Nezhoda na kúpe nového auta
Baby, ideme kupovať nove auto a nevieme sa s maželom dohodnuť. Doteraz sme mali oktaviu a tomu autu nič nechybalo. Ja som za novu oktaviu, ale mažel chce bmw x3 ktore je skoro raz take drahe. Uprimne som z toho sklamana pretože je to veľa peňazi a on vôbec nerešpektuje moj nazor. Podľa mna su to zbytočne vyhodene peniaze a podotykam aj moje peniaze nie len jeho. Da sa kupa auta nejako prekaziť keď s tym nesuhlasia obaja manželia? Alebo čo by ste robili vy v takejto situacii?
@sisaka ničomu som neprepadla ,
aj tak o 10 - 15 r. budú už iba elektromotory, EU a tie ich výmysly ... pretože chce znížiť emisie, dokonca navrhuje zákaz predaja vozidiel na benzín a naftu,
Joj, niektoré sa tu fakt chytajú všetkého, aby si mohli rypnúť, namiesto toho, aby sa snažili aby im to vo vzťahoch klapalo a mali sex častejšie, potom / možno / budú šťastnejšie
@elenka.k ak sa ľudia naseru,tak voľby dopadnú veľmi zle a dotyčná strana presadí odchod z EU ...a okrem toho tie elektromotory sú neudržateľne.Aku životnosť ma batéria a co s nou potom??? Do mora??? Ja by som to nechcela ani zadarmo
@katarinka289 tvoj názor, beriem to
myslím, že aj v týchto autách / benzín, nafta / sú batérie - štartovacie,
ale to nikoho netrápi asi....
dúfam, že sa ľudia až tak nenaseru, žeby vyhrala spomínaná strana 😨
@elenka.k áno vo všetkých autách sú batérie a aj majú oveľa dlhšiu životnosť než v elektro
@elenka.k porovnavat startovacie baterie s bateriami, ktore su v elektroautach nema zmysel, uplne ina technologia, zlozenie baterii.
@katarinka289 zivotnost “startovacich” baterii platila tak mozno v Euro5. V Euro6 sa zblaznili a aby plnili emisie, tak tie baterie maju bezne zivotnost len 2-3 roky, ked sa naplno vyuziva aj Start-Stop. Je tam uplne iny system fungovania nabijania a vyuzivania tych baterii pocas prevadzky vozidla.
@petronelka47 tiež ma zaskocilo toto porovnanie
@aalt nie podla mna, podla informacii ktore mam a skusenosti od kolegov a zo servisov. Po dvoch rokoch vymena baterii, jazdy dokonca na dlhe trate. Mne napr. bateria neodisla po takom kratkom case, ale ja ju aspon “setrim” tym, ze stale vypinaˇ START-STOP system. To ze mas vyse 6 rocne auto neznamena, ze mas Euro 6c, ktora je platna od roku 2017. By si sa mozno aj cudoval, mozno nie, ze je mozne aby si nenastaroval auto a to aj po 400km jazde. Proste je tam uz ina logika nabijania a vyuzivania baterii. Pocas jazdy sa nie vzdy bateria nabija alternatorom, ale dokonca sa vyuziva energia z baterie za ucelom znizovania emisii. Cize sa kludne moze stat ze prides po 500km jazde a mas vycerpanu bateriu na 30%. V minulosti nepredstavitelne, dnes realita.
Fabulacia prispevku na muzskom fore: Chlapi poradte mi, manzelka si chce kupit kabelku za 1500€, no nie su to zbytocne vyhodene peniaze? Ved haraburdy moze nosit aj v inej za 30€. Som jej to navrhol a teraz som musel na noc odist k rodicom domov. Co som urobil zle??
Auto je statusova zalezitost. Ci si to priznsme alebo nie, vacsina zien spozorni ak vidi muza s drahym autom, hodinkami… tvoj mamzel si chce zvysit tento status. Kedze ma to mate, znamena to, ze ste nieco dokazali, a ma potrebu to exprimovat. Ty sa mozno rada pochvalis s fotkami z tej dovolenky LETECKY, all inclusive, dokonala rodinna idilka. Ano, suhlasim, ze vo vasom pripade su to vyhodene peniaze, ale to aj tych 30k za octaviu. Sk by sme isli rydzo racionalne, stacila by vam obstojna jazdenka za 10k… ale clovek je zvacsa riadeny emocioi a nie raciom. A este jeden priklad, ty nesoferujes, tym padom je ti auto v zasade ukradnute. Co aknon nevari, a povedal by ti, se ved uvaris aj na dvojplatnickec(aj prezident na takej varil!!!)…..ale zeny si castokrat vyziadaju novu kuchyni za 30k+….a uvaria to, co ja ked som 16. Ale instagram a srdiecka aku mam kasnu kuchynu…uplne rovnako, zdoraznujem svoj status.
