte úverom, lízingom, ako chcete . každý bude mať to svoje a hotovo .
@tramtada31 nie je Suzuki Ako Suzuki.. model, typ motora, rocnik..... tvoje mohlo byt na prd, ine moze byt uplne v poriadku.
A myslim, ze sa tu zeny skor pozastavovali nad tym totalne absurdnym vyhlasenim a nie vyslovene urazali..
Prepac, ale clovek by si uz myslel, ze ked si aj ty IT, tak najdes cosi lepsie ako Daciu na porovnanie s bmw.. ako to ani zo srandy by clovek hádam nevybral
A ze preplakat celu noc? To uz ide pomaly k tomu, ze nemam problém, vyrobim si. Zjavne na to mate, tak chodte, vyskusajte, odvezte sa. Potom sa rozhodnete.
Inak mimo toho je od neho totálne chrapunske povedať, že si máš zbaliť kufre a ísť s autom do kelu (aj ked navrh bol s porovnaním s BMW na figu) Manželstvo je o kompromise. A stále existuje aj stredná cesta. Musí to byť úplne nová X3? Za 50 000€? Nemôže to byť ročne auto za čo ja viem 35000€? Alebo musí to byť BMW? Nemôže to byť mazda, W, atď? A hlavne ak máte deti a to auto je vážne na figu. Keby to bolo druhé auto v rodine tak ok, beriem. Ale ako jediné pri deťoch hmmm. A bol reálne aj to auto pozrieť a vyskúšať? My ak kupujeme auto, ideme všetci tj ak deti, položíme do auta autosedačku, aby sme reálne videli koľko tam je miesta. Ale ak to je jeho sen nech ho kúpi a potom bude nadávať,že do neho nedá poriadne ani "4 tašky nákupu".
Fuu, tak to s tou daciou bol riadny preslap.. to nie je dobre auto, staci pozriet crash testy, opytat sa mechanikov...
Myslim, ze muz neustupi.. Takze na tvojom mieste by som bola aj nadalej proti jedine v pripade, ze na to auto miniete vsetky uspory, prip.sa zadlzite.
Ak to tak nie je, ustupila by som.. snad by som Este trvala na skusobnej jazde, prip.este chcela zvazit ine auto...
Aky ma vlastne muz dovod, ze trva na bmw aj cez mrtvoly?
Jasne ze BMW porovnať s daciou je smiešne:D to sú úplne iné "triedy ". A sedieť v bmw/ mercedes/... je iné ako v suzuki, dacii, aké bežných škodách. Proste je to rozdiel. Zaujímalo by ma ci veľa a ďaleko jazdite, ci si to auto na "seba zarobi" ( to ja riešim vždy),aké konkrétne benefity ma oproti lacnejším autám pre mňa. My kupujeme auta na dlhé roky a nemám potrebu riešiť cenu na prvom mieste ( to auto sa unnas predá = ak bude zbytočne alebo dožije svoj zivot ), ale dôvod prečo a na co nám.ho treba ( práve to, oproti tomu co stoji polovicu) riešim.
Ja som za to, choďte, a auta vyskúšajte... choďte všade Kľudne. Rozhodnite sa tam. Predtým pojazdit si. Mercedes nám nakoniec požičali pred kúpou na 2-3dni(? ), keď už sme mali viac menej vybraté.
Ako kompromis mu navrhnu AUDI Q3, pripadne mazdu CX5, prip. VW Tiguan.
Dacia nie je kompromis...
Baby, ja sa do aut veľmi nevyznam ani nešoferujem. @mikelitoris mi poradil daciu, pozrela som a vyzera fajn a je za dobre peniaze. A je to tiež SUV ako bmw x3 tak som to navrhla manželovi. Keďže byvame v krajskom meste, tak ja s deťmi chodim všade verejnou dopravou, autom by som nezaparkovala ani u lekara, ani nikde. Auto použiva iba manžel do prace, na väčšie nakupy. Občas chodime na dedinu k starym rodičom a veľmi zriedka nejaky vylet. Na dovolenku chodime vyhradne letecky. Pre mňa su to zbytočne vyhodene peniaze. Veď oktavia sa da kupiť za 30 tisic a je to paradne auto. To bmw stoji 60 tisic. Však keď sa nad tym človek zamysli, tak miesto toho bmw by manžel mohol kupiť 2 oktavie. Len on proste je nastaveny, že kupi bmw a nič ine ho nezaujima. A mne to pride veľa peňazi za auto, ktore rodina aj tak nevyuživa, lebo 80% využitia toho auta je manželova cesta do prace a z prace vramci mesta. Pre mňa je auto len premiestňovadlo z jedneho miesta do druheho. Ja nevidim zmysel behať po autosalonoch a testovať. Odveziem sa aj v oktavii, aj v dacii, aj v suzuki, je mi jedno v čom. Len nech to stoji normalne peniaze. Teraz som radšej ticho, lebo manžel ma na mňa nervy. Asi si myslel, že budem z jeho napadu unesena, ale prave naopak. Ale rozhodne s tym dačo spraviť musim, pretože tak drahe auto je totalna zbytočnosť a strata peňazi.
