icon

Ako prekonať vyhorenie z rodičovskej rutiny?

12. apr 2026

Ahojte maminky, idem si vyliať srdce, vyplakať, vykričať..neviem 🫣 Som 4 rok doma, aktuálne chvíľu po pôrode..Ale akosi sa na mňa všetko valí..dieťatko nebolo plánované, nemala som šancu bez UIU otehotnieť, nozázrak ♥️ nedala by svoje deti za nič na svete, milujem ich celým srdcom..ale akosi na mňa všetko dolieha a moja psychika sa totálne rúca..4 roky v jednom kruhu, predstava že to budú ďalšie tri má desí..Nemám má seba žiaden čas, s deťmi som celé dni sama, mm pracuje mimo dom.. Všetka pozornosť, čas, financie idú na deti..Ja sa cítim jak chodiaca múmia, bez života, bez chuti, len prežívam 🫣
Obchody, kaderníčka, nákup pre seba nehrozí, jednak to s dvomi deťmi nedávam, druhá vec sú už doslova blbé narážky muža, jak míňame na zbytočnosti.. 🫣
No tu nastáva kameň úrazu, preňho už začína byť hlúposť šampón na vlasy, vložky, nedaj bože deodorant..ale cítim, že keď sa nezačnem venovať sebe, proste keď sa nevrátim aspoň kúskom do ,,bežného,, života a nezačnem sa o seba ,, starať,, a dbať, zlomím sa úplne..Nie som unavená fyzicky, som unavená z toho, čo je zo mňa , jak vyzerám, jak sa chovam kvôli tomu, že som nespokojná 😒
Som zlá mama keď chcem len čas pre seba po štyroch rokoch?Možno ísť len do obchodu a kúpiť si napríklad špirálu?Alebo nejakú masku na tvár? 😞

anonym_af1f55
12. apr 2026

To čo máš za idiota muža? Pekne detičky mu nechaj celý predĺžený víkend a ty vypadni s kamoškou, mamou, sestrou.. niekam si oddýchnuť. Úplne mimo domu. Nech sa stará on. Ak nebude súhlasiť, povedz, že už takto ďalšej nevládzeš, že sa s ním rozvedieš a budeš žiadať striedavú starostlivosť.
Buď niečo zmeníš, alebo skončíš na AD alebo na psychiatrii.

pseudomonas87
12. apr 2026

Súhlasím s odpoveďou nado mnou plus prečo by si mala byť doma 3 roky? Ja som šla do práce po roku a pol , ale to to samozrejme zapája do starostlivosti aj poriadne muž

anonym_407df6
12. apr 2026

@anonym_autor toto z teba robi tvoj muz. Aby chlap vycital zene sampon ci vlozky. A ked ti to hovori, ako reagujes ty? Len ticho mlcis? Lebo toto chce uz ostrejsiu reakciu: pocuj Jano, som v takom strese, ked mi vycitas kazdu blbost, ze mi to uz ide na psychiku. Dobre si rozmysli ako sa budes ku mne ako k svojej zene spravat. Ja viem, ze aj ty si vo financnom strese, ako zivitel rodiny mas na pleciach teraz financie sam. Ale nerob to, lebo budem musiet ist kvoli tomu skor do prace a ty sa zacnes ovela intenzivnejsie zapajat do chodu rodiny, alebo mi z toho prepne ze sa zblaznim a budem behat po lekaroch a ty sa zasa budes musiet ovela intenzivnejsie zapajat do chodu rodiny.
Ak chces, aby som bola ako matka tvojich deti psychicky v poriadku, neryp do mna, ked si chcem kupit deodorant, lebo smrdiet s detmi na ihrisku nemienim.

anonym_02bc1a
12. apr 2026

Chlap by ta mal na rukach nosit, ze si mu porodila zdrave deti, byt ti oporou a svojou laskou ukazovat aj detom ako ma vyzerat zdravy vztah. Opytam sa takto, to bol vzdy taky debil alebo si to doteraz prehliadala?

anonym_269580
12. apr 2026

Vies na vlozky mu treba odpovedat;a co mam cez kramy nosit plienky,ci ako,ked mi tu ides vykrikovat priblble vlozky,a to sa akoze ani sprchovat nemam,ci ako??
No mas muza idiota,ked ti zakladne potreby ide vykrikovat.Povedz mu pekne,ze po roku ako nahle bude male behat a bude viac samostatne sa vracias do prace,aby si si ty na tie vlozky zarobila vlastne peniaze a nemusela pocuvat taketo blbosti.
Alebo ved si chlap tak sa staraj viac,aby bolo aj na tie vlozky.
Joj,toto je proste debil,ked vykrikuje vlozky a sampony.

gaia14
12. apr 2026

To nemas z rodicovstva, ale z muza debila. Chapem ze asi ma toho na pleciach tiez dost, ale ako baby hore pisali, povedz mu pekne do oci co sposobune a ake to bude mat nasledky ak bude pokracovat. Snad sa stale lubite a ste len obaja nervozni a v strese. Ak nie, je to na inu debatu...

