icon

Nikto si nespomenul na moje narodeniny

20. nov 2021

Tento týždeň som mala narodeniny a trápi ma, že si nikto na mňa nespomenul. Ja viem, že to nie je podstatná vec v živote a hlavne že sme zdraví, ale mám muža a dve deti, širokú rozvetvenú rodinu a doma mám v kuchyni kalendár, kde si píšem narodeniny a meniny členov rodiny a som stará škola, vždy napíšem aspoň sms a pošlem čokoládu. Naivne som dúfala, že nezabudli, ale chcú mi urobiť cez víkend prekvapenie, ale nestalo sa. Mám sto chutí sa na každého po tomto vykašlať, lebo sa starám a snažím celý rok ako najlepšie viem, deťom a mužovi na sviatky aj torty pečiem, šetrím peniaze, aby dostali to, po čom túžia a jeden jediný deň v roku, ktorý je len môj, mi to nevrátili ani podaním ruky, mama všetko najlepšie, ľúbime ťa. Je to detinské odo mňa a neurobím to, lebo viem ako zle by sa cítili, že som zabudla... cítili by sa presne tak ako teraz ja. Rozhodla som sa, že nebudem robiť žiadne scény, nemám už ani vek na to a bolo by mi trápne samej za seba, ale zožiera ma to vnútorne, že ja by som sa pre iných aj rozdala, vymýšľam im mesiace darčeky na mieru, ale ja nemám na to od nich asi nárok. Do budúcna sa pokúsim odosobniť a nebrať to tak, ale škrie ma to a nedokážem na to len tak zabudnúť. Niekedy akoby zabúdali, že aj ja som len človek a mám city, ktoré sa dajú zraniť.

renat04
21. nov 2021

@lujza123 tak ono sa take stane. proste moze mat clovek hlavu uplne inde a taketo veci sa mu proste vytesnia

klip0
21. nov 2021

Určite im to povedz, aj deťom pre ich dobro. Nech myslia aj na druhých

scorpionflower1
21. nov 2021

@madeline1 Ak u vas domov vytvaras len ty a rozmyslas za svojho muza tak to je len tvoj model fungovania. Chlap nie je dalsie dieta. A mnohe mame chlapov, ktori su svojpravni a vytvarame domov spolu s nimi.
To jej radis aby si sama napiekla a dala detske sampanske? Tak to je oslava pre jej deti, nie pre nu.

madeline1
21. nov 2021

@scorpionflower1 vidim, ze si nic nepochopila.

zuzitko74
21. nov 2021

@madeline1 Prečítaj si, prosím, autorkin príspevok z dnešného rána 9:29. Píše tam, aké má veľké deti a aj to, aký má k tomu celému postoj.
Prepáč, ale ty si v mojich očiach obeťou postoja, že za všetko v rodine je zodpovedná matka, robí to pre rodinu a pre deti predsa, ona sama nie je dôležitá. Ak si svoju oslavu nezorganizuje sama, tak žiadnu nech nečaká, je to predsa jej psia povinnosť.
Toto nie je správny postoj a ja som len rada, že to ženy začínajú vidieť. Ja by som radšej nemala žiadnu oslavu narodenín, než by som ju mala mať takú, že si musím navariť, napiecť, kúpiť darček a ešte to aj všetkým týždeň dopredu pripomínať, aby na mňa láskavo nezabudli. A to my nie sme rodina, kde sa okolo narodenín robí nejaké veľké hakó, naozaj u nás ide len o tú tortu, drobný darček a spoločne strávené popoludnie.

klip0
21. nov 2021

@madeline1 jej deti majú 16 a 21 nie desať

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
scorpionflower1
21. nov 2021

Ze 16 a 21? umrem...zbalila by som kufre a tahala od nich prec aspon na dva tyzdne, nech sa staraju, vsak to uz nie su deti.

zafir01
21. nov 2021

prajem ti napriek vsetkemu vsetko pekne k narodeninam , aby si sa nemusla takto trapit . snad sa pocas roka spravaju k tebe lepsie, a nie si im lahostajna pocas roka .

ja mam narodeniny 30 decembra. ludia maju vtedy ine starostli, oslavu som nikdy v zivote nerobila... az na jednu vynimku, kedy sme mali v januari krstiny nasho syna , a ja som dodatocne chcela oslavit aspon moju 30 tku . moje narodeniny zvycajne ostanu pri zelaniach cez facebook, alebo sms. to mi staci . netreba mi oslavy, ani darceky . ale keby si aspon surodenci spontanne spomenu a pridu s kvietkom, potesilo by to.
tiez sa vzdy snazim vymyslat rozne darceky namieru ako si pisala, ale uz som s tym prestala .

