Novomanžel ma podvádzal už pred svadbou
Ahojte, chcem sa Vam zdoverit s mojou vecou, nakolko som v tejto teme absolutne neskusena. Zacnem od zaciatku.
Vcera som nahodou objavila mojmu manzelovi |vzali sme sa pred troma tyzdnami| rp z pokecu, kde si pisal s roznymi zenami. Ani nemusim opisovat ako som sa zhrozila. Mal zapnute plusko, takze som si vsetky Rp konverzacia precitala. Nemyslite si, ze ho sledujem. Bola to nahodou, pretoze som nieco hladala v historii. Zaujala ma miestnot Sexzoznamka a nicky ako Milenka&& a pod. Po rozkliknuti tych konverzacii som nasla, ze moj uz manzel, vyhladaval sex za peniaze, prip. si pisal perverzne veci so zenami. Par rozhovorov bolo dohodnutych, presne miesto stretnutia, cas, kolko za to dostane a samozrejme si vzal aj cislo.
Hned vecer som ho konfrontovala, pretoze uz spal, vyhnala som ho z postele a tablet so zapnutymi Rp som mu hodila na postel. Prv nechapal, zlakol sa... ved som na neho zvrieskla a potom sa zacal strasne ospravdlnovat. Povedal mi, ze sa ani s jednou z tych dotycnych dam nestretol. Len chcel vediet, ci pojdu a ze kam az zajdu. Dnes mi pisal asi milionkrat, ze ma nikdy nepodviedol. Ja som uplne zufala, rozmyslala som, ze mu uverim, ale nerozumiem, ze keby uz mal aj cislo aj miesto aj cas, tak tam proste nepojde? Je to trosku divne.... ze? Robil to uz pred svadbou aj po svadbe a to sa od noveho roku snazime o babo. Citim sa strasne ....
neviem, co mam robit....
Ahoj @sasaga, viem, že už si rozhodnutá, nemienim Ťa prehovárať, len Ti napíšem moju veľmi podobnú skúsenosť spred 12-tich rokov, takže moja situácia sa už ako-tak vykryštalizovala🙂. Mala som priateľa, prvá láska, prvé milovanie, obrovské city, eufória zo slobodného mladého života, pretože som bola čerstvo po maturite, cestovali sme, užívali si jeden druhého, naše plány - skrátka to bola ideálna láska. Musím ešte podotknúť, že v našom vzťahu bolo sexu, vzrušenia, nápadov, experimentovania dosť, takže tu problém nehľadaj (a ani u seba). Jedného dňa mi prišla sms správa omylom zaslaná na môj mobil a nie na teletext (ako to pred rokmi chodilo, pretože vtedy ešte pokec asi nebol, alebo nebol každému prístupný) v znení približne: !!!hľadám ženu alebo pár na sex!!! Asi si dokážeš predstaviť, čo to so mnou porobilo, bola som ako na kolotoči, týždeň som absolútne nič nezjedla, všetko by šlo obratom von, prevažnú časť toho času som preplakala, a potom prišiel milosrdný spánok, medzitým ešte jeho telefonáty, prosby, plač, prenasledovanie, vtedy mi nemal kto poradiť, nemala som baby na MK🙂, maminke som sa to hanbila povedať, a čo je najdôležitejšie, moje srdce mi kázalo dať druhú šancu. Tak som ju dala. Tak ako to plánuješ urobiť Ty. Zdalo sa mi to fér. Tiež tvrdil, že nikdy k tomu nedošlo, bol len zvedavý, či sa niekto ozve. Dodnes neviem, či niekto bol, alebo nie, ale poviem Ti už NIKDY, naozaj NIKDY som mu neverila, zostali sme spolu ešte ďalšie dva roky (dokopy to bolo 4roky a 6 mesiacov) bolo to dosť náročné obdobie, mala som nesmiernu chuť mu kutrať v telefóne, ale to bolo proti môjmu morálnemu presvedčeniu a nakoniec som sa aj bála čo tam nájdem. Náš vzťah sa trochu upravil, už to nebolo to, čo predtým, nevedela som za tým urobiť tú povestnú hrubú čiaru, ale fungovali sme. Skončili sme, keď mi na dovolenke v Tatrách (s kamarátkou, pretože on nemal čas) prišla správa od môjho najmilšieho v znení: !!!hľadám ženu, alebo pár na sex!!! Pochopila si dobre. Urobil to znovu. Znova kolotoč, prosíkanie, náreky, ale druhá šanca už bola, rozišla som sa s ním definitívne. A som si istá, že to robil stále, je to choroba, preto by som Ti odporučila, ak chceš zachraňovať manželstvo, dobrého sexuológa a manželskú poradňu, a pre Teba samotnú ešte aj psychológa, pretože podľa toho, čo si tu napísala máš tendenciu obviňovať samu seba a ospravedlňovať tým jeho konanie, okrem toho by Ti možno pomohol urobiť aj tú hrubú čiaru, a nevracať sa k tomu. Len tak to má význam. Ešte taký malý záver: po X rokoch sa mi môj bývalý priateľ ozval a veľmi sa mi ospravedlnil za to, čo mi urobil, že to vtedy nechápal ako to bolí, pochopil to až vtedy, keď to jemu samému urobila jeho priateľka. Vtedy ma to znova zabolelo aj za neho, pretože toto si nikto nezaslúži. Držím Ti veľmi, veľmi palce. A ešte teraz by som nasadila nejakú antikoncepciu, daj si čas, kým s ním otehotnieš, pretože toto je beh na dlhé trate...