anonym_f6d42e
12. apr 2026

@anonym_autor pozri aj my máme druhé neplánovane, ale po roku a pol. Ja som už šla na prvé kolo pohovoru, že nastúpim do práce keď som zistila tehotenstvo. Vedeli sme obaja že to bude finančne natesno. Už pol roka po narodení druhého dieťaťa som pracovala na kratší úväzok, od20mes na plný úväzok.
Prečo to štvorročné máš stále doma?

anonym_ce6479
12. apr 2026

Preco MUSIS byt doma dalsie tri roky? Ok, ostan rok, dieta do jasliciek a Ty do prace. Tisicky zien po celom svete tak funguju. Vzdy mas na vyber aj nieco ine, ako byt smutna, nespokojna a stazovat sa. To nemyslim v zlom, ale ako fakt.

anonym_7e5185
12. apr 2026

Pripajam sa k nazoru, ze muz je blb …. Ale tiez nemusis byt 3 roky doma … Deo, vlozky a beznu potrebu nie … na tom sa setrit neda. Na druhu stranu shoppingy pre seba … ak na to nemate, to si budes musiet odpustit alebo sa vratit skor do roboty. Ked pojde druhe dieta do skolky ziskas trochu casu a s jednym mimi v kociku tie obchody zvladnes, ked je za co.Nie vsetci si mozu dovolit byt 6-10 rokov doma. Ak idete na doraz sadnite si a dohodnite sa, ake su vase moznosti, a chapem aj jeho netvozitu pokial nezaraba 3000 cisteho, a dalsie x 1000 ckd rezerva.

anonym_cf25cb
12. apr 2026

@anonym_autor on nie je blbé, je to lakomec, drzgros. Takýto ľudia nie sú dobrí ľudia, lebo nedopraju materiálne rodine, teda ani na základné veci a nedopraju ani emocionálne, psychicky. Preto si vyhorená. Lebo je všetko na tebe. Celý deň detí, celá domácnosť a ku tomu len kus chudáka, čo podrypuje, lebo nie je urobené, lebo si zas minula. Sú to lakomci chudobní duchom a chudobnína emóciami a celkovo. Tak, ale to žena zistí až časom.

svetlonos
12. apr 2026

@anonym_autor
A to pán tvorstva chce mať z teba divozienku alebo to má úplne v prdeli keďže takmer nie je doma?
Vieš čo, tiež som 6 rokov doma, chceli sme 3 deti, boli plánované a chcene. Tiež toho času nemám berú na rozdávanie, zvlášť keď sa točia choroby. Ale toto tajomstvo je už extrém. Ja nie som veľmi za kašle ale druhé dietko tam chodí. My tu nemáme rodinu žiadnu, sme len ja a muž na všetko. Takže je super keď viem, že malý je v dobrých rukách a ja môžem ísť k dr alebo zrovna aj k tej kadernícke. Teda nie žeby som to prehnala 🤭. Ešte mallme teraz ročne a to uvidím či pôjde do jaslí. Ale pre tvoju duševnú pohodu to môžeš skúsiť. Po Rides na iné myšlienky, budeš mať trochu viac peňazí a možno si budeš vedieť raz za mesiac zaplatiť na chvíľku opatrovateľku zrovna kôli kadernícke atď 😊.
Čo sa muža roka, je to des. Prepáč. To fakt máš chodiť s jasnými vlasmi a preložená?? Mne teraz ešte blbnu hormóny a bez antiperspirantu je to hruza des. A toto keby muž chcel odo mňa, poslala by som ho niekde.
Nemáš tam žiadnu rodinu, kamosky?
A nie si zla mama keď potrebuješ čas pre seba a naplniť si základné potreby. Bohužiaľ, doma máš blbca a nejdem ti tu radiť odchod. Nemáš kam ísť. Len tí držím palce aby si získala pre seba to, čo potrebuješ a chceš.

pr85
12. apr 2026

@anonym_autor Tak to máš blbeho muža. Moja žena chce ísť budúci rok do roboty a syna dane do jaslí. A ja ju v tom rozhodnutí podporujem.Kupuje si všetko, čo potrebuje. A na nákupy bez detí chodí aj žena, ja ich zatiaľ na home office strážim.

anonym_269580
12. apr 2026
@pr85

@anonym_autor Tak to máš blbeho muža. Moja žena chce ísť budúci rok do roboty a syna dane do jaslí. A ja ju v tom rozhodnutí podporujem.Kupuje si všetko, čo potrebuje. A na nákupy bez detí chodí aj žena, ja ich zatiaľ na home office strážim.

