Nový ocko
ahojte maminy vsimla som si z je vas tu dost ktorym vztah z roznych dvovodov nevisiel,ostali ste same s dietatom a nasledne ste nasli svoje stastie s novym partnerom vytvorili ste novu rodinu a pribudli vam aj deti. preto by som sa vas rada spytala na nazor a poprosila o radu:
kedy a akym sposobom ste povedali vasim prvorodenym ratolestiam ze muz ktory ich vychovava od malicka a dava im lasku vlastne nieje ich ocko? ☹
teda za predpokladu ze bio otec nejavi ziadny zaujem
@miskax2 on je z dediny? síce takto debilne sa chovajú ako chlapi z mesta, čítala som v inej téme, že je už po 30tke!!! kokos že sa nehanbí chodiť medzi ľudí, čo ja poznám jedného chlapa, žena ho nechala počas 5teho mesiaca tehotenstva, zo začiatku mi aj volala, že malá je hore, že môže prísť a on prišiel, časom ako rástla, boli aj dva týždne čo za ňou nebol, ale prišiel neskôr, sám jej volá, že kedy on môže prísť, zatiaľ majú súdom určené výživné a stretávanie podľa dohody, no ona mu už nevolá, či príde, ked nepríde, tak on je síce smutný, ale o to viac si to vynahradia nabudúce, ale to on sám sa jej chce venovať v rámci možností .. odkedy som právne dospelá, život ma desí, akí dokážu byť ľudia krutííí
@lujza123 ja sa nad tym uz tiez nejdem vzrusovat len niekedy sa na tie jeho blbe keci neda nereagovat.....moja mala uz ma starych rodicov aj s mojej strany aj z priatelovaj takze tretich nam netreba aj aj tak su na mna vraj nastvani zati co som povedala ke som bola pred rokom a pol v poste pre teba volala som si kamosky a chcela som sa im podakovat proste o neho sa vobec nejednalo ale ked sa ma kata spytala na malej otca povedala som diplomaticky ze dieta sice chcene nebolo a bol by radsej keby som sla na potrat ale stara sa v ramci moznosti za malou chdi ked sa mu da a plati pravidelne.... to bolo asi tak vsetko poprve to bola pravda a podruhe som to povedala jemne a nie tak ako to v skutocnosti fungovalo co bolo o dost horsie.....a darcek od nich nedostala uz 2 roky na ziaden sviatok vraj ked plati take vysoke vyzivne nic viac jej netreba...... ☹ ako jeho rodicia su fajn na nich nemozem povedat krive slovo ale nechapem ako on moze byt ich syn! 😖
@lili_mia jasne ze z dediny ale velky pan biznismen on je nadclovek on je zakon sam... 😀 viesco ked volal a ja som mu povedala za mala ide tezaz spat (to bol akurat obed) ze aby som ju nedala spat lebo on chce prist teraz.....a ked bola este mimi cca dva mesiace tak vraj aby som si to zariadila tak ze ked on pride aby bola mala hore ze nech furt nespi ked je tam ze on potom z toho nic nema.....vies ale aspon keby si dal povedat proste vsetci mu hovorili z za malou musi chodit castejsie nie raz-dvarazy do mesiaca a potom sa cuduje ze ho dieta nechce a nepozna povedla som mu to ja moja mama aj socialne pracovnicka aj psychologicka mu to vysvetlovala aj sudkina ale on si stale melie to svoje ze castejsie sa nebude chodit ved on je predsa otec a dieta ho musi mat rado a to ze ho nepozna a boji sa ho je len a len moja chyba ze on sa o nu hravo postara(a ked sa ho sudkina pytala aky ma rezim take dieta vo veku rok a pol tak onemel).....on si mysli ze ked bude mat tri roky tak poziada o ss a schvalia mu ju......
