icon

Nikto si nespomenul na moje narodeniny

20. nov 2021

Tento týždeň som mala narodeniny a trápi ma, že si nikto na mňa nespomenul. Ja viem, že to nie je podstatná vec v živote a hlavne že sme zdraví, ale mám muža a dve deti, širokú rozvetvenú rodinu a doma mám v kuchyni kalendár, kde si píšem narodeniny a meniny členov rodiny a som stará škola, vždy napíšem aspoň sms a pošlem čokoládu. Naivne som dúfala, že nezabudli, ale chcú mi urobiť cez víkend prekvapenie, ale nestalo sa. Mám sto chutí sa na každého po tomto vykašlať, lebo sa starám a snažím celý rok ako najlepšie viem, deťom a mužovi na sviatky aj torty pečiem, šetrím peniaze, aby dostali to, po čom túžia a jeden jediný deň v roku, ktorý je len môj, mi to nevrátili ani podaním ruky, mama všetko najlepšie, ľúbime ťa. Je to detinské odo mňa a neurobím to, lebo viem ako zle by sa cítili, že som zabudla... cítili by sa presne tak ako teraz ja. Rozhodla som sa, že nebudem robiť žiadne scény, nemám už ani vek na to a bolo by mi trápne samej za seba, ale zožiera ma to vnútorne, že ja by som sa pre iných aj rozdala, vymýšľam im mesiace darčeky na mieru, ale ja nemám na to od nich asi nárok. Do budúcna sa pokúsim odosobniť a nebrať to tak, ale škrie ma to a nedokážem na to len tak zabudnúť. Niekedy akoby zabúdali, že aj ja som len človek a mám city, ktoré sa dajú zraniť.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
21. nov 2021

🎂🌷🥗🍕☕🍹
VŚETKO NAJLEPŚIE

Ako sa da na manželove , mamine a partnerkyne narodky zabudnúť ?.... ja nechapem, ja viem z hlavy narodky každeho, jedine švagrove si musim v kalendari pozrieť, a všetci volaju v predstihu na oslavu, tak ani neni šanca zabudnúť. Upeč si 3 poschodovú tortu, kúp kyticu 30 červenych ruží, chod do nakupneho centra na obed a zavolaj kamoške, dajte si kavu a určite by som každemu povedala, ake je to trapne, že si nespomenuli, ani ty si nespomeň najbližšie na nikoho a bude pokoj. To akože koho vytresceš, ked sa budeš tvariť, že je všetko ok a robiť im nadalej dary na mieru a hodiny vypekať? A to sa tvoji blizky ani trochu nehanbia? Tak im najbližšie daj z Pepca za 2 eura servitky

petamich
21. nov 2021

uz len preto, ze mas deti by som im to povedala a "vycistila zaludok", raz aj oni budu mat partnerov, ktorych to bude mrziet alebo hnevat, ze na nich zabudli 🤷‍♀️ a je to mozno pre niekoho malichernost ale nie nie je to v poriadku zabudnut na svojho partnera a jeho narodeniny, mna nezaujima, ze moj manzel zabuda a ze celu rodinu mu pripominam ja - na moje narodeniny si proste spomenie a ci ma pripomienku v mobile a siestich kalendaroch, to uz je na nom a toto budem ucit aj nasho syna, ze je dolezite si spomenut a potesit, ked len kvetom zo zahrady alebo rozkom do postele 🙂

anonym0001
21. nov 2021

Vsetko najlepsie k narodeninam! ❤ Uplne chapem, ako sa citis, ja tieto veci tiez prezivam. Na tvojom mieste by som to zachranila tak, ze skratka im pri obede uplne pokojne oznam, ze buduci vikend pecies kolac, lebo si mala vtedy a vtedy narodeniny a chces to s nimi oslavit. Bez vycitiek alebo smutku. No a buduci vikend napec kolac, priprav malu oslavu, rob to, co zvycajne robievas inym na narodeniny. Tak aj oni budu mat tyzden cas ti aspon kupit kvety alebo namalovat obrazok (neviem ake stare mas deti). A o rok im to takto oznam este pred tvojimi narodeninami. Skratka aby nezabudli. A zaznac aj do toho vasho kalendara.

