icon

Novorodenec a pes

lesankavh
23. jan 2019

Dobrý deň,s priateľom bývame v jednej domácnosti a čakáme naše prvé bábätko .Náš problém je v tom,že mame psíka kríženca ktorý je cez deň von na dvore a na noc ide spat k nám do domu .Malej prerábame izbu (maľujeme,nové podlahy)ja som mu povedala že nechcem aby pes chodil do novej izby k malému bábätku .On má opačný názor ,chce aby pes spal s nami v novej izbe,samozrejme na zemi.Ja sa toho trošku bojím 😕Táto téma je pre nás dvoch veľmi nepríjemná,na tom sa vieme pohádať.Chcela by som vedieť názor aj niekoho iného preto píšem sem .Čo by ste robili na mojom mieste vy?

mmoni89
24. jan 2019

Moj nazor je ze pes patri von a nie do bytu ,domu.Nechcela by som psa vo vnutri a uz vobec nie pri babatku

mmoni89
24. jan 2019

Ale teda ked je uz navyknuty byt vo vnutri urcite by som mu nasla ine miesto ako v spalni

barbara89
24. jan 2019

Pozrite si studie - co vsetko nosite na topankach do bytov/domov, ake vsetky hnusoby su na mobiloch, co pchaju deckam do ruk len aby boli ticho a neotravovali. Na klucoch, na taskach, na kluckach...

bejkac7
24. jan 2019

Mame psa aj babatko a dost sme si pocas 4rokov kym sme mali psa studovali spravanie psov a vychovu a co budeme robit ked raz pride babatko..pokial je pes v miestnosti s babatkom a je umiestneny pod nim, napr ked ma pelech niekde v okoli postielky ale nizsie urovnovo, prirodzene ai buduje poziciu ze je dieta pre neho alfa. Je to dost dolezite aby pes bol zvyknuty na dieta a aby ho vnimal ako sucast svorky a nie ako votrelca. My pustime psika aj na postel aj ku babatku, samozrejme len pod dozorom, lebo predsa len psik nezmysla ako clovek a nechtiac moze ublizit rychlym pohybom alebo tak..Co sa tyka zdravia, pytali sme sa na to aj nasej pediatricky a ta nam povedala ze pokial pes v domacnosti bol, ziadne tepovanie a velke pripravy na babatko co sa tyka odstranovania stop po psovi..ak v tom dieta bude vyrastat bude mat odmala prisposobeny organizmus = ziadne alergie astmy a pod..nazor typu ze dieta prislo ku psovi a dostalo alergiu je blbost..dieta tu alergiu musi mat v sebe tym ze nedochadza do styku s alergenni= prehnana sterilita v domacnosti atd. Treba ist na vsetko s teosku zdravym rozumom. Niekedy alergie vobec neboli lebo nebolo vsetko tak prehnane chcemicky cistene a osetrovane 🙂.

suzie85
24. jan 2019

Mame psika a dve deti. Obcas sa veru bojim... o psa 😂
Vazne - spava sice v inej izbe ako deti, ale uplne dobrovolne. A ked si obcas lahne na zem k nam, tak ju nevyhanam. Osobne v tom pri zachovani urcitych zdravotnych a hygienickych podmienok nevidim problem (samozrejme ked odhliadnem od alergikov) Podla mna prehnane poziadavky na cistotu az sterilitu v domacnosti su kontraproduktivne.

red_cat
24. jan 2019

@lesankavh tak Ti poviem..ja som silna alergicka odmalicka. Nikdy som domace zviera doma nemala, mama ma drzala az moc v cistote. Ked som sa pred 10r osamostatnila, ako prve som si kupila psa. Alergie sa mi casom zlepsili a ani chora som nebyvala tak casto ako predtym. Teraz mam mojho 10rocneho psika spolu s rocnym syncekom. Su spolu od narodenia maleho. Odzaciatku ho lizal, spali spolu na rovnakom gauci, posteli, hraju sa s tymi istymi hrackami. Myslela som ze mi lekari vynadaju, tak som to ani radsej nespominala. No raz u pediatrickt na to prisla rec a ja som sa prekecla. Dr nas pochvalila, vraj mu to vybuduje lepsiu imunitu a je velka sanca ze ked vyrasta so psikom, tak nebude mat alergie, ale ze to sa uvidi casom. Moja imunologicka mala rovnaky nazor..pes je vraj pre dieta skvely stimulant imunity- a to ona psov nemusi. Ak je dieta zdrave a psik je cisty, odcerveny, tak v tom nemusis hladat ziadne negativa..len pozitiva.ale tazko sa to vravi cloveku, ktory nie je psickar a pes je prenho len zviera. Pre mna je to kamarat, clen rodiny, moje dalsie dieta..takze o dani psa prec som neuvazovala ani sekundu ked som otehotnela

aurica
24. jan 2019

Naša spáva pri postieľke na zemi, ono zas nie je dobré ich veľmi separovať, aby psík nezačal žiarliť. Chlpy máme tiež všade, tomu sa nevyhnete keď je psík doma. A vraj podľa najnovších štúdií sú deti ktoré žijú v domácnosti so psom menej náchylné na alergie. Ale urobte ako to cítite.😊 Samozrejme podľa správania psíka, možnobude štekať skákať a nebude môcť byť s ním v jednej izbe .držím palce.

