icon

Nový ocko

miskax2
23. jan 2012

ahojte maminy vsimla som si z je vas tu dost ktorym vztah z roznych dvovodov nevisiel,ostali ste same s dietatom a nasledne ste nasli svoje stastie s novym partnerom vytvorili ste novu rodinu a pribudli vam aj deti. preto by som sa vas rada spytala na nazor a poprosila o radu:
kedy a akym sposobom ste povedali vasim prvorodenym ratolestiam ze muz ktory ich vychovava od malicka a dava im lasku vlastne nieje ich ocko? ☹
teda za predpokladu ze bio otec nejavi ziadny zaujem

baklik
30. mar 2012

@stella231 tak to sa tazko vysvetluje... to dieta to bude mrziet v kazdom pripade ☹

mariro
30. mar 2012

@stella231 tazke debaty ale rozhodne to treba raz povedat dietatu ☹

majuska85
30. mar 2012

@marry26 ja som bola tiež v takej situacii s priezviskami, ale súdom som si dala dcerke priezvisko zmeniť na moje a podarilo sa 😀 a som veľmi rada.

eaka
31. mar 2012

@stella231 tak to neviem, niektorí klamú, niektorí sa nevyjadrujú... treba nájsť nejakú verziu príbehu, v ktorom je jasné, že otec odišiel a nevráti sa, ale nie je to podané s nenávisťou v hlase k tomu otcovi..no sú aj takí a zameriavať sa na nenávisť k nemu asi k ničomu nepomôže.. ani mame, ani dieťaťu.. bol jeden taký film, nepamätám si to presne, ale matka dcére až do jej svadby nepovedala na otca nič zlé a dcéra bola na mamu fakt zlá a vo svojom otcovi videla hrdinu a myslela si, že za všetko zlé môže tá matka a silou mocou ho chcela na svadbe a myslela si, že matka ho nepozvala, tak za ním šla sama a pozvala ho osobne a vtedy všetko pochopila... aj svoju mamu, že jej nechcela hovoriť na otca zle, nič by tým nedosiahla, tá dcéra si na to prišla sama, keď ho osobne stretla.. hm..
Hoci môže byť pravda krutá, neklamať, to sa vráti, lož má krátke nohy! A keď sa to dávkuje od malička postupne a vekovo primerane, tak to ani nebude podľa mňa bolieť... dieťa to bude proste brať ako fakt..

miskax2
autor
31. mar 2012

@lili_mia vies preco som nedala iny den? lebo kym sme nemali sudom urcene bolo to vzda tak ze ja som sa musela prisposobovat lebo inak by to bolo branenie styku teraz to mame upravene sudom a od feb. minuleho roku za malou neprisiel vtedy mohol este volne chodit aj tak neprisiel sud sme mali az minule leto ked sa o sude dozvedel vyrazal sa mi ze ma zbije po sude za az do decembra vobec neozval az potom si spomenul ze va vlastne dceru povedala som mu pekne ne ma prist kedy sud urcil ze ho cakame ale on ze nepride ako sud urcil lebo s tym rozsudkom nesuhlasi silou mocou chce malu samu bez mojej pritomnosti a nedokaze pochopit ze ho mala nepozna a samu mu ju dat nemozem

miskax2
autor
31. mar 2012

@anjelicek26 ja som reagovala kludne vobec som nebola vytocena vychadzala som mu v ustrety uz dost dlho a on ma len urazala osocoval a obvinoval predtym mal moznost chodit za malou hocikedy a bo, schopny prist len raz za mesiac lebo jamu vraj branim hoci som ho aj ja volala aby prisiel a ked som napriklad nemohla lebo on zavolal ze chce do hodiny prist tak uz bolo zle uz sa mi vyhrazal.....pred tyzdnom sme sa doholi ze pride namiesto soboty v nedelu lenze ked sa dozvedel ze pri stertnuti nebude len moj partner ale aj ja tak to zrusil ze on somnou nebude ked som sa ho pekne pytala ze kedy zaplati povedal ze si to mam vybavit sudom a ze som jeb. krava spych. ma depta ako mi malu vezme a ze neda pokoj a ja mu mam stale ustupovat???? ja si uz na hlavu srat nedam. prist za malou moze tak ako urcil sud ak by chodila javil o nu zaujem v pohode ustupim nech je s nou aj dlhsie alebo v iny den ale ked on sa len vyhraza a na malu sa neopyta tak aky to ma zmysel?