lopka1313
21. nov 2021

Prajem vsetko najlepsie! Aj ja som mala tento tyzden 🙂 ale priatelovi som to omielala uz dva tyzdne vopred, poznam ho (a aj seba, som rovnaka), neuvedomil by si to. Inak aj ja som rada, ked mi to niekto pripomenie, ze coskoro ma sviatok 🙂 mrzelo by ma, kebyze niekto zabudne plus minus kedy to mam, ale zas u mna by sa to nestalo, ja sa fakt pripominam :D inak toho roku som tak zabudla na mamu, mala som fakt zly den zaklincovany migrenou, tak som poobedie prespala... Pisala som jej hned dalsi den rano... Druhykrat sa skus normalne pripominat, aj si sama zorganizuj oslavu, poukoluj rodinu, nech aspon marlenku kupia a tak. Kludne aj dnes im povedz, ze si mala narodky a ze cakas, ze pojdete na nakup kupit marlenku/medovnik/tortu a rada by si teda tuto nedelu oslavila s nimi.... Drzim palce, nech sa citis lepsie a nabuduce sa uz fakt pripomen dopredu 🙂

janka_266
21. nov 2021

Všetko najlepšie, určite by som im to dnes večer spomenula, ak teda náhodou na dnes niečo nepripravili. A do budúcna, ja napríklad už mesiace predtým hovorím o svojich narodeninách 😃 lebo ja zbožňujem oslavy 😃zase manželovi je to jedno, on by svoje najradšej neoslavoval, ale čo už, zvyká si 🤣

katkami123
21. nov 2021

Môj muž si narodeniny pamätá a nemusím mu nič pripomínať. Zas nerobme z chlapov nesvojpravnych. Autorka, ber to tiež možno ako spätnú reakciu, ze nie vždy je dobre sa pre druhých úplne rozdať. Ak gratulujjrs ty aj širšej rodine a vymyslas darčeky a peccies torty, možno by bolo na čase to zmeniť. Prestaň piecť torty, vymýšľať darčeky. Nabudúce daj 20€ do obálky a pohľadnicu a di vybavená. Aj tak sa kazdypotesi najviac peniazom. A neviem aké staré máš deti, ale ak už majú 8 rokov a viac, tak by aspoň ruku podať mohli a tiež si pamätať. Ja som aké decko kupovala vázičky, keď som dostala peniaze najbližším za 5 korún. Neuč deti ani muza sebectve tým, ze budeš ticho a budeš sa tváriť, ze je všetko v poriadku. Všetkým by som im na rovinu povedala, ze ťa to sklamalo.Nech sa naučia spracovávať v živote aj negatívne reakcie a keď niečo poseru, dať im to vedieť, aj o tom je výchova. Nie iba, ze sa na teba bude nakladať ako na ťažného koňa, lebo však si matka, tak znesieš….

luccija
21. nov 2021

@number19 neuveríš môj svokor každý rok mužovi 44 r volá nech nezabudne, že mama má narodeniny a meniny muž by nezabudol, ale svokor to aj tak pripomína🙂

katkami123
21. nov 2021

U nás tiež otec pripomínal na matkine narodeniny ako deťom.

pragmaticka
21. nov 2021

@cyberk co to ma s fcb??o tie umelé priania na fcb, co ti píšu ľudia ktorým si celý rok u riti fakt vôbec nestojím!!! Dokonca neznášam!!! Ak mi niekto poblahoželá cez FCb, tak ako by ani nezablahoželal. Okrem toho som si už pred rokmi vymazala narodeniny presne z týchto dôvodov. A na môj termín si tým pádom spomenú len skutoční priatalia a rodina!! A nie kade jaki co im to tam blikne 🤮Ale teda vidím ze poniektorí aj o to stoja!

pragmaticka
21. nov 2021

K autorke. To je hrozne že si vôbec nespomenuli. Je to naozaj smutné!!!! Verím ze ta to veľmi sklamalo. Dnes pri obednom stole by som im veru povedala ako sa cítim!! A navrhla teda, ze sa narodeniny oslavovať nebudú keď im o tak vyhovuje!!

