Nezhoda na kúpe nového auta
Baby, ideme kupovať nove auto a nevieme sa s maželom dohodnuť. Doteraz sme mali oktaviu a tomu autu nič nechybalo. Ja som za novu oktaviu, ale mažel chce bmw x3 ktore je skoro raz take drahe. Uprimne som z toho sklamana pretože je to veľa peňazi a on vôbec nerešpektuje moj nazor. Podľa mna su to zbytočne vyhodene peniaze a podotykam aj moje peniaze nie len jeho. Da sa kupa auta nejako prekaziť keď s tym nesuhlasia obaja manželia? Alebo čo by ste robili vy v takejto situacii?
@hefo dve poznamky - 1. autam nerozumie, ani nesoferuje, alternativa Dacia. 2. Nedoveruje muzovi a viac veri MK, potrebuje "argumenty"? Kazda zena chce mat doma MUZA a ani ho nenecha samostatne rozhodnut o vybere auta.
Viac nemam co dodat. Iba ak ze ta Dacia je fakt napad storocia a presvedcenia muza o tom, zeby mal zacat svoju zenu (ne)pocuvat
Ako baby to vážne🙈 Jedna porovnáva auto za 50 000€ s plienkach, žehličkou, práčkou (hej hej čitanie s porozumenim čo v tomto prípade je uplne odveci) a druhá nech je ticho? Ďakujem pekne. To že sa nerozumie do aut neznamená, že sa nemôže k tomu vyjadriť. Ide o vec za 50 000€ nie za 500€. Bud pekne tichučko ak ide o spoločné peniaze? 🙆♀️
Ahoj @autorka, precitala som si len tvoj prispevok uvodny a potom ten s pokusom navrhnut daciu a co mna zaujalo najviac je ta ''skolka'' doma, nevieme sa dohodnut tak mu to prekazim ako ked rozsliapnes na dvorku v pieskovisku kolacik druhemu dietatu a on ta trepne lopatkou po hlave alebo na teba vysype od nervov piesok, to moze byt to, ze sa mas balit. Ja ti neviem, su v tom aj tvoje peniaze, peniaze si delite na tvoje a moje? No tak tie tvoje jednoducho vyclen, je to jednoducha matematika, chapem, ze chces BMW je to WOOW, ale nemyslim, ze mame aj na veci okolo neho poistku atd, teda ja nesuhlasim a moje peniaze na kupu bmw nedam, nehnevaj sa. Ak mate peniaze kazdy zvlast je to este lahsie, jednoducho ich neposkytnes. Tolko k tvojej vete - ''Podľa mna su to zbytočne vyhodene peniaze a podotykam aj moje peniaze nie len jeho.''
Ak su prachy na spolocnom ucte a on s nimi naklada ako chce, tak mas aspon poucenie do buducna, budes vediet, ze nie ste partneri, ktori to takto spolu mozu mat, niekomu to funguje, u niekoho to nemoze byt realita, pretoze ten jeden s majetkom naklada ako iba so svojim. K tomuto by som skusila tie svoje vybrat - to je to prekazit alebo trvat na tom, ze chces v danej vyske - o kolko je drahsie konk. dane bmw od konk. danej skody cosi pre seba a pre deti, co povazuje za blbost on, ci je to vyrivka alebo hraci domcek u starych rodicov, kde jazdite, tak si to dopraj k tomu. Vylicituj cosi rovnako ''blaznive'' aj pre seba.
Inak to znie skor, ze by potreboval nasmerovat skor k terapeutovi, ak na tieto cesty co popisujes potrebuje bmw. Pretoze ani bmw nedviha sebavedomie automaticky, je to potom iba kamuflaz, sebavedomie ostava tam, kde by bolo aj pri tej dacii. K bmw totiz nedavaju automaticky kreditku s tym, ze moze vylety, na ktore nechodite vozit barskoho ku kempinskim, ani mu k tomu nepribalia postavenie, vizaz, vystupovanie. To bude iba super drahe auto raz za cas parkovane na dedine, ked si pisala veci, tak ako realne su.
Ja by som navrhla, ze sa spolu rozpravajte o planoch, ak chcete fungovat ako rodina, tak ich majte spolocne, pretoze inak sa to cele rozpadne aj ked si kupite nie daciu, nie skodovku, nie bmw, ale hoc aj bicykle. Mozno ma dovod pre ktory chce prave bmw. Iba si ho zatial nevypocula preco bmw.