@hanka_april on si hi vymazal, ale do 30 dni sa tam da prihlasit
@kajcinka neviem, kedy pride...mozno uz zajtra...a to vypisovanie ma uz nebavi...asi to ukoncim s tou holkou a hotovo....odist nemam kde...nechcem,aby to so mnou riesila cela rodina...a mam dceru, tak ju neccem stresovat....spime oddelene aspon to mi velmi pomaha
@spuntikmathiasko skusala som, ale mam pocit, ze tie ani nevedia kto je kto spomedzi tych vsetkych chlapov, vies
@absurdum
@ruthike este mi rozpraval,ze to nerobil v kuse.....cele dva roky...chvilku a potom zase dlho nic...chvilku a zase, ale ze teraz v poslednom case viac (mali sme problem,no).....zistila som,ze ani ja niesom dokonala partnerka....malo som si ho vsimala....co ja viem....nemyslite, ze by to bolo trapne ist do nejakej poradne s takym niecim?
@sasaga myslim, ze poradna je ovela lepsi napad ako dopisovanie si s udajnymi kockami. tiez si totiz myslim, ze boli vopred upozornene. a tiez sexuolog. ono je totiz mozne, ze tvoj muz ma nejaku uchylku, o ktorej nevies a prave tu vyhladaval u inych zien. a ak je to tak, tak sa to po nejakom case opakovat bude, ak mu to neposkytnes ty. moj nazor..
@sasaga na poradni nie je nič trápne, a u sexuológa by si sa možno dozvedela veci, ktoré Ti manžel v posteli len tak nepovie, možno by si zistila, čo Tvoj manžel hľadal... ak to nebola len obyčajná plánovaná nevera
@sasaga prečo by to malo byť trápne?viem,že ty sa asi budeš cítiť trápne no neboj veď sexuolog/ička si určite hocičo vypočula.tak ak si neviete pomôcť sami skúste aj takú možnosť
No ja by som počkala na ten výpis hovor a tiež môže byť aj tá moznosť,že už upozornil tie ženy,pripravil ich na to,možno áno možno nie to vie iba on sám
@absurdum nevypisoval si nic uchylne praveze....iba chcel vidiet fotky a chcel od nich aby mu to spravili ustami,nic uchylne som tam nenasla...proste podla toho, co mi hovori mi to sedi....vacsinou chcel vidiet fotky a zistil,ze ked si napise o atretnutie tie fotky lahsie ziska
no bud ma uz tak zmagoril, ze aj ja tomu verim alebo je to pravda no....uvidim...samozrejme dam vediet
@sasaga Aj keď by som toho tvojho najradšej nakopala do guli za to čo spravil ☹ lebo to si nezaslúži žiadna z nás ale držím palce aby sa to už konečne vyriešilo a aby si bola šťastná či už s ním alebo bez neho,podľa mňa máš na OVEĽA OVEĽA viac aké vidieť podľa písania ako ho miluješ možno slepo neviem ale našla by si si aj lepšieho,len čo keď podľa teba je on práve ten najlepší však 😉 drž sa a daj vedieť
@sasaga tak dufam, ze ten oral a fotky bola ta "najhorsia" uchylka, ktoru ma 😉
este ti napisem story mojho kamarata, byvaleho spoluziaka. my sme boli moc dobri kamosi, v podstate sme sa bavili otvorene o vsetkom aj o sexe. on bol zenaty, pracoval vsak v inom meste ako zil so zenou. no, on maval take tie sexualne narazky na mna, ale ja som to brala vzdy tak z rezervou, lebo som vedela, ze on ma uz chcel aj na skole, tak si vravim, ze to ma este z tych cias.