@duunlo mam euro 6, benzin. Kamos menil baterku mal celkom novu Kiu - do dvoch rokov. V servise mu to dokonca na zaruku ani neuznaii - mal tu povestnu 7-rocnu. Podla parametrov bola v poriadku, akurat teda obcas nenastartoval. Ale kupil novu, silnejsiu co mu niekto poradil a odvtedy nemal problem. Takze problem nebola baterka ako taka ani sposob nabijania, len proste setrenie na nespravnom mieste a neprimerane slaba baterka. Ano viem, ze na mojom aute baterka funguje inac ako na "starych", ale teda na mojom to zatial stale funguje. Tusim som niekde cital zivotnost 6-10 rokov ... ked sa budem nudit, pozriem servisnu prirucku k autu ... ale najskor mi to povedia v servise na prehliadke ze je cas na vymenu.
Autorka, vrátil sa muž domov?
Verím ze ste sa dohodli k spokojnosti oboch.
Že sa muž od-urazil 🤔
@hankm nemala ísť náhodou manželka z domu pre truc, že nesúhlasíš s kúpou drahšej kabely? 😀 takže v tom príbehu si ty letel z domu 😅 aj tak sa dá ...
ináč ja som tiež na autá, preto sa do manželovej kúpi auta - nemontujem... a ver mi za kabelu by som toľko určite nedala, takže ma vyhoď z tvojho vreca ,,, 😝
fakt, ako to dopadlo? Dohodli ste sa?
Ahojte baby, muž sa vratil, nerozprava sa so mnou, cez vikend bol pri rodičoch. Ja som mu povedala že mu už nedam ani cent a nove auto nebude. Medzitym som už bola aj za pravnikom, aby sa doriešilo BSM. Veľmi sa mi zhnusil za posledne dva tyždne. Sama tomu nechapem ako sa takto dokaže človeku zhnusiť manžel. Obaja mame 34 rokov. A čo sa tyka inej ženy tak si nemyslim aby nejaku mal. To by som poznala alebo vycitila. A keď niektore baby spominaju že peniaze su spoločne, tak muž zaraba viac ako ja. A cele naklady za byvanie + internet + tv platim ja. On len spravi nejaky väčši nakup potravin raz, dva krat do tyždňa a to je všetko. Čiže ja som podľa vas povinna platiť inkaso, platiť deti, šetriť pre deti a ešte mu aj prispievať na drahe auta? Tak to ani nahodou.
Tak si si zobrala takeho maleho gigolka.
O byvanie sa postarala tvoja rodina, ty platis fixne naklady.
A chlapik zaraba na 3 parky tyzdenne a krokodilov a konov na tricku...samozrejme ze mu zostane na BMW.
Na taketo auto neprispej a viacej ho involvuj do nakladov na deti. Investujte do bytu, nieco zmysluplne do buducna.
@tiezjedna Presne toto mi vravia aj moji rodičia. Ja som sa manžela zastavala vždy, ale vidim že to nema zmysel. Zato chcem aj to BSM, aby sme si vysporiadali majetok a potom bude prispievať na domácnosť a deti aj on. A keď sa mieni rozvadzať, tak nech sa rozvedie, momentalne som tak emočne zlomena že mi to je srdečne jedno.
@number19 Možno to bola chyba zobrať dom od rodičov, lebo by sme museli po finančnej stranke fungovať inak a manžel by ziskal ine navyky, keďže by sa ako chlap musel finančne starať o rodinu, ako to je v každej normalnej domacnosti.
Tak ak by muž bez vysvetlenia odišiel, nedvíhal telefón a ja by som nevedela, kde celý víkend je, tak by si v pondelok (alebo v nedeľu večer) našiel doma akurát tak vymenené zámky a telefón by som mala vypnutý. To je vrchol, takéto správanie manžela a najmä otca rodiny!
