icon

Niekto mi chodí do bytu

4. mar 2023

Niekto mi chodi do bytu. Zmizlo mi kopu spodneho pradla, 2 krat kefka na zuby a raz som si nasla v bytu gumicku s napisom I love you a rucne vyrobene srdiecko. Policii neverim, nevolala som ich. Tiez mi niekto chodil buchat v noci na dvere. Ked manzel dal hore nad dvere bytu kamery, na chvilu to prestalo. Ked sme ich dali dole, znova to zacalo. Nie buchanim ale zmiznutim mojej zubnej kefky. Znie to cudne ale ja uz mam z toho hlavu ako slon. Neverim, ze by mi policia pomohla, nakolko mam s nimi iba zle skusenosti. ( Ututlali v minulosti nehodu, pri ktorej ma zrazila nejaka zenska v polovici priechodu pre chodcov)
Mam podozrenie, kto by to mohol byt. Napada niekoho sposob, akym by to slo riesit bez policie?

maminkadeticiek
5. mar 2023

Vies co ano,pride mi to celkom normalne!Staci aby sa niekto vratil v noci z akcie v takom stave,ze nevie trafit domov.Dokonca ti taky moze skusat strkat aj svoje kluce do zamku.Ako vravim to moze byt kludne pravda.Ostatne su tvoje bludy.Mne raz na velkej stanovacke vosiel do stanu cudzi chlap.A predstav si neprenasledoval ma,len bol taky nachlastany ze nevedel trafit do svojho.

patus_2
5. mar 2023

Autorka, skús sa zamerať aj na iných ľudí, ako na učiteľku. Nemôže to byť otec, manžel, sused, niekto kto bol/je do teba zamilovaný...Vieš, ja tu verím, že sa niečo deje, ale verzia s pani učiteľkou, ktorá na teba škaredo pozerala, mi nepríde pravdepodobná.

autor
5. mar 2023

@maminkadeticiek ano. Raz, to moze byt nahoda. Ja tu ale opisujem pravidelnost tychto "nahodnych" zaklopani.

smajlik323
Autor odpoveď zmazal
autor
5. mar 2023

@smajlik323 🌷👏

loginexistuje
5. mar 2023

chod to teda nahlasit na policiu a ja teda dufam ze sa ini porozpravaju s tvojou rodinou a ihned daju opatrenie na tvoju neodkladnu hospitalizaciu na psychitrii kvoli bezpecnosti tvojej rodiny a tej strej ucitelky
ty nie si aktualne sposobila posudit nic ohladom svojho stavu musle a cohokolvek

autor
5. mar 2023

@loginexistuje jasne. Tak to nech nas hospitalizuju celu rodinu ktora tieto veci zaziva spolu so mnou. 🙂 Dalsia premudreta princezna.

amelie2017
5. mar 2023

@loginexistuje bohuzial, na SK to tak nefunguje, vlastne skusenlosti so sestrou. Aj po naozaj vaznych problemoch, ohrozeniach seba ci okolia ju max previezli na psych oddelenie do nemocnice a o par dni je vonku. Ziadna dlhidoba ustavna liecba, nastavenie spravnej liecby, ktora by jej pomohla. Ak nejde dobrovolne, nic sa nezmoze. Max riesit sudnou cestou zbavenie prav, a aj tam je otazne, ci by to dokazali, kedze lekari su aki su a nechaju cloveka s takymi stavmi ist v pohode domov.

liz_lemon
5. mar 2023

tie kefky berie na zistenie DNA, ci si skutocne dcera svojho otca 😂

terezka1947
5. mar 2023

@autorka ešte si nikomu neodpovedala,prečo si nenechala vymeniť zámok a kľúče nemáš iba ty a muž.
Druhá vec, prečo ste zmontovali kamery?
A keď aj,ok,zmontovali ste ich,tak keďi niekto opäť niečo urobí,namontujem ich nazad. Či si ich vrátila do obchodu???
Čiže sa nečuduj,že ti neverí nikto.
Lebo ok,môže byť reálne,že k vám chodí niekto do bytu.
Ale totálna hlúposť je,že s tým nič nerobíte. Ani ty,ani muž.
A tobôž,keď máte deti.
V súčasnej dobe,keď je toľko možností,neurobiť nič,je hlúposť. Alebo vymyslený príbeh. Alebo vážna choroba.
Choroby si odmietla,ok. Vymyslený príbeh tiež,ok.
Čiže ostáva už iba vasa hlúposť.

oslo1
5. mar 2023

Autorka, ja ta chapem, mne takto niekto furt liezol do auta. Som si myslela, ze sa mi to ASI zda, ze som ho nezamkla, ale vies, v nutri som Bola presvedcena, ze som ho zamkla.