aurica
24. jan 2019

A hlavne sa nezľaknite hneď na začiatku keď to nebude ideálne. Ja svojich psov milujem,nedala by som ich prec za nič na svete, alé tiež to istý čas trvalo,kým si zvykli na nového clena, nové pravidlá.

dooscoby
Autor odpoveď zmazal
evitakovacova
24. jan 2019

my máme psíka len v byte. zobrali sme ho z útulku a asi po 2 mesiacoch som otehotnela. Takže od malička sú spolu. Kým bol syn bábätko spával pri ňom. Mal stále hlavičku položenú buď na nožičke, ale na hrudi. Ak som napr. zabudla na sporáku vrieť vodu a medzitým som kojila začal veľmi štekať. Keď som ho skoro vyhrešila, že šteká a budí malého, som si uvedomila, že už pomaly ani voda v hrci nie je.... pre mňa je to úplne normálne. Berieme psa ako člena rodiny a nadránom, keď sa vypýta k nám do postele tak mu to povolíme. Na prechádzkach bol stále pod kočíkom v tom košíku :D ... ja by som povolila, aj keď pes, ktorý je von je špinavší ako pes, ktorý je v byte. Ťažko je to rozhodnúť. Zároveň dieťa, ktoré vyrastá so psíkom je menej chorľavé (aspoň podľa nejakých článkov, ktoré som čítala), lebo je vystavené od mala viacerým bacilom a imunitný systém musí viac pracovať. Ale vzťah dieťa a pes je nádherný. Ako ho bude strážiť a bude jeho partákom... uvidíte to časom 🙂 držím palčeky, aby ste sa správne rozhodli...

hawo
24. jan 2019

Ja by som počkala kým bude bábätko s vami doma a potom sami uvidíte čo bude najlepšie 🙂 zatiaľ to nechať otvorené

dkethe
24. jan 2019

Ty to mas este celkom dobre... Je plno novopecenych rodicov co daju novorodenca do druhej izby a v posteli maju cokla - ved tam bol prv. Brrr. Ak na nom tak lipne, apeluj ze sa chudacik pri babatku nevyspi. Ajoze ak he to cisty psik, nic proti, ale ja som z chlpov sediva. Moj plzne sialene, je len v chodbe.

lesankavh
autor
24. jan 2019

@dkethe aj náš plzne a keď sa otrasie v miestnosti tak chlpy lietajú všade 😒chcela som ho odnaučiť aby to robil v dome ,len pes nechápe čo od neho chcem...

dkethe
24. jan 2019

@lesankavh no to je reflex, to neodnaucis... To este pockaj az bude dieta stvornozkovat a vsetko ti vytrie :/

lesankavh
autor
24. jan 2019

@dkethe to sa už vidím ako budem vkuse behať s mopom alebo vysávačom 🤭🤭🤭

yollanda
24. jan 2019

@lesankavh moje deti od narodenia su v priamom kontakte so zvermi. pes nam chrni v posteli, spavala aj macka, ale po zisteni alergie som ju dala kamoske.

lesankavh
autor
24. jan 2019

@yollanda mačka je silný alergén to nie 😒naša je vonku a dnu nemá prístup ...

yollanda
24. jan 2019

@lesankavh od malicka mavame psov. teraz mam vipeta. je zavisla na malom. len zvysim na neho hlas, uz stoji v pozore a zazera na mna. on je pre nu boh. kam sa pohne maly, ona za nim. stale ho strazi. ak je u babky par dni, ani zrat nechce.

denusiq1211
24. jan 2019

je to na vas a dohode.... aj mi mame psika yorka kym sa babatka nenarodili spalav nasej posteli teraz ma pelech pod postielkami mame dvojicky a nikdy ziaden problem o psika postarane je cisty kupani a deti jak uz chodia a a akoa plazili aa velka sranda bo nahanali psika ... a terax uz baby maju rok a stale nic psik je stale snami a jedna dcerka uz sa aj so psikom deli o jedlo...druha lakomec a deti chore este neboli je to naozaj o vasej dohode a ako ste si vycvicili psika ...

