Nezvládanie seniora
Ak by ste niekto vedeli poradiť,byvame s manzelom s mamou 81 rokov,ma alzheimra, posledny tyzden sa zdravotne čo sa tyka chôdze dost zhoršila,je potrebné ísť s ňou na wc, pridržiavať ju,sama ako tak vstane z postele a vyberie sa na wc,ako ju zacujeme musíme k nej vstat a pomôcť jej,ide o to,ze ona absolutne v noci nespi a vyda sa na ten zachod 6,7x za noc skoro kazde dve hodiny, niekedy každú hodinu, niekedy ide za 20 minut,niekedy tam iba ide,a 4x tam z tych 7x nič nespravi a ide späť,sme uz psychicky z toho vyčerpaní, celé noci nespime,ma aj predpisane lieky ma noc od psychiatra na spanie,ale absolútne nezaberaju,skusali sme viacero liekov na spani a nic nezaberá,hovorila som o tom s lekarom povedal,ze stari ludia to tak maju,ze nespia...
@mogaa viem. A preto hovorim ze mama / nemama, potrebuju ustav.
Takýto bol môj otec od 45r a ja som pritom vyrastala.. naozaj ťažký život viac ako 10r, mamu to psychicky zničilo, potom takmer sestru čo sa o neho po smrti mamy starala.. potom šiel do zariadenia a myslím že bolo všetkým omnoho ľahšie na duši... Chodievali sme za ním pravidelne, brávali sme ho keď sa dalo, ale žiť tak celé dni sa už viac nedalo..
Vieš čo moja kamarátka tam mala mamu. V Alzhaimer centre v súkromnom v Piešťanoch. Tam sa nenachádzajú žiadny iný len s diagnozou Alzhaimer. Je to v Piešťanoch viem že ked ONA mala tak jej do týždňa zavolali aby prišla a doviezla ju. Podmienkou je že musí mať potvrdenú diagnozú od lekára že má Azhaimer nakoľko je to centrum určené len pre takých pacientov. Adresa je tam ulica je Rekreačná 4865/7. Tč: 0918-930 000. Je všetko rozpísane na stránke na Alzhaimer centrum Piešťany. Je tam aj dohodnúť návštevu, cenník a všetko ostatne úplne do bodky rozpísane. Pozri si tu stránku . Skús tam za to že sa informuješ nič za to nedáš ak budú mať voľne miesto určite ju vezmú. Je to psychický aj fyzický veľmi náročne sa starať o tak ťažko chorého. Tam je špecializovaný personál ktorý je vyškolený. Platí sa tam určite dosť ked že je to súkromné ale doma je to veľmi náročné.
@zeldia ja by som to najskôr požičala, ak sa dá, môže sa stať, že tam nebude chcieť ísť, ľudia s touto diagnózou sú nevyspytateľní, nemôžu za to
@zuzap33 ahoj odkiaľ si viem o jednom zariadení kde by ju vzali ak má odkazanost
@jana_eyre_2 veľký obdiv pre vás vsetky. Môžem sa opýtať koľko rokov si mala ty a tvoja sestra ked ocino ostal takýto? Ďakujem
@dilino my sme tam mali dedka a velka spokojnost,aj sa mu polepsilo,pribral,bolo vidiet ze sa im venuju.
Mozem len odporucit
@skumavka sme 4ria súrodenci, mali 19, 17, 15 a ja som mala 8.. moja mama mala 38 keď dostal mozgovu porážku a otca to úplne zmenilo...
@janinah 2 mesiace? A potom co? Sa vyliecila z alzheimera? My sme sa 5 rokov striedali pri mame, vystaveni vsetci do morku kosti, samozrejme ze vsetci do zamestnania medzi tym, ja som dokonca ovdovela a ostala sama na 3 pubertacky. Ked mamu prijali do zariadenia a videli sme vsetci ze to tam funguje, sme sa pytali sami seba prečo sme sa toho bali. Nie je to najlacnejsie, tak ale chvalabohu s fin. problemy nemame. Ak ja raz dostanem alzheimera nechcem aby sa o mna starali doma jeden jediny den - obycajna realita.
@jana_eyre_2 vďaka za odpoveď. Tak to muselo byt nesmierne ťažké pre maminu a následne aj pre sestru, teda ak tomu dobre rozumiem
@simona92101 aj mojej kamarátky tam bola mama tiež len ONA tam bola krátko lebo už mala veľmi ťažkého alzhaimera tuším do 5 mesiacov zomrela. Krásne sa o nich starajú.
Obvolavaj obvolavaj obvolavaj..chodiaci alzheimerik je najtazsie umiestnitelna diagnoza keby bola leziaca tak sa o nu pobiju..kto by chcel dobrovelne babku co v noci buntosi.zmenit lieky cez den ju udrzat v cinnosti ziadne podriemkavanie cez den a v noci proste spat.a do ustavu cim skor lebo sa zblaznite zachvilu.
@modrykolibrik ja zariadenie nehladam, ale autorka
@labelo z akého ste mesta?

@kaktusik007 ty vieš plienku nasadiť, ale ak ju daný človek nechce mať, dá si ju dole.....a to je diagnóza kedy si človek neuvedomuje plne realitu....čiže ty mu môžeš vysvetlovať že ju musí mať, ale ak je ten človek v mysli o 20rokov dozadu a v jeho mysli mu nič nie je a aj hlavu má podľa neho v poriadku, tak ti ju mať nebude....