icon

Nový partner, dospievajúce deti a rozchod

24. nov 2025

Ahojte... Predstavte si, ze si najdete noveho partnera a zijete kazdy zvlast, vy mate dospievajuce deti, ktore si skoro rok na to zvykali aby ho prijali Neskor mali uz spolu velni dobry vztah, no vtedy prisiel rozchod, Neboli by ste zosobasení, ani deti u neho nikdy nezili iba ho navstevovali, Rozidete sa preto ze ste si nasli iny vztah. Deti su medzi tym dospele a teraz je problem. Zakazali by ste mu stretavat sa s nimi? alebo nie? Vadilo by vam, ak sa dozviete, ze ich pozval niekam na veceru, alebo ze im kupuje darceky?

Strana
z2
anonym_34fdea
24. nov 2025

@anonym_autor Čo za chlapa sa chce stretávať s cudzími dospelými deťmi, a ktorými nemal nejaký extra blízky vzťah, navyše ak predtým chodil s ich matkou a rozišli sa? Iba ak nejaký totálny zúfalec alebo deviant.
Úplne by som to stretávanie a darčekovanie zrušila a rázne mu vysvetlila, aby sa mi do rodiny nemiešal.

anonym_b4683b
24. nov 2025

@anonym_autor Neviem, či môžeš dospelým deťom zakázať sa stretávať s ním. Ak by na deti nemal zlý vplyv a rozumeli by si ,tak by som to nechala tak. Ale ak by na teba pred nimi nadával na teba ,alebo sa snažil vás rozdeliť tak by som mu dohovorila.

fiafia
24. nov 2025

@anonym_autor deti su dospelé tak snáď majú svoj rozum.... ak mali dobrý vzťah spoli nevidím dôvod prečo by nemohli spolu napr na kávu...

januska12323
24. nov 2025

@anonym_autor mali veľmi dobrý vzťah, prečo by mal skončiť vašim rozchodom? Deti za to predsa nemôžu a dupľom neviem prečo by si im to mala zakazovať, všetci sú dospelí. Keď už tak sa porozprávaj s deťmi, nech sa neboja ti veci zatajovať.

anonym_03919b
24. nov 2025
@anonym_34fdea

@anonym_autor Čo za chlapa sa chce stretávať s cudzími dospelými deťmi, a ktorými nemal nejaký extra blízky vzťah, navyše ak predtým chodil s ich matkou a rozišli sa? Iba ak nejaký totálny zúfalec alebo deviant.
Úplne by som to stretávanie a darčekovanie zrušila a rázne mu vysvetlila, aby sa mi do rodiny nemiešal.

@anonym_34fdea ona teda bude rozkazovať podotýkam
Dospelým deťom s kým sa môžu a nemôžu stretavať?
Veď už nechodia do mš

petamich
24. nov 2025

A aky dovod mas na to, ze im chces zakazovat? Ak spolu vychadzalu a chcu sa raz za cas stretnut preco nie? Obzvlast ak su dospele a rozhoduju sa sami.

petamich
24. nov 2025
@anonym_34fdea

@anonym_34fdea a podla coho sudis, ze nemali extra blizky vtah? autorka ani nepise ako dlho boli spolu...mozno zopar rokov a mali pekny vztah, praveze to hovori o charaktere toho muza, ak sa on chce a deti chcu s nim stretavat aj po rozchode

elenka74
24. nov 2025

@anonym_autor Ja by som deťom taktne naznačila, že mi vadí, keď sa s ním stretávajú alebo prijímajú od neho darčeky. Vysvetli im, prečo ti to vadí a uvidíš, veď sú to tvoje deti, nech sa k tomu aj oni vyjadria.

anonym_1cc9aa
24. nov 2025

ja by som to dospelym detom nezakazala. Jedine ak by mal na teba blbe narazky alebo by ich huckal proti tebe atd. Neboli ste zobrati, ale bol sucastou ich zivota, ak im neublizil a rozisli ste sa preto, ze si si nasla ineho, nevidim dovod im to zakazovat

petamich
24. nov 2025

Inak to je velmi mile toto spravanie 🙂 priklad (nemusi to tak byt u autorky, len pre ilustraciu). Mam deti, predstavim im partnera, zijeme spolu 7 rokov, pomaha mi sa o ne starat, maju sa radi a potom sa s nim rozidem, najdem si ineho, predstavim ho detom a este im zakazujem sa stretavat s ex, s niekym, kto ich mal rad a staral sa o ne. Fakt mile. A este z neho spravme devianta, lebo co sa co ma s nimi stretavat...

autor
24. nov 2025
@petamich

Inak to je velmi mile toto spravanie 🙂 priklad (nemusi to tak byt u autorky, len pre ilustraciu). Mam deti, predstavim im partnera, zijeme spolu 7 rokov, pomaha mi sa o ne starat, maju sa radi a potom sa s nim rozidem, najdem si ineho, predstavim ho detom a este im zakazujem sa stretavat s ex, s niekym, kto ich mal rad a staral sa o ne. Fakt mile. A este z neho spravme devianta, lebo co sa co ma s nimi stretavat...

