icon

Nový priateľ a žiadna podpora rodičov

14. feb 2021

Ahojte. Mám 32 rokov a som slobodná mamička. Od narodenia dieťaťa žijeme pri rodičoch, bez partnera, ktorý nás opustil 2 týždne po pôrode. Teraz, po 3,5 roku som si našla nového priateľa. Je to momentálne čerstvé a ešte v podstate utajené. Bývalý partner o tom nevie. Zároveň ma ale dal na súd ohľadom úpravy styku s dieťaťom. Moji rodičia o novom priateľovi vedia, akceptovali to, ale teraz ako sa dozvedeli o súde, asi sa zľakli. Inak si to neviem vysvetliť. Začali mi hádzať polená pod nohy, vzhľadom na môj vek to znie smiešne, ale bránia mi v stretávani sa s ním (odmietnu mi strážiť dieťa, chystajú mi plan úloh, ktoré musím urobiť, aby som mala menej času, pod zámienkou má vozia z práce...). Ja už nevládzem, neviem, ako ich mám presvedčiť, že viem čo robím a že druhýkrát tehotná bez chlapa neprídem.

karhu
14. feb 2021

odstahuj sa

0silvia0
14. feb 2021

tu sa nic ine neda poradit, ako zariadit si zivot sama, bez rodicov

kika52621
14. feb 2021

Alebo sa ešte porozprávať s rodičmi možno sa boja a váš rozhovkr ich utvrdi, že ti môžu veriť. Alebo odstahovat.

autor
14. feb 2021

Odsťahovať sa nemôžem. Nemám toľko peňazí, aby som si zaplatila podnájom. Žiaľ. Pracovať som začala kvôli korone až teraz, takže aj výplatu dostanem až o mesiac.

patka06
14. feb 2021

máš 32, pracuješ ..je na čase sa osamostatniť od rodičov ..teda sa odsťahovať a žiť si svoj život

elizabet173
14. feb 2021

S rodicmi sa porozpravaj, vysvetli im, ze z toho, ze si sa popalila, si si zobrala ponaucenie a aj ked budes mat novy vztah, neznamena to, ze sa budes s tym muzom ponahlat mat dieta. Setri a cim skor sa osamostatni. Ale chod byvat sama, nie k priatelovi, aj keby ti to navrhoval. To vozenie z prace by som im zatrhla, nemas 12 a ked odmietnu strazit dieta, priprav noveho priatela na to, ze prides na rande aj s nim. Aspon si ho preveris

syslik81
14. feb 2021

jedine co ti ostava je porozpravat sa s rodicmi ..ak je to s partnerom vazne zoznamit ich a nech sa riadne posnazi urobit prvy dojem ... odstahovat sa nieje jednoduche a tiez ich bude sporebovat pri pomoci s dietatom .. takze to nevyriesi tvoj problem uplne ...

tosomja
14. feb 2021

A keby si bývalá sama s dieťaťom v podnájme, ako by si si našla známosť? Tak to rob aj teraz. Narovinu mu povedz, že máš dieťa, ak chce teba, musí vedieť prijať aj to, že nikdy sama nebudeš. Aspoň budeš vedieť, či je to správny muž a kamarát pre tvoje dieťa. 😉

leuchtturm
14. feb 2021

Koho chleba jes, toho piesen spievaj. Preco by ti mali strazit tvoje dieta, ked ides na rande? Aky plan uloh? Mas pocit, ze si doma len na ozdobu a úloha tvojich rodičov spociva v starani sa o teba a tvoje dieta? Ked sa osamostatnis, mozes si vychutnavat svoju plnu slobodu.

babydesire
14. feb 2021

@tosomja ty si to tusim splietla 😀 Pise o probleme novy priatel a rodicia a nie priatel a deti 😉

biba95
14. feb 2021

Už to nejako vydrz. Jemu vysvetlí situáciu, prečo teraz nemáš moc času. Začala si pracovať, tak keď ti prejde napr skúšobná doba chod do prenájmu a bude dobre

desore
14. feb 2021

Setri ako sa da, aby si mohla odist, inac ti budu riadit zivot, pokial budu zit.