miskax2
autor
31. mar 2012

@mariro pozri ja som mu nikdy nebranila nikdy som nepovedala ze nemoze prist on alebo jeho rodina viackrat som ho dokonca aj volala aby za malou prisiel....v ziadnej sms ani telefonate sa ma dceru neopytal ze ako sa ma ci nieje chora ci nieco nepotrebuje ci uz jej vysli zubky ci uz chodi nic.....ked som mu volala ze mala je v nemocnici lebo ma rotav. hnacku polhodinu mi vypraval aka som nanic matka ako z malej nikdy nic nebude a ostane mi na krku ze sa koli tomu nezamestnam...a na malu saani neopytal ked som ho na to upozornila tak povedal ze jemu je fuk je ze je mala v nemocnici.....ked za nou prisiel raz do mesiaca a mala plakal lebo ho nepoznala a bala sa ho tak som bola navine ja ze ju huckam proti nemu (mala 8 mes.) boli sme aj u psychologicky aj ta mu hovorila ze ma za malou chodit castejsiea pravidelne aj viackrat do tyzdna s cim som ja suhlasila ale on tak proste nerobil tak ako co som mala este spravit?vzdy som len ustupovala a ked nahodou nie tak som bola najhorsia a vyhrazal sa sudmi preto som styk dala osetrit sudom lebo sme sa neveddeli dohodnut...a aj ked nam na socialke povedali ze sa mame drzat rozsudku a ja som neni povinna ustupovat vzdy z toho vychadzam najhorsie
@stella231
@marry26

miskax2
autor
31. mar 2012

@miskax2 vzdy som s nim jednala slusne nikdy som mu hrubo nenadavala tak ako on mne a mojej rodine ☹

marry26
31. mar 2012

@miskax2 si taky podobny pripad ako ja 🙂 ale mne navyse ani neprisieva na nu, nikdy jej nic nekupil, nepyta sa ako sa ma ci je zdrava ale vraj by si ju chcel bravat domov bezo mna, co nedovolim - to chce asi len kvoli svojej mamke - on je jedinacik, moja dcera jedine vnuca.... NO ak chcu malu vidiet, nech pridu sem, ja nebudem cestovat hore dole autom, narusat jej denny rezim, atd. Keby mal skutocny zaujem, spraval by sa inak. On ani dieta nechcem
l, nebola planovana, posielal ma na potrat, cele tehotenstvo hral urazeneho, nezaujimal sa o vyvoj dietata, ani potom sa to nezlepsilo, tak ja nebudem ta co sa mu bude pchat do zadku aby dieta poznalo bio otca. Naco jej je taky otec, Otcom jej bude moj buduci partner s ktorym mozno budem mat deti, jej surodencov,...

borocka
31. mar 2012

@miskax2 moja, verim ze si sa vytocila, aj ja by som sa......ale fakt si mu nahrala na smec.
nechaj ho vychladnut, pockaj par dni. a potom mu napis alebo zavolaj a ponukni mu viac terminov na vyber ( nedrz sa striktne toho neparneho vikendu). ak naozaj stoji o malu,hned sa dohodnete! alebo sa ho opytaj aky termin navrhuje on!
a ak suhlasis, kludne mu povedz ze pokial ma naozaj zaujem sa stretavat s malou,tak musi pochopit ze zo zaciatku si zelas byt pri tom. a nebude ti vadit ked pride na navstevu ( alebo pojdete spolu na prechadzku) hoci aj 2x do tyzdna. ty mu vydi v ustrety, ukaz ze stojis aby sa o malu staral.
uvidis aka bude jeho reakcia, ako sa k tomu postavi. a ak by to odmietol, zasa si ty vo vyhode! hlavne nadych-vydych ked sa s nim ides rozpraat 😉