@lujza123 este k tym navstevam.....vies keby normalne zavolal a povedal viesco ja tu sobotu nemozen ale chcel by som prist v nedelu tak by som povedala ok lenze on vola ze kedy mozem prist? a ja mu poviem datum a cas podla rozsudku a on na to ze on cez ten termin nepride nikdy tak ako nech sa da vypchat
@miskax2 ja ti to napíšem takto .. on je nie je debil, on žije vo svojom svete, kde stačí dať dieťaťu cukrík a myslí si, že má na celý deň od neho pokoj .. len nechápem, že prečo nedal ani na radu sudkyne či psychol. a sociál. pracovníčky, tomu už nerozumiem .. on je ako vidlák, čo príde do mesta, myslí si čo všetko dosiahne a ked sa nedarí, tak za to môžu ostatní, len on nikdy, to je povaha!! ale neospravedlňujem ho
ako naša minorita .. detičky sú krásne, malé ťuťu muťu a ked to príde, tak zisťujú, že plače, spí, kaká do plienok a ich to nebaví.. neviem ako to vysvetliť, ale postoj toho chlapa mi to pripomína ich správanie .. že nevie ako sa správať k dieťaťu a zároveň nie je ochotný sa to ani naučiť .. ako vysokoškoláci .. do školy to nedôjde, seminárku neodovzdá a ešte sa rozčuľuje a vyhráža sa kontaktmi na vysokých miestach, že ak mu nedá zápočet, tak to začne riešiť na vysokých miestach
snád to chápeš, ale aj tak to neospravedlňuje jeho správanie, len je mi to už jasnejšie .. ale zas takto sa chovajú aj chlapi, ktorí sa oženia .. ked prídu z práce a dieťa plače pri kolike, tak oni ziapú na ženu, že aká je neschopná matka, lebo dieťa plače a čakajú, že ked udrú tri roky, tak dieťa bude skákať nadšením, že s aoň bude zaujímať
@miskax2
Vies ty sice povies ze mala ma starych rodicov tvojich a tvojho priatela...ale to je tvoj pohlad...pre tvoju dcerku je to inak, ci sa ti to paci alebo nie...ten jej bio otec vyzera byt pekny blb ale je to jej otec, polka tvojej dcerky. Jeho rodicia su jej starky, urcite po nich zdedila strasne vela, mozno z vyzoru, mozno povahovych vlastnosti, su to jej predkovia a jej rodokmen. Nie je od teba fer rozhodnut za nu ze ich nepotrebuje. Sama pises ze su fajn a to ze si pocula ze su na nieco nastvany tak to nemusi byt pravda a bohvie aku verziu o tebe im nataral on, ver tomu ze moc pravdivu asi nie
Poznam zopar mamín čo majú takto deti ze ich otec s nimi nezije a poviem ti drviva vacsina tych chlapov su tupci ale stary rodicia to vacsinou vedia zachranit.
Podla mna si este v celkom dobrej situacii, plati ti na malu pravidelne a celkom pekne peniazky a aspon ma zaujem ju vidiet....sice sa nevie zmestit do terminov a kolkokrat nepride ale aspon ten zaujem ma..vies kolko je takych co poslu na ucet 1 EURO kazde tri mesiace len preto ze akoze oficialne platia aspon cosi a nemoze ich stihat exekutor za neplatenie vyzivneho a neukazu sa nikdy
@lujza123 sak ja starym rodicom nezakazujem prist alebo zavolat.....vedia aj cislo aj adresu a ked nie nech sa opytaju ich podareneho synatora ja sa im do riti pchat nebudem keby chceli uz davno su tu.....ked isla mat mala rok posielala som im pozvanku na oslavu narodenin asi 2 tyzdne dopredu a aj tak som musela este vyvolavat den vopred ci teda pridu ci nie lebo ziadna reakcia z ich strany.....
@miskax2 robíš jednu zásadnu chybu , nechávaš sa vtiahnut do konfliktov.
Najlepšie je to nejak tak nechat plynut, prestat riešit či sa s malou stretáva alebo nie, je dospelý , je svojprávny tak má kroky ako zmenit rozsudok sudu alebo ako slušne s tebou vyjst.
V každom prípade kľud nadobudneš až vtedy ked nebudeš od neho nič očakávat v tomto smere, to ta najmenej sklame. Vie kedy má dcéra narodeniny, vie kedy má meniny , vie kedy su Vianoce, tak ked nedá je to jeho rozhodnutie, za ktoré si však do budúcna ponesie následky.
Na provokatívne sms neodpovedaj , nič s ním nerieš, ked sa opýta na malu slušne mu odpoved a dost. Prestan mu dvíhat telefony, požiadavka sa dá vy bavit aj sms alebo email. Ja som si kupila telefon , kde som zablokovala prichádzajuce telefony od exmanžela, sms mi hádže do schránky pre nevyžiadanu poštu , raz za čas ju pozriem a ver mi ked som prestala tlačit a zaobert sa tým či si deti vezme alebo nie, lepšie sa mi žije 🙂
Po čase nadobudneš rovnováhu a klud , ktorý je velmi potrebný pre tvoju novu rodinu.
ja mam tiez priatela, s ktorym vychovavam moju dceru (2,5r) a jej bio otec ju nikdy nevidel, ani ona jeho, a tiez sa desim myslienky, ked pridu na to otazky, co zaisto pridu, kedze vsetkym je jasne, ze on otec nie je.