az raz som mu napisala cez pokec a prisla mi strasne zvlastna odpoved. vzapati mi napisal nieco take, ze vyhladaval ine zeny a aj s nimi spaval, ked bol na sluzobkach. zacala som sipit, ze to nepise on, tak som sa ho na to opytala. a on, ze to on sam pise. ale dala som si dokopy dve a dve a vedela som, ze za nim asi stoji jeho zena, ktora si asi myslela, ze aj so mnou mal nieco. jasne, ze som ho branila, bolo mi jasne, ze to robil, ale vzhladom na situaciu som napisala, ze tomu neverim, ze on predsa taky nie je.
potom sme sa o nejaky cas stretli, povedal mi, ze presne, zena mu stala za chrbtom a diktovala co pisat. a priznal sa mi, ze to naozaj robil a ze tych bab bolo dost. v kazdom pripade, tito dvaja to ustali.
on pochopil, ze ak to znova spravi strati zenu aj deti, zena mu dala vtedy druhu sancu. pisem ti to preto, lebo moze to aj dobre dopadnut. myslim, ze naozaj zalezi na tom, co presne hladal tvoj muz.
skus sa s nim o tom porozpravat uplne otvorene. mozno si mysli, ze pre teba nie je dost pritazlivy alebo mu to davas malo najavo, tak si to kompenzuje takto. alebo mu nerobis ten oral 😉 , to je len priklad. mozno by rad videl striptiz. v kazdom pripade, budte k sebe uprimni, aby si mu mohla opat uplne verit a dopadlo to vsetko medzi vami dobre. drzim vam palce.
on chcel orál od báb? a dohodol sa s nimi na tom?a načo akože?si myslíš,že na tie stretká nešiel?ber to ako jansú aa zrejmú vec,že šiel,odpusť mu teda neveru ,ale prosím nenahováraj sama sebe,že nebol ani na jednom stretku a že nebol ten orál aspon.
lebo to by bola samovražda a cesta do pekiel,viem,že u odpustíš,ale ver mi,nikdy nebudeš mať úplný pokoj v sebe,je to hrozná situácia,v ktorej nikto z nás by nechcel byť.ale nenechaj sa oklamať tým,že nič so žiadnou nemal,na 90% mal.prečo by na to streto zrazu nešiel ?ked on ho vyslovene vyhľadal?to nesedí.nijako..a zo zaujímavosti?si písať len tak s niekým,či dá orál?to sa mi zdá teda zvrátené,ale ak nemá čo robiť počas víkendov a vypisuje toto,tak sa potom privľmi nudí.nehľadaj chybu v sebe,čo sa týka sexu,aj keby vám to neklapalo,nemaá právo robiť také špianvosti.a ver mi-chlapi sa takto nezabávajú.oni to myslia,žiaľbohu,vážne.
Presne, ako hovori @marietuska, nehladaj chybu v sebe. Problem je v NOM, ziadne podvazky, puta, vecera servirovana na nahom tele, sexualne hry toto nenapravia. To my zeny mame tendenciu hned vo vsetkom hladat svoj podiel viny. A jemu to samozrejme vyhovuje.
Vela stastia ti prajem, a je mi velmi luto do akej situacie si sa dostala. Zial ja buducnost tohto vztahu ruzovo nevidim, ale kazdy potrebuje cas kym si uvedomi realitu. Hlavne sa rozhodni mudro a mysli PREDOVSETKYM na seba a svoju dcerku. Velmi Ti prajem aby si sa nedostala do situacie o par rokov, ked si budes buchat hlavu o stenu, ze si od neho teraz neodisla. A uz mozno odist nebudes moct, lebo s nim budes mat dieta. Zivot je kratky.
