Nezhody v túžbe po dieťati s partnerom: Ako postupovať?
Ako pisem v nadpise temy, s partnerom mame po 30tke a prirodzene som zacala rozmyslat nad dietatom. Nemam to tak, ze po nom bezhlavo tuzim, skor sa citim tak viacmenej pripravena na tento krok a otvorena tomu. Rozpravali sme sa o tom viackrat. V principe nie je proti ale nema zatial tu potrebu v sebe hned a teraz to riesit. Bojim sa, ze to nepride ani neskor, pricom on je fakt TEN s ktorym si to viem predstavit. Okrem toho mame pekny vztah. Je to skvely muz, viem sa nanho spolahnut a keby som neplanovane otehotnela tak som presvedcena o tom, ze sa postara. Ale neviem ako dosiahnut to aby zacal po tom nejak sam od seba tuzit. Bojim sa, ze mi ujde vlak 🙈
Alebo další 35-rocny s prvým vážnym vztahom 🤦🏻♀️
"Desi ma predstava teraz zacinat s niekym randit." Ale prečo? Veď ste spolu krátko, ani nie 2 roky. Len nedávno si randila...či nie?
Radšej teraz ako o 3-4 roky neskôr.
@zltalienka S nim to bolo take prirodzene. Boli sme kolegovia a zacali sme spolu chodievat na obedy a z toho sme zacali randit. Nebolo to take cielene, ze by som si niekoho hladala. To mi pride uz ako dost frustrujuce byt v mojom veku na tindri. Navyse po 30tke su zvycajne schopni muzi uz rozchytani a o sekundarny trh velmi nemam zaujem. Dam tomu este cas, o chvilu ideme na tu dovolenku tak uvidim co potom. Ako sa vymackne.
"Navyse po 30tke su zvycajne schopni muzi uz rozchytani" no vieš, to plati aj opačne 🫢
@autor Podľa správy, čo si napísala dnes o 6:37 hod. on s Tebou rodinu neplánuje. Inak by Ti nehovoril, že sa musíš zariadiť inak, aby si našla iného na rodinný život.
A po ďalšie, už teraz máš 30 na krku, aby si nečakala na deti až do menopauzy len preto, že sa pán dokonalý neodvážil Ti priamo povedať, že on deti neplánuje. Mladšia už nebudeš.
@timea301196 no asi preto, ze ked sa dvaja cca 40tnici (spominanych ona 38 on 42) budu pokusat o dieta, tak samozrejme ze ta sanca ze to pojde prirodzene a bez problemov je ovela ovela ovela nizsia...
@autorka "sekundarny trh" 😃 smejem sa. Ale pacis sa mi, si uplne realna a racionalna a myslim ze aj uprimna na vsetky strany. Tak Ti drzim palce nech sa vies spravne rozhodnut.
PS: nic nie je nemozne, ja som mala stastie na este dobry kus po 30tke 😃 hoci ano, nebudeme si klamat, vyber je iny ako v kategorii do 30. Ale... Jedna sa o dalsich 40-50 rokov (ak chces partnera 'navzdy'), takze je to vazna vec, tam nemozno mat pochybnosti.
Inak ja som mala jasno v tom, dokedy je pre mna OK cakat - so svadbou a spolocnym byvanim, detmi a zivotom. Ak by panko nevedel, isla by som dalej. V tom som mala jasno, lebo to su zakladne otazky. Hoc to nie je lahke. A kazdy je iny. Vela stastia.
@colsami Si mila, dakujem! No ved ale prave ja nemam pocit, ze by som si chcela hladat niekoho ineho. To je ten uplne hranicny scenar. Moj drahy je fakt skvely. Len proste v kontexte toho, ze prvy vazny vztah mal az so mnou v jeho 33 rokoch, tak sa nejak nehrnie do plodenia deti. On o tom ani nerozmysla. Akoze vobec. Vcera som to vytiahla, ze co teda a nech sa rozhodne lebo ja nemam najblizsich 10 rokov na to. Po tom ako mi povedal, ze to ja sa musim rozhodnut co dalej som mu povedala, ze po dovolenke nech sa teda odstahuje, tak uz zrazu bol ochotny sa o tom znova porozpravat ked sa vratime. Dufam, ze si to nejako utriedi dovtedy. Ja som z toho trochu v soku lebo ved nechcem sa rozchadzat.