lili_mia
31. mar 2012

@miskax2 tak tentoraz skús štýlom, že mu pošleš mail, že nasledujúce dva týždne nech ti napíše, že kedy sa mu ráči prísť, nech si vyberie deň a nijak inak nereaguj, že kto je lepší otec a podobne, čisto iba o tom, že mu dávaš možnosť v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov, nech si vyberie termín a stretnete sa .. preto, aby ked sa ti začne vyhrážať, či sa bude vykrúcať, nech máš dôkaz na súd, že ty mu dávaš možnosť, s predstihom, ale on sa vykrúca, schválne mail, pretože sms časom musíš vymazať, aby si mala miesto na iné, mail proste uložíš, vytlačíš a doložíš ked bude pojednávanie .. čiže nech máš od neho akoby priznanie, že súdom určený termín mu nevyhovuje, ale zároveň ty si mu dala možnosť, ktorú on nevyužil a namiesto toho aby sa pokúsil o iný termín, tak sa vyhrážal .. časom to môžeš použiť na zákaz styku s vami oboma a kebyže malá vyrastie a bude mať rozumy, tak jej ukážeš maily, ako jej otec s tebou komunikoval

mariro
31. mar 2012

@miskax2 tak z tohto pohladu by som teda skusila mu zo zaciatku vyjst v ustrety nech tie navsetvy robi,ponukaj mu tie terminy resp. akoze sa dohodnite a on sam myslim nebude mat zaujem ked mu budes akoze davat malu ked povie,lebo to asi ani nemal v umysle podla toho co pises ☹ .A kedze mu ju nedavas ,tak sa za to iba schovava,pritom mu vobec nejde o malu.Cize zvol taktiku dobracky a uvidis ,ci ten zaujem prejavi alebo nie.Ak zacne za nou chodit a bude to ok tak budete mat aky taky klud ,ale ked nebude chodit napriek tomu ze mu vyhovies,tak potom by som zostala totalna svina na neho.Lebo len to dieta si to odnesie.Skratka nekomunikuj s nim o nicom,len o termine,kedy pride a podobne.Nic navyse,lebo on na to caka,,chce sa hadat a v kazdej vete ta uraza a ublizuje ti,cize len ty to dokazes zastavit.Ked nebudes reagovat a odpovedat,on nebude mat dovod pokracovat v urazkach.Chapes??? 🙂 Hadka vzdy zacina vtedy ked ten druhy zareaguje.To znamena ak ty mne povies ze som krava a ja na to nepoviem nic....hadka ani nezacala 🙂 ...ale keby som sa isla vytocit a zacnem na teba utocit ze co si to dovolujes a co si ty a pod....tak to uz zacala hadka moja mila 😀 .
Niekedy to bude tazke ale zatni sa a neodpovedaj mu....ako vravi moja babka ,taky clovek ani za slinu nestoji 😀 😀 😀
Dolezite je vydrzat...a to ked vydrzis ,on si bude mysliet aky je vitaz ,ako ta dostal,ze mu zobes z ruky,ale v skutocnosti dosiahnes ty ,to co si chcela. 🙂

lili_mia
31. mar 2012

@miskax2
@mariro veru, skús obrátiť kartu, viem že zatnúť zuby je ťažké, ale on akoby len čakal na to, kedy začneš "zapárať", on ťa pošťuchuje a čaká, kedy vyletíš a potom si tá krava s pomenovaním .. čiže rob sa, že ti to nevadí, doslova mu ju núkaj, maj na to svedkov, že mu ju doslova tlačíš, prípadne tie maily, nech je tam aj tá časová periodicita a zrazu ho to prejde .. jeho mama má na neho zrejme ten mamičkovský vplyv, malú chce kvôli mame a ty si tá zlá .. ja riešim moju mamu, tie jej komentáre, že susedina Mara má akú super prácu, je už zasnúbená a pritom je odo mňa mladšia o tri roky .. obesím sa? vybudovala som si stenu a už to ide mimo mňa, ona si pokecá a ja si v mysli preberám svoje pracovné povinnosti 🙂

