Nezvládam chlapa
Ahojte, je mi jasne ze ma minimálne jedna z vás do uráža a poníži ako to je v každej diskusii. Chcem sa asi len vyplácať alebo niečo podobné. Mam dve deti a bohužiaľ som znova tehotná. To by ani nebol problém lenže chcela som odísť od manžela a zrazu som zistila ze som tehotná. Manžel si sem tam tak raz za týždeň dva rad vypije s kamarátmi. Vždy mi však klame ze nie on nepije ale ja sprostá niesom. Nonstop hádky kvôli alkoholu. Teraz zase. Vie ze zajtra ráno idem na kontrolu potrebujem si po chystať všetky veci lebo mam. Aj viac vybavovaciek a povedala som mu aby prišiel domov skôr. No vždy keď mu to poviem vždy sa ozere. Som z neho na nervy. Ja už ani ne dúfam ze toto dieťa bude zdravé lebo to co prežívam posledné dni je už fakt hrôza. Mam chuť spáchať vraždu len kvôli tomu ze on chodí do roboty a jeho viac nezaujíma. Syn má obdobie vzdoru. Normálne chcem pri nom už vyskočiť z okna niekedy. Viem ze mi budete písať, mali ste si dávať pozor, načo si s ním a bla bla. No ja som už bola vážne rozhodnutá ze odídem a v tom mi neprišiel menzes a tie dve čiarky som preplakala 2 týždne. On len povedal tak nás bude viac. Ale to je len viac pre mňa. Viac prace viac nervov viac všetkého. V jeho živote sa nezmení nič. Akurát to ze zase bude mať dôvod zapijat. Už som ho aj niekoľko krát vyhodila, vymkla poslala do riti. No on sa vždy na ďalší deň vráti akoby sa nič nestalo. Baby ja nechcem takto žiť, ale ja sa ho ani nemôžem zbaviť. Syn je na ňom závislý ale viem ze sa o neho postarať sám nedokáže.. Už má to fakt unavuje.
@andreatytler Boze, ma 32 rokov! Ved to je este mlady chalan, normalne sa chodia muzi v tomto veku zabavat a mnohi este ani deti nemaju. Vobec nic, co napisala nesvedci pre alkoholizmus 🙄
Ak mas s otcovym bratom dobre vztahy, tak sa s nim porozpravaj a povedz mu o svojich planoch a opytaj sa ho ci mozes nadalej pocitat s tym ze tam ostanes byvat ak dojde k rozvodu alebo odchodu manzela.
@dadis v úvodnom príspevku - vždy keď mu to poviem, vždy sa ožere. Myslíš, že keď je z rodiny, kde piť je štandard, tak on neskončí rovnako?
Chápete, píše mi jeho mama ze mu zobrala kľúče od auta ze ci už prišiel. Im je to totálne jedno. Im je jedno ze ich deti majú hrozne životy. Oni im nevedia troska v trepať do tých hláv aby sa uvedomili. Len mne napíše že mu zobrala kľúče a ze ci už prišiel.....
@elizabet173 Mne by bolo divne manzelovi/partnerovi hovorit, aby sa neozral. Je predsa dospely, svojpravny. Ja skoro ani nepoznam muza, ked ideme von, sby povedal "tak ja dnes len kofolku, manzelke som slubil"
No pozri, ty nielenze riesis manzela ale aj celu jeho opilecku rodinu. Je ti to treba? Od toho vsetkeho budes mat pokoj.
@dadis Prosim, precitaj si prispevky este raz. Autorka nevravi muzovi aby sa neozral. Ona mu vravi aby prisiel domov skor lebo ma vybavovacky.
@andreatytler o tom ze jeho mama bola alkoholika som sa dozvedela až 2 roky po svadbe, fakt na to nevyzerá, lebo teraz k alkoholu anij neprivonia
Autorka, prepáč,ale neverím ti.
Ináč toto som nikdy v diskusii nepísala,aj keď niektoré príbehy boli neuveriteľné,ale radšej som nepísala,lebo keby to fakt bola pravda,tak by som autorke len ublížila.
Ale teraz mi to nedá,proste mi to nejde do hlavy. Píšeš,že manžel je od teba o 10rokov starší, čiže máš 22rokov a už si tretíkrát tehotná.