Naposledy som v nom nasla vsetko v sure poprehadzovane, ale kufru, kde mam vsetko do roboty na sestrickovanie, sa ani nedotkli.
Tak som napisala email nasej policies, do 5 minut volali, Dali rady, co mam robit a na druhy den sa stavil policajt. Normalne to vysetrovali a takych ako ja bolo viacej.
Idem si kupit takisto Kameru:
https://www.zone-flex.com/products/last-day-pro...

Z vnutra ju zavesim na okno, auto zamykam manualne.
Som si inak robila srandy, ze mozno dealujem s drogami a ani o tom neviem.

autor
5. mar 2023

@oslo1
@oslo1 ja som si povedala ze dnes odidem na policiu. Minimalne aspon mi poradia co s tym

spadnutaslivka
5. mar 2023

@terezka1947 bude to na 99% vymyslené. Ale aspoň je to konečne niečo nové 😀

maranta_leuconeura
5. mar 2023

Klopanie moze byt uplne realne a bezne. My sme tiez pocuvali klopanie, aj ako sa nam niekto snazi odomknut dvere. Predstav si, nebol to ani nikto koho by sme z bytovky poznali, ale nejaky kamarat suseda, ktoremu on dal kluce a asi mu dostatocne nevysvetlil, ktory byt je jeho. Alebo ten clovek nebol v stave to rozlisit (bola noc, mozno bol ozraty). No ale kedze to boli kluce od ineho zamku, mozes si domusliet ako to dopadlo-no logicky nedostal sa k nam 😆 a nestalo sa to raz, sused mal rozne individua ako kamaratov. Prvykrat sme sa zlakli, ano, potom si uz robili z toho srandu-ved sme boli zamknuti, nemal sa ako k nam dostat. Chodila potom aj policia, niekto zo susedov zavolal 🙃
Takze napriek tomu, ze ste viaceri poculi klopanie, v bytovke je to uplne normalne.

maranta_leuconeura
5. mar 2023

Co nie je normalne je tvoje riesenie situacie. Zamok si nevymenila doteraz, dvere si si nedala bezpecnostne, aby sa nedali vypacit, kameru si sice chvilu mala, ale si ju odmontovala. Takto sa nesprava clovek, ktory je presvedceny o tom, ze je realne, co zaziva. Keby to bola pravda, vsetky tieto veci by uz davno urobil tvoj muz, ked ty si tohk nebola schopna. Ale on vie, ze aj keby ste byvali v ocelovom bunkri, tvoje bludy neprestanu alebo sa len zamerias na nieco ine. Zelam ti, aby si nasla silu sa o tom ist porozpravat s niekym nezainteresovanym (psychiatrom), so spravnou liecbou sa vies toho zbavit a zit normalny zivot bez pocitu prenasledovania 🌷

simona20201309
5. mar 2023

To ze ti neodhalili diagnózu pred rokmi neznamená, že choroba nemohla prepuknut neskor. To ze si robila v DSS z teba nerobí imunnu voči psychickým ochoreniam. Nikde ta neurazam, takže sa upokoj, ale nie si ochotná pripustiť si to. NORMALNY človek by išiel na takéto vyšetrenie úplne dobrovoľne. Zrazu aká ochota ísť na políciu.... hlavne ze od začiatku píšeš, ako im nedôverujes a aké máš zle skúsenosti s nimi (viem si predstavit). Zrazili ta na prechode a ututlalo sa to? Neboli ziadny svedkovia? Nebola si osetrena?

oslo1
5. mar 2023

Chod na policiu. Oni to poradia co a ako.
Mne to poradili s tym autom a taktiez kamerou, lebo clovek v tom stress nemoze ani rozmyslat.
Ja som inak takto vo stvrtok volala policajtov, lebo som sa nemohla dobuchat k pacientke. Kamera susedov jej zachranila vylomene dvere.

terezka1947
5. mar 2023

@oslo1 prečítaj si celú diskusiu.
Chces jej dobre,ako aj my všetci....ale,má svoje pravdy.