miskax2
autor
31. mar 2012

@lili_mia
@mariro
@marry26
@borocka
och... ved ja viem ze som uz nemala reagovat a ze sa s nim mam bavit len ohladom stertnutia a ine neriesit ☹
mail na neho nemam takze tymto sposobom nekomunikujeme ale sms si odkladam takze dokazy by boli.....baby od kedy sa Miska narodila mal moznost ukazat ze o nu ma skutocky zaujem bola som vtedy sama byvala u mami mal moznost chodit hoc aj denodenne ale on tak neurobil ako ja som sa fakt snazila ale vravim jemu ide o pomstu.... a ja som si povedala dost stacilo uz nebudem ja ta rozumna a ustretova a neviem aka ked on mi na to z vysoka viete co ja uz som chcela mat tiez svoj klud......proste ma urcene stretnutia moze prist ale ja ho uz volat nebudem....ano on je otec a ma pravo nikto mu ho neberie jasne ze by som ho najradsej uz v zivote nevidela ale viem ze tu nejde o mna ale o malu ja sa nad to ako sa ku mne chova dokazem povzniest a tych par hodin byt pri stertnuti v pohode lenze on chce malu bezomna co v momentalnej situacii nejde ved je to pre nu cudzi chlap ked si na seba zvyknu nech sa paci nech si ju vezme samu lenze on to nechce akceptovat a stale si tvrdi svoje.......a este mi pisal ze ked bude mala u nich tak ze oni jej hned vysvetlia co je pre nu lepsie kde by mala byt koho posluchat.....a tiez sa bojim ze mi ju vezme a nebude chciet vratit ☹

lili_mia
31. mar 2012

@miskax2 to mi je naozaj ľúto, zostáva veriť, že ked taký "múdry" bude aj na súde, tak sudca pochopí odkiaľ fúka vietor a dá tebe za pravdu, že malá s ním nikdy osamote, vymysli si kraviny, trebárs, že nedáva pozor, čo berie do ruky, či jej nedal na hlavu čiapočku a z toho boli soplíky, čiže nevplýva dobre na jej zdravotný stav .. a čo možnosť, že ked on nemôže v tom čase, tak aspoň jeho mama na prechádzku s vami a teda teta by mala byť kľudná a nerýpať do neho, že nech donesie malú .. toto poznám, stretla som sa s tým ako známy svojej ex povedal, že jeho babka si praje, aby sa ona sama od seba ozvala (tá ex), že príde s malou, teda jej pravnučkou na návštevu, ex odvetila, že číslo na ňu má, tak nech sa ozve, kedy ich chce vidieť .. tak čo na to? je ex drzá, alebo babka prehnane citlivá, že málo vídava pravnučku?

lili_mia
31. mar 2012

@miskax2 veľmi potrebuješ peniažky od neho, alebo je to štýlom, že je jej otec, tak nech platí? narážam na to, že je tu možnosť dať ho vymazať z Miškinho rodného listu a zapísať tam Romana, takto sa toho ex zbavíš na dobro, pokiaľ sa v budúcnosti neozve a nevybaví si súdne testy otcovstva a začne sa k nej hlásiť .. síce, to ho asi jeho mama bude huckať, kedže prvé vnúča

grimaska4
31. mar 2012

@lili_mia
ona sa len tak rozhodnut nemoze,nato treba suhlas biologickeho otca

miskax2
autor
31. mar 2012

@lili_mia vies co sak mi sme boli aj u psychologicky a tam s vyfarbil ta to tiez okomentovala ze to s nim budem mat tazke a takisto sudkina ho zvozila pod ciernu zem ze ako si to predstavuje takto sa chovat so sudu odchadzal so staihnutym chvostom a hned vonku popritom ako odchadzal vravel stretneme sa na sude! a inak som nespomenula ze on nebyva v rovnakej dedine ale asi 20km od nas a jeho rodicia su na mna vraj velice nahnevani a urazeni za to ze som bola v poste pre teba pred rokom a pol( volala som si byvale spoluziacky aby som im podakovala a ked sa ma ktka pytala na otca malej tak som s diplomaticky vyjadrila ze on sice malu nechcel ale stara sa v ramci moznosti a ze plati pravidelne a za malou chodi)

miskax2
autor
31. mar 2012

@grimaska4
@lili_mia presne toto sme si uz zistovali na to treba suhlas a to on nikdy neda a neviem ci by sme su vyhrali ani len priezvisko nedovoli zmenit hoci sa mala vola po mne

lili_mia
31. mar 2012

@grimaska4 áno viem, že potrebuje súhlas otca, ale za zváženie to stojí .. môže to urobiť aj tak, že jednoducho dá návrh na súd o zrušenie otcovstva a o vymazanie z RL, jemu dôjde predvolanie na súd a priamo tam na súde ona vyhodí fakty, svedkovia doplnia ako sa stará ex a ako Roman a sudca posúdi .. tvrdenie jeho mamky, že je to prvé vnúča a synak sa snaží, ale termín mu nevyhovuje, no a čo, to sám od seba sa nevie opýtať či sa nedá v iný deň, to mu ona musí podsúvať termín? na to narážam, že podľa toho čo popísala, tak on má iba výhovorky .. dobre vie, že súd mu určil na sobotu, tak prečo si na vtedy vybavil brigádu? a ak to je dobre platená brigáda, tak prečo sa sám neozve, že nemôže prísť, ale chce iný termín? proste nájsť argumenty, aby to ten chlap na súde vysvetli a ak nie, tak smola chlape, vymazať z RL

