icon

Nízkokľúčová oslava: Ako sa vysporiadať s nevítaným dieťaťom?

mizz5678
11. jan 2025

Ahojte, chcem sa podeliť s vami o jednu záležitost.ide proste o to že švagriná by mala oslavovať 30tku.mam z prvého vzťahu syna ktorý je autista,a teraz mám s priateľom 10 mesačnú dcéru, pozývajú nás na oslavu len problém je v Tom že ja s malou môžem prísť ale syna mám nechať doma, lebo švagriná si chce užiť oslavu ...a proste som povedala buď pôjde aj môj syn alebo budem s deckami doma.. nebudem robiť rozdiely...aký je váš pohľad na to?

Strana
z4
mizz5678
autor
11. jan 2025

@lucky_k tak asi je to tak,čo už svet sa preto nezrúti

mizz5678
autor
11. jan 2025

@lucky_k nie, kebyže tam idem ja buď len s dcérou alebo sama bolo by to v pohode, ale keďže môj syn je taký aký je hold smola

rachel36a
11. jan 2025

@betulinka1 neriešim toto...reagovala som na tvoj komentár kde porovnávas úplne rozdielne veci...jasne ze hostitelka ma pravo, ale ja by som tam nesla ani s jedným dieťaťom a popravde, dosť by ma urazilo keby išiel manzel...rodinu si človek nevyberá, a koklokrat sa tie deti s dg chovajú lepšie ako ozrate hovada na oslave...
A dcéra nemá prečo pociťovať krivdu, oni tu ako čítam sa deťom venujú, a to ze nepôjdu na oslavu nsmydlenej sebestrednej tete ju nemá prečo ukrivdit

betulinka1
11. jan 2025

@rachel36a neporovnávala som nic. Iba som poukázala na autorkinu vetu, ked nemoze jedno dieta, tak ani druhe. Iba som autorke napisala, aby si na to davala pozor. Dalej sme si to vysvetlili s autorkou ako si mozes precitat. Tu neslo o diagnozu ani o to, sa nevenovala. Pointa bola v niecom uplne inom.

ada12345
12. jan 2025

Tak tu asi zavisi aj od toho ake mate v rodine so svagrinou vztahy a ake s nou chces mat vztahy do buducnosti. Ja mam zdrave deti, ale netrvam na tom, ze vsade musia ist vsetky. Napriklad aj na oslavy, niektore pre vacsie deti nie su vhodne pre male a normalne si to navzajom ci uz v rodine alebo s kamaratmi povieme a netahame vsade vsetky deti. Mne to z tvojej strany pride take: "a just ukazem svagrinej" . Vsak teda nechod s detmi a vybavene ked myslis, ze to je najlepsie. Na druhej strane tvoj starsi syn nie je syn tvojho muza a brata svagrinej. Tvoj muz si ta so starsim synom vybral, ona nie. Ona vie, ze tvoj starsi syn mal v minulosti excesy, tak sa obava a nechce, aby sa jej oslava pokazila a stredobodom sa nedaj boze namiesto nej stal tvoj syn. Ja to chapem, predsa len 30tku ma len raz. A tvoj syn bude mat kopec inych prilezistosti chodit na ine oslavy. V zivote bude vela situacii kde nepojdu obe tvoje deti ci uz kvoli veku alebo autizmu. Obmedzovat im zivot pravidlom bud obe alebo nikto.... cim skor si na to zvyknes a akceptujes to, tym lepsie pre tvoje dusevne zdravie.

mizz5678
autor
12. jan 2025

@ada12345 ďakujem za tvoj pohľad na vec, len proste kebyže idem len s dcérou na tú oslavu kde nechám syna,samého ho nemôžem nechať doma.. a naši by ho nevarovali lebo mi mali pripomienky že robím rozdiely medzi deťmi... Že jedno môže ísť a druhé je nežiaduce

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ada12345
12. jan 2025

@mizz5678 Neviem, riesit komentare starych rodicov a podla toho si nechat riadit zivot..... Tak potom zostan doma s detmi a na oslavu pojde len tvoj muz. Ale ako som uz pisala, bude x situacii, kde skratka nebudu moct ist obe tvoje deti, situacie ktore ty neovplyvnis a cim skor to pochopis a vysvetlis starym rodicom tym lepsie.

Strana
z4