S rodinou nemáte dobré vzťahy,ale už vedia,že si tehotná,aj keď si iba v 7mom týždni. To vážne? Neverím
Ak je to ozaj pravda,tak sa ospravedlňujem, ale nemám z tvojho písania dobrý pocit.
Aj keď neviem prečo by si si vymýšľala
@jana005 hej, prvého som mala v 17 🙂 viem, žiadna sláva. Ani sa tým nerada chválim. Ale bohužiaľ no je to tak.
@jana005 momentálne už mám brucho ako v 5 mesiaci, čiže si to všimne aj slepý.. A opýtali sa ma na to minulý týždeň či som, tak načo to tajiť
@jana005 napriek tomu, svoje deti milujem a verím ze som pre ne Najlepšia matka. Dokážem sa o ne vzorne postarať, a majú všetko čo potrebujú. Len asi som im nezvolila správneho otca.
Tak prepáč. Len mi to prišlo neuveriteľné, hlavne preto,že s rodinou nemáš dobré vzťahy a si len v 7mom týždni a už si im povedala,že si tehotná.
Chlap musí vidieť,že to myslíš vážne. Lebo keďže si sa mu vyhrážala už stokrát,vie,že to nemyslíš vážne.
Vyhoď ho a daj mu podmienku,že keď budeš vidieť,že sa zmenil,že ho vezmeš späť.
Lebo keď nič neurobíš,tak ani on nebude mať snahu niečo zmeniť na svojom živote s kamarátmi a alkoholom
Bože baby, on prišiel, ale takýto ožratý asi ešte nikdy nebol. Ešte som kukala telku. No ale je to fakt hrôza 😒
@jana005 inak s rodinou mam veľmi dobrý vzťah, teda s mojou, len teda o ňom to je takéto
Skus ho začať ignorovať..rieš proste len seba a deti..ty si doma porob,venuj sa deťom,chod s nimi na výlet,do kina(neviem koľko majú rokov),zaplávať si..a nezapajaj ho do vašich denných plánov..zariad si vždy všetko sama..možno sa zbadá uvedomí si ze sa musí začať k tebe správať inak alebo hold budeš len ty a deti..držím ti palce aby sa spamätal a začal fungovať ako otec a manžel..a keď nie tak už jedine odchod riešiť
Ďakujem vám všetkým ktoré ste ma podporili ❤️❤️ budem sa snažiť niečo viac a viac s tým urobiť
Chápem, máš nervy. Si tehotná, hormóny pôsobia a situácia nie je ideálna. Na muža sa nespoliehaj. Keď potrebuješ niekam ísť, zavolaj si taxík. On má na chlast, ty máš na dopravu. Ak je nespoľahlivý, tak to zober ako fakt, nenič si nervy. Magnézium sa v tehotenstve veľmi odporúča. Pomôže aj Tebe. Tamtoho ignorovať. Nevydarený člen rodiny. Ty si užívaj svoj život, teš sa s deťmi, choď na prechádzku. Nerozčuľuj sa. Jeho vaša situácia nerozhádže. Teba ani nesmie. Vygoogli si, čo pomáha po opitosti, (nejaký čaj, nápoj,nepoznám), čo vyvolá veľký odpor k pitiu alkoholu.
Tak keď sa len ožiera,tak lepšie ti bude bez neho.
Popros tvojich rodičov a pomoc.
Manželovi povedz,že buď rozvod alebo liečenie,nech si vyberie,čo mu je dôležitejšie.
Držím prsty
Ja fakt pri čítaní niektorých diskusií čumím s otvorenými ústami a nechápem. Máš 22 rokov, si bez vlastného bývania, bez práce, ale na krku máš už 3 deti. Keď si mala prvé dieťa v 17, tak asi nemáš ani maturitu. Tvoj muž je ešte relatívne mladý, tak je jasné, že sa rád fláka s kamošmi, vypije si. Tiež mám kamošov, ktorí si každý piatok/sobotu večer dajú stretko, kecajú a popíjajú. Je to ich relax po celom týždni. Všetci sú šťastne ženatí x rokov a majú už relatívne veľké deti. Fakt nerozumiem, kam ste sa tak ponáhlali s deťmi a manželstvom. Na jednej strane píšeš, že sa nevie o deti postarať na druhej píšeš, ako sa o prvé staral a ponahlal domov. Tak niečo sa muselo stať, keď sa zrazu zmenil..
jemu nikto neublíži nikdy? A on tebe a deťom môže takto ubližovať? Také malé deti by mu nedali, si myslím a tým skôr že pije a fláka sa.