@miskax2

lili_mia
31. mar 2012

@miskax2 to vyrieši čas, zaujímaj sa o to zmazanie v RL, možno narazíš na skúseného právnika, ktorý už niečo také na súde obhajoval, chápem, že ho treba zaplatiť, ale nikdy nevieš, čo sa môže stať, možno ex urobí prešľap a ty už len zareaguješ, dáš už pripravený návrh a doňho!

miskax2
autor
1. apr 2012

@lili_mia ved s priatelom sme sa uz bavili ze ak bude dalej takto vycinat ze za malou nepride a len bude sms vypisovat vyhrazat sa a pod. tak ked sa vezmeme udeme riesit aj osvojenie tak by to bolo najlepsie aj pre malu...

kitti0503
3. apr 2012

@miskax ej ej ej toto je už to tam pokazil,že otázka bola,kedy bude vidieť moja RODINA malú???
toto je akože čo??? Nie to sa pýtal v prvom rade,že kedy budem JA vidieť malú??
Po 1, neviem či máte papier styk otca s dieťaťom,ak áno ,tak je tam aj uvedené,kedy má prísť.Ked nepríde v tú sobotu,je to len a len jeho vec.Ale ked napr.má prísť na 16.00 hod a príde až po 18.00 hod už nie si POVINNA mu dať dieťa,ver ja som už v tom a je na to paragraf.
Po 2, Ja by som pekne krásne už po jeho odpovedi nenapísala,kde písal,že mu to nevyhovuje.Ber to tak,že nanho si mínala peniaze vlastne smsky a nie na malú.Aha teraz čítam že to máte určené v rozsudku,tak kde má za problém??
Ja som to vybavila takto.ked nevie on prísť pre malú,že pracuje,tak nech mi pošle splnomocnenie overené s notárom,že tento a táto príde pre malú,ja sa rozčulovať nebudem,ako sa dostanú k nemu domov.Za to si už zodpovednosť neberem.To že bere malú,platí nanho a nie na mna.Nech si bere on zodpovednosť.No jemu sa to nepáčilo,ale zrazu odvtedy vie prísť pre malú,to znamená že jemu sa to tak páčilo že som malú dala aj jeho sesternice ktorá len teraz dostala vodičák a jazdí ako blázon a neposlal papier,ale ako náhle som si pýtala,už on chodí pre malú.
Dalej raz neprišiel včas,dobre dlho neprišiel ale ani sa neozval,no ja mu volať nebudem,tak som sa chytila s malou a pekne krásne sme odišli k priatelovi 🙂,veríš neveríš darmo robil hocičo,malá už chodila mne 🙂
Ak mu budeš stále odpisovať,toto vám kolom dokola takto pôjde,nie moja nič nepíš,ozvať sa má on a nie ty.To sa nevzťahuje na teba ale na jeho!
A jedno nezabudni,nech hovorí čo chce dieťaťu,ty nehovor absolútne nič!!!!!!! Ale ked zbadáš že viackrát hovorí na teba veci,zober malú psychologičke,tá ti vypíše papier a môžeš ísť na súd 🙂
Ja vôbec nehovorím malej nič na nich,bývalá svokra jej ale hovorí takéto: ja aj tak tú ....... pošlem raz do base,no toto malej stačilo ☹ a ver že sa drží od nich.Ja ani napriek tomu nehovorím nič,len som sa smiala a ked vidí že nehovorím na nich nič a oni hovoria,všetko mi povie doradu pomaličky.Stojí pri mne🙂
Ked chceš napíš mi do pošty a ja by som sa mu neospravenila v žiadnom prípade.Ešťe to krásne využije.
Ver ja mám z toho až jajjjjjj