@petamich V podstate si velmi blizko, len o rok menej. ale.. ☹

anonym_d4bd71
24. nov 2025

Čo im chceš zakazovať? Kamoška má/mala otčima. Vychoval ju skoro 15 rokov. Keď sa s jej mamou rozišli, tak ona s ním funguje ďalej. Pre ňu je to blízky človek. Zdieľa s ňou všetky sviatky aj životné udalosti. Normálne jej bol na promócii, na svadbe. Proste všade.

petamich
24. nov 2025

Tak potom autorka ti fakt nerozumiem, mne to naozaj nepride fer voci muzovi, ktory so mnou zil a pomahal mi s detmi sest rokov. Ak ste sa nerozisli, lebo im ublizoval alebo tebe alebo podobne, tak moj osobny nazor je, ze to je od teba kus ani neviem aky vyraz pouzit, aby som nechtiac niekoho neurazila.
Ak ste sa rozisli ako dvaja dospeli ludia a nebude negativne o tebe hovorit pred detmi, nevidim dovod, aby si im to zakazovala obzvlast, ak su dospeli.

martinkatinka
24. nov 2025

Nezakazala. Casom sa to aj tak strati a prestanu sa stretavat.

viestta
24. nov 2025

@anonym_autor dospele deti sa hadam mozu rozhodovat same s kym sa budu alebo nebudu stretavat. Rozisli ste sa vy dvaja, ale oni mozu mat dobry vztah.

zltalienka
24. nov 2025

Mam v okoli pripad, ked syn partnerky po rozchode neodisiel s mamou od "byvaleho" prec, ale ostal s nim. S chlapom, ktory mu bol pokrvne nic..."len" sa podielal roky na jeho vychove. Chlapec uz bol dospely. Stale tam zije, pokial viem.

sidicek
24. nov 2025

Tak jedine, keby to bolo dievca, poznam chlapa co zil so zenou a casom sa rozisli a zil s dcerou , to je chore .Ak sa len stretnu a pokecaju raz za 1-2mesiace , nie je to nic divne , jedine ze od nich taha info o tebe a pod.

anonym_2f0b3e
24. nov 2025

No a tu to je.. prečo veľa chlapov nechce ženu s deťmi. Lebo počítajú s tým že si vytvoria s deťmi vzťah, možno sa aj pekne staraju o nich a potom bum.. rozchod a rôzne zakazovačky.. veď nechaj deti nech sa s ním stretnú keď majú spolu pekný vzťah a keď sú dospelé tak je to na nich.

sense
24. nov 2025

Nie nezakázala by som. Veď za tie roky si nejaký vzťah vybudovali a deti predsa nemôžu zato že to vám dvom nevyslo

ivett1
24. nov 2025

@anonym_autor môj názor...tvoj ex bol s deťmi v ich "najlepšom" veku, pravdepodobne s nimi preskákal pubertu a ak si v takomto ťažkom období vytvorili dobrý rodičovský vzťah, tak pre nich bude vždy niečo znamenať a asi budú s ním chcieť udržiavať kontakt...v jeho prospech hovorí aj to, že ty si tá, čo odišla, kvôli inému, nie preto, že by ste mali zlý vzťah ( ak som tomu dobre rozumela) preto by som to neriesila, sú už dospelí...s tvojim terajším partnerom už taký vzťah asi mať nikdy nebudú, v podstate môžeš byť rada, keď ho budú akceptovať...

