Niekedy už nezvládam kritiku okolia, že som začala na MD pracovať.
Ahojte.. rozpisem Vam tu svoj problem.. mozno sa potrebujem len vyrozpravat.. mozno pocut akoby ste dany problem riesili vy... S priatelom som otehotnela neplanovane.. mesiac po tom co som po skonceni VS zacala pracovat ako lekarka.. aby som uviedla do obrazu, miesto na ktorom som do nastupu na md pracovala je dream job.. vela som sa pocas skoly namakala aby som ho dostala.. kym moje spoluziacky oddychovali ci sa bavili.. ja som sa zo skoly a medzi ucenim nahanala na moje buduce pracovisko kde som zadarmo pracovala len preto, ze som mala slubene ze potom tento job dostanem.. po otehotneni som pracovala skoro do porodu nakolko som sa citila dobre.. od zaciatku som vravela priatelovi ze budeme sa musiet so starostlivostou o dieta nejak podelit lebo nebudem moct byt tak dlho na materskej, lebo by mi to miesto nedrzali.. chapal to a suhlasil vtedy.. teraz bude mat mala 10 mesiacov a ja sa uz budem musiet do prace vratit pokial nechcem vyhadzov.. milujem svoje dieta najviac na svete.. aby som tu nebola za krkavciu matku.. zomrela by som pre nu.. lenze sa na vec pozeram racionalne a to s tym, ze teraz mam pracu kde nemusim robit ziadne vikendy, nocne sluzby, ziadne sviatky.. to by som na inej pracovnej pozicii nemala.. ako mlady lekar by na mna zavesili vsetky sviatky a sluzby ktore sa daju.. nehovoriac o financiach lebo vlastne zarobim viac ako partner.. navyse nebyt mojich penazi tak nemame ani na nabytok do noveho bytu, veci pre malu kupujem vyhradne ja atd.. cize financne to tahat z len jeho platu je v podstate neunosne.. ja uz matersku samozrejme nemam.. ale on zije niekedy akoby v inej realite kedy si mysli ze z jedneho platu sa vsetko da.. lenze ja myslim aj na rezervu.. ze clovek nemoze zit od vyplaty k vyplate.. dohodli sme sa ze po mne nastupi na matersku teda otcovsku on.. suhlasil.. ja sa budem domov z prace vlastne vracat cca 14:30 a venovat sa malej kolko budem vladat.. jasne zeby mi bolo dobre a pohodlne na MD aj do jej 3-4rokov... avsak prist o pracu si dovolit nemozem a taktiez z niecoho treba aj zit.. co mi vadi a som z toho strasne nestasna je, ze aj ked sme sa uz dohodli tak pri kazdej moznej prilezitosti mi chrstne do tvare ze utekam od dietata, ze s nou nechcem byt.. potom mu prepne a dalsi den ma velebi aka som uzasna matka.. potom mu opat prepne a znovu ze s nou nechcem byt.. nehovoriac o tom ze pre svokru som asi najhorsia krkavcia matka na svete lebo ona cely zivot nepracovala a bola doma.. a ja uz neviem ako sa k tomuto celemu stavat..
Si racionálne zvažujúca žena, matka. Nie všetky matky, ktoré sú doma 3 roky si úžasne. Sú na smrť znudene a nijak extra sa dieťaťu nevenujú.
Ty máš logické vysvetlenie prečo ideš späť do prace. On je tiež rodič, cite je to fajn riešenie, že bude s maličkou
Ja som tiež nevedela doma 3 roky. Synovi to nijak neublížili, mame pekný vzťah. Proste som musela ísť dosť. Mna našťastie môj muž podporil.
Treba tomu tvojmu povedať, že nech sa rozhodne za čo tá považuje, ak krkavčia mater, nech sa zbalí a ide k maminke
Svokrin nazor by ma nezaujimal vobec a co sa tyka tvojho problemu, partnera: "tak pri kazdej moznej prilezitosti mi chrstne do tvare ze utekam od dietata, ze s nou nechcem byt.. potom mu prepne a dalsi den ma velebi aka som uzasna matka.. potom mu opat prepne a znovu ze s nou nechcem byt.. " Mu povedz raz a jasne, ze nech si tie blbe, stereotypne reci necha. Chce ta pri sporaku alebo co? Chcela by si, aby tvoja dcera nieco take pocuvala v dnesnom storoci? Inak, ak by vam to nevyslo, mas nejaku alternativu na starostlivost pre nu? Do prace samozrejme chod. Drzim palce
@dankanka dakujem za povzbudenie.. ja mam hlavne hrozne dobru sefovu kt mi plati vsetky poplatky spojene s dalsim specializovanim sa.. su to tisice eur kt by som nemala sama sancu zaplatit.. jasne ze dieta milujem.. je to moja mala kopia.. lenze nemozem si dovolit byt doma cely zivot ako jeho mama.. a jeho otec pracuje za desiatich aby to utiahol..
