Nezhody pri výbere krstných rodičov a hostí
Mám priateľa a sme spolu 3 roky , momentálne čakáme bábätko. Priateľov brat sa mi nevie ani pozdraviť nieto so mnou komunikovať a priateľ chce aby bol krstným rodičom čo ja som vyslovene proti a už neraz sme sa pohádali kvôli tomu. Takisto chce aby sme pozvali celú rodinu jeho na krštiny pritom priateľ ma brata s tromi deťmi ktorým nebol na krstinách lebo ho nepozval a sestru čo ma 5 detí ktorým tiež nebol na krstinách lebo ho nepozvala (to sme ešte my dvaja spolu neboli) a príde mi nefér aby sme ich my pozvali toľkých ľudí keď on sám (priateľ) sa nezúčastnil takýchto osláv.
@denisa0504 veď práve keby bol normálny tak nemám problém nech je krstným rodičom ale keď sa takto správa tak si myslím že by nemal záujem ani o naše dieťa keď nema záujem so mnou budovať vzťahy
Och ty budeš asi milovaná nevesta
Nerobila by som krštiny doma ani keby mi za to zaplatili,môj dom-môj hrad. Počúvaj svoj inštinkt, stále sa nájde niekto kto ho bude kritizovať, zariaď si podľa svojho. Nedávno sme mali krštiny, posedeli sme si v reštaurácii na obede, max. sme dali na piecť koláče a krstný papá doniesol tortu a absolútne nám to stačilo. Budete rodička, nebojte sa rozhodovať samostatne bez nejakého odobrenia, je to váš život, vaše dieťa,vaše peniaze, ach a krstný brat ktorý sa ti ani nezdraví? Sadni so svojím mužom, nie s obyvateľmi modrého koníka.
@denisa0504 bratovi nechcel pokrstiť, lebo nie sú zobraty a ani nepokrstil
@autorka Krstiny môžete urobiť keď dieťa bude mať aj rok-dva. Situácia sa zatiaľ môže ujasniť a aj vaša finančná situácia sa môže zlepšiť
Autorka
Môj názor je...
Ked partner chce pozvať, nech si pozve, je to jeho pravo, voľba. Avšak mu povedz, ze nech si to financne zatiahne zo svojho, nie z tvojich financii. Tým by bola vec vyriešená... Iné by bolo ak by niekto z pozvanych utočil na teba slovne či fyzicky...
Čo sa týka krstného... Správanie tvojho partnera nie je voči tebe "korekt" (môj názor). Partner má rešpektovať tvoj názor a nie si presadzovať tvrdohlavo svoje 🤦.
Dieťa je vaše spoločné ☝️.
Toto tvrdohlavé presadzovanie nie je kompromis, ktorý by mal vo vztahu fungovať.
Kompromis je o tom...ok môjho brata nechceš, najdime niekoho, kto nam bude obom vyhovovať... Najst spoločné riešenie, pokial sa záležitosť týka vás dvoch, vzťahu...🤔
@michal_dr tak mne príde divné že jeho nepozvali ani na jedny krstiny co tiež ako od jeho súrodencov to nieje pekné, ja bojujem za takú spravodlivosť že keď oni jeho nie tak prečo my ich mame pozvať , ja som navrhla moju sestru aby bola krstná lebo viem že určite by mala o naše dieťatko väčší záujem ako jeho brat
našim deťom boli na krstínách len rodičia + krstní rodičia... ani starí rodičia neboli - nedali sme vedieť. žiadne zvady ani nezhody neboli, nikto sa neurazil...
Autorka a prečo bojujes za nejakú spravodlivosť? A kde je napísané čo je a čo nie je spravodlivé. Pozveme, lebo chcem, nie na oplátku
@zmrzlinka2021 vám príde normálne že môj priateľ nebol ani jednému dieťaťu jeho súrodencov na krstinách ?
ja by som nerobila pohostenie keď nemáte peniaze, len dala dieťa pokrstiť
Autorka,
Mne by to bolo jedno. Ak chce tam mať súrodencov, tak ho v tom rešpektujem. Ja som tu nie na to, aby som súdila a už nie vôbec aby som robila nezhody v rodine. Sú to tvoji budúci švagrovi.