nttnnt
21. nov 2021

tak si otvor ústa nech sa citia trapne aj oni ze zabudli na svoju mamu/zenu...Keby zabudli na tetku uja bratranca atd tak ok sral pes ale na najblizsieho cloveka to by som im dala pekne vyzrat....

lujza123
21. nov 2021

Milá autorka, všetko najlepšie 🙂

Je smutné že si najbližší na teba nespomenuli, na druhú stranu možno to bude velke ponaučenie pre teba a tvoju rodinu.

Vieš, príliš obetava mamina vychová vždy sebcov. Ľudia ktorí dostanú všetko na zlatom podnose si nikdy nebudú nič vážiť.

Otázka je ako na to teraz zareagujes? Dúfam že minimálne dnes absolútne nic nevaris, objednáš si jedlo z donášky iba pre seba vrátane dezertu do ktorého si zapichnes narodeninovú sviečku a poobede pre teba príde taxi ktorý ťa odvezie do najbližšieho OC kde stravis príjemné poobedie nákupom darčekov pre SEBA.

Daj sama sebe darček, záväzok že do budúcich narodenín zmeníš svoj život, začneš sa starať v prvom rade o seba, namiesto varenia a prania pre DOSPELÉ deti venuješ ten čas sebe, svojim záujmom. Začneš sa tak milovať že budúci november budeš už 1 rozprávať o svojej oslave, v kalendári zakruzkujes svoj dátum s výkričník mi, budeš mat už vybratý parfém ktorý nakázes manželovi aby ti kúpil a deň pred narodkami nakúpené veci na ocka a chlebíčky ktoré ti budu tvoje deti chystať do polnoci

kamatopo
21. nov 2021

Všetko najlepšie ti prajem, aj moja dcéra má dnes krásnych 10. A nemyslí z manželovej strany 0 bodov. Takže hlavu hore, manželovi to trošku prikoren že zabudol, on už ma na to roky aby nezabudol!!! . Deti su deti, tie treba viesť. A ti ostatni ? Kašľať ich viac nepíšem ani ja tým čo nepíšu mne. Čo má je po nich.

lujza123
21. nov 2021

@scorpionflower1 no je to nonsens aby dospelé decka zabudli na vlastnú mamu ale autorka sama píše "Deti majú 16 a 21, ja im varím, periem, nakupujem," a v tom bude možno pes zakopaný. Proste ďalšia superobetava žena co sa o všetkých až príliš stará, všetkých obsluhuje, od nikoho nič nechce a len tíško trpí. Všetkých miluje len seba nie.
No ťažko si ju budu vážiť ostatný keď si neváži sama seba.

Podľa mna určitá dávka sebestrednosti a sebalasky sú dobré vlastnosti. Keď sa človek miluje a považuje sa za dôležitého o jeho blížiacich sa narodkach vedia aj susedia o 3 bytovky dalej lebo to všade vytrubuje a plánuje oslavu

xromix
21. nov 2021

Všetko najlepšie k narodeninám 🎂…a išla by som s kamoskou/kamoskami na obed/večeru s dezertom. Domov by som sa neponáhľala. A po ceste by som si ešte vybehla na nákupy - nejaký pekný darček. Nic by som nepripominala, len ak by sa opýtali kde som bola…s kľudom by som odpovedala že osláviť narodeniny. Aj ked si myslím, že by im to pri tvojej absencii doma došlo, pripadne ked dorazis s “darčekom”.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katkami123
21. nov 2021

@klip0
Tak to je riadna hanba, aby 16 a 21 zabudli, obyčajní sebci, fuj

kitycat
21. nov 2021

Naozaj ti nezagratuloval nikto na FB, ani rodicia? Ani bratranci, seternice ci svokrovci? Naozaj nikto?

