Nezodpovedný manžel
Ahojte žienky,ani neviem ako začat,mam preoblemy z manželom.Sme manželia niečo vyše dvoch rokov a našim hlavnym manželstvom bolo vlaste dieta.Otehotnela som,naši nas do toho nenutili ale chceli sme.No a je to katastrofa uplne zo začiatku manželstva,žili sme u mojich rodičov teraz sme od seba 2mesiace on je u svojich,zo začitku sme sa dohodli z rodičmi že budeme prispievat na domacnost ale doteraz sa tak nestalo,manžel sa vobec o mna a dieta cely ten cas nestaral,tym hlavnim dovodom že odišiel je že ze fizicky napadol mojho oca,vyhodil ho z domu nebolo to až take važne,nevidel na jedno oko ale i tak musel behat po očnom,na ct-čko a podobne a mohol ho aj zažalovat len nechcel robit zbytočne komplikacie,bol ako nepričetny keby som ho nedržala asi by ho dokopal a bol pod vplyvom alkoholu,zo začiatku manželstva sa vobec o mna a dcerku nestaral,holodoval alkoholu kamarati mu boli prednejši než mi,vobec sme neboli nikde na vylete či dovolenke,nezaležalo mu na tom ze som cele dni doma sama pretože rodičia tiež chodili do prace,s dcerou mi nepomahal,vobec nemal potrebu dceru pohladit ci jej ukazat ze ju ma rad,mne neprispieval žiadnimy peniazmy a dokonca ani malej nemal na plienky niekedy,odmieta maželsku poradnu akukolvek pomoc vraj to nepotrebujeme a riešnie je jeho iba to aby sme sa osamostatnili,teraz sa mi ozyva aby sme išli do podnajmu ale vaham,poradte mi može sa niekedy zmenit taky človek a mat viac zodpovednosti?obavam že to bude ešte horšie ak sa osamostatnime,s peniazmy nevie vobec hospodarit a neviem si prestavit ako by sme žili samy,ma pracuale prekticky ho živi rodičia ani doma neprispieva na domacnost,nema žiadne vydavky a predca mu nikdy nevychdzajuý peniaze,mam to s nim ešte skusit alebo ma iba oblbuje a je to strateny pripad?za každu radu Dakujem
a nie je ti lepsie samej? resp. s dietatom? vzdy lepsie ako sa trapit ci nepride opiti a nenapadne vas
@22tinka11 😀
tak dúfam,že keď som v prvom príspevku bola na teba zlá 😉 som ťa aspoň trošilinku nakopla 😉
a ešte raz
NIE! nezaslúžiš si takéhoto neschopáka
máš určite na viac a tvoja dcéra si zaslúži lepší život
pozeraj pri rozhodovaní aspoň na ňu
a jemu teraz never a nehrň sa do spoločného bývania
ak vás naozaj miluje, dokáže vám to. nie slovami,ale činmi
láska sa len tak nestratí. ak je to LÁSKA
daj mu šancu jedine v tom, že ti dokáže,že si stojí za slovom a je chlap
zabezpečí bývanie a v jeho prípade aspoň na rok dopredu zaplatí napr. nájom (čomu neverím 😀 )
nájde si dobre platenú prácu,alebo dve
aby vás zabezpečil
a prestane úplne s chlastom
ALE to by vás musel NAOZAJ milovať, nie len o tom kecať
a ty sa len prizeraj, pozoruj a potom sa rozhodni
i keď - ak nie si si istá, čo k nemu cítiš, nedávam tomu veľkú šancu
a tomu,že sa zmení, nedávam žiadnu 😒
no, možno sa mýlim a prekvapí chlapec 😀
ale zas ty možno časom zistíš, že aj tak ho nechceš 😀 😉
dopraj si čas
a zostaň zatiaľ u rodičov, ak máš u nich podporu 😉
Neze by som s tym mala skusenosti. Ale poznam cloveka ktory sa sprava tak isto..chlap ktory ma take komplexy sa vobec nezmeni..cest vynimkam!! Na jeho mieste by som sa hambila jak pes. A do podnajmu by som s nim vobec nesla.