kitti0503
4. apr 2012

@miskax Teraz čítam ostatné príspevky,no vieš čo??Vôbec by som s ním nekomunikovala.Ak má brať maú a v ten den zavolá,tak môžeš zdvihnúť telefon,ale ináč v ostatných dnoch nie si povinná,ja som už bola za advokátkou aj v takomto prípade 🙂 A nerozprávaj s ní dlho,len tolko či príde pre malú alebo nie a hotovo.Ked ti ju nedonesie naspať,počkáš pol hodinu ani tolko a ked sa ti ani neozve ,že meškám alebo čo ja viem čo,tak krásne zavoláš jednoducho policajtov 🙂 Ver že sa bude točiť ako kolotoč 😀 ale takto ked sa ty necháš,bude ťa využívať a smiať sa na tebe,že sa bojíš od neho a že všetko robíš tak ako on píska,ja som bola presne takto,ale teraz on tancuje 😀 JEDNODUCHO SA NEDAJ!!!!

miskax2
autor
4. apr 2012

@kitti0503 dakujem za podporu viem ze som mu uz nemala dalej pisat nechala som sa uniest..... ospravedlnovat sa isto nebudem ako po tom vsetkom co mi sposobil si nezasluzi ani najmensi zaujem. presne tak to tvrdim aj ja ze mame to raz urcene papierovo a basta ja som tu neni pre srandu a ani ten styk som neupravovala so zartu.....lenze ja mu aj tak podla neho stale branim........jaj ale skoda si kazit den takymito vecami. vies on si myslel ze ked som mlada tak bude somnou manipulovat no zistil ze to nepojde a ze aj napriek jeho snahe som stastna a nezostala som sama tak sa chce pomstit ☹ ja pred malou zatial nic nevravim a ani nebudem nikomu som nemusela hovorit to aky je somar kazdy si hned spravil usudok stacilo jedno stretnutie ci precitat si sms alebo vypocut si nahrany telefonat......
mna na tej celej nasej komunikacii zarazila az posledna veta ked som mu napisala z malu do vychovy nedostane ani cez moju mrtvolu napisal : NECH SA TAK STANE a este vyrehotaneho smajlika pripojil......

lili_mia
15. máj 2012

@miskax2 ahoj, ako sa to vyvíja? ešte stále má brigádu v čase súdom určených návštev a preto mu ty "brániš v stretávaniu"? myslím to nadhodnotene

miskax2
autor
16. máj 2012

@lili_mia jasne ze za mu stale branim aj ked ho sama volam tak mu branim 😀 zatial nebol u nas a ani nevola no co jeho bordel ja som mu x-krat povedala ze moze prist ze mu nebranim ale ked clovek nechce vzdy si najde dvovod preco neprist a najlepsi je ten ze mu branim.....popritom sa sam vyjadril ze jemu je jedno ked malu neuvidi aj 3roky....

lili_mia
16. máj 2012

@miskax2 tak máš takých ťuťkov, čo ich musíš doslova za ručičku priviesť, no kedže poznám chlapov, ktorí po rozchode expartnerku bombardujú žiadosťami o stretávanie sa s dieťaťom a aj to dodržiavajú, tak toho tvojho nebudem ľutovať .. ako sa vraví, kto chce, výhovorku si nájde

miskax2
autor
16. máj 2012

@lili_mia presneeee to vzdy boli vyhovorky ako on strasne velky biznis rozbieha potom zase musel stavat dom a podobne.....ked bola mala v nemocnici s rotavirusmi tak som mu volala aby vedel ze co sa deje a on mi polhodinu vypraval aka som nanic mama a povedal ze jeho nezaujima ze je mala v nemocnici..... ☹

miskax2
autor
17. máj 2012

@lili_mia a najhlupejsia vyhovorka preco nemoze prist za dietatom bola taka ze on uz nema k dispozicii firemne auto a on verejnou dopravou nepojde a otca nechce stale otravovat 😖 😒 a ked ma on volal aby som prisla k nim vravik ok ci po nas pride autom tak jeho okamzita reakcia bola pridi autobusim alebo vlakom takze asi tak.....on pan podnikatel sa busom za dcerou odviest nemoze ale ja s kocikom sa kludne mozem trmacat sak cestovat s kocikom to je jedna basen ale podnikatel v autobuse?no neexistuje!!! 😲