icon

Nezhody v túžbe po dieťati s partnerom: Ako postupovať?

13. nov 2024

Ako pisem v nadpise temy, s partnerom mame po 30tke a prirodzene som zacala rozmyslat nad dietatom. Nemam to tak, ze po nom bezhlavo tuzim, skor sa citim tak viacmenej pripravena na tento krok a otvorena tomu. Rozpravali sme sa o tom viackrat. V principe nie je proti ale nema zatial tu potrebu v sebe hned a teraz to riesit. Bojim sa, ze to nepride ani neskor, pricom on je fakt TEN s ktorym si to viem predstavit. Okrem toho mame pekny vztah. Je to skvely muz, viem sa nanho spolahnut a keby som neplanovane otehotnela tak som presvedcena o tom, ze sa postara. Ale neviem ako dosiahnut to aby zacal po tom nejak sam od seba tuzit. Bojim sa, ze mi ujde vlak 🙈

zmrzlinka2021
14. nov 2024

Je mu s tebou fajn, máte spolu záujmy, pekne trávite čas, poskytujes mu to, čo poskytuje manželka ale bez záväzkov. Toto dnes robí veľká časť žien. Hovorí sa tomu aj patriarchát prijatí ženami. Toto je doba mužov, asi ako vždy. Ženy nepožaduje manželstvo, ale napĺňajú potreby partnera ako manželky. Muži už nemusia, všetko majú na zlatej tácke a keď ich to prestane baviť, idú o dum dal.

lenkakravcova
14. nov 2024

Prečo by s tebou bol?
No má si s kým pokecať, a sex zadarmo.
Kde inde niečo také nájde? 🙂 (Iba u inej ženy, čo znamená vyvinúť zase nejakú snahu..a ktovie či by tá nechcela riešiť skôr svadbu než dovolenku. Takže vlastne si také isté jednoduché a lacné riešenie - ešte si aj všetko zaplatíš. Tak načo by menil?)

autor
14. nov 2024

@zmrzlinka2021 @lenkakravcova
Baby ale ved toto vsetko mam aj ja. Aj ja mam vyhody manzela, sex zadarmo, vozi ma, nakupuje, prispieva na hypo, mam s kym chodit na dovolenky. Zda sa mi, ze tu zeny staviate do pozicie nejakej chudinky kvetinky, ktora caka len na to kym sa muz odhodla a splni jej sen tym, ze si ju vezme. Ale takto to v nasom pripade nie je. On by si ma chcel vziat, ja nechcem kym nevyriesime otazku dietata. Prave preto, aby som ja mala "zadne dvierka" ak sa rozhodne, ze dieta nechce. Aby som sa v tom pripade potom nemuseli rozvadzat.

timea301196
14. nov 2024

No ja neviem ja by som ešte počkala však sa poznáte podľa mňa dosť málo. Ja som s manželom otehotnela po 6rokoch Chodenia aj to bolo neplánované prosté sa stalo neboli sme ešte zobraty. Zobrali sme sa až po pôrode o rok ale aj tak si myslím že sme boli ešte dosť mladý respecktivne určite by som ešte počkala

zmrzlinka2021
14. nov 2024

Autorka, tak sa ho priamo spýtaj, či to dieťa chce s tebou, nie či v budúcnosti chce dieťa

klotildabazarik
14. nov 2024

Jednoduché xhe najdi si partnera ktory deti chce😂naco stracat cas zbytocne obaha mate ine priority zrejme

colsami
14. nov 2024

Citala som tu nazor ze ho treba pritlacit. No, to by som urcite nerobila... Bohuzial fakt je taky, ze vacsina rozvodov ci rozchodov je pri/po prvom dietati. Lebo ano je to narocne a to bez ohladu na to, ci si to clovek uvedomuje alebo neuvedomuje ze to tak bude, proste nie kazdy to zvladne.
My sme mali prve ked mal muz 36 (poznat sa skor, tak isto necakame do jeho 36), a teda on sa z toho chvilu spamataval. A pritom tie deti chcel, tam nikdy nebola otazka ci ano nie. Napriek tomu, ked dostanes toho novorodenca, bud si nevyspaty, alebo place stale, alebo chce byt len na rukach, alebo ma reflux, alebo koliky, alebo ine vaznejsie problemy... Ruku na srdce. Je len malo babatiek, ktore su tak "dobrucke" a sa s nicim nepasuju prve mesiace. A niekedy je to zaberak ako na kona. A ano, vtedy sa ten "pritlaceny muz" vezme aj so svojim kufrom a sice mozno zbabelo a uvedomujuc si to, ide kade lahsie.
Ked sa po par mesiacoch s tymto stavom moj muz zzil, odvtedy vzdy hovoril ze "deti by mali mat mladi" 😃