Jaaaj no tá prvá tvoja veta teraz všetko vysvetluje. 🙈 Nerozumieš sa, no aj tak sa angažuješ (až moc)
V tvojom prípade sa teda k autu vôbec nevyjadruj, stanovte si akurát peňažný limit a nechaj chlapa aby vybral auto.
Inak za mňa je X3 pre ženu, chlapovi skôr X5 👍
a ja trosku nerozumiem, penazi mate, kedze ste obaja it, manzel tuzi po bmw a ty sa mu do toho montujes, aj napriek tomu ze nesoferujes. Ja manzela chapem, ak tuzim cely zivot po X3 a kupi nieco ine, lebo ty si proti. Nepochopi tuzbu po aute niekto, kto za volantom nikdy v zivote nesedel. Ja by som mu do toho nekecala
Tahas za kratší koniec, keďže nesoferujes, auto nepotrebuješ, dokážeš sa presúvať aj MHD.
Tým pádom ho viac využije tvoj muž, zrejme sa aj viac rozumie, ale to neznamená, že sa nemôžeš vyjadriť, keďže kupujete auto zo spoločných peňazí.
Ja osobne by som nové nikdy nekúpila, skôr 2r jazdenku.
Skus dat cenový strop, kt si ochotná akceptovať.
Napr zlatý stred cca 40tis, nech hľadá do tejto sumy.
Keby si bola šofér, denne prejdeš urcite trasy, auto je tvoja práva ruka, pozerala by si sa trosku ináč.
Ja chápem obe strany. A s tým návrhom Dacie sa hádam ani nie je čo čudovať tvojmu mužovi 🙈 Na druhej strane by som mu asi tiez povedala že do toho BMW sa môže zbaliť on keď má take hlúpe reči 🤪
A teraz čo by som navrhla ja. Keďže si chce zjavne splniť sen o BMW ale tebe sa to zdá veľa peňazí, pre mna by bol kompromis o dane BMW ale nie úplne nové a hneď budet cenou inde. Aj vlk bude sýty aj ovca cela 🤷♀️ A obaja máte čo st chceli, ty niečo za menej peňazí a tvoj muž to auto.
Ale Dacia fakt nebol dobrý kompromis 🙈
Tak toto aj mňa pobavilo 🤣 Dacia namiesto BMW.. 🤣 btw my tú Daciu máme, no máme ju preto že viac nám rozpočet nedovoľuje 🙂 ak by sme mali dostatok financií chceli by sme 7 miestne Volvo alebo Škodu Kodiaq (aj keď iste opäť sa nedá porovnať Škoda a Volvo..) 🙂 BMW isto nie, nám to príde ako auto na machrovanie 😁
@tulipanicek podľa mňa už skôr Škodu Kodiaq mohla navrhnúť.. ale podľa mňa si nepomôže, ak on ho raz chce pochybujem že ustúpi.. ja som takto zaľúbená do Maserati Levante 😍 no viem že ho nikdy mať nebudeme, teda jedine ak by sme vyhrali v lotérii.. 😆
Fuha tak ani nešoferuješ a riešiš vyber auta 😂 strašne vtipne, toto by som si ja teda nedovolila
Tak ja ti technicky neporadim...
Sadni si sama v klude a zamysli sa:
Je tvoj muz clovek, ktory mava casto nejaky ulet, ktory si presadi za kazdu cenu, alebo je to naozaj chlap, ktory doteraz robil vsetko pre rodinu a na seba pri tom nepozeral a toto je proste nieco o com sniva?
