Nikto si nespomenul na moje narodeniny
Tento týždeň som mala narodeniny a trápi ma, že si nikto na mňa nespomenul. Ja viem, že to nie je podstatná vec v živote a hlavne že sme zdraví, ale mám muža a dve deti, širokú rozvetvenú rodinu a doma mám v kuchyni kalendár, kde si píšem narodeniny a meniny členov rodiny a som stará škola, vždy napíšem aspoň sms a pošlem čokoládu. Naivne som dúfala, že nezabudli, ale chcú mi urobiť cez víkend prekvapenie, ale nestalo sa. Mám sto chutí sa na každého po tomto vykašlať, lebo sa starám a snažím celý rok ako najlepšie viem, deťom a mužovi na sviatky aj torty pečiem, šetrím peniaze, aby dostali to, po čom túžia a jeden jediný deň v roku, ktorý je len môj, mi to nevrátili ani podaním ruky, mama všetko najlepšie, ľúbime ťa. Je to detinské odo mňa a neurobím to, lebo viem ako zle by sa cítili, že som zabudla... cítili by sa presne tak ako teraz ja. Rozhodla som sa, že nebudem robiť žiadne scény, nemám už ani vek na to a bolo by mi trápne samej za seba, ale zožiera ma to vnútorne, že ja by som sa pre iných aj rozdala, vymýšľam im mesiace darčeky na mieru, ale ja nemám na to od nich asi nárok. Do budúcna sa pokúsim odosobniť a nebrať to tak, ale škrie ma to a nedokážem na to len tak zabudnúť. Niekedy akoby zabúdali, že aj ja som len človek a mám city, ktoré sa dajú zraniť.
Tak to je dosť smutné, keď vlastný manžel nevie, kedy má jeho manželka narodeniny. Každopádne všetko najlepšie 🥳
Urob to isté aj im. Vtedy pocítia tú istú bolesť a vstúpia si do svedomia, A prajem ti všetko len to najlepšie, hlavne zdravie a vnútorné šťastie!😉❤🎂🌹
@madeline1 Každý si predstavuje slávenie svojich narodenín tak, aby sa cítil šťastný a spokojný. Ak teba robí šťastnú, sláviť svoje narodeniny tak, že máš všetko vo svojej réžii ty a členovia tvojej rodiny vystupujú v úlohách pasívnych účastníkov, tak je to úplne v poriadku. Ak má však niekto o svojom sviatku inú predstavu, než je tá tvoja, nemusíš tej žene podprahovo podsúvať myšlienku, že je to vlastne jej vina, že na ňu zabudli, lebo im to nepripomenula a nenachystala tortu a pohostenie. Myslím si, že právom túži aspoň po jednom dni do roka, kedy zažije pozornosť a trochu rozmaznávania od členov svojej rodiny.
Nie, mne sa to nemôže stať, lebo keď mám narodeniny, vždy si urobím program sama aký chcem. Manzelovi už dopredu oznámim, ze mam narodeniny a co si predstavujem ako ich plánujem osláviť. Ale stane sa mi občas keď mame toho viac, ze aj ja zabudnem na svoje narodeniny a potom si oslávim dodatočne. Neviem, ale ja si nepotrpim na to, aby mi niekto špeciálne robil prekvapenia a podobne. Lebo ani ja nie som človek co uvažuje ze by toto robil pre iných. To ze si tvoja rodina nespomenula nie je podľa mňa nikoho chyba, len taki jednoducho nie sú a nerobia to ako ty. Skus menej očakávať od iných (lebo ľudia nebudú taki aki chceme, aby boli) a viac myslieť na seba. Ten čas si ukradni pre seba vždy keď chceš a urob si narodeniny každý deň.
Nie, mama je najdolezitejsia osoba v rodine a pokial je to ta prava, milujuca a starajuca sa mama, tak by deti i manzel mali na nu mysliet a k vsetkym sviatkom jej zagratulovat s kvetinami a hociakou malickostou (obrazkom, cokoladou alebo sluzbou=namiesto teba dnes spravim toto ja). Len deti k tomu treba vychovat a manzela nenapadne prinutit (mozno to v svojejj rodine nezazil). To znamena, ze napr. pri narodkach jedneho clena rodiny treba zapojit a motivovat ostatnych clenov, nie len sama pripravit tortu a darcek. To je bezodplatna pozornost.