@autorka nie je to normálne. Ale ani zub za zub nie je normálne
Mozete spojit krstiny so svadbou a nemusite pozyvat vsetkych...a nehnevaj sa ale nic v zivote nie je spravodlive, ak ich nechcete pozvat nepozyvajte, my sme mali svadbu, pozvali sme, aj manzelov synovec sa ozenil, ale nepozval nikoho, vzali sa v zahranici a hotovo, pokrstili aj dieta a bez nas a neurazam sa. Jednoducho nie vsetci robia to co sa ocakava od nich, malo mozno dovod nepozvat ho, nemali peniaze na to alebo cokolvek, treba to respektovat. Nehovorime, ze je to normalne, ale to by mal riesit tvoj brat a nie ty. Estr sa Vam ani babo nenarodilo a iz ste vlastne pomaly vsetci povadeni.
priatel chce rozhodovat o krstinach? Nech ta najprv spravi manzelkou a potom riesi krstiny
a nesihlas s jeho bratom ako krstnym ak sa tak sprava a dufam ze neplanujes dat dietatu jeho priezvisko ak si ta nevzal
a aj viete preco on nebol ani na jednych krstinach synovcov a neteri v rodine?
pocuj mne ako nezainteresovanej osobe pride, ze ked tvojho frajera ani jeden surodenec nepozval na oslavu tak chyba bude v tvojom priatelovi. Ci on je tiptop? zda sa, ze to tam mate kadejake len nie dobre
Spoj svadbu s krstom a mas dva v jednom pohostení. Co sa tyka priatela akoze on sa tak tesi a chce sa podelit o tu radost s rodinou. To, ze oni ho nepozvali je bezpredmetné. Na druhej strane ak na to nemate, tak to musi predsa pochopit aj on, ze Akoze z coho to chce zaplatit.
No ja by som určite takého krstného pre svoje dieťa nechcela a to by sa mohol môj muž aj na hlavu postaviť. Krstny sa majú zaujímať, postarať, pomôcť a nie len titul dostať... V tomto by som bola nekompromisna. A čo sa týka ostatných hostí tak krst nie je o hostine, ale o akte... A prečo ich tak chce náramne volať, keď on im za to nestal aby bol pozvaný či aby bol sam krstny otec ako súrodenec, čiže najbližší člen rodiny. To mi je divná rodina🤦
Lebo je gojeho najblizsia rodina? Pteto sa pozyvsju na krstiny. On bol slobodny mozno preto ho nepozvali.
Ked nemate peniaze krstite na svadbe. Usetrite
A čo bude skôr? Svadba alebo krstiny? A z čoho to chcete zaplatiť,keď nemáte peniaze??
V prvom rade nech si priatel uvedomi,ze ak nemate peniaze, z coho chce zaplatit hostinu?
Neustup,ja som ustupila muzovi aby bol jeho brat a jedine za malym pride na desat minut na sviatok a na vianoce ani neprisiel len poslal svoju zenu s darcekom.Takze nasej malej ide za krstnu moja kamoska co nas sobasila,teraz lutuje uz aj on,ze tvrdohlavo chcel brata za krstneho co o maleho ani nezakopne.A pokrstia dieta aj ked nie ste zobrati,my sme zili vtedy na psiu knizku🙂
Ja nechapem preco si ty urazena za tvojho priatela? Nepozvali jeho - on je s tym v poho a nema s tym problem - preco ho mas ty? Preco chces " spravodlivost" ked tvoj partner neciti krivdu. A druha vec je ci by surodenci pozvanie prijali. A mozno priatel nechcel ist- lebo je zvykom dat nejaky dar/ peniaze- a kedze bola financna situacia vtedy rovnaka ako je dnes, je lepsie povedat- nepozvali ma- ako- nemal som na dar. Opytaj sa surodencov preco ho nelkzvali- mocno budes ocka otvarat- kde je pravda.
Neviem podľa môjho názoru keďže môj priateľ je ich brat tak mal byt pozvany už len z toho princípu “že sa to patrí” aby sa zúčastnil takýchto udalostí, asi mám iné zmýšľanie ako tu poniektorí, ktori sa zapojili do diskusie, ja si neviem predstaviť že by som nepozvala svoju sestru
nie uplne rozumiem ludom ktori nemali svadbu v kostole ale deti krstia....
Treba sa rozpravat, vysvetlit mu, co ocakavas od krstneho rodica. Druha vec je oslava, nemate peniaze, ako to chce urobit? Podla toho co pises tak s jeho surodencami, vasimi rodicmi a tvojou sestrou je to 19 ludi, v restike palka, to si chce pozicat? Ci ocakava, ze to budes zabezpecovat doma? Oboje je hlupy napad. Ak sa nedohodnete na krstnom, co vyhovuje obom, a to je prva vec co treba mat poriesene, odlozila by som krst.

@viestta deti sa krstia aj párom ktorý nie sú manželia. Nezažila som, že by v tomto bol niekedy problém