Nezhoda s manželom kvôli umývaniu auta
Ahoj,
Na začiatok sa ospravedlňujem že riešim (pre niekoho možno) banality...
Chcela by som vedieť ako je to u vás s umývaním, upratovaním spoločného auta (myslím komplet). Totižto, vzniklo medzi mnou a manželom nedorozumenie a výmena názorou. ( v prvom rade musím spomenúť že niekoľko krát som vyluxovala auto úplne sama, občas si pomáhame ja si vezmem na starosť vnútro manžel vonkajšie umývanie). Vrátim sa spät k nedorozumeniu . Manžel mi vyčíta že som mu uz 2x naposledy nepomohla umyť auto , a musel všetko robiť ON SÁM (podotýkam prišla som domov z práce o 17.00 a veru sa mi už nechcelo riešiť ešte nejaké upratovanie auta, mám okrem toho externé štúdium kde mi momentálne prebiehajú skúšky , ďalej domácnosť a deti). Samozrejme sme sa hneď pochytili , " keďže využívam auto aj ja mala by som ho aj upratovať". Ja som mu na oplátku povedala či on využíva kúpeľnu /samozrejme že áno/ a koľko krát ju poupratoval?môžte hádať. Preto sa chcem opýtať ako je to v iných domácnostiach. Ďakujem za vaše odpovede
Kazdy mame svoje auto a kazdy sa stara o cistotu toho svojho.Ked ideme cielene umyvat auto (jeho)kym on ho umyva ja chodim do obchodu.Ja si tak raz do tyzdna umyvam z vonku auto a raz mesacne aj z vnutri.Pre mna je to relax.Jedine co mi manzel vycita je ze dovolim detom jest v aute tak mam bordel.V jeho sa jest ne moze.
Mame dve auta a ani netusim ako sa umyvaju alebo tankuju ci kde mame uskladnene zimne pneu. Proste o to sa stara muz. Dokonca dava pozor aby sa mi nevybila baterka lebo chodim autom nepravidelne. Neviem ci ti staci takato odpoved. Na druhej strane napr.varim len ja, casto a ochotne. Muz si len povie na co ma chut.
My mame 99% prac podelenych a kazdy vie co je jeho a co ma robit.
neumyvam, netankujem, neprezuvam, stara sa o to mm, ale zass o niektore veci v domacnosti sa staram len ja, nam to vyhovuje takto ako je, p.s:kupelnu neumyva 🙂
ak tvoj chlap vyzaduje od teba, aby si aj ty umyvala auto, lebo ho pouzivas aj ty, tak nech aj on na polovicu upratuje domacnost a stara sa o deti.
o auto sa stara chlap aj o kosenie a vonkajsie chlapske prace plus mi pomaha doma s umyvackou vysava okna umyje atd podla potreby ja primarne varim to mojmu moc nejde
pracujeme obaja
Auto umývame podľa potreby ( cca 5-6x do roka ),,,
dosť ma to manželovo správanie šokovalo priznám sa. Už som si začala myslieť že asi vážne by som mala viac priložiť ruku k "dielu" , ale ako tak čítam vaše komentáre mal by môj manžel byť rád že mu s týmto pomáham....
Ja od neho nevyžadujem aby sa staral o našu domácnosť (a ani to nerobí, max. vyberie práčku a zavesí na sušiak) to si viem zariadiť sama ( poveda som mu to len ako príklad keďže sa ma to osobne dotklo), občas pokosím aj trávnik, pokiaľ mám čas. Prišlo mi to od neho veľmi nepekné, takéto správanie sa uňho v poslednej dome vyskytuje čoraz viac ( to tu ale nechcem rozoberať) . Každopádne vám ďakujem za vaše komentáre, popravde som si aj myslela že tieto veci okolo auta ma na starosti vás partner / manžel....
Trávnik zásadne nekosim, prečo by si to mala robiť ty? Máš na starosti celú domácnosť plus deti. Chodíš do práce, do školy, prečo manžel v domácnosti a okolo detí nerobí nič? Máte to veľmi zle podelené.
Ja teraz trosku od veci, ale to ze sa o auto staraju vylucne muzi mi pripomenulo historku mojej sestry, v tom case uz rozvedenej. Zastavili ju policajti a vravi jej: pani nemate platnu emisnu a stk (sestra na to uplne zabudla. Vzdy si to riesila sama. Nikdy nie muz. Ale proste jej to uplne vypadlo). Segra zamrzla. Vedela ze je zle. Ale teda my zeny sme tvory vynaliezave, tak spustila priblblym hlasom: coze nemam?
P: no nemate platnu emisnu kontrolu a stk
S: to nemyslite vazne
P: no to myslim
S: viete co u nas toto riesi manzel. Ja ho zabijem. Akoze vazne. No povedzte. Je toto normalne? Pretrhnem ho ako zabu. Idem mu hned aj volat. Toro akoze vazne
P: viete co pani, chodte prosim vas a nech vam to da manzel do poriadku
😂😂😂😂😂😂 ja som si skoro cvrkla ked nam to rozpravala. Bolo to uz sice pred viac ako 10 rokmi, ale stale nechapem ako jej to mohlo v tom strese napadnut. A viem si predstavit toho policajta ako mu bolo luto toho “manzela” 😂😂😂😂😂😂😂

@luccija to sú ty muži že spravím to a to a potom len počuješ: môžeš mi pomôcť, podas mi, donesieš, podrží atd