icon

Nikto mi nerozumie

18. máj 2025

Potrebujem sa proste len vyrozprávať/rozpísať lebo mám pocit že nik ma nevie pochopiť čo prežívam.
Som vydatá 10 rokov a žiaľ vytuzena rodina stále neprichádza.Spravili sme pre to už všetko, umelé oplodnenia... len akosi teraz to na mňa veľmi začína doliehať, začína mi to udierať na psychiku lebo všetci v mojom okolí majú detičky...
Najviac zo všetkého som kôli tomuto znenavidela svojho švagra a svagrinu lebo oni dali svokrovcom vnúča a teraz sa cely svet toci iba okolo nich.Chapem že sa tešia ale v jednom kuse predomnou o ňom rozpravaju, vsade vesaju jeho fotky, chodia navštevovať len ich ako keby mi sme už neexistovali lebo u nás nemajú vnúča a ja to decko nemôžem ani vidieť, úplne sa mi hnusi už... je to ťažké, už naozaj nevládzem, mam 35 rokov a muz 40. Zmenili sa všetky vzťahy v našej rodine príchodom toho decka vďaka ktorému na nás seru a mne v jednom kuse pripomínajú že ja som im vnúča nedala

Strana
z2
evkatk
20. máj 2025

Mala som známu, ktorá 15 rokov sa trápila kvôli neprichádzajúcemu dieťaťu. Viackrát podstúpila umelé oplodnenie a nič. Ťažko znášala aj terapiu pred UO, no skúšala, čo stálo aj nemálo peňazí. Po rokoch rezignovala a vybavovala si adopciu. Každý z blízkych a známych sa snažil niečím prispieť a nosili jej vecičky pre dieťa, kočík,... Ona sa venovala príprave tej výbavičky a vôbec príchodu dieťaťa. Keď sa dostala v poradovníku na 1. miesto pre adopciu novorodenca a oznámili jej, že o 5 dní si ho môže v pôrodnici prevziať. Z recesie si urobila tehotenský test a bol pozitívny. Novorodenca prenechala ďalšiemu čakajúcemu páru, keďže nevedela, aký priebeh bude mať tehotenstvo. Narodil sa krásny chlapček, o rok dievčatko a o ďalší rok znova chlapček. A to už mala po štyridsiatke. Všetci tvrdia, že sa u nej v hormonálnej oblasti niečo zmenilo tým, že psychicky sa zamerala na dieťa, ktoré malo prísť, venovala sa jeho výbavičke, myslela na už budúce existujúce dieťa . Vraj sa to stáva, ak žena je často v styku aj s malým dieťaťom.

mariynka
20. máj 2025

Ked uz, mas nenavidiet svokrovcov a nie to nevinne dieta. Akurat, ze nenavistou si len sebe robis zle. Jasne, ze sa tesia. Ich dcera ma dieta, ich prve vnuca, kto by sa netesil. To ty si zavistliva.. co nie je pekne.. praveze by som sa o to drobca zaujimala, keby nemozem mat svoje. A svokrovci vedia, ze mate problem? Ci ty mas problem a oni ti to vycitaju? Viac by som tam nevkrocila. Su aj pary, ktore si v tomto nesadnu. Rozidu sa, najdu inych partnerov a hned otehotneju. Bohuzial, byva to tak.. nie ste prvi, ani jedini.. skus nizkosacharidovu stravu, doplnky od andreja medveda, skus pit liter veroniky lekarskej denne, obklady zo svedskych horkych, navstiv bylinkarku, p.eniris z fcb.. muz bol na vysetreni?

simca115
20. máj 2025
@zvieratko31

@simca115 a autorka, Gynex od Energy ste neskúšali? Čítala som, že viacerým sa podarilo otehotnieť. Len ma to tak napadlo vám to napísať.

@zvieratko31 počula som o tom len u mna je diagnostikovane nepriechodné vajcovody na totálku obe ale ďakujem za starosť 🙂

mamamasama
20. máj 2025
@rozkvet1

@mamamasama prečo by nemohla nenávidieť dieťa? Lebo je to malé dieťa tak všetci musia tutuli mutuli naňho? Proste ho Nemá rada a každý má svoj dôvod nemať niekoho rad a áno môže to byť aj dieťa. Iné by bolo keby mu ubližovala..