miriam11
Odpoveď bola odstránená
katkami123
21. nov 2021

@lopka1313
Neviem, či by som bola nadšená z toho, ze im poviem, ze dnes mám narodeniny, teda na mna zabudli a navrhnúť im, aby sme išli spolu na nakup to osláviť. To by mi už prišlo úplne vynútené. Skôr nech to autorka berie tak, ze ma myslieť aj viac na seba. Skôr by som na jej mieste išla ku kadernícke, kozmeticke, alebo na pedikúru. Lebo mám taký pocit, ze mamina už na seba zabúda úplne. A oni, nech medzi tým nakúpia a snažia sa sami zachrániť situáciu. Načo ich vodiť za ručičku aj v takýchto veciach?

kleopatra114
21. nov 2021

Dostatočne všetko najlepšie ❤️ Ja sa niekedy správam infantilne v tejto veci a preto vždy , keď sa blíži moj sviatok , tak s riadnym predstihom celu rodinu bombardujem otázkami : láska , vieš , aký deň je o 23 dni ? Mas darcek nachystany? Decká , hádajte , kto bude mat zachvilku sviatok , veľmi by som si priala , aby ste mi niečo krásne nakreslili, nech mám prekvapko . Takto sa vyhnem sklamaniu .

jana_eyre_2
21. nov 2021

Ak mám byť úprimná, tento rok ma tiež zamrzelo koľko ľudí na mňa úplne zabudlo.. keď som si totiž vymazala z FB môj dátum narodenia a prestala som tam prispievať akoby som ani neexistovala 😅 nevadí..

Najviac ma "rozosmialo" keď kamarátka čo mi nikdy na nič negratuluje sa tvárila mierne urazene lebo som si nevšimla že v kalendári je jej meno.. 😅 nevadí.. sú to vlastne blbosti aj keď zamrzia.. hlavne nech muž nezabudne..

Všetko najlepšie..

mabenn
21. nov 2021

To ako je toto mozne? Ze tvoj muz ti odignoroval narodeniny? Deti? Fakt? To prvykrat ci sa ti to stava bezne? Nerozumiem, zrejme to nie je len o narodeninach....nabuduce tyzden dopredu spievaj ze sa tesis na narodeniny a darceky...a zacni sa mat rada, lebo toto zavana slabou sebahodnotou..ty sa ides rozdat? Tak sa nerozdavaj, staraj sa o deti a hlavne o svoje vnutro, vztah ..

autor
21. nov 2021

Ďakujem krásne za všetky Vaše gratulácie a slová pochopenia a podpory, je smutné, že prišli od anonymných nickov na internete a nie od mojej vlastnej rodiny. Minulé roky sa vždy stalo, že si niekto nespomenul alebo naschvál odignoroval, čo ma zamrzelo, ale do druhého dňa som zabudla. Mám pocit, že v dnešnej dobe má každý dosť vlastných problémov a ľudia myslia len sa seba a zabúdajú na druhých. Včera to na mňa hrozne doľahlo, že sa snažím byť dobrá matka, manželka, dcéra a nevesta a nestojím im ani za podanie ruky, robím pre nich všetko a bolo by mi ešte asi viac do plaču, keby si mám sama pre seba chystať tortu a oslavu, keď ostatní to automaticky berú tak, že všetko zaobstarám ja. Deti majú 16 a 21, ja im varím, periem, nakupujem, stojím pri nich, keď sa im niečo nepodarí a takto sa mi odvďačili, ešte viac mi je z toho smutno, lebo vidím, že niekde zlyhala moja výchova k nesebeckosti.

sapetka
21. nov 2021

Zamrzi jasne je to normalna vec. Ale aspon mozes vypustit datumy ostatnych clenoc rodiny😉a zajtra by som oznamila muzovi alebo este dnes! Ze ides do ibchodaku si urobit radost k narodeninam!

nafka0483
21. nov 2021

Autorka cize tebe nezagratuloval vobec nikto?? Ani deti, manzel, rodicia, svokrovci, ja neviem svagor, svagrina, surodenci, sesternice...? Zabudli alebo odignorovali komplet vsetci?
Znie to az sialene, ze by nahodou zabudol uplne kazdy a navyse manzel a deti nevedia kedy ma manzelka/mama narodeniny? Uz si im to povedala?