Aby to bolo fer, tak ak som napisala, co mu bmw neprinesie, tak dodam aj v akych situaciach bmw vychadza plusovo, predas ho stale za pomerne dobru cenu, ak sa v tom orientujes, teda nie ty, skor manzel, lebo ty nejazdis a netusis, len vies ze chces bmw kupu prekazit, lebo cena. Tak k nej pridam, lebo bezpecie. Ak citas krimi spravy, tak vies, ak nie, tak si par do zadu prelistuj. Nejdem ta strasit, ani nikoho, ale na nasich ''super cestach'', s tym ako sialene tu mnohi jazdia, ako bezne jazdia ludia pod vplyvom a ako sa nerespektuju, je dobre mat bmw, lebo vela clankov o tom ako pri buracke viacerych aut dopadla zle posadka z bmw necitam. Teda ak mu ide o bezpecnost tvoju, deti a potazmo svoju, tak je to dobra investicia do zdravia. Zas ak sa z neho nestane ''slovensky hajzlik'' v lepsom aute, ktory bude ohrozovat na cestach ostatnych, len preto ze moze. Ale to vies ty, ktory typ mas doma, teda skus este jeden rozhovor, kde si poviete, co od auta ale aj od seba ocakavate. Pretoze ste aktualne na najlepsej ceste rozviest sa kvoli kupe auta a to snad uznas sama znie, ze nemate skutocny problem.
Tak zase autorka by tiež potom mohla bez súhlasu manžela zobrať 50 000 € zo spoločných peňazí a kúpiť si nejakú chatku niekde. Alebo čo ja viem, motorový čln.
inak viete, ze to nove x3 je skor 69k -90k a viac podla vybavy a motorizacie:D ked sa tu spomina 50k , ale vraim, my sme brali 2rocnu jazdenku ,len kupit uplne nove nam neprislo rozumne , toto ked aj predame po 3rokoch vyslo to menej nez leasing,nove hned hodnota dole a to markantne.
ale co som minule videla nejake crash testy bmw suv aj mercedes suv sa mohli schovat, vyhral ford suv
Kúpa je jedna vec. Druhá vec je to, kolko náhradné súčiastky stoja do toho auta, kolko je poistenie. Má to vsetko zistené? Len aby sa netriasol potom keď nahodou bude niečo treba opraviť , vymenit. Za mňa drahý špás.
Tak ja tiež cumim na túto debatu a mierne nechápem. Ale asi preto, lebo môj muž je v tomto normálny a my sme za auto v živote nedali viac, ako dakych 12 tisic. Načo aj, odvezie rovnako. Možno by som chápala, ak by muž používal auto denne na služobné cesty, ale v meste do práce? Wtf?? My máme momentálne 20 ročné auto a hrozime sa dňa, keď ho budeme musieť meniť, pretože väčšie plytvanie peniazmi, ako kupovať auto, si ani neviem predstaviť. Pre nás oboch je to premiestnovadlo a nič viac nič menej. Mám kamoša, ktorý je "za vodou", mohol by si kúpiť hocičo, jazdí na 10 ročnom aute a býva v malinkom dome, nikto by nikdy nepovedal, že do konca života už nemusí robiť. A je mi úplne smiešne z niektorých ľudí, majú obrovské SUV-cka, nemajú kde zaparkovať, chodia s tým autom maximálne 5 km do práce, ale hlavne, že majú veľkú kravu, aby všetci videli, že na to majú. 🙄 Btw. ja som sedela už vo všetkých možných autách, od Porsche až po Fabiu a asi som fakt blbá, ale nevidím rozdiel v pohodlí, či je to BMW, či Škodovka, či "Japonec". Bežne chodím v našom 20 ročnom japoncovi a v tej "vychyrenej" 😅 X3-ke a teda, fakt mi je to sumafuk. Dnes sa už predsa nebavíme o pohodlí Favorita a BMW -cka, keď to bolo fakt nebo a zem. Ale veď keď chce niekto oplieskat 50 tisíc na plechovku, tak nech oplieska, akurát svoje peniaze by som mu na to nedala ani omylom.
A ako odovodnil kupu bmw?