Ked citam niektore prispevky som zhrozena,ake su zeny hlupe.co vam rodicia urobili pri vychove,ze neviete odhadnut a rozoznat chrapuna od poriadneho chlapa?ako sa mozte zubami-nechtami drzat takych dementov?zeny preberte sa,ked si nevazite seba,dajte aspon detstvo vasim detom.nech nemusia zazivat strach pri takom otcovi
@22tinka11 ja mám síce "len" alebo "už" skoro 30.. ale jedno viem iste.. láska rodinu neuživí a neuchráni pred človekom závislým na alkohole, nezodpovednosťou a agresivitou. Nepíšeš koľko mášľ rokov, ale neverím, že si tak zúfalá aby si bola odkázaná sa takto ponížiť a nechať využívať. nerob krok späť. Druhý raz sa ti nemusí podariť odísť... môj názor je, radšej sama ako mať opicu na krku... 😉 držím palce aby si nabrala alebo udržala v sebe tú odvahu a zostala sama. Daj šancu niekomu, kto ťa bude mať naozaj rád a postará sa o vás.
Prestala som čítať pri:Udrel môjho oca a nevidel na oko....Ako nehnevaj sa ale preč s takým chlapom!!!!
určite by som neuvažovala o spoločnom bývani
Utekaj od neho preč, nezmení sa, ked si dovolil udriet tvojho otca, dovoli si to v buducnosti aj na teba a malú 😢 😢 . ver mi, ked doteraz nemá žiadnu zodpovednosť ako sa to dá naučiť? budeš trápiť seba aj malu a potom v buducnosti zistíš ako ti ubehli roky vedla úbožiaka, neviem mne keby udrel otca, by videl, toto si nemôže predsa dovoliť peboha a tvoj otec aký má názor na neho vlastne?
nie nie nie nie preč od takéhoto chlapa brrrr ... Máš ešte dosť času si nájsť niekoho kto ti to sebavedomie bude zvyšovať a nie znižovať .... ja pravdu povediac by som sa hanbila za takého ...pardon normálne som vytočená
a tebe nie je luto ze zbil tvojho ocina vsak to nie je normalne..mozu sa pohadat, vymenit si nazor, to je v pohode, ale aby udrel niekoho starsieho a k tomu niekoho koho ja lubim a vazim si tak by som nerozmyslala ani minutu a 28 vsak to je stary corgon co by mal mat nejake zazemie a mal by vedeit co chce od zivota.....joooj cele zleee
@22tinka11 skus byt k sebe uprimna, do toho podnajmu ta vola on alebo odpoveda na tvoje otazky co bude s vami dalej? Lebo okrem toho vsetkeho co si popisala a z coho vyplyva ze prec od neho je aj to o niecom svedciace. Mnoho zien povie ze chcel dieta...a znamena to to, ze ho uhnali az nakoniec nemal chut sa dalej hadat a privolil aby mal pokoj. A potom tie zeny lamentuju ze naco chcel dieta. Nie je to aj tu trosku tak ze ty sa ho pytas co dalej s vami? A nutis ho k odpovedi? Hovori sa sice ze pomahaj si clovece aj panboh ti pomoze...ale ak by si si takto chcela pomoct ku "stastiu" tak to snad radsej ozeliet. To co si popisala je hrozne, nezlucitelne so stastnym zivotom. Ak sa zacne spravat normalne a bude to dlhsi cas, tak ok, druha sanca. Ale myslim ze nezacne a ani nema zaujem s vami byvat. Myslim ze tebe na tom zalezi viac nez jemu. Leda ze by zatuzil po tvojej opatere. Skus si lepsie spomenut na obdobie pred svadbou, naozaj sa nespraval podobne?