@colsami Ako dlho bolo pre teba OK cakat?
Ja si myslím,že ťa ľúbi a tým že si mu povedala, aby sa odsťahoval si ho kvalitne vystrašila. Podľa mňa si to v hlave bude musieť aj on riadne premyslieť. A tiež spraviť nejaký ústupok. Držím Vám palce
@autorka u mna to boli 2 roky (intenzivneho) chodenia a travenia casu. Po 2,5r bola svadba. Mala som 29 on 34. To uz proste nie je 20r ze s niekym randite jak deticky, vidite sa 1xdo tyzdna a este neviete co chcete. Ak po 2r denneho kontaktu 35rocny chlap nevie ci chce zavazok (manzelstvo, deti), ja som bol rozhodnuta ist dalej a nevlacit sa dalsich x rokov.
No ja neviem, cele zle podla mna. Prvý vztah vo veku 33r (co robil dovtedy? Nezávazne vztahy? Z postele do postele?), potom hodí celu zodpovednost za vztah na teba?
A teraz sa budete mesiac tvárit akoby nic a užívat si? Nechápem, asi som už fakt stará...
@barka1 aj takí su niektorí muži....len sa "vezú" popri silnejšej partnerke. Možno práve takého autorka potrebuje.
“ako ho presvedcit, aby to chcel sam od seba” :D
@hendikep Neviem co je take smiesne na tom 🤷♀️
Daj nám potom vedieť, ako dopadla dovolenka a rozhovor po nej. Držím palce.
ze ta veta si odporuje… neda sa niekoho donutit aby po niecom tuzil
@hendikep Myslim, ze vacsina to pochopila 🙂
Och, dievcata, bola som na tom merani ovarialnej rezervy a vysla mi hodnota ~3,8 ale mam pcos, cize to moze realne byt nizsie. Partner na to zareagoval povzbudivo, kedze som sa z toho citila nahovno. Ale stale nechce pocut o tom, ze by sme sa zacali snazit. Odmieta to, ze momentalne sa na to neciti a ja po tomto jeho postoji ani neviem ci vobec s nim chcem byt. Nikdy som si to takto nepredstavovala, ze sa budem niekomu prosit aby ma oplodnil 😳 Je to pre ma hrozna situacia. O par dni ideme na tu dovolenku a fakt neviem ako to zvladnem tsm byt s nim mesiac a uzivat si to. On tvrdi, ze sa o tom vaznejsie porozpravame ked sa vratime ale ja mam uz k tomu taky odmietavy postoj, ze by som tam najradsej ani nesla. Fakt ma to riadne vzalo. Ze proste hocijake zeny maju partnerov, ktori ich chcu oplodnit a nemusia ich do toho "nutit", sami to chcu. A ja som emancipovana zena, starostliva, nezavisla, milujuca, zabezpecena a moj partner to proste nechce. Sorry za vylev, dolahlo to na mna uz prilis 🥺
Nuž pokiaľ je to takto, tak je ozaj najvyšší čas sa s ním rozísť a hľadať inde. Dovolenka sa asi zrušiť na poslednú chvíľu neoplatí, možno by si mohla ísť sama alebo s kamarátkou. Viem, že je to ťažké, ale aspoň vieš pravdu. Drž sa.
Na dovo sme nakoniec isli spolu ale asi by mi tu bolo lepsie samej. Ked som predvcerom navrhla aby sme sa o tom porozpravali, tak znova to odsunul az na cas ked sa vratime. Ak aj nakoniec povie ano, tak z toho budem mat len zly vibe, kedze som ho "donutila". Je mi z toho celeho blbo 😶🌫️
Ahoj, ako sa máš? Posunuli ste sa niekam či ani nie?
@janickacrazy ahoj, akurat sme sa vratili z dovolenky a nic sa nezmenilo. Vraj na to nie je pripraveny.

@colsami prečo by to malo ísť neprirodzene? Tak nič v zlom ale očividne ak ma toľko rokov vie co chce.. a ked nerieši dieťa pochybujem že ho bude riešiť aj potom