Ja som clovek co vzdy za pochodu riesi a moje motto je "zvladne sa". A najradsej by som Tvojmu chlapovi povedala "vsetci to prezili prezijes aj Ty". Lenze nie. Na konci pribehu moze zostat matka s miminom, darmo ze mas nehnutelnost a (teraz) dobru pracu atd, holt zostat sama na dieta nie je ziadna vyhra. A to je uz na cely zivot.
Takze ak niekto uz niekolkokrat vyjadril pochybnosti, ja by som ho urcite nepresviedcala. Bud niekto tuzbu ma po detoch alebo nie. Na zaciatku vztahu ak sa niekoho spytas ci chce mat deti, tak bud Ti odpovie bez vahania "Jasne", alebo uz su tam podmienky, problemy, iba ak, ked, potom, v pripade, jedine, mozno... A ci takehoto cloveka v tejto otazke tlacit alebo presviedcat? Bohvie ci je to na dobro veci. Skor potom zostanes pred otazkou Ty. Som schopna to akceptovat na tolko, ze to nikdy nebudem lutovat a ani jemu vycitat? Tazko povedat, pretoze vekom sa u Teba moze tuzba zvacsovat a zas cas odsypa.

colsami
14. nov 2024

@timea301196 to je pekne ze u vas to tak bolo, ale keby si najdem 35 rocneho chlapa, urcite s nim nechodim 6 rokov, kym ideme na dieta. A aj to hovoris ze u vas bolo po 6r neplanovane tehotenstvo, takze? Ma autorka cakat kym bude mat chlap 42, ona 38 a potom pouvazuju ci idu na to? Mozu sa rovno pobavit ci nasetrili dost na centra, ak to nepojde prirodzene...

luccija
14. nov 2024

@zmrzlinka2021 to všetko môže spraviť aj ženatý muž.Vsade vždy pises, že láska je rozhodnutie ten papier vie niekedy pekne zamiešať karty nie je vždy výhra.

autor
14. nov 2024

@zmrzlinka2021 Ale ved o tomto je cela tema 😀 Pytala som sa ho na to, rozpravali sme sa niekolkokrat. Chce deti ale nevie kedy. Nevie mi ani povedat ci by ich chcel v horizonte 2-3 rokov. Proste nevie. Mysli si, ze to nie je prenho ale zaroven nechce zostat bezdetny.

colsami
14. nov 2024

"chce deti ale nevie kedy. Nevie mi ani povedat ci by ich chcel v horizonte 2-3 rokov. Proste nevie. Mysli si, ze to nie je prenho ale zaroven nechce zostat bezdetny."

Inak... Porazilo by ma 🙈
Chlap by nemusel byt tak nerozhodny...

janickacrazy
14. nov 2024

Ale spýtala si sa ho, či to dieťa chce s tebou? To je iná otázka ako či raz niekedy chce dieťa. To sa pýtala
@zmrzlinka2021

autor
14. nov 2024

@colsami Stotoznujem sa s tym co pises. Dotlacit by som ho k tomu nejak dotlacila ale toto nechcem. Chcela by som aby po tom tuzil ale to neovplyvnim, vsakze... Ja som tiez taky typ, ze riesim za pochodu, to prave on ma zo vsetkeho stres. Keby to bolo take, ze cakame kym budeme mat vlastne byvanie alebo uspory alebo proste nieco objektivne, tak chapem, ze sa citi neisty. Ale mame kde byvat, nas spolocny prijem je cez 10k mesacne, mame uspory, moznosti a on sa aj tak "neciti" 🙄

autor
14. nov 2024

@janickacrazy Pardon, zle som si precitala otazku. Povedal by, ze ano. Ved ja som jeho aktualne partnerka, nemal by ich s kym inym chciet, dufam 😀 Ani nikoho ineho nema. Poznam vacsinu ludi s ktorymi sa stretava, nema predo mnou tajnosti.

lenkakravcova
14. nov 2024

Akej chudinky kvetinky?
Proste pri inej žene by možno nemal to, čo má pri tebe. Nie tak lacno. Nie zadarmo. Musel by sa viac snažiť. 🙂
Väčšinou sa po rokoch spoločného bývania rozchádzajú práve takéto páry. Kde žena bola samostatná, emancipovana - mužovi to vyhovovalo. Muž teda nepremýšľal nad tým čo bude ďalej, čo chce alebo nechce.. a keď to zistil, rozišiel sa s ňou, našiel si inú - väčšinou jej presný opak, takú tú podľa teba kvetinku, do roka svadba a dieťa. Ktorá z nich je potom na tom lepšie?