Ak si logicky uvazujuca zena sama vies, ze to speje len k rozvodu. Podla mojho nazoru to, ze ste sa dostali do tejto fazy, je vina oboch, nikdy nie je na vine len jeden. Zakladna chyba, ktoru robia viaceri mladi ludia je, ze nemaju kde byvat a ako riesenie beru byvanie u rodicov, co nikdy ale fakt nikdy nebude fungovat (zial nas system je zly, a malokto ma v takom mladom veku na vlastne byvanie). Avsak musis si uvedomit, ze si zodpovedna za svoje dieta, lebo otec ho ignoruje. A mas velku sancu stretnut niekoho, kto bude mat to malicke a teba rad. Znova sa zamilujes, a tentokrat si budes davat pozor, aby si narazila na "otca svojich deti" a nie chlapa, ktory nevie dospiet, pije a je agresivny. Uprimne povedane, necudujem sa mu, ze tak vystraja, avsak neobranujem ho. Myslim si, ze ak mas svoje dieta a se ba aspon troska rada, sama vies, ze jedinym vychodiskom je rozvod. Mozno obaja potrebujete cas, ale treba brat do úvahy potreby dieťaťa. Nevahaj, lebo lepsi bolestivy koniec ako bolest bez konca!!! drzim palce, davaj na seba pozor.
@sissmiss Tak to dietatko sme neplanovali a zobrat som si ho urcite nechcela,a je pravda ze nebol u nas doma stastny ale do podnajmu tiez nechcel ist,ja som mu to navrhovala viac krat viem ze ani tam by nevydrzal je ten typ cloveka ze doma neposedi,chcel vlastny dom ale peniazky su velky problem u nas a teraz po tomto incidente sam mi navrhol podnajom aj ked viem ze to mozno nebude riesenie ale este sa to zhorsi 😒
@22tinka11 Nemam cas citat celu diskusiu. Ale prepac -ak by moj partner zautocil na mojho otca, a to este tak, ze by otec potom behal po lekaroch, a ja by som ho musela drzat, aby ho NEDOKOPAL, tak nemam nad cim premyslat. Uvedomujes si vobec, koho si si zobrala??? Nasilnika, alkoholika a idiota, ktory bol cely zivot na niekom zavisly, niekto iny ho zivil a ty si myslis, ze on sa teraz zmeni? Pretoze co? Pretoze mate dieta? Alebo preto, ze ste manzelia? Kdeze moja zlata. Ked nemal zabrany zautocit na tvojho otca, ver mi, ze nebude mat zabrany zautocit ani na teba. Ono to totiz obvykle ide v opacnom garde - najskor sa mlati manzelka. A mozno potom aj ostatni clenovia rodiny, najma ak sa dotycnej zastanu. Ty len pekne ostan tam, kde si a manzel nech si tiez ostane tam, kde je. Poziadaj o rozvod a neustup ani o centimeter. Podas prst, schmatne celu ruku a k domacemu nasiliu nemas daleko. Uz pre to dieta to nedovol.
Ahojte baby...mam jednu dilemu a trapim sa nad nou.. Proste :( mam len 20, s priatelom sme spolu boli kratko no a otehotnela som. Uz to vieme dva mesiace a on si stale nenasiel pracu..vzdy sa nieco pokazi ci uz to ze nevie si ju najst alebo malickosti ze pojdem k nemu spat a tak dalej.. Stale chodi po nejakych brigadach ale peniaze nedostal a tak moznomusi cakat. Ale neviem uz co mam robit ja sa hrozne bojim viem ze je dost nezodpovedny neda si v nicom poradit a bojim sa preco sa viac nesnazi akoto ze vsetko kazdy pokus o pracu skrachuje este skor ako vobec nastupil :( a ja nemam pracu neviem nic take lahsie najst a proste sa bojim ostat zavisla na nom lebo nemam vobec ziadnu istotu :( bojim sa
On akokeby sa mu nechcelo ist ako chlap by podla mna mal chodit kade tade aby si nasiel pracu ale vzdy mu volaju len odtial odkial poslem jeho zivotopis ja tak nema internet ale aj tak je to divne a este mi ppvie ze som sa zblaznila z toho tehotenstva ale ja sa zblaznim z toho aky je lahostajny :( toho sa bojim omnoho viac ako hocicoho ineho. Co mam robit.. Stale len keca a keca a ziadne skutky.. Ja mu vobec neverim :(
@simonaerik Hmmm... neviem kolko ma priatel rokov ale ja by som na tvojom mieste sa pripravila na moznost ze budes s babom sama ... porozpravat sa s rodicmi ci by ti nevedeli pomoct a tak ... najma sa velmi nestresuj aby sa nieco nestalo tebe a babu ...