4stanka4
21. nov 2021

Prajem všetko len to najlepšie k narodeninám, viem si predstaviť ako veľmi ťa to mrzí on to viac že máš už veľké deti 😪 viem ako ti je, mne bolo podobne v auguste keď mala moja dcérka 1. Rok a svokrovci ani obraz ani zvuk...vtedy mi to prišlo strašne ľúto že sa na ňu úplne vykašlali 😔 dúfam ,že si si dnes urobila deň len a len pre seba a užila si si ho. Určite by som sa ozvala lebo keď to prehliadli teraz tak čo bude potom?

dahra
21. nov 2021

to sa stalo aj mne vlani, ale na mňa si spomenula moja mama, sestra, kamoška, teda ľudia, ktorí sú so mnou od môjho destva. Nemáme nikde zaznačené dátumy. Deti sú malé, syn bol akurát v nemocke, presne na deň mojich narodenín som si vypočula verdikt o jeho diagnóze. Muž si cca mesiac neskor spomenul pri nejakej téme a medzi rečou poznamenal, že veď ty si už mala narodky. Deti sa prekvapili, že mi neblahoželali. Ale môj postoj k ich oslave sa nezmenil. Aj mužovi som blahoželala s malým darčekom nedávno. On inak ani mame neblahoželá, tak tam to pramení.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
lily246
21. nov 2021

16 a 21 ročné deti? Veď to sú už dospeláci čo by mali vedieť navariť, upratať, teba nechať oddychovať a pekne ti zagratulovať sami od seba. Si príliš starostlivá, nechaj im oveľa viac povinností a ty si užívaj život mamy s odrastenými deckami! A muža dobre spucuj.

sanssa
21. nov 2021

uplne s kludom anglicana by som im to vratila a zase na druhej strane je chybou predpokladat, ze niekto sa zachova tak ako my ocakavame a nebudeme aspon sklamani ;)

katkami123
21. nov 2021

Ako ti “deti” lebo v ich veku to už dávno deti nie sú pomáhajú v domácnosti? Vedia zapnúť pracku, ozehlit, navarit, povysavať, umyť okna, uzrieť prach? Ak toto všetko v ich veku robíš za nich, tak aj tu mozes nájsť možno odpoved.

katkami123
21. nov 2021

Ja som nikdy nechápala tie matky, ktoré skákali už dávno doslepym zdravým jedincom okolo prdele akoby to boli 5-rocne deti. Ako ich pripravis do života tým, ze všetko budeš robiť za nich a dvaja dospeli ľudia ani nevedia, ako sa pracka zapína. Ako si budú prat, variť, keď sa dostanú mimo domova?
A príde mi úplne nepochopitelne, ze ideš robiť tortu dáma sebe a všetko chystať. To majú robiť oni, nie ty.

lienkashoppingqueen
21. nov 2021

Vsetko najlepsie k narodeninam aj odomna. Hlavne vela zdravia. To zamrzi kazdeho. Ale naozaj nevycitaj, ked si spomenie manzel, dodaj ze Ta to aj zamrzelo😞
Kup si sama sebe nieco pekne, zasluzis si za vsetko to, co robis pre svoju rodinu.

graft
21. nov 2021

Je mi to luto, stiskam ta a prajem ti zo srdca vsetko najlepsie🙂 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
21. nov 2021

By som si kupila nieco sama, vyfotila sa a poslala im to s textom ... ze najkrajsi darcek co som dostala 😁
A to si ani muz nespomenul? Mama oco? Sestra, brat ak mas... ... akoze fakt ze smutne 😔😔😔
Ale voci ostatnym by som za zachova potom podobne...
A dodatocne happy b-day 🎉🎉🎉🎊🎊🎊

luci310
21. nov 2021

Určite to aspoň mužovi spomeň, že si mala narodeniny, nech sa uvedomia

katkami123
21. nov 2021

@elizabet173
Tiež nechápem, na svoje vlastne narodeniny tortu piecť a pohostenie chystať 😂😂😂 však je to jej deň, ona by mala byt obskakovaná a nie zase druhým ešte v jej deň posluhovať. A všetko zdraví dospelí ľudia, ktorí sa vedia aj sami o seba postarať. Lenže oni si autorku nevážia práve preto, lebo doma nemusia nič. Keby ich zapájala do chodu domácnosti, tak by vedeli aká je to fuška a viac by si ju vážili. A doslepym všetko kupovať, tam cez leto smer brigáda a nech si kúpia za svoje čo len chcú. Nieže ty sa derieš aj v praci a z prace doma druha šichta okolo dospelých zdravých ludí a keď príde rad na teba, tak nikto o teba ani nezakopne. Nech si od dnes varia sami, v dnešnej dobe internetu je milión receptov, ešte sú aj zoradené podľa náročnosti a času varenia. Nech sa učia. Lebo potom sa ti za nich raz budúci zaťovia/nevesty krasne poďakuju, ze ako si ich vychovala. Sebeckí egoisti, ktorí ani nevedia ako domácnosť funguje.