@rozkvet1 Lebo v sebe živis nenavist. Tomu dietatu je to u prdele. Ono nevie aky je den v tyzdni.

loliki
20. máj 2025

A tvoj muž im vnúča dal??? Tvoj hnev je pochopiteľný. A v ktorom z vás je problém? Ste obaja plodní? Si alergická na jeho spermie? Či? Dôvodov môže byť viac. Čo hovoria lekári?

tiika
20. máj 2025

Asi tomu chápem tak, že by si veľmi potrebovala od svokrovcov nejaké pochopenie, pocut, že rozumejú tomu, aké je to pre vás ťažké, že napriek všetkej snahe, usilu, ste nemali šťastie a nepodarilo sa vam mat vytúžené bábätko. Namiesto toho sa vam od nich dostáva odsúdenia. Možno sú i oni z toho veľmi sklamaní a trapi ich to. Bohužiaľ takto nelogicky a nepochopiteľne sa to v správaní niektorých ľudí prejavuje.

evuska32
20. máj 2025

Švagrovi takto nemohli mať 8 rokov a všetko bolo ok, prešli 4x ivf... nič. Potom išli od seba a teraz má každý s novým partnerom dieťa úplne v pohode...proste neboli kompatibilni

maxxim
20. máj 2025

Ahoj,
Úplne ako by som čítal náš príbeh... smutný a nádej slabne vo vnútornom pocite človeka. Áno, rodina nepridáva...ale fakt akoby niekto o mne písal, ako sa cítim, aká je situácia a v rodine nálada...úplne ťa chápem...a kludne mi môžeš napísať, myslím že si napriek všetkému vzácna osoba s dobrým ❤️

maxxim
20. máj 2025
@mariynka

Ked uz, mas nenavidiet svokrovcov a nie to nevinne dieta. Akurat, ze nenavistou si len sebe robis zle. Jasne, ze sa tesia. Ich dcera ma dieta, ich prve vnuca, kto by sa netesil. To ty si zavistliva.. co nie je pekne.. praveze by som sa o to drobca zaujimala, keby nemozem mat svoje. A svokrovci vedia, ze mate problem? Ci ty mas problem a oni ti to vycitaju? Viac by som tam nevkrocila. Su aj pary, ktore si v tomto nesadnu. Rozidu sa, najdu inych partnerov a hned otehotneju. Bohuzial, byva to tak.. nie ste prvi, ani jedini.. skus nizkosacharidovu stravu, doplnky od andreja medveda, skus pit liter veroniky lekarskej denne, obklady zo svedskych horkych, navstiv bylinkarku, p.eniris z fcb.. muz bol na vysetreni?

@mariynka aj premýšlate čo píšete? Viete si to predstaviť osobne? Chcem sa zdržať slov, ktorými by som môhol uraziť, no nemáte súcit ani hanbu.
Tá žena je vypätá zo situácie, je právom nahnevaná" a pritom to nemyslí zle, len tá beznádej čo žije v človeku je prenesmierne ťažká....no škoda slov.

modrahruska
20. máj 2025
@mariynka

@maxxim ale mariynka ma pravdu, zena ktora tuzi po dietati nemoze predsa nenavidiet ine deti 🤦‍♀️ Ak to zaslo tak daleko, tak sa treba cim skor spamatat, pretoze odhliadnuc od toho ze je to proste hnusne, zbytocne sa tym nici aj sama a nijako jej to nepomoze. Namiesto mrhania energiou na nenavist je lepsie orientovat sa na to, co ju upokoji a prinasa radost. Ono to niekedy robi divy.

zvieratko31
21. máj 2025
@simca115

@zvieratko31 počula som o tom len u mna je diagnostikovane nepriechodné vajcovody na totálku obe ale ďakujem za starosť 🙂

@simca115 tak to ma ozaj mrzí. No tak či tak by som sa zamerala na alternu. Veľa síl prajem 🙏🍀

nanabries
21. máj 2025

Ahoj,ja uplne viem co prezivas,my sme cakali 14r.napis spravu,poviem co nam pomohlo..