Ty si sem už raz písala, však? Si veľmi mladučká, vo veku mojej dcérky. Ono by nebol ani taký problém 3 deti v tak mladom veku, ale bohužiaľ, problém je tri deti, nefunkčné manželstvo, bez vlastného bývania, bez zamestnania a bez dostatočnej zrelosti. Píšeš, že si bola rozhodnutá rozviesť sa. Napriek tomu si mala nechránený styk s manželom. Bez ohľadu na rozvod nerozvod, skutočne ste mali pocit, že ste pripravení na ďalšie dieťa?
Ťažko teraz radiť. Chcela by som veriť, že si vezmeš nejakú radu k srdcu. Prepáč, ale ty mladučká bez rozumu a tvoj muž? Dospelý chlap a narobí si deti i keď nemáte poriešené vlastné bývanie a holduje alkoholu? :(
Len tých detí mi je ľúto.
Žiaľ. Ani teba rodičia bohvieako nevychovali. V 17 prvé dieťa, nemáte ani bývanie vlastné. O to sa chlap prečo nepostará, keď zarába nadštandard? Načo ti je tretie dieťa, keď ani strechu nad hlavou vlastnú nemáte. Keby tvoj chlap robil od nevidím do nevidím, plus ti doma pomáhal, tak stále s kamarátmi piť nechodí. Ináč 3 deti na 22 ročnú sú strašne veľa. Budeš to mať náročné, keď aj odíde, ktovie, či ti bude nane platiť vôbec. Keby si mala rodinu, ktorej na tebe záleží, už dávno by ti tvoja mama povedala po prvom dieťati , že máš od neho odísť a kvalitne užívať antikoncepciu, aby sa ti ďalšia nehoda nestala. Lebo dnes je dieťa drahý špáz aj pre 2 zarábajúcich. To že sa o deti vzorne staráš je síce super, ale teba mat poriesene aj bývanie, čo nemáš, pernamente vidíš, že s chlapa sa stáva alkoholik, nič s tým nerobíš , urobíš si ďalšie dieťa a teraz čo? V 22 rokoch si môže tri deti dovoliť málokto a málokto ich aj má, lebo poväčšine ešte študuje alebo pracuje, aby mal vlastne bývanie a až potom deti. Dnes bývať rodine s deťmi je náročné aj v podnájme, lebo sa treba často sťahovať. Ináč, keď si šikovná, čo určite si, vieš si privyrobiť, na tvojom mieste bude asi najlepšie rok počkať , dať dieťa do jaslí , rozviesť sa a začať pracovať , aby si zabezpečila aspoň lepšiu budúcnosť pre deti.
@dadis mne by to bolo tiež divné, ale ja nemám muža, ktorý sa raz za týždeň, za dva spije, on sa nespil nikdy za takmer dvadsať rokov. Takže trochu autorku témy chápem, aj keď ako vidieť, vôbec si tým nepomôže, on má skrátka k alkoholu sklon.
skus si precitat knihu dospele deti alkoholikov.
Baby mam maturitu normálne, to ze ma človek dieťa skôr neznamená ze popri tom nemôže chodiť aj do školy..
Pracovala som iba v manželovej firme ako účtovníčka. On bol na materskej. Samozrejme ja som to robila z domu čiže o malého som sa starala ja.
Veľmi ma mrzí, v akej situácii si a veľmi Ti držím palce!

@dadis áno, ja jej radím rozvod, ale ak si čítala pozorne, tak s tým, že ak pôjde na liečenie, môžu spolu žiť, ale nie ako manželia. Problémom určite nie je, že ide s kamarátmi raz za týždeň, dva von, to predsa žiadnej normálnej žene nemôže prekážať, ale že sa opije. A to, že jej vykrikuje, že si má zohnať prácu na doma, keď je na MD, pričom jej s ničím nepomáha, ani nekomentujem. Urobila chybu, ktorú robí množstvo žien, že nezapriahla muža do starostlivosti o dieťa od narodenia, že mu ho nenechala na pol dňa, aj na celý, ak nedojčí, nemal by hlúpe reči, ako si doma váľa šunky a ani by ju neposielal hľadať si prácu, lebo by pochopil, aký veget je MD.