adelkaa159
24. jan 2019

Prepáč ale ja by som to nedovolila keď už mu je pes prednejsi tak by som z bábätkom išla spať vedľa do izby mam rada spi ale odtiaľ potiaľ a určite by som ho ku bábätku nepustila 🙂

evasustiakova
24. jan 2019

Naša od mala s dvomi psami..krizenec yorka a border kolia...hneď po príchode z pôrodnice sme im ju nechali onuchat..oblizobat prvé týždne ešte nie...ale nechala som aby pri nej spali...už keď začala lozit..lozila aj po psovi...zvieratká miluje...A za dva roky bola možno 3x chorá..rozumej soplik nič vážne...pokiaľ sa o psa staráš...A nenechás jej zjesť guču chlpov..myslím že sa nemáš čoho báť...babu práve budujes týmto imunitu ...svokor je pediater...A keby sme robili niečo zle určite nás upozorní...práve naopak podporuje aby deti boli so zvieratami a nepreháňala sa extrémna hygiena
Veľa šťastia s babom prajem 🙂

katarina_mt
24. jan 2019

Ja si myslím,že by ste mali spávať oddelene niekoľko mesiacov. Dieťa potrebuje predsa v noci starostlivost!A rusi to ostatných. Mam 2 deti a my sme to riešili tak.Vy s bábätkom a chlap so psikom.Ved vy budete na materskej, stále doma,môžete si pospat aj cez deň. Chlap ,ak chodi do práce, potrebuje v noci zrelaxovat.Ved všetko uvidíte. Človek to musi zazit,aby pochopil..Toto je moj nazor.

lesankavh
autor
24. jan 2019

@katarina_mt uvidíme ako to bude,ale máte pravdu,že chlap sa zochce vyspať keď ráno vstáva do práce,plač bábätka ho bude rušiť,takže sa pravdepodobne dobrovoľne odsťahuje do inej izby.Ak nepojde do práce tak bude s nami,ale to uvidíme toto je len teória,prax môže byť iná 😀

marissenka
24. jan 2019

Tak mužovi je prednejsi pes ako vy?pes celý deň behá,kade tade oblizuje kade čo a večer to dovlece do izby...mal by späť niekde na chodbe v pelechu a nie v izbe s bábätkom keď tak.

marissenka
24. jan 2019

Ženy ukamenujte má tu...ale:idete z wc a drhnete si ruky...drhne si pes papuľu keď sa poolizuje?a potom olize deti..brrrr

nini1010
24. jan 2019

Nas pes a nami spaval odjakziva na zemi v spalni kde bola aj dcerka s postielkou.od mala su fantasticke kamosky,pes dovoli malej vsetko a klopem mala ma skvelu imunitu.psa vsak mavame iba v byte.mne by zalezalo na tom aky je to pes.ci malicky a pritulny ako nas,alebo velky,mozno bojovny pes a a ak byva pocas dna volne vonku tak to by mi vadilo,to je uz vec hygieny.psy pobehujuce vonku inak smrdia.staci mi pricuchnut k nasej ked sa vratime od svokrovcov kde beha po dvore.

jenny04
24. jan 2019

My sme mali psa a nieco tak krasne som nikdy nevidela.Ked som bola tehotna tak mi spaval pri nohach a ked sa maly narodil bol ako jeho ochranca.Vzdy ked plakalmi to oznamil,raz som sa robila ze spim psik sa posadil naprah dveri a strazil prcka,bolo toho vela ako ho obranoval a boli neskutocna dvojka.Jeden alergolog mi povedal ze ked je zena tehotna a ma psika,buduje sa tym imunita uz v brusku a je velmi male% ze bude mat alergiu na to zviera ktore ma doma

lucopeda
24. jan 2019

@jenny04 inak mozem toto aj ja potvrdit, plus este ked som nvedela ze som tehotna nasa fenka mi spala pri bruchu a nechapala som preco kedze pred tym to nerobila, neskor som pochopila 🙂

katjas8
24. jan 2019

Fuj
V zivote nie

fergiea
24. jan 2019

My mame fenku yorkshira 4 a pol roka, vnutri, bola naucena dokonca spavat s nami. Ja som na nu velmi naviazana aj ona na mna, ale ked sa mal maly narodit, pekne krasne sme ju oducili spavat s nami v posteli a izbe 🙂 krasne sa odnaucila, zvykla si pekne byvat vo svojom pelechu vedla v izbe. Su s malym pri sebe od jeho malinka, chory nebyva "klop klop". Len ako sa mal narodit, mi to prislo ako lepsie riesenie, tak ci tak, ked aj nieco Nellyna zapocula, tak zavrcala, zastekala a v prvom rade som chcela, aby mal maly kludny spanok a spalna je predsa spalna (maly bol najskor s nami v spalni), tak som si povedala, ze je vhodna doba oducit ju spavat s nami v spalni.