@louisviffon tu máš viac, aj skúsenosť zakladateľky, čo hovoriť na súde, aby on nedosiahol striedavú starostlivosť
@miskax2 Biootec zjavne nemá vytvorený vzťah k dieťaťu, naozaj ho používa len ako rekvizitu na ukazovanie svojej rodine alebo strpčovanie Tvojho života. Keby mal dieťa na celý deň, tak TI ho ešte rád predčasne vráti, lebo netuší čo to obnáša... Takže dodržiavania striedavky z jeho strany sa rozhodne nemusíš obávať... 😉 Keby tak veľmi chcel, tak s malou je... presne ako hovoríš... Baby majú pravdu... zablokovať rozhovory, jednať len písomne, len o dcére a nič iné neriešiť... Bacha, dráždiš jeho ego... tak nech si Tvoju vraždu fakt neobjedná... nie kvôli dcére... ale kvôli urazenému egu... Nekaz si ním život, dodržiavaj súdom nariadené veci a zvyšok ignoruj... keď nebude chodiť v sobotu, nebude sa prehlbovať jeho vzťah s dcérou a to Vám ako rodine bude len a len hrať do karát... Veľa šťastia a pohody Ti prajem. 🙂
Ahojte. Ja mam uz 8,5 rocnu dcerku. Od jej 2 rokov sa s nou jej BIO nestretava - dovtedy sme sa tvarili, ze spolu zijeme. A to byvame v jednom meste, dokonca nejaky cas aj na jednom sidlisku. V jej 5 rokoch som sa spoznala so svojim terajsim manzelom. On ju od zaciatku berie ako svoju dcerku. Ona ho zacala asi po pol roku volat tatinko a vola ho tak dodnes. Pritom vie, ze niekde ma ,,ocka" ktory ju nechce. Uz sme chvilu riesili aj to, ze by sa chcela s BIO stretnut, ale po case pochopila, ze to nema vyznam. Cize podla mna to treba s dietatom riesit od zaciatku. Netreba klamat a ani pred nim nic zatajovat. Deti velmi rychlo pochopia, kto ich ma naozaj rad. Mozno je stastim, ze jej najlepsia kamaratka zo skoly ma so svojim BIO podobny problem, takze to berie, ze je to normalne. Pre nas je teraz jediny problem zmena jej priezviska. Chcela by sa volat po tatinkovi, my to s mm chceme tiez a BIO to odmietol podpisat ☹ Takze musime dat ziadost na sud a zaroven chceme ziadat o osvojenie. Zdrzuje nas momentalne ale moje tehotenstvo. Mysleli sme si, ze do tretej triedy uz pojde s novym menom a nepodarilo sa. BIO najskor podpis slubil, no natahoval nas, natahovala a zrazu zahlasil, ze on nic take nepodpise. V tom case som uz bola V 5 mesiaci a prve pojdenavanie by nam vyslo priblizne v termine porodu. Takze radsej cakame, az sa nestane, ze sa nebudem moct dostavit a zamietnu to bez mojej pritomnosti ☹ Nemate niekto skusenosti s takouto ziadostou na sud?
@zuzana_v1 najlepsie je ist sa opytat na sociatku tam ti poradia co a ako treba napisat do ziadosti o zmenu priezviska treba hlavne podrobne popisat ako sa veci maju preco nieste s bio otcom spolu preco sa nezaujima o dceru ako plati vyzivne atd atd...... drzim palce potom daj vediet ako ste dopadli ak nebudeme skor vybaveni my to by som ti potom povedala ako sme dopadli ...pozeram ze termin mas v seprembri aj my to budeme mozno vtedy riesit az sa vezmeme ale myslim ze sa vam to podari ked to chce aj mala 😉
zly sen sa stal skutocnostou 27.11. mame s biootcom sud chce byt s malou kazdu druhu sobotu od 9 do17 sam a v lete od 15.7. do 30.7 .......boze povedzte ze nema sancu ked sa o nu doteraz nezaujimal.... ☹ ☹
@kveta neviem ja osobne si myslim ze on ju v skutocnosti nechce mozno nanho tlaci jeho rodina pretoze im to prezentujue tek ze ja mu branim aby bol s nou.....na pravnika momentalne nemame peniaze a do sudu je to nieco vyse tyzdna takze by si ani nestihol nastudovat spis....neviem o co mu ide ale o dieta tazko kedze doteraz neprisiel ani sa na nu nikdy nepytal
Ahoj, kocky,
tak ja som konecne rozvedena. este v aprili som podavala ziadost ( aj to neviem preco som tak dlho cakala) a v oktobri konecne nas rozviedli, ex sa uracil vyjadrit pre sud. teraz cakam na pravoplatnost rozsudku.