Toto by zabolelo každého. Muž sa môže hanbiť. Všetko najlepšie Ti prajem 💐🎂🍾
V prvom rade ti prajem všetko najlepšie.🌷😊 A k tvojmu problému - je veľká chyba neozvať sa, takto len pokracuješ vo svojej "neviditeľnosti" v rodine. Dala by som im to pocítiť, povedala by som im, že nakoľko nikto z nich mi ani len nezablahoželal k narodeninám, tak ich idem osláviť sama a dopriať si, bum dverami a celý deň by ma nebolo. Nakúpila by som si pekné veci, dala kávu a koláč v cukrárni, víno s kamoškami, prešla sa v parku, išla do kina, na masáž, proste čokoľvek čo máš rada. A nech sa hentí doma hanbia. Robíš zo seba zbytočne neviditeľnú rohožku, ktorú nikto neocení. Tak ich to nauč, daj im to vyžrať. Inak môžeš očakávať toto isté o rok.
Vstetko najlepsie Ti prajem! 🌹🌸🌷
Myslim si ze urcite by sa sa mala ozvat. Prave vcera som riesila podobnu vec u nas doma. Dcera 4 roky vzdy ked sme v obchode vyberie pre tatinka oblubenu sladkost, aj on jej sem tam prinesie napriklad kinderko alebo lizatko. Vacsinou nakupujem ja a vzdy kupim kazdemu co ma rad… lenze mne nikdy nikto nic nedonesie ked idu na nakup manzel s malou vzdy na mna zabudnu. A vcera takto dosli a doniesli si cokolady. Tak sa sa opytala co priniesli mne… a ci si nezasluzim ani malu cokoladku od nich… obaja boli zaskoceni lebo to beru ako samozrejmost ze mne sa proste nekupuje.. dnes manzel vybehol pre nieco do obchodu a zobral aj malu a cuduj sa svete! Dostala som cokoladu a likerovy spic 😂😂 jasne ze nejde o sladkosti ani zakusok ale o princip… vzdy treba povedat ked sa ti nieco nepaci lebo potom to teba stve a vsetci su spokojni… musis viac na seba pozerat. Ked ty budes stastna bude aj tvoja rodina stastna
Všetko najlepšie prajeme k narodeninám.Ja by som sa ozvala aspoň manželovi ,že ďakujem za darček k narodeninám a mame by som zavolala že diky mama za gratuláciu k môjmu sviatku.Ostatny by ma až tak netrápili ako muž a rodičia ,že zabudli.Na FB nastavené ja nemám narodeniny lebo mne sa ti nepáči ,že to tam vyskakuje,Dokonca tam ani nepíšem správu píšem sms ak mám jeho číslo v mobile
Vieš čo je zvláštne, že ste boli ticho o tvojich narodeninách, ja už pol roka pred narodkami, ak sa mi niečo páči, poviem mužovi, že to by mi mohol dať na narodeniny.. Organizujem si oslavu, tak aby dátum vyhovoval všetkým, treba ľudí pozvať atď, neni šance, že by zabudol.. Treba nakúpiť, zaobstarať koláč - buď si sama pečiem alebo mamina - ak sama vtedy sa s ním tiež dohodnem aký, treba veľký nákup... Muž už teraz básni o karamelovom cheescake-ku.. To už máme ricotu v chladničke, darček schovaný a to má narodky na konci decembra
Asi by som im to pri najbližších oslavách vrátila . Nie tým, že by som úplne zabudla, ale nechystala by som nič. Kúpila jednu čokoládu a zagratulovala.
Lebo toto je presne problém, že sviatky má na starosti len jedna osoba (to je jedno či matka alebo otec) a ostatní si na to zvykli a nepociťujú potrebu si to pamätať a myslieť na to. A keďže toto je vlastný sviatok a ak sa nechystá oslava, tak im to nemá kto zorganizovať a pripomínať. Poznám to z vlastnej skúsenosti.
Nie je detinské ako sa cítiš. Zamrzelo by to každého. Ale rozhodne nebuď ticho. Viaceré písali, že si sprav deň pre seba a plne súhlasím. Nie že budeš celé doobedie vyvarat nedeľný obed. Rano6sa vychystaj, nezabudni podotknúť, že oni zabudli na tvoje narodeniny. Nech sa hanbia. Keď sa neozveš muž si už ani jedenkrát nespomenie.