@sasaga my ženy máme tendenciu hľadať chybu v sebe. tak ako píšu baby, ruky preč od neho.osobne si myslím, že manželská poradňa vo Vašom prípade nieje riešením, v poradni Ti nasľubuje hory-doly a potom si vytvorí xy ďalších nickov, a veselo si bude vypisovať ďalej ( v tom lepšom prípade). nedovoľ mu,aby Ti takto ubližoval,odíď od neho s dcérou, a nájdi si niekoho kto Ti pomôže vybaviť rozvod,a ostatné veci ohľadom pôžičky, ktorú máte tuším spoločne. viem, že si zamilovaná (podľa toho ako píšeš, snažíš sa ho všemožne ospravedlniť, ale toto sa nerobí. a v žiadnom prípade už nikomu tajne nevypisuj, lebo tých nickov na pokeci ( a bárskde inde) môže mať milión. veľa zdaru, je to na dlhý beh,ale verím, že si zoberieš rady báb, ktoré Ti radia, majú skúsenosť s podobnými hovädami(ináč mi ich nazvať neviem). isto niekde čaká nejaký chlap, ktorý ťa bude mať rád takú aká si, bez toho,aby mal nutkanie písať si, stretávať sa s nejakými čupkami.aj virtuálna nevera je nevera. veľa šťastia a pevných nervov
@borkavan on uz nieje na pokeci....ja som znovuobnovila jeho nick, ale inak on si vsetky nicky porusil....a citim sa trapn, ze si vypisujem v jeho mene...asi to ukoncim...dnes alebo zajtra....a hotovo
@absurdum no on by velmi rad videl striptiz-moj, ale ja mam komplexy proste od puberty to ako vyzeram...mam male prsia a mozno si za to ozaj mozem sama...stale som mu hovorila, ze ako sa mu mozem pacit a podobne veci ( hlavne zo zaciatku, posledne mesiace uz nemam ten pocit), ale myslela som, ze ked si ma vezme, ze to chcem brat inac...ze ma asi ozaj chce...viete ako to myslim...a chcela som sa viac uvolnit aj v posteli.....no ale ......teraz som zase tam kde som bola
vcera som stala pred zrkadlom, pozerala na seba a roznyslala, ci som ozaj taka nezaujimava, taka obycajna, ze mi moj chlap toto spravil..... ( to ako zo psycho filmu)...nechcem, aby ste ma lutovali...ja len pisem, ze o com som rozmyslala...ako sa to clovek pozastavi nad sebou a rozmyslan, ze preco prave ja?preco prave mne sa to stalo? Som vsak zastanca toho, ze ludia si za svoju zivotnu situaciu,za veci, co sa stali mozu sami....preto aj rozmyslam, tak ako rozmyslam
@sasaga nerozmýšľaš dobre, nemôžeš sa predsa obviňovať z toho, že tvoj muž spravil chybu, stavím sa, že on nemá žiadne výčitky svedomia...je to dosť bežná reakcia žien nato, keď im muž ublíži, všetku vinu zoberú na seba a pritom zodpovedný za to je muž...takže hlavu hore, určite si krásna, o tom nepochybujem, do zrkadla sa na seba pozeraj s obidvom a samozrejme, neprestaň sa o seba starať, ale nie kôli nemu, ale kôli sebe....a ešte niečo, normálne zmýšľajúci chlap nerobí to, čo tvoj, skús sa zamyslieť aj nad tým, keď budeš počúvať jeho slová/klamstvá
rozmýšľas uplne zle,striptíz chce tvoj vidieť ?a to neviem,či je normálne zrovna,vsak ked ta vidi nahu,co potrebuje ešte k tomu ?uvažujeeš zle,nevypisuj z jeho nicku skôr,ale ako vravia baby,ktoré radia,tak skôr nahovor kamošku nejakú,alebo si vytvor nový nick a chod ,nnapíš mu.uvidíš,či tam chodí.
@marietuska aj keby si vytvoril novy nick....nezistim to predsa uz.....ake ja dufam, ze mi neklamal a uz tam nepojde....
