Nezhoda s partnerom
Chcela by som sa vás spýtať na názor.
S partnerom sme spolu 6 rokov v podstate ukážkového vzťahu. Občas nejaká hádka ale vždy si to vykomunikujeme a uzavrieme. Bývame spolu 4 roky. Problém je v tom, že ja by som pomaly chcela náš vzťah spečatiť manželstvom a začať plánovať rodinu. Partner by veľmi chcel babätko no k svadbe má úplne iný postoj ako ja. Berie to ako "bezcenný papier". Jeho rodičia sa zobrali až vtedy keď sa on narodil a aj to tak, že jedného dňa išli s dvoma svedkami na úrad a hotovo. A on to tak berie, že toto je svadba a že načo to celé je. Ja si to ale nemyslím. Pre mňa je svadba niečo, čo ma ubezpečí v tom, že ten človek to so mnou myslí vážne a neopustí ma pri prvej nezrovnalosti. Nemyslím si, že by ma môj partner opustil ale istota je istota. Určite nechcem mať dieťa bez toho aby sme boli svoji.
Viackrát sme začali tému "svadba", väčšinou som ja začala niečo také, že niekto sa zasnúbil a idú sa brať a partner mal vždy taký "posmešný" postoj k tomu, že "načo im to je pre boha". Nikdy som sa ho priamo nespýtala či by sme sa aj my nezobrali. Nemyslím si, že má problém s vážnym vzťahom alebo záväzkom ale je z rodiny naučený, že svadba je "bezcenný papier" a "ľudia za to len vyhadzujú peniaze". Nehovorím, že chcem nejakú obrovskú svadbu, to nie. Obrad a nejaké menšie posedenie pre najbližších (max 30 hostí). Ako by ste partnerovi povedali, že teda asi by sme sa mohli dať k činu?
Neprecitala som vsetky komenty. Ale s mojim ex pohlo, az ked som dcere nechcela dat jeho priezvisko bez svadby. Lebo ten tvoj si urcite mysli, ze si splodi dieta a urcite bude mat jeho priezvisko aj bez bezcenneho papiera. Skus aj tento argument.
Normálne mu povedz, ako to cítiš a že kompromis by bola pre teba svadba o 20 ludoch. Môj muž nechcel tiež inu svadbu ako o dvoch svedkoch, ale nakoniec pristál na to, aby to bolo tak, ako Som si priala ja a nakoniec si tu svadbu aj uzil
Pises, ze nikdy si mu rovno nepovedala, ze taketo nieco chces. Treba mu to otvorene povedat, 6 rokov je taka doba, ze naco by on vobec nieco ,,navyse,, chcel, ked ste o tom nikdy nehovorili a zijete spolu ako v manzelstve aj bez toho, vyhody a ,,benefity,, cerpa. . Podla postoja,aky zaujme sa zariadis ( ustupis / uspokojis sa s tym co ponuka/ dohodnete kompromis schodny pre oboch / on ta poziada o ruku, kedze je to bezvyznamny zdrap tak v zaujme zachovania vztahu a urobenia Ti radosti to problem byt predsa nemoze/ atd atd )
Zbytocne zabijat cas, ak Ti na tomto bytostne zalezi a ak sa v tomto nezhodnete.
Netreba okolkovat a narovinu povedat. Ideme sa brat,vyberme datum,dohodnute sa na pocte hosti. Ak nesuhlasi,skuste najst kompromis napr.aj svadbou na urade alebo v kostole len vy,svedkovia,pripadne rodicia. Musis mu aj ty trochu ustupit. Mozno sa boji toho cirkusu okolo,veselice
Urcite s nim nechod do ziadneho dietata!!
Vies kolko aj tu na MK skoncilo zien takto, ze s frajerom si spravili dieta a frajer sa im rehli do tvare, ze jeho zenou nikdy nebudu? A uplny ideal, ked byvaju v jeho byte a on ma doma sluzku a opatrovatelku a zenu na sex a vlastne nema ziadne zavazky.
Nechce manzelstvo, nebude ani dieta a nech pali do riti.
Ona ta absencia akože zdrapu papiera sú pre mnohých zadné vrátka, ešte z toho môžem vycúvať keby dačo. Čím nechcem povedať, že je to prípad tvojho priateľa. Skúste sa dohodnúť, spraviť kompromis malú svadbu ako píšeš alebo ak má priateľ problém so svadobným dňom a vybavovačkami v extrémnom prípade na úrade len s dvoma svedkami a posedenie pre rodinu v iný deň.

Povedala by som mu, ze chcem aby moje dieta malo rovnake priezvisko ako mam ja.