lenkakravcova
14. nov 2024

A mať príjem spolu cez 10k mesačne a necítiť sa na deti..
Väčšina mužov na Slovensku nemá ani 2k a deti má. Takže v zabezpečení to nebude. Mladší a svižnejší tiez nebude. Podľa mňa je to pasé. Ten deti mať proste nechce, len to nechce povedať priamo.

autor
14. nov 2024

@lenkakravcova Rozumiem co chces povedat ale toto nie je uplne nas pripad. Mame to obaja inak nastavene nez ty, Leni. Ja by som taktiez mozno pri inom muzovi nemala to co mam pri nom, ak chapes ako to myslim 🙂 Obaja nejakym sposobom profitujeme z toho vztahu a ja sa teda ani nahodou nestaviam do pozicie tej partnersky "slabsej". Pokial ide o prijem, tak to spominam preto, aby som ilustrovala, ze nejde o nejake "objektivne" priciny preco nechce mat dieta...

elzena2
14. nov 2024

Daj si za 30€ skontrolovat AMH, ako ti rozumne radila @oliviakatka. Do tyzdna budeš vedieť, koľko rokov mozes ešte cakat a podla toho sa zariad. Ak ta tlaci cas (nizka plodnost) a keď si sebestacna, tak s nim mozes otehotniet a bud sa "prebudi" alebo zdrhne, ale aspoň budeš mat to dieťa. A ak nie si chuderka, tak si najdes aj nejakeho poriadneho neskôr. Ak si super plodna, tak môžete zit naďalej tak pohodlne ako doteraz a máš čas na rozmyslanie.

autor
14. nov 2024

@elzena2 volala som svojmu gyn a hovorila so sestrickou, pred 3 rokmi mi robili odber na zistovanie ovarialnej rezervy a vyslo mi 4,12. Ale neviem z kolkych 😀 Kazdopadne pri najblizsom cykle pojdem znova na odbery.

zmrzlinka2021
14. nov 2024

@luccija môže, ale ťa pravdepodobnosť dnes je tam podstatne nizsia

zmrzlinka2021
14. nov 2024

Autorka a ľúbiš ho natoľko, že by si s ním zostala aj bez detí?

zmrzlinka2021
14. nov 2024

@elzena2 čo zistíš tou amh?

luccija
14. nov 2024

@elzena2 amh je dobrá pomôcka, ale malo na to, aby žena otehotnela a porodila.Problem môže mať aj on, hormóny atď...a jej pocity po dieťati to nezmení.

elzena2
14. nov 2024

@zmrzlinka2021 oh, musíš pogooglit, ja som o tom citala teraz prvý raz v tom komentáre vyssie. A par clankov mi vyhodilo, prebehla som ich, bolo tam popisane, ze tým vedia zistit, koľko máš ešte vajicok. A nejaké tabulky, že čo je dobrá hodnota v ktorom veku sa dá tiež najst. Doteraz sa ma to netykalo, tak nemám veľmi prehľad. Ale asi pôjdem tiež, ved je to jeden oder krvi hocikedy pocas cyklu a do týždňa výsledky. Tak nech viem, na com som, ak by som chcela ďalšie dieťa.

elzena2
14. nov 2024

@luccija a dala si si to urobit aj ty? Normalne nechapem,že som o tom doteraz nevedela.
No ale ak ma dobre hodnoty, tak ma podstatne menej stresu,nie? Že ma viac času na naplnenie tej tuzby po dieťati. Či už s tymto alebo novym partnerom. Ak by mala zle hodnoty, tak skúsiť rychlo otehotniet a ak nič, tak sa rozist.

autor
14. nov 2024

@zmrzlinka2021 Asi by som s nim nezostala pokial by som mala neskonalu tuzbu mat dieta a on by sa stale na to necitil. Stale je pre mna dolezitejsie to co chcem ja.

luccija
14. nov 2024

@elzena2 cielene nie, ale robil mi ho gyn v rámci hormonálneho profilu či som v menopauze.Ano, je to taka mala barlička, ze vieš, že ich máš ešte, ale nikto nevie či neposkodene atď ..

zmrzlinka2021
14. nov 2024

Ak chces dieťa viac ako jeho, tak nemá zmysel s ním naďalej chodiť

autor
14. nov 2024

@zmrzlinka2021 To je dost drsne napisane. Musim nad tym popremyslat. Je to pre mna skvely muz, naozaj je. Desi ma predstava teraz zacinat s niekym randit. Navyse po 30tke zenam zvycajne zostava sekundarny trh rozvedenych a detmi. Not my vibe 😳 Navyse ho lubim.

zmrzlinka2021
14. nov 2024

Chápem ťa. Držím palce