rachel36a
24. nov 2025

@anonym_autor co im chces zakazovat? Véd sú dospelé? Môj syn sa občas stretáva s mojim ex. Ako partner bol na figu, ale ako kamarát pre syna bol super...občas zájdu na pivo, veceru a ohovaraju frajerky 😁😁😁

danica2711
24. nov 2025

ak sa mali naozaj radi a deti sa s ním tiež chcú stretávať, nevidím v tom žiadny problém. Jediný problém môže predstavovať tvoj nový partner a bohužiaľ aj ty, pretože si ich kvôli tomu novému obrala o toho, ktorého mali radi. Tak si to uvedom a neoberaj ich o občasnú prítomnosť toho, ktorého mali radi

zanka777
24. nov 2025

@anonym_autor mne v prvom rade nepríde normálne takto skákať zo vzťahu do vzťahu ... Chudák tie deti už nevedia čo majú tiež robiť.... Ledva si zvyknú na jedného a už je preč a je tam ďalší nový chlap.... Trošku treba pozerať aj na deti nie len na seba...môj názor

olimuc
24. nov 2025

Deti su dospele a ak neziju pod tvojou strechou, v podstate aj ked ziju, mozes povedat tvoj nazor ale tam to konci, mozu sa stretavat s kym chcu. Tvoja nova znamost s nimi nezazije tych x rokov, co tu bol pre nich on. Ty si sa rozhodla pre niekoho ineho, nie oni. Tvoj novy im moze a nemusi pasovat, ale uz nebude nahradny tatko s vyletmi, stuzkovou atd Ak s tebou neziju, tvoj novy im moze byt ukradnuty … pretoze dnes Jano, zajtra Fero a oni maju svoj zivot a budu mat svoje rodiny takze tvoji partneri stracaju vyznam.

siska53
24. nov 2025
@anonym_autor

@petamich V podstate si velmi blizko, len o rok menej. ale.. ☹

@anonym_autor Su dospele..co im nazakazujes?

anonym_1d2797
24. nov 2025
@zanka777

@anonym_autor mne v prvom rade nepríde normálne takto skákať zo vzťahu do vzťahu ... Chudák tie deti už nevedia čo majú tiež robiť.... Ledva si zvyknú na jedného a už je preč a je tam ďalší nový chlap.... Trošku treba pozerať aj na deti nie len na seba...môj názor

@zanka777 kde čítaš, že skáče zo vzťahu do vzťahu? Veď s ním bola 6 rokov. o ďaľšom vzťahu nič nepíše. Zobrala si to., ako keby predstavovala deckám nového uja každý druhý rok a to piateho v poradí

autor
24. nov 2025

Uf,, ani som netusil ze taka debata tu vznikne. Aj ked so zasadnym omylom ze autorom som ja ten muz. Tak to privediem na spravnu mieru, zili sme spolu 6 rokov, a partnerka ma opustila s inym, S ktorym jej to nevyslo a po roku sa rozisla aj s nim. Deti maju teraz 21 a 19 a stretli sme sa v stredu s tym ze jej dcera mala narodeniny minuly vikend, Ja som to nechcel ako tajomstvo, ale prisli obaja do tunajsej pizzerie kam sme chodievali casto, a vcera bol ohen na streche za to. Iba som napisal ze budem v meste, ze pre oslavenkynu mam maly darcek a prisli . posedeli sme asi pol druhej hodiny a sli sme po svojom.

anonym_1d2797
24. nov 2025
@anonym_autor

Uf,, ani som netusil ze taka debata tu vznikne. Aj ked so zasadnym omylom ze autorom som ja ten muz. Tak to privediem na spravnu mieru, zili sme spolu 6 rokov, a partnerka ma opustila s inym, S ktorym jej to nevyslo a po roku sa rozisla aj s nim. Deti maju teraz 21 a 19 a stretli sme sa v stredu s tym ze jej dcera mala narodeniny minuly vikend, Ja som to nechcel ako tajomstvo, ale prisli obaja do tunajsej pizzerie kam sme chodievali casto, a vcera bol ohen na streche za to. Iba som napisal ze budem v meste, ze pre oslavenkynu mam maly darcek a prisli . posedeli sme asi pol druhej hodiny a sli sme po svojom.

@anonym_autor aký oheň na streche? A kto ti o ňom povedal? Veď deti sú dospelé, môžu sa stretávať s kým chcú

autor
24. nov 2025
@anonym_1d2797

@anonym_autor aký oheň na streche? A kto ti o ňom povedal? Veď deti sú dospelé, môžu sa stretávať s kým chcú

@anonym_1d2797 ohen na streche preto, ze mi povedali ze ostala sama, a ked mi volala som omylom preriekol o tom. Vraj nemam vyzvedat a ich proti nej "huckat" idealne sa nestretat s nimi vobec, co problem nieje nakolko byvam v inom meste a pisali mi a pisu stale obaja.

elizabet173
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1d2797 ohen na streche preto, ze mi povedali ze ostala sama, a ked mi volala som omylom preriekol o tom. Vraj nemam vyzvedat a ich proti nej "huckat" idealne sa nestretat s nimi vobec, co problem nieje nakolko byvam v inom meste a pisali mi a pisu stale obaja.

@anonym_autor na čo s ňou voláš?

Strana
z2