@pr85 tak to ma byt.U nas to bolo to iste,ale my sme sa doma o tom bavili hned pri 2 ciarkach,ze po roku sa vratim spät do prace,aj som sa vratila ale nie do tej,co som bola na rd ale do tej,co som chcela 20r takze to vsetko vypalilo,este lepsie ako si to clovek vtedy predstavoval.

struhanka
12. apr 2026

@anonym_autor To, že sa chceš cítiť ako žena, osoba, človek nielen ako matka, to nie je že míňaš na blbosti. Míňaš na seba. Na tú najdôležitejšiu osobu tvojho života. Aby si sa cítila dobre, spokojne, krásne. Starostlivosť o seba a sebaláska, spokojnosť so svojím telom, psychohygiena sú veľmi, veľmi dôležité. Ak si neoodýchneš a nebudeš konečne myslieť na seba, nikto iný to za teba neurobí. Od únavy zhoríš ako fakľa.

Nekúp si len šampón, choď rovno ku kaderníčke. Neviem ani za svet pochopiť zmýšľanie chlapa, ktorý by mi vyhadzoval na oči, že “míňam” na vložky! Veď to je štandardná hygienická pomôcka, ktorú potrebujem a musím si kúpiť. To ste na tom finančne tak biedne, že musí riešiť kúpu deodorantu za pár eur? Či sa ti len konečne otvorili oči a vidíš, že doma máš lakomého strýka zgrblíka?

autor
12. apr 2026

Misky predtým taký nebol..toto začalo teraz po pôrode druhého bábätka..pri prvom ukážkový, staral sa o mňa, o dieťatko, ozaj ja som ho musela krotiť, aby nerozhodoval na hlúposti 🫣 neviem čo sa mu porobilo..toto ide odkedy som došla z pôrodnice..vraj som náročná, mám šetriť 🫣 máme spoločný účet, môj rodičák jak príde tak odíde, platí sa z neho čo treba aby sme meškali..a som zvyšok mesiaca bez peňazí, keďže ja auto nemám, do obchodu väčšinou behá on..neviem čo sa stalo..nezpoznavam ho ozaj takéhoto 🫣 vždy to bol chlap ktorý by mi zniesol modré z neba 😞 a pre svoje deti ani nehovorím 🙏

anonym_269580
12. apr 2026
@anonym_autor

Misky predtým taký nebol..toto začalo teraz po pôrode druhého bábätka..pri prvom ukážkový, staral sa o mňa, o dieťatko, ozaj ja som ho musela krotiť, aby nerozhodoval na hlúposti 🫣 neviem čo sa mu porobilo..toto ide odkedy som došla z pôrodnice..vraj som náročná, mám šetriť 🫣 máme spoločný účet, môj rodičák jak príde tak odíde, platí sa z neho čo treba aby sme meškali..a som zvyšok mesiaca bez peňazí, keďže ja auto nemám, do obchodu väčšinou behá on..neviem čo sa stalo..nezpoznavam ho ozaj takéhoto 🫣 vždy to bol chlap ktorý by mi zniesol modré z neba 😞 a pre svoje deti ani nehovorím 🙏

@anonym_autor mate to tazke,ale to v dnesnej dobe je na tom rovnako kopec rodin.No ked muz vykrikuje vlozky a zakladne veci.My mame tiez 1 ucet spolocny.5teho pridu obe vyplaty okolo 2000eur mame kazdy,tak 4000 a viac pride a cakam na 10teho jak na davky,nech vsetko odide, 2000eur na kompletku a z 2000eur a viac hospodarime spolu.Aj sa odlozit sa da krasne s prehladom,ked su neni vysoke vydavky zase.
Povedz mu,ze pojdes od roka do prace,nech to dovtedy vydrzi a bude sa Vam obom lepsie dychat.
Oddychnes si v praci,budes medzi ludmi mimo plienok,kojenia,prebalovania.Muz to bude musiet robit miesto teba,tak nech to robi uz teraz,nech nema soky.
Drzim palce,je to len obdobie,to treba vydrzat.

anonym_2a9284
12. apr 2026

@anonym_autor tu ti nič nepomoze len rozhovor z muzom a ak to nepomoze tak radsej ostat sama....naco taky muz ved aj tak si dogeraz na deti sama a mozno sa zbada a ked nie aj ja som ai nasla dobreho muza a mala som dve deti (bola som vdova) ale pointa ta ista ...nie sk odpisana ani horsia ked mas dve deti a najdi si cas aj pre seba je to velni dolezite a nebojsa ja som kedyai si zvhkla aj poplakat dontoho hormony...nie si v tom sama

anonym_6fff09
12. apr 2026

Základný problém je v tom, že muž asi druhé dieťa nechcel. Možno kvôli financiám, možno vôbec. A písať, že má byť zaň vďačný, je v tejto situácii smiešne. To je taký dar, že minimálne 20 rokov ho musí teraz financovať a otravovať sa s ním. Ďakujem pekne za taký dar.

anonym_012d32
12. apr 2026

Este si zabudla napisat, ze doma nepohne ani prstom a o deti sa staras len ty.

januska12323
12. apr 2026

Nechápem prečo ide rodicak na účty? Jemu nechodí výplata alebo idete fakt nadoraz len ty to nevidíš?

natalka13
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zaloz si ucet v banke a rodicak a pridavky pekne nan posielat.