A všetko najlepšie
Je to sprosté od Tvojho muža. Ten môj vie aspoň orientačne, že mám oba sviatky v decembri a teda nikdy nezabudol. Na Tvojom mieste by som im to pekne povedala, že si mala narodeniny a že Ťa to sklamalo, že si ani nespomenuli. Nemusíš robiť scény, toto postačí. A všetko najlepšie Ti prajem, hlavne toho zdravíčka v tejto dobe 💐🎂
@madeline1 detom by som urcite nevycitala ze zabudli hlavne ak su male ale to ze zabudol aj muz nie je v poriadku je predsa svojpravny dospely clovek hadam je schopny zapamatat si jeden datum zas nerobme z muzov neschopnych idiotov ... Mala by mu minimalne povedat ze zabudol ublizilo jej to a ocakava ze sa to uz nebude opakovat ...a ze si mala sama zabezpecit tortu a oslavu aby on vedel ze sa nieco oslavuje taketo rozmyslanie nepochopim ... Moj si dal na moju 30tku namahu a tortu mi upiekol aj oslavu zorganizoval... Tak isto ako ja jemu
A nemôže to byť tak, že ti dnes chystajú oslavu? Víkend ešte neskončil.. 🙂

Dnes by som im povedala, že sa môžu hanbiť nedus to v sebe.
Všetko najlepšie! 🌻
Ja by som im to povedala. Nerobila scenu, ale povedala urcite.
Lebo ak nie, mozno zabudnu aj dalsie roky a tak predsa nechces zit.
Naco sa zbytocne trapit.
Uz by bol doma cirkus. Preco by si mala byr ticho? Ani žiadne dodatočné ceremonie by som neprijala. A veru vykaslala by som sa aj ba narodeniny ostatných.
Co napr ja nepochopím a vidim to často, preco si oslavu, posedenia a co ja viem co ma chystať oslavenec - žena? Ani by ma to nenapadlo.
Toto nie je najlepsi priklad pred deti. Tvoj muz im teda nie je velmi prikladom. Detom treba od detstva vstepovat taketo navyky. Ako mohlo dojst k tomu, ze deti nezablahozelaju vlastnej mame zijucej v spolocnej domacnosti k narodeninam? Tvoj muz by ich mal k tomu vies, a je absolutny ignorant.
Mala by si z toho vyvodit nasledky, Premlcanim si tie deti osvojuju nespravne navyky.
Vsetko najlepsie!
@loginexistuje môj muž by si nevšimol že som zabudla na jeho narodky, teda možno všimol ale tak po mesiaci, dvoch :D
Mohla by si kúpiť ružu a dat ju pred vaše vchodové dvere. A keď ju nájdu tak budeš prekvapená a pri tej príležitosti povieš.. S údivom že to si asi k narodeninám dostala. 😁A nevieš od koho.. Ale veľmi ta to potešilo. A potom sleduj😁
Vsetko najlepsie, ale inac jednoducho ked budu vsetci doma im po edz mila rodinka vieze, aky bol vcera den mala som narodeniny a vermi an dodatocne ti zagratuluju proste v terajsej uonahlanej dobe zabudaju
Ahoj. Baby maju pravdu , oni zabudli na Tvoje narodeniny tak Ty zabudni napr dnes uvarit obed. Vstan z postele neskor ako zvyčajne , dopraj si ranný osviežujúci kúpeľ, vyložiť si nohy na stol… a ak sa Ta opýtaju, co robis , povedz ze dodatočne oslavujes , kedze oni na Teba zabudli. Povedz im , ze cakas ze teraz ti oni uvaria obed. Nenechávaj si to pre seba . Ty myslis vzdy na kazdeho , mas pravo aby jeden den myslel niekto na teba . Vsetko najlepsie 🌸
Pominule roky nezabudli? Iba tento rok?
Ja mam kamosku, ktorej muz aj vie ze ma narodky, ale nerad blahozela, a ani jej nic nekupi🤦. Pritom aspon cokoladu by mohol... Tym chcem ale povedat, ze existuju take typy ľudí...
Ale je pravda,ze teraz sa velmi vela ludi spoliaha na to, ze ved fb propomenie, to myslím na tu rozvetvenu rodinu... Ja teda si nepotrpim na nejake oslavy atd, ani nejake blahozelania od sesternic z tretieho kolena, ale teda ten manzel by stval aj mna.

Urcite na teba muz nezabudol schvalne a ked zisti ze zabudol, tak sa bude citit 100krat horsie ako ty teraz...