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
madeline1
21. nov 2021

@deedol vsak ano, povedat mu to hned, to co som pisala suvisi s tym, ze bezne sa v rodinach oslavuje a oslavu nerobia deti a ani sam manzel

24mirka
21. nov 2021

Ahoj, všetko najlepšie k narodkan, hlavne veľa veľa zdravia, aby, si cítila, te si ľúbená ❤️💐
Môj názor, ja by som im povedala, te ma to velmi mrzí, ze mi to je ľúto, ze ma to boli. Takto sa najbližší správať nemajú. Nech si nemyslia, že je to ok, lebo to nie je vôbec ok... A pohovorila by som si s manželom. Pretože to ako sa on správa k tebe, sa raz vaše deti budú správať k svojim partnerom.
Netreba veľké dary, ale aby mi ani len pusu a ružu nikto nedal.. Tak to je moc. Vôbec si ta nevážia.

cyberk
21. nov 2021

@pragmaticka kludni sa takuto hystericku zensku som davno nevidela ako ty.

saxana000
21. nov 2021

Dnes si upec babovku zastrc si tam sviecku otvor vinko pusti film a muza s detmi posli niekam do prirody.povedz im ze dnes oslavujes svoje narodeniny.bud sa vratia s darcekom alebo bez neho s dlhym nosom a kajucnym vyrazom..

madeline1
21. nov 2021

@egresik 😂 mala si zabezpecit tortu, aby to oslavili ako rodina, nie preto, aby on nezabudol. Vsak bezne sa spravi posedenie aspon v kruhu najblizsich, v kruhu zakladnej rodiny.
A co sa tyka daru, kludne si mohla kupit nieco zo spolocneho rozpoctu, samozrejme oznamit to manzelovi, kupila by si co by chcela a on by bol tiez rad... To uz nie je novovztah, uz spolu ziju, maju spolocne peniaze, no ked trva na prekvapeni prosim, ale je to nutne? Tu tortu predsa pre deti, nech maju radost, ze sa nieco oslavuje... A nevycitat to nikomu.

kika52621
21. nov 2021

Všetko najlepšie...... Ja by som to určite manželovi a deťom povedala nemusíš robiť scény práveže úplne kľudne by som im povedala ako ma to ranilo..... Co sa týka ostatných aspoň vidíš ako im na tebe záleží a tak by som sa k tomu postavila.... Ja keď som si zrušila FB kde som mala dátum narodenia zrazu si nikto okrem mojej rodiny nespomenul zo začiatku to mrzelo ale tak to ma byt spomenúť si majú iba ty ktorím na tebe záleží.... Tí ktorí si nespomenu nestoja za zmienku ani tebe. Tiež mám v kalendári poznačené narodeniny a meniny dokonca tam mam aj umrtia pre mňa veľmi dôležitých a blízkych ludi pretože aj po smrti mi na nich záleží.... clovek si nemôže pamätať všetko a na to kalendár existuje. Povec to manželovi a deťom aby sa to už nikdy nezopakovala lebo ak to dovolíš nabudúce ta zranila viacej a nauč ich nezabúdat aby nikdy nezabudli na narodeniny svojich manželiek ci manželov 🤎💛

madeline1
21. nov 2021

@zuzitko74 vies, myslim si, ze ta zena ma tak 10rocne deti, tak tu tortu upiect alebo kupit mohla, uz len pre tie deti, nech sa oni potesia...urcite by neboli pasivny hostia 😂...zaroven, ked by boli starsie, vedeli by, ze mama oslavuje...pripadne, ked vobec neoslavuju, tak navrhnut ist si niekam sadnut von, na obed, alebo len tak poobede vziat na kolac...ako oslavovali doteraz?

Vies, ked uz ma zena deti, tak to robi pre deti, pre rodinu. Nejaka ta pozornost z druhej strany by prisla, aj ked si nemyslim, ze je to nevyhnutne.

Ak neoslavuju vobec, tak je to zvlastne.

retatka
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
21. nov 2021

Smutne citanie. Vsetko najlepsie. Jedno ta prosim...urcite to nenechaj tak. Muza by som spucovala do nemoty. Deti takisto. Ved su dospele. To ich hanba nefacka? A ziadny fullservice. Su to dispeli ludia. Domacnost pekne rozvrhnut.

lujza123
21. nov 2021

Ja som raz zabudla na moju mamu. Spomenula som si až na druhý deň, hneď som jej volala, blahozelala, ospravedlnila sa, dodnes na to mrzí a už je tomu pár rokov.