Ak je spravna odpoved B, a mate na to prachy, tak mu toho bavoraka odkyvni... nikdy nevies, kedy si budes potrebovat ty presadit svoje 😉 bud si to auto budete spolu uzivat, alebo nan zacne po case nadavat sam a ty si v duchu budes hovorit "ja som ti to hovorila" 😁
Tak určite BMW je spoľahlivejšie,bezpečnejšie aj krajšie,a je to viac take chlapské auto, my mame starší bavorak a ideme kupovať novú 5tku, a kukali sme aj lacnejšie, aj octavky, aj iné značky ale proste to auto keď raz máš tak iné nechceš 😂môj názor, áno je to drahšie, ale omnoho luxusnejšie, a predsa x3 je SUV, podľa mna lepši vyber má manžel, a predsa je to chlap, viac sa tomu rozumie, uvidis aj ty budeš spokojná
Píšeš, že nemáš chuť behať po autosalónoch. Ale práveže toto by si mala absolvovať s manželom. Prídete do predajne BMW, tam Vám fundovaný človek o aute, o ktoré máte záujem porozpráva a povie výhody a nevýhody pre Vás ako rodinu, zoberie Vás previesť. Manžel bude mať možnosť sedieť aj na mieste spolujazdca aj vodiča. Na vlastnej koži to auto zažijete a možno aj sám tu zistí, že mu to auto nesedí. Nakoniec prídete k cenovej kalkulácii.
Určite treba ísť, vyskúšať, previesť sa a nie postaviť si hlavu, že jeden chce a druhý nechce. Zober si to z jeho pohľadu v duchu, v ktorom si písala Ty. Jemu v hlave chodia myšlienky ako ju presvedčiť, aby sme to kúpili.
Ja som tieto okukávačky a skúšania áut mala veľmi rada.
A nedá mi porovnanie BMW a Dacia je ako zlatá obrúčka verzus drôtený prstienok.
Tak idete kupovat drahe auto, a nemas chut behat po autosalonoch :D to je pekne... tak za niekolko desiatok tisic, mne to behanie asi pol dnove po autosalonoch stalo...
A inak, zeny to vobec nie je argument, ze je to chlap tak vie vybrat lepsie :D zatial som najlepsie auta do domov aj do firmy vybrala ja a to ani nesoferujem. Jeho som len posadila a nech skusi ako sa mu jazdi :DD ja by som sa s kludom s nim dohadovala o aute. ALe nie cele dni. Pridem postavim sa k autu, sadnem dnu a poviem co mi vadi. CI nam staci kapacitne vzaduz, ako vyzera, Ukazeme dvoch-troch favoritov a vyberieme hned.
Bmw som mala, velmi som sa tesila ked bolo nove, jazda jedna basen ale.... servisovat a platit kadejake opravy uz nebola taka parada.. potom sa tesila ked som ho predala (samozrejme pod cenu) a kupila si skodovku...
my sme kupili skoda rapid a za mna veeelmi dobre auto💪🏻💪🏻💪🏻.
Muz ti vybera plienky, pracie prostriedky, vlozky, pracku, zehlicku? Plus napises, ze autam nerozumies a prvotny prispevok je o tom, ze ty vyberas Octaviu🤷♀️ neviem si predstavit vas rozhovor, asi ani nechcem. Ked fakt ako "alternativu" za BMW bez vahania navrhnes Daciu🤐🤦♀️ u mna plati, ze comu nerozumiem a uz vobec si nenastudujem, do toho sa nemontujem. A naopak - muz vie, do coho sa je zbytocne montovat. Fungujeme tak cely spolocny zivot, co je asi aj viac, ako mas ty. A dalsi "podraz" - nenastudujes si o autach nic, ale prides na MK a zatnes taketo. Uffffff....zena, ja by som sa vytocila tiez
Autorka, teraz čítam, že ty nešoféruješ. A dokonca sa v autách ani nevyznáš. Čiže nové auto si ide kupovať tvoj muž. Ty sa v ňom budeš maximálna tak viezť na sedadle spolujadzca. Tak buď pekne tichúčko a muž nech si kúpi auto, aké chce.
@ddaassuullaa Ak plienky a pracie prostriedky budú stáť toľko, čo nové auto, tak budiž. Keď muž vyberá šrobováky či vŕtačky a žena plienky či žehličku, to je normálne.
Ale kúpa veľkej veci za 50k € musí byť v manželstve (teda so spoločnými peniazmi) VŽDY dohoda oboch!
Ani v IT nie sú také veľké platy, aby to nebol veľký zásah do rodinných financií...
dievčatá, autorka píše, že cenová kategória medzi spomínanými autami je raz tak drahá + to ide aj z jej peňazí a okrem toho sa väčšinou vozí iba MUŽ aj to len DO a Z PRÁCE, takže si myslím, že to či šoféruje v tomto prípade nie je až tak dôležité.

My máme Suziki S-cross (manžel) aj Vitarku (ja) Obe autá sú super. Milujeme ich 🙂