Tiez som isla pracovat, ked mala moja pol roka a nie som ziadna krkavcia matka ;)
Určite vyskúšať ísť do práce a keď priateľ uvidí že je to oveľa výhodnejšie tak potom si uvedomí že to dáva význam, si najlepšia mama pre svoju dcérku, nemyslíš len na seba, chod si za svojim snom 😉 držím palce
@vittekovaveva On sa asi boji ostat s dietatom doma,tej zodpovednosti myslim.Pomaha ti?Je naladovy,nevsimaj si to a svokre netreba dovolit aby sa miesala do vasho vztahu.
@bluka2 moja mamina bola od zaciatku ochotna nam pomoct.. sice je pracujuca ale chcela si najst praco na poobedie a doobeda by mi pomohla s malou.. on toto okamzite odmietol ze rodicia sa maju starat o dieta a nie stari rodicia..
Ja som pri prvom dietati robila VS a pri druhom mam home office...ale zacina kvoli tomu trpiet moj vzah s manzelom...aj ked jasne racionalne si to pred sebou obhajis...aj mne manzel slubil ze bude s malou pomahat...a pod...momentalne riesime manzelsku krizu aj kvoli inym veciam ale teraz velmi lutujem...mala som si tu druhu matersku radsej uzit a byt len matkou a manzelkou...teraz som v situacii ze doma riesime krizu a robotu nemozem pustit pretoze odislo vela ludi naraz a keby sme sa rozviedli potrebujem prijem..
@vittekovaveva keď zostaneš doma, budeš nešťastná, že si o prácu prišla. Aj to vplýva na dieťa.. Pekne by som otcovi dieťatka pripomenula ze dobre vedel, do čoho ide..poprípade ho namotivuj, čo všetko si za tvoje peniaze budete môcť dovoliť, napríklad aj parádne jasle po skončení jeho materskej..
Myslím, ze je ovplyvnený mamou..
@vittekovaveva chod si za tym, jednoznacne mas pravdu, nema zmysel prist o dobru pracu Ked mozes chodit Domov o 14:30! Preboha co by ine za to Dali. Ked viac zarabas musi tvoj partner zavriet pusu a zostat doma. Vsak dieta mate 50:50, je jedno kto zostane doma! Ja som tiez lekarka, v Holandsku som musela ist do prace po 16 tt materskej, s uplne rovnakym Argumentom ako mas ty, kvoli buducnosti, nelutujem! Teraz mam vdaka tomu dobru pracu. Koncila som o 16:30 a to uz bol luxus na miestne podmienky (som v Nemecku teraz). Teraz som znova na materskej a zostanem tiez 10 mesiacov, potom bude partner. Na Slovensku je Standard 3 roky zostat doma, inde par tyzdnov a cuduj sa svete tie deti su vsade rovnake. Holandske Ani nemecke deti sa mi nezda ze trpia Lebo mamka chodi do prace.
A neziarli, ze zarabas lepsie ako on? To ma tak napadlo ked casto rype, ale mozno sa mylim.
Keďže také malé dieťa cez obed spí, tak sa jej reálne bude venovať doobeda, potom prídeš už ty, nie je to až také strašné ako sa možno na prvý pohľad zdá, byť tebou, určite by som sa do práce vrátila, ja chodievam domov tesne pred piatou, skoro celý deň zabitý, pracovnú dobu máš luxusnú.
@77daniela77 ano pomaha mi dve hodiny ked pride z prace nez mala zaspi.. ja za ten cas nachystat veceru nam aj malej.. nachystam jej ciste veci atd.. nemam pocit zeby sa nevedel postarat ale mozno sa boji nepoznaneho.. svokra sa do naseho vztahu miesa nonstop aj ked uz ju po x nasich hadkach kvoli nej skrotil.. ked sa mala narodila tak sa hocikedy u nas objavila ked jej nahodou spomenul priatel, ze mala place.. byva 15min cesty peso od nas... pred vsetkymi aktivne riesila preco mi nejde dojcenie.. ze on ma musi do toho viacej tlacit.. nikoho nezaujimal moj psychisky stav po porode - baby blues.. myslim ze vo vela veciach ma prsty
@zuzpap presne aj to som mu vravela x krat ze vlastne ona ma doma dva spanky.. vonku na prechadzke uz nespi.. takze cely cas skoro co s nou bude on doma bude spinkat.. a ked pridem domov.. vymenim kabelku a ficime von a jednoducho tu aktivnu cast dna budem s nou.. plus samozrejme vikendy..