Oplieska 50 litrov na BMW ( humorne sa to prekladá budeš mať výdaje) a potom ani na nákup na ňom nepôjde, lebo však na prvom parkovisku ho orajbú "vedľa parkujúci" 🤦♀️
Chápem ze problém je tu úplne inde, ale navrhnúť namiesto BMW daciu 😂😂😂 prepáč mi to, ale dobre som sa zasmiala. Ja túžim po lodickach od Ch. Louboutin a manžel mi navrhne sinsay 😂😂😂
@tianna No veď mne je jasne že on si chce splniť sen. Preto by bol za mna kompromis auto ktoré chce ale nie nové. To by bolo win win pre všetkých
@tulipanicek len ono možno mu práve na tej novosti záleží.. 🙂 napríklad môj muž túži po novom aute, u nás ozaj len tá Dacia, máme jazdené už vyše 9 rokov, ale veľmi by si prial nové.. voňavé, vyrobené pre nás, podľa jeho (ja nie som šofér) predstáv 🙂
@tianna Tak ale veď musia ako manzelia urobiť kompromis ak druhý nesúhlasí pri takej vysokej sume 🤷♀️ Ja vyhodu úplne nového auta nevidím.
A k prispevku, no je to na vas 🙂 nehrajte sa na prekazenie/neprekazenie..sadnite si a este raz sa pobavke..ak ste total za vodou co sa tyka financii a je vam jedno ci zaplatite 30 alebo 70, tak neries..ak to pocitite, tak sa nedaj 🙂
Preboha,to sa čítať nedá
Peňazí máte,tvoj muž možno celý život tuzil po takom aute a ty mu ukazujes daciu
Žiješ len raz, na čo čakáš? Prečo sa máš zaradiť do davu,ako bolo vyššie spomenuté?
"Ženy závidia ,muzi zazeraju".... to kde preboha žijete ľudia?
Manžel sa urazil podľa všetkého,aj keď vyhadzovať ta kvôli takej hlúpej hádke je total mimo
Tebe sa čo zmení v živote ,keď kúpite BMW?
@akvi Presne ako pišeš. Ja som bola ešte na pochybach, ale utvrdila si ma v tom že drahe auto je zbytočnosť. Dnes pride manžel z prace, dam spať deti a večer sa s nim porozpravam. A nebude žiadne bmw. Dam mu limit 30 tisic a je mi jedno čo kupi. Nebude sa chovať ako male decko, ktore si zmysli že chce hračku a bude sa hadzať o zem, keď ju nedostane. Ma rodinu, tak nech si uvedomi že stredoškolskemu životu odzvonilo a priorita su deti a rodina.
@nini1978 Bude o 60 tisic v rodinnom rozpočte menej. A môže byť len o 30 tisic. To sa zmeni. Zbytočne vyhodene peniaze.
@juliacenc Nijako, oznámil mi že ide kúpiť nové auto a že už ho aj vybral. Lebo oktavia sa kazi, ma svoj vek a treba ju predať, kym ma ešte aku taku hodnotu.
Autorka - šla by som na vec tak, že vyber si ty vec v hodnote toho auta, alebo v hodnote rozdielu medzi tým BMW a niečím kompromisným a OZNÁM mužovi, že ty ideš kúpiť vec XY za tú sumu. A uvidíš, čo on na to. Lebo presne toto on spravil. Ak by to boli čisto peniaze, ktoré on napríklad zdedil a pod , tak nech ich oplieska aj na lietadlo. Ale ak sú to spoločné peniaze, máte deti a pod., tak jednoducho si nemôže predsa on kupovať niečo len preto, že to hrozne chce.
@akvi Vieš, jemu to je uplne jedno, keby dačo chcem. On mi len oznamil že ma vybrane nove auto a ja mu musim doplatiť zo svojich uspor polovicu, čiže 30 tisic.
@simca06022011 Predpokladám, že muž tiež nie je na hlavu padnutý, aby si kupoval auto, na aké nemá, na úkor rodiny. Ale zase netvrdím, že tento môj predpoklad musí byť správny, lebo teda už aj oveľa horších exotov som tu videla.
Nedala by som mu ani náhodou polku z úspor. Dala by som max časť, ktorú by stálo to kompromisné auto.
To nemyslíš vážne, on si vyberie a ešte povie, že mu máš dať na neho polovicu? On sa zrazil s "bykom"? No len vtedy by videl tých 30 tisíc.
Ty mu musíš dat poloviciu? Zo svojich úspor? Nie, nemusíš.
Nikto ta neprinuti ani vl muž.
Keďže ste par a žijete spolu, aby ste neboli ako pes a mačka, hľadaj zlatú strednú cestu, máš právo sa ku kúpe vyjadriť, nesúhlasiť.. Kedze pustíš aj svoje úspory, ale ze ty musíš dat? No to isto nie.

@h2 to by bolo ok, ale ak vyhodia toľko peňazí z rodinného rozpočtu tak by predsa do toho niečo povedať mohla ;)