Myslis, ze striptiz nieje normlany?ja som to chcela uz davnejsie skusit no nemam odvahu na to...hanbim sa
@sasaga a aj vsetky ostatne zienky. treba si uvedomit, ze medzi dvoma ludmi, co sa miluju, nie je nic take ako sexualne zhadzovania. je to otvorenost v sexualnej oblasti, ktora vedie k hlbokej intimite. a to viem, o com pisem.
mna napr. stale zaujimalo, ake uchylky mali moji aktualni frajeri, a verte mi, bolo ich dost a take, ze ani napisam vam to sem nemozem 😉 . ale bavili sme sa o tom otvorene a ja som taky typ, ze chcem veci vyskusat, ci sa mi to bude pacit alebo to zavrhnem. dohoda bola vzdy taka, ze ked uz je na jedneho z nas ten napad az moc, tak to robit nebudeme. takze nebolo to o ziadnom ponizovani, hranice boli urcene nasou volou.
preto, ak chces vyskusat striptiz alebo aj hocico ine, naozaj je najlepsie o tom s manzelom zacat hovorit. myslim si, ze tvojmu muzovi asi chyba trosku experimentovania. a nemas za za co hanbit, ja mam prsia nulky a este som si z nich spravila prednost, chodim zasadne bez podprdy a kludne aj v priesvitnych topoch. zacni si verit a uvidis, ze aj tvoj muz sa na teba zacne uplne inak pozerat.
este ps. uz nelustruj. to vsetko je len dosledok. hladaj tu pricinu, ktora to zapricinila a to dokazes jedine uprimnostou s manzelom. ak sa snazi, tak ako si pisala, este sa to da dat do normalu, aj ked jazvicka ostane. ale zas nikto z nas nie je dokonaly a hod prvy kamenom, kto si bez viny 😉
@absurdum tak ta obdivujem teda, ze to takto dokazes ;) chcela by som mat tvohe sebavedomie....ja musim vsade s podprsenkou inak sa citim ako doska...ono sa to uz zacalo zlepsovat tym ako sa svadba blizila, ale teraz neviem no......hadam to nejak zvladnem....no nie sama...bude mi musiet pomoct
@sasaga Poviem ti to narovinu : Takto zle by si sa cítila celý život. Každý deň by si sa bála, kde je.. Pýtala sa sama seba, čo si urobila zle, či sa mu nepáčiš, prestala by si mať rada samú seba... Toto nesmieš dovoliť ! Nechceš vedľa seba muža, ktorý by miloval iba teba a nič také by ti neurobil ? Ak mu odpustíš a vrátiš sa ku nemu, pokazíš si celý život.. Už nikdy to aj tak nebude ako predtým. Bude ťa to bolieť celý život. Držím ti palce, aby si sa správne rozhodla.
@absurdum no podla mna toto je strateny pripad.. mame s manzelom plno kamaratov a X z nich su taki, ktori miluju nadovsetko svoje manzelky, su s nimi spokojni v posteli, no proste MUSIA vyhladavat ine zeny.. jednoducho im to neda.. ak to raz ma muz v "krvi" tak s tym neprestane ani keby sa zena na hlavu postavila..
@sasaga rada by som ti napisala nieco ine, no poviem ti len jedno - tvoj manzel sa nezmeni.. jedno, co sa zmeni bude, ze si bude davat vacsi pozor, aby si na to neprisla, to je vsetko.. to uz "neprevychovas".. ak sa chystas urobit maximum preto, aby nesiel za inymi, tak drzim palce, ale moj nazor je, ze bud si na to "zvyknes" a budes sa tvarit, ze co oci nevidia - srdce neboli, alebo zduchnes este skor nez pride dieta.. vela stastia!
co chceš k tomu viac pocut chcel by cislo miesto cas a on tam nepríde?? myslis ze by to robil len tak zo srandy ze kam zeny dokazu zajst?? ved ked su v tej miesnosti tak im ide hlavne o sex takze takuto vyhovorku by som mu akurat tak ...... poviem ti otvorene podvádza ta, lubit ta mozno lubi len jednoducho ma rad sex s viacerými zenami a takyto vztah nemoze vydrzat... ak si aj tak zostanes pamätaj na moje slova raz to ukončite presne s dôvod neveri.....
@steinarka ja osobne ani neveru neriesim. ale dala som tu pripad mojho kamarata, a to sa naozaj stalo. jasne, ze je svinstvo, to co robil autorkin muz, ale vzhladom na to, ze niektori muzi, a hoci je ich malo, ale aj tak, ze vedia prehodnotit, co robili a co uz nikdy robit nebudu.. spravanie autorkinho muza mi pripomina prave spravanie mojho byvaleho spoluziaka po takomto istom odhaleni. a ver, ze uz to nikdy nezopakoval. bohuzial, niekedy ludia musia prejst az cez tu najhorsiu skusenost, aby pochopili, co vlastne hladali.