andreatytler
15. feb 2021

Rozpravala si sa uz o tom s rodicmi? Povedali ti svoje dovody preco nechcu aby si sa stretavala s novym priatelom? Ved ako rodicia by mohli byt radi ze sa snazis nebit sama, ze chces aby dieta vyrastalo s muzskym vzorom, ze ak budes mat partnera, je sanca ze sa od nich odstahujes...
Nerozumiem celkom tomu ze preco by sa mali zlaknut noveho priatela ked tvoj ex podal ziadost na sud... akoze sa boja ze by si mohla prist o dieta pretoze randis a tak ti v tom chcu zabranit?

mogaa
15. feb 2021

Dieťa je tvoje, ty si povinná sa oň starať, takže strážiť ti ho nemusia, ty si jeho mama.....A si dospelá, takže si to zariaď sama - ak chceš byť s priateľom - v sobotu si urobte výlet aj s dieťaťom aj s priateľom, prípadne daj dieťa kamarátke, ak je dieťa v škôlke - zober si dovolenku a dohodni sa s frajerom že si urobíte pekný deň....ono si vo veku že už to nie je také že potrebuješ chodiť na rande každý deň....tvoj priateľ pravdepodobne vie a akceptuje že máš dieťa, tak občas môžete spolu tráviť čas aj s dieťaťom, ak budete chcieť byť sami tak hľadaj iné možnosti ako nechať dieťa tvojim rodičom.....predpokladám že otec dieťaťa si dieťa občas berie, tak vtedy môžeš byť s priateľom.....ak si ho doteraz otec nebral, tak súd mu určí kedy môže byť s dieťaťom, takže budeš mať aj čas sama pre seba.....

mogaa
15. feb 2021

Inak nepíšeš čoho sa rodičia boja, že či príde s ďaľším dieťaťom alebo sa boja aby otec dieťaťa nezískal dieťa do osobnej starostlivosti.....či sa boja aby neprišli o vnuka či len nechcú aby bolo dieťa s biologickým otcom....s mamou sa porozprávaj, že nechceš ostať stále sama s dieťaťom, či môžu občas malého postrážiť, samozrejme nie 5xdo týždňa žeto budú strážiť dieťa a ty budeš u priateľa, ale normálny kompromis 1x do týždňa postrážia dieťa a ak budete chcieť byť s priateľom spolu častejšie tak aj s dieťaťom....vie že máš dieťa, pokiaľ ťa bude chcieť musí akceptovať aj dieťa.....

tosomja
15. feb 2021

@babydesire nesplietla. Píše, že rodičia jej schválne nepostrazia dieťa, atď. Tak nech robí tak ako keby bola sama s dieťaťom a na rande berie aj dieťa. Je predsa súčasťou.

tosomja
15. feb 2021

@leuchtturm tak zase dospelej žene snáď netreba rozpis služieb počas dňa s voziť ju z práce a do práce. Že tam býva, neznamená, že nemôže prispievať, či finančné či upratať, navariť, nakúpiť. Ale odtiaľ potiaľ.
Moja spolužiačka zo školy býva s mamou, dodnes má detskú izbu, dodnes musí každý víkend vysávať, vynášať smetí...ju môžem prirovnať k mojej 10r dcére, ktorej musím prikázať, aby náhodou nezabudla 😄
Ale aby mi moja mama poskytla strechu nad hlavou s takými podmienkami, to radšej pôjdem na ubytovnu aj s deťmi.

leuchtturm
15. feb 2021

@tosomja no presne, odtial potial. Nepoculi sme tu verziu jej rodicov, autorke temy vadi, ze nemoze chodit sama na rande s nejakym chlapom. Dieta si urobila sama, ma prevziat aj zodpovednost. A napokon, nikto jej nebrani si najst vlastne byvanie a zit podla svojich vlastnych predstav.

babydesire
15. feb 2021

@tosomja no ale ona pise o problemoch s rodicmi...to je jedno...ja kebyze som single stym ze mam tieto deti co mam,tak tie by som nebrala na kazdu schodzku s muzom,okrem toho ved niekedy su to stretka vecer kedy deti maju spat..ok,cez den vylet aj s detmi aaano,ved musi poznat aj deti,ale tak ako manzelia potrebuju aj svoje sukromie aspon ako tak (deti prvorade) tak aj novy vztah potrebuje svoj priestor..
A pri mojich detoch by som ziadny novy vztah nemala - kazdy bybsa zlakol tych malych divochov 🤣🤣🤣