styk s malym neupravili, pretoze posledny rok sme otca nevideli, nedal nam ani cent. na sud poslal len oficialny suhlas s rozvodom. tak na co. a momentalne sa vyhraza, ze bol na socialke. ze chce upravit styk, ze si chce maleho bravat do prahy ( co je od nas tak 700km). robi zo mna debila, lebo nebol za patom posledne dvoje narodky, posledne letne prazdniny, nepride ani na vianoce. nedava nam ziadne penaize.
proste mi len chce hadzat polena pod nohy. a kym neuvidim, tak mu neuverim ani nos medzi ocami. zatial sa preto vobec nestresujem. to co vsetko mi on uz nasluboval a co vsetko sa uz navyhrazal.......skoda slov.
@borocka ahoj tak to gratulujem ze si uspesne rozvedena a to s tym stretavanim o to nemaj strach to mu neschvalia pretoze aj my sme boli koli stretavaniu na sude a sfukliho ako zle zapalenu sviecku .....si len potrebuje dokazovat dolezitost a popritom sa len strapni ......ale s tymi peniazmi by som nieco robila predsa je to jeho dieta nemoze ho nechat bez penazi.... 😠 😠 😠 😠 😠
@miskax2 cim skor, tym lepsie to bude znasat 🙂 , deti lepsie prijmu taketo veci ako uz pubertaci
Ja ked som bola malicka mi oco umrel ked som mala 2roky... mama mi o nom nikdy nerozpravala a celkovo bola hyena a vykaslala sa na mna ked mi bolo 15 od veci ja viem a ani si nepamatam a ani nemozem ako mi to povedali ☹ je smutne ze vztahy sa rozpadaju a deti neziju v ozajstnej rodine. Zazila.som to ked sa mama rozisla s nevlastnym bolo mi 15 ale znasala som to tazko lebo mi bol ako vlastny vychovaval ma 12r... mhsi to byt lre.deticky tazke a skor by som s tym zacala skor ako v puberte.lebo nevies ako to zoberie potom.
Prepacte nevsimla som si ze to je stara diskusia

@miskax2 ze mu vobec odpovedas na take sms 😀 naco sa rozculujes...ja osobne by som mu s tym terminom navstevy asi ustupila, vies on moze byt blbec ale jeho rodina nie...a malej sa babka urcite zide, uvidis ako ti dobre padne ked tam bude moct ist ako starsia v lete na prazdniny, dostane na vianoce darceky a taak
Ostatne ignoruj, proste mu neodpisuj na nic, kratko vecne ohladom malej akonahle zvrtne rec na cosi ine tak ho ignoruj..neodpisuj, poloz telefon...jeho to casom prestane bavit
Keby ti tu vypisem tie perly co mne povedal ex..ako ja sa nerozculujem mne to pride skor smiesne..ako napriklad:
zavolam na teba socialku!
zle ju vychovavam lebo sa hadze o zem (ma obdobie vzdoru a kedze je naucena ze u neho si vydupe vsetko tak jasne ze si dovoli viac ked je s nim),
ucim ju nadavat (par krat uz povedala do pici - co je jeho slovnik, ja nenadavam pred nou a keby aj tak urcite poviem v tvare do pi..e)
mam mu dat polku rodicaku lebo aj on sa stara
vlacim ju po krcmach medzi ozranov ( mal ju doniest za mnou do jedneho podniku, chodievam tam s malou, ja si dam kofcu a mala sa hra, maju tam velke ihrisko, smykalky, trampoliny, pieskovisko..proste taka letna terasa kde chodia hlavne maminy s detmi)
a hlaska roka Ja som ju naucil cikat do nocnika (naucila sa to ked som s nou bola tri tyzdne pri mori...vtedy ju dokopy nevidel viac nez 5 tyzdnov..ale jasne on ju to telepaticky naucil na dialku)
Ja tieto hlasky ignorujem a vzdy ked nieco take keca tak mu odpovedam len a len o malej ...proste tieto veci dokonale nevnimam tvarim sa ako keby mi to hovori po madarsky a nerozumiem ani slovo..nekomentujem, neodpovedam