Je mi to veľmi ľúto, ty znieš ako šikovná zodpovedná žena, ale on sa správa ako rozmaznané trucovité decko bez štipky zodpovednosti voči rodine. 😒 Po toľkých rozhovoroch s ním už naozaj ukáže iba čas, ako to dopadne, keď vychladnete.
Tak bývanie mate od rodičov. Čiže žiadna hypotéka, náklady na bývanie platíš ty.. Zvláštne, ale ôk.. Fešák býva v podstate zadarmo.. Zarobí viac ako ty, ma z čoho krásne odkladať, keďže náklady ma naozaj nízke /strava/ a on pýta polovicu na auto?
A ináč čo z neho máš? Hradí co okrem stravy, výlety, dovolenky?
A prečo to akože svätým platením máte takto? Veď to nemá ani hlavu ani patu. Bývate tam spoločne, to nie je že hypotéka ktorá by nola len tvoja ale bežne náklady. Nerozumiem prečo si na take vôbec pristala 🤷♀️ A rovnako aj náklady na deti
Z tohto všetkého ale vyplýva že auto bol len vrchol vašich problémov..
od dobroty nevie co robit mlady panko :(
Proste tak fungujeme už od začiatku, neriešila som to nikdy, lebo som mala z čoho platiť a myslela som si že aj on šetri, však koniec koncov v každej normalnej domacnosti šetria obaja pre deti. Len po poslednych udalostiach nemam ten pocit, aby on šetril. A nechce mi ani povedať koľko ma na učte. Zato chcem riešiť to BSM. A čo sa tyka dovoleniek tak to zabezpečoval manžel, koľko ma popytal toľko som mu dala. A aj pravnik mi povedal že kupovať bmw za hotovosť je hluposť pretože take drahe auta väčšinou kupuju podnikatelia na odpis.
Prepáč, ale on ta pekne využíval 🤦♀️ Aby som platila všetko na deti a všetko v domácnosti? No to iste. A ešte on zarába viac. Tak na toto by som nikdy nepristala. Akože super že ste nemuseli platiť žiadnu hypo ale o to viac by som sa snažila aby sme sa rozumne dohodli kto čo platí a kto koľko šetrí. A ešte ste aj dovolenky platili na polovicu ale on inak neplatil nič? 🤦♀️ Naozaj nechapem ze si na toto pristala. A že ti nechce povedať koľko ma našetrené.. No wow.
Akože ak s ním chceš fungovať, normálne by som mu spisala mesačne výdavky ma vašu rodinu a nech ti posiela polovicu. Ideálne viac ako polovicu keď zarába viac, pomerne tomu o koľko viac zarába..
Tvoja posl veta kt ti povedal právnik, je pravda.
To isté mi ako prvé povedal môj partner keď som mu Precitala tému a problém tvojho muža.
A ešte pár pikosiek kt tu tuším neskôr odzneli.
Vraj ktovie prečo si cavo chce kúpiť práve BMW. Naozaj obyč smrteľník pri kúpe auta, kt na cene iba stráca, pozerá na iné veci, ako značku.
To s bývaním, mate hrozne nastavene.
Véd on si žije svoje, samostatná jednotka, nevieš o ňom nič.. Jeho príjem je tabu, stav na účte tabu, bývanie hradis ty..
@mk22 On má všetky peniaze vlastne pre seba. Byva zadarmo, skoro zadarmo sa stravuje, perie (aj to predpokladám že si neoperie sam), má internet, TV, navarené, o seti postarané... A ešte by chcel na auto?? 🤦♀️
Nedávno tu bola téma kde partner, kt mal 3nasobne vyšší príjem, pýtal od partnerky, nech na všetko prispieva polovicu.
90petc príspevkov bolo. Ze logicky, keď ma vyšší príjem, tak budú prispievať primerane svojmu príjmu.
Tvoj muž, neuraz sa, je dobre vychcany, a ty hlúpa? Prečo sa ako otec, muž financ nezapaja do chodu domácnosti so všetkým, čo k tomu patrí? Vec ty si ho hyckas, pestujes a teraz sa čudujes co to stará, že si nemôže kuoit BMW?

To je vuuuuul 🙊.