autor
21. máj 2025

Ďakujem za každý jeden názor... je mi ľúto že ma tu vykreslujete ako zlu ženu ktorá si dieťa nezaslúži. Ale nikto nepozná moj príbeh aby ste ma mohli súdiť. Vždy som deti milovala, vždy som sa na každej usmievala s predstavou že raz také budem mat aj ja ...ale osud to zariadil takto a ja toľké roky bojujem o rodinu. Bola som liecena na panicke ataky, depresie, stavy zlosti pretože moja túžba už prešla do choroby. Nemôžem za to , ochorela som, liečim sa a bojujem, prosím nebuďte ma 😭😭😭😭

monicazbb
21. máj 2025

Joj, nie si zla žena.Toto je modrý koník kde sa na 90% nedočkaš normalnej reakcie. V každej druhej bude podozrenie že si vymyšlaš, ale že maš vyhľadať psychiatra, alebo si jednoducho preliečia vlastne komplexy.
Mam krasnu dcéru z IFV a veru nebolo to na prvýkrát a poznam tie stavy ked pozeráš na tehotné a male deti a ty furt nič, len minaš prachy von oknom za ,,pokusy,,. Daj si pauzu od pokusov, daj sa dokopy, choď k moru, nastav si mysel tak, že sa to nepodari, ale napriek tomu s tym budeš v pohode a vykompenzuješ si to inak. (cestovanie, zaluby, kariera...) Viem že sa hovorí že aby si sa nastavila na dieťa čo potom pride, že si ho maš vizualizovať, no na mne to nefungovalo.Ako v kutiku duše som mala predstavu ale neupínala som sa na ňu.
A potom daj tomu šancu po čase s tym že daš do toho všetko. Neviem čo všetko si absolvovala pri IFV ale samotne IFV nestači, treba tomu aj trochu pomôcť ( cvičenie, akupunktura, bylinky....)

mantilka
21. máj 2025

Nie nie si zlá, len si zlomená osudom. Chodíš na terapie ? Potrebuješ nájsť iný zmysel života. Ľahko sa to hovorí, ale život je vzácny na to aby sme ho premárnili len smutenim za nedosiahnuteľným.
Prajem ti, aby si mala okolo seba veľa dobrých ľudí, aby ti pomohli sa odraziť od dna.

mariynka
21. máj 2025

Za tym vsetkym je priepustne crevo. Vyskusaj nizkosacharidovu dietu, crevo a mozog su prepojene. Plus neplodnost. Endometrioza? My ta nesudime, len ti chceme pomoct.

lilitela
22. máj 2025

Pricina neplodnosti?

lilitela
22. máj 2025

S takymito svokrovcami, ktori si toto dovolia, a ani na chvilu nepripustia, ze chyba moze byt v synacikovi, ako aj s manzelom, ktory by mi neveril, cize by mi defacto povedal, ze ja klamem, by som vo veku 35 rokov viac neostavala. (Vlastne skusenosti)
Nemyslim si, ze to je vec na terapeuta, neubija ta len fakt, ze nemate dieta, ale kebyze mas podporujuceho partnera a svokrovcov, necitila by si sa tak mizerne, ako sa citis. Cize aj keby ti terapeut pomohol s mnohymi pocitmi, neustale budes nadalej narazat na tie iste hlupe reci v tejto rodine. To budes cely zivot chodit kvoli nim na terapie?

jesenzima
22. máj 2025
@mamamasama

Praj a bude ti dopriate. Fakt nechapem, ako mozes nenavidiet dieta, len preto,ze vam sa nedari. Navstiv psychologa.

Autorka, dnes veľmi výnimočné súhlasím s @mamamasama ... Ale naozaj, nenávidieť iné dieťa, tak to je už moc. A keby sa narodilo vám,a všetci sa krútia okolo vás, to už by bolo v poriadku???

emeridiam
24. máj 2025

Neviem, či tu môžem robiť reklamu MUDr. Martinovi Lešťanovi, je z KE, pracuje v PO a SB. Je imunoalergológ, pracuje pre Košicke firmy....pOmáha mamičkám s tehotenstvom. POznám veľa prípadov, keď už nebola žiadna nádej a on pomohol.

Strana
z2