icon

Nezhody s prenajímateľom

monique988
19. feb 2022

Dobrý večer.Baby!Vedeli by ste mi poradiť..Mam taký problém,bývam v podnájme už vyše roka.Nedávno mi majiteľ oznámil,že ceny za elektrinu a plyn idú i 40 percent hore.Zistivala som si ceny a vôbec to neni tak.Keď som mu povedala,že by som chcela nahliadnuť na faktúru,povedal že nie nic mi neukáže.Každý mesiac si chodí merať stavy a podľa toho koľko miniem mu zaplatím plus nájom.Presne koľko miniem za energie mu zaplatím.Ešte by ma zaujimalo či má nárok odo mna potom vymáhať nedoplatky a či ja mam nárok na ti keď bude preplatok.Zmluva mi skončila a ďalšiu vystaviť nechce,že Mozem bývať aj naďalej.A že nemám od neho pýtať faktúry,keď sa mi nepáči tak dvihne nájom aj o 70€ a plus energie.Peniaze chce na ruku a nie na účet.Dakujem za každú radu.

Strana
z3
barborab1411
22. feb 2022

@matkahelka ak riesite aj nedoplatky pol na pol , klobuk dole 🙂 mne sa vzdy podarilo mat preplatok , čo sa ale asi stava ked je clovek sam na byte , cize ma po vyuctovani vzdy potesila nejaka ta suma od majitela bytu 🙂

lenuska9999
11. mar 2023

@monique988 ako sa to nakoniec vyriešilo ? Podľa mojich vedomosti, pokiaľ ti skončila v decembri zmluva na dobu určitú a nebola písomne predĺžená ani vypovedaná, ty si ostala bývať v tomto byte a majiteľ nepodal žiadosť na vystavovanie do 30 dní- ide o tzv. konkludentne obnovenie nájmu , čiže nájom trvá naďalej za tých istých podmienok , aké boli dohodnuté v zmluve, naviac však jeden rok.

Strana
z3