@vittekovaveva Myslím, že mu prepína preto, lebo malú nezvláda....dovolím si tvrdiť, že 90% chlapov od detí uteká...nemajú na ich rev a škrekot nervy....deti ich vlastne neustále "otravujú".....a oni sú moc pohodlní na to, aby sa s deťmi trošku potrápili a zahrali....Po celom MK sú diskusie o tom, ako chlap nič nerobí, nevenuje sa deťom, len sa bavká na mobile, alebo sedí pri PC ☹
@danielinaa on vobec nehladi na financie.. on si mysli ze rodina prezije z par eur.. zistil by asi realitu keby nic neplatil a nekupujem lebo by som nemala z coho
@vittekovaveva A co hovori tvoj instinkt? Nechce ta nahodou cez dcera nejak drzat pod papucou? Poznate sa dlsie?
@nefertiti5843 ak by si mala pravdu, zrejme by sa potesil ponuke jej mami, ale to nie je ten pripad
@bluka2 myslim si ze kvoli tomu, ze jeho mala bola cely zivot doma a nepracovala.. starala sa o deti a ked vyrastli neviem teda co robila.. 🤷🏼♀️ Tak v tomto vidi nejaky role model a ocakava nieco podobne odo mna.. aj ked od zaciatku vedel ze toto u mna nehrozi.. vzdy som s nim hovorila narovinu.. a mysli si ze matka je nemahraditelna pre to dieta atd.. samozrejme ze matka je matka.. ale on je otec.. ma polovicnu zasluhu na jej zivote a myslim ze otec je velmi dolezity v zivote dcery.. ked mu toto poviem tal mi vzdy povie ze jeho uloha je vybavit veci, nakupit.. ale ze sa s nou nevie tak maznat.. co je podla mna uplna blbost lebo on to s nou vie
Vidíte? Opäť mi ostane len pripomenúť že keby sa nezakladala rodina tak by tento problém ani neexistoval... 😉 Slobodní a bezdetní to majú ľahšie lebo toto by som nemusel riešiť napríklad 😉
@gaaspi ano mate pravdu do istej miery.. len keby tak zmyslali aj vasi rodicia tak by ste tu nebol 🙂
@vittekovaveva mate dost odlisne hodnoty. Ja rozmyslam podobne ako ty a tieto konzertativne modely mi nie su po chuti. Bude to chciet velku davku diplomacie sa dostat na nejaku strednu cestu, ktora vyhovuje obom. A tato nezhoda sa zrejme bude opakovat v buducnosti k inych obdobach.
@vittekovaveva asi mu svokra tlačí do hlavy nejaké kaleráby, pre staršiu generáciu sú takéto veci proste ťažko predstaviteľné, vtedy nič také nebolo a možno aj on sa bojí ako to s malou zvládne, muži si neradi priznávajú, že majú z niečoho obavy, tak preto je taký
@vittekovaveva nevadí lebo o tom by som ani nevedel... a za komunistov boli oveľa lepšie podmienky na zakladanie rodiny a výchovu detí. Vtedy by sa nik nemusel báť že čo bude po materskej atď. Všetko boli istoty, podporovalo sa to. Zlatý komunizmus.
@gaaspi a čo vlastne robíš na stránke pre mamičky? ked nemáš ani deti? ani ich mať nechceš?
@vittekovaveva ja napr som išla na materskú z tiež dobrého jobu, kde mi bolo naznačené že keď sa nevrátim po pol roku, tak už ten flek nedostanem. Ja som si vybrala napr byť s dcérou, lebo ona je malá raz. Ale... Prečo by si ty bola krkavcia mater preto ze rozmýšľaš do budúcna? Od toho nie si o nič menej ako mamy, ktoré sú s dieťaťom doma roky. Navyše keď končíš o 14:30 tak máš kopu času sa venovať aj dieťaťu. Nenechaj sa odradiť takými rečami že si taká a onaka mater. A nech si hovorí ci chce aj svokra aj muž.
@janickacrazy muži niesu moc na výchovu detí... to je holý fakt (samozrejme česť výnimkám) ja by som sa radšej odstrelil ako keby mám vychovávať batola.

@vittekovaveva choď do práce. Veď je to super časovo aj finančne. Určite by si stratu horko oľutovala a bolo by to nakoniec na úkor rodiny ak by si mala prácu počas sviatkov, víkendov a podobne. Verím, že nakoniec sa to u vás utrasie. V zahraničí je toto úplne bežné.