@absurdum a ty vies, ci nezopakoval?? to vie len on.. LEN ON 😉 no a ta baba, s ktorou bol..
tiez neveru neriesim.. svojho manzela poznam ako ponozky, no clovek sa meni a nikto nemoze vediet ako sa to bude dalej vyvijat.. kazdopadne si nelezieme do sukromia - do notebookov, do mobilov, ani do skrine.. hoci sme manzelia, respektujeme svoje sukromie, takze ak by chcel on alebo ja mat nejaku "bokovku", ten druhy na to len tak nepride..
ale pride mi to take ubohe vyhladavat sex niekde inde, ide predsa len o telesnu schranku, nuz ale ludia su uz raz taki.............................
@sasaga ahoj, vidim, ze toto je uz starsi prispevok, resp. uz ma par dni a necitala som vobec vsetky komentare, ale na tvojom mieste by som tomu dala teraz trosku casu. Ako sa budes citit po urcitej dobe, ci budes mat pocit, ze mu mozes este niekedy v buducnosti verit alebo nie. Mnou by taketo zistenie neskutocne otriaslo a je mi neskutocne luto, ak to niekto zazije a viem si hlavne predstavit, ako sa citis. Strasne moc ti zelam, aby si sa spravne rozhodla. Ja by som to nedokazala odpustit, aspon teraz si tak hovorim, ale keby mi to manzel skutocne urobil, prave preto, ze ho milujem, tak viem, ze by bol tazke nechat ho tak a nikdy ho uz nevidiet, aj keby ma velmi sklamal. Silno ti drzim palce!
Myslim, ze sa zmeni,vlastne verim tomu, ze sa nas vztah zlepsi a ze on si to uvedomil, ze to, co spravil nieje vobec dobre....sam mi povedal, ze on sa uz v zivote nechce dostat do takejto situacie, ze nas nechce dostat do takej situacie
mne to pride ako keby si to neuvedomoval, co ho take vypisovacky mozu stat....ze pride o mna, o rodinu, o moju dceru, o vsetko, co sme si za tie roky spolu vybudovali....viem, ze je to hlupe...sama tomu nerozumiem ako mohol byt taky hlupy, taky detinsky...nema na to vysvetlenie ani on sam....mozno ho proste chytila druha puberta....
Samozrejme sa to medzi nami urovnalo (mozno az velmi rychlo), ale ja ho proste milujem...mam pocit, ze mi uz ani tie vypisy netreba, pretoze mu verim....ale pozriem si ich (skontrolujem)...a dieta? No ja uz nemozem viac cakat...mam 30 rokov....ked sa dieta zadari, tak bude...proste to tak ma byt...a ked ostanem sama, ze sa nieco pokasle? Nevadi....zvladnem to...hlavne, ze budem vytuzene dieta...neviem to presne vysvetlit, ale mam silnu tuzbu mat vela deti...je to pre mna zmysel zivota...vychovat deti a starat sa o deti 🙂 som zo styroch surodencov najstarsia...tak mozno preto
sasaga@ Ja ti hrozne držím palce a verím že sa nepopáliš
Komu niet rady tomu niet pomoci? tak sa to nejako hovori nie? 🙂

@sasaga tá žena čo si s ňou píšeš v jeho mene ti nič nepovie, lebo už je informovaná
poviem ti to takto, odpustíš mu, lebo si ho neprichytila pri čine, a keďže si to nevidela na vlastné oči tak mu zožerieš všetko aj z navijakom (a možno aj keby si to videla na vlastné oči), podviedol ťa ! (bohužiaľ), ak sa raz dohodol neviem prečo by si to mal rozmyslieť, a ak takých dohodnutých stretnutí bolo viac tak určite neodmietol všetky, neviem, čo viac ešte ako dôkaz chceš
také ženy ako ty klamú len samé seba a nechcú vidieť čo je pravda
máš len dve možnosti buď to s ním skočíš alebo zabudni čo sa stalo a ži šťastne (ale už mu to nevykrikuj pri každej príležitosti)