oslo1
5. mar 2023

@terezka1947 aha, prepac, necitala som cely diskusiu

simona20201309
5. mar 2023

@maranta_leuconeura niekoľko krát sa vyjadrila, že zámok menila v predošlom podnájme, ale nepomohlo to. Takže ju prenasleduje osoba už zrejme dosť dlho. Kradne jej nohavičky, zubné kefky, nosí zamilované darčeky, vyklopkava v noci na dvere, ked namontovali kamery zazracne sa vtedy nič nedialo, ale až po rokoch sa rozhodla opýtať na MK co ma robiť....
A uráža sa o 106, keď jej niekto povie pravdu. Zrejme ako jej otec, ktorý je už z toho nervózny, keďže vie, že jeho dcéra má vážny problém.

maranta_leuconeura
5. mar 2023

@oslo1 policia jej poradi vymenit zamok a dat si bezpecnostne dvere v prvom rade. Lenze to ona neurobi, lebo ludia s bludmi nekonaju logicky, stale pripravuju podu na to, aby ich zivili a tak si dokazovali svoju pravdu. Pripadne sa boja, ze potom to uz nedokazu, lebo to prestane (uplne nelogicke, kazdy by chcel, aby to prestalo, nie aby nieomu nieco dokazal). Rozmyslaj, normalny clovek by to spravil uz davno.

maranta_leuconeura
5. mar 2023

@simona20201309 hej, jedenkrat? Ty tomu veris?A akoze pardon, ale cez hentie papierove dvere co su na fotke jej tam vojdem aj ja, ked mi da 5 minut casu.

terezka1947
5. mar 2023

@simona20201309 to mi nejde do hlavy. Vymením zámok. Kľúče dám konkrétnym osobám. A stále sa mi niečo v byte deje,to znamená,že to budú osoby,my.kluce majú. Namontuje sa kamera,nič sa nedeje,zmontuje,opäť sa niečo deje,opäť by som zúžila okruh podozrivých. Veď to nie je sci fi.
Tu nie je čo riešiť,pokiaľ to nie je zdravotný problém.
A ak to zdravotný problém je,tiež to nie je hanba priznať si to. A riešiť to.

diaszoky
5. mar 2023

Ale nechapem preco tvoj otec ide proti tebe a dava kluce tej pinde?? A pride mi nerealne ze nikdy v zivote ju nik nevidel ani v byte ani pred domom? To by musela lietat! Ja by som ju konfrontovala a povedala jej ze viem te je to ona, plus ostatne ooatrenia ktore boli hore

catherinah
5. mar 2023

Kludne ju môže chcieť muz zbaviť svojpravnosti. 🤔

river_song
5. mar 2023

Tie dvere by si podla fotky zaslúžili vymenu, nehladiac na to ci pribeh je alebo nieje real. Tam by som zacala.. Vymenit dvere za poriadne protipoziarne a bezpečnostné, od ktorých budes mať kľúče iba ty a muž..

kika52621
5. mar 2023

Nevieme celú pravdu možno pinda je oteckova frajerka mladá to nevie prekusnut tak ju obviňuje pritom pinda rozumej pani učiteľka z gympla ju má na háku nemá nič na robote len jej do bytu liest a brat si nohavičky, ktoré potom nosí. Nám tiež raz o 3:00 rano sa snažil do domu dostať mladý chalan.... s manželom sme vyskočili a začali to hneď riešiť manžel ho naháňal ja som volala políciu a v spálni nám spalo dieťa. Nakoniec sa zistilo, že to bol syn predchádzajúcich majiteľov nášho domu, ktorí sa tak sfetoval, že nevedel kde býva tak šiel vlastne domov len bohužiaľ dom nebol ich už 6 rokov..... Polícia ho vzala a za viezla domov kde bývajú teraz. Noooo stáva sa ale, že by nám vybuchoval každý deň tak to vôbec nie ak áno riešili by sme to ďalej. A nie sa pýtala na MK kto mi môže výbuchov at na dvere. Najprv som si myslela, že príbeh je vymyslený ale myslím si, že autorka ma vážne zdravotné problémi.
@diaszoky

queen_mary
5. mar 2023

Inak pozrite si film Mientras duermes. To je kvalitka na podobnu temu 😁

simona20201309
5. mar 2023

@catherinah áno, ak si nevymysla, tak jedine táto možnosť prichádza do uvahy

moonlight1210
5. mar 2023

V tomto pribehu sa bud stretli dvaja dospeli ludia s jednoduchym myslenim, alebo je komplet cely vymysleny.

Chyba v nom logika v konani zo strany hlavnych akterov (autorky a jej muza).