Nový životný štýl starých mám
Neviem čo je toto za dobu ale moja svokra chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť ale keď prideme ku nej na navstevu nám po 3 hodinách cesty nemá čo ponúknuť pretože ona nevari, riešime to reštauráciami celý predĺžený víkend čo sme tam, mne je v svokrinej kuchyni blbe variť, aj keď pár krat som to skúsila, no všetko skritizovala. Mame 2 ročného syna, každý deň nám píše ako jej chyba ale keď sme tam pohra sa s nim hodinku max dve a zatvorí sa do izby a chatuje s kamoškami namiesto toho aby sa mu venovala 🤷♀️
Uz sa na podobny dochodok tesim jak male decko 😃
Ved to je super, ze si uziva, ci? My teda cestujeme k rodicom mojho draheho podstatne dlhsie nez 3 hodiny ale teda nikdy by mi nenapadlo cakat nejake jedlo, vobec to nie je standard. Ved sa najedzte po ceste alebo si zbalte snacky a rovno ju pozvite na veceru ked dorazite. Taktiez nikdy nechystame jedlo pre rodicov ked k nam pridu na vikend.
Závisť je sviňa 🤣
Bolo by lepšie keby od božieho rána do noci sedela pred Tv a čakala na smrť ?
Za mňa má palec hore.
Nevarí ? Tak buď uvarím ja, alebo sa prestravujeme v reštaurácii, donáškovo...
No a? Dnes normalka, ved sa pozri ako zeny okolo 50-70 vyzeraju. Logicky, ze nebudu robit iba parene buchty. Moja svokra tiez ma svoje zaluby, chodi na dovolenky, ale snazi sa nam venovat. Ked prideme varim ja, ona mi objedna veci, ja kuchtim. Ale mna to bavi a nemam s tym problem. A ked sa nechce a nestiha ideme do restiky. Ked sme na dovci cela rodina, tak hotel a nevari nikto. To mam dovcu aj ja 😀
Ona sa fakt zatvori do izby a vas tam necha? No dost smutne. Akoze je super, ze je aktivna. Ale ked mi pride ohlasena navsetva tak ju neposlem do restiky a uz vobec sa sama nezatvorim do izby. Ved tam nie ste 2 tyzdne, ale 3 dni. To by sa vam kustik ozaj mohla povenovat, neubudlo by z jej aktivneho zivota.
Závidíš či čo? Nech si pekne užíva kým môže. No a keď viete aká je nemusíte tam chodiť na predĺžený víkend, stačí pár hodinová návšteva.
Prvá časť toho je super, presne tak to má vyzerať, ale tá druhá časť odignorovať návštevu detí, to jej asi riadne preskočilo. Už by som tam nešla, keď chce vidieť vnúča, nech príde ona na návštevu.
Ty asi tuzis po staromodnej babicke v zastere, ktora sa mota po kuchyni a pecie buchty pre vnucata……..
to ze si uziva dochodok je super, to ze sa Vam az tak nevenuje ked ste u nej, uz super nie je….
ako casto chodite k nej?
Ja poznám dámy, dávno po 70tke a takto si žijú už dobrých 20rokov. Ešte keď pracovali chodievali spolu na dovolenky, party v dôchodku v tom už len pokračujú. Také nemecké dôchodkyne, takto žili ešte v 90tych rokoch. Dúfam,že aj mne sa takto zadarí
moja mamka má 79, tiež chodí s kamoškami si posedieť, na turistiku, ku sestrám, sama cestuje do kúpeľov, musím sa ohlásiť vopred aby bola doma... síce varí veľmi chutne a vždy je navarené, ale ja sa teším, že nesedí doma... teraz si robila kurz počítačovej gramotnosti a práve sa mi chválila, že dostala notebook
Ved to je super, ze si uziva, ci? My teda cestujeme k rodicom mojho draheho podstatne dlhsie nez 3 hodiny ale teda nikdy by mi nenapadlo cakat nejake jedlo, vobec to nie je standard. Ved sa najedzte po ceste alebo si zbalte snacky a rovno ju pozvite na veceru ked dorazite. Taktiez nikdy nechystame jedlo pre rodicov ked k nam pridu na vikend.
@bludna to fakt? Keby to bolo opačne a ja viem, že by za mnou s malým dieťaťom cestovali 3 hodiny, bolo by mi trápne, že im nemám čo ponúknuť a nechám ich o hlade!
Nikdy neboli babky extra idealne. Ze pohrat sa s dietatom hodinku-dve? Ved to je super, s nami sa nikdy babky nehrali. Akurat uvarili. Tak si vyber. Chces babku, ktora sa hodinu, dve hra s vnukom alebo plne hrnce? Aha, ty chces aj plne hrnce aj hrajucu sa babku, nuz, ako pisem, mozno existuju idealne babky, ale asi ich nie je az tak vela, aj ked ja by som navsteve urcite uvarila velmi rada.
Možno sa vám nevenuje neustále čo ste tam, pretože nemá takú trpezlivosť ako kedysi. Potrebuje si oddýchnuť, je staršia a má vás na niekoľko dní, nie len na jeden. Ako deti sú zlaté, ale ani mne sa uz nechce tráviť väčšinu času tým, že bavím neter. Keď som na návšteve tak si aj oddýchnem, trocha prohram, potom ma neter hru pri ktorej nikoho nepotrebuje , chvíľku sme zase spolu a zase oddychujem. Ja už mám dosť diagnóz , nevládzem toľko ako kedysi a to som mladá žena 😁 tvoja svokra má zaslúžene oddych, narobila sa asi dosť
Paci sa mi je, ze je aktivna a ze si uziva dochodok. Ale pre mna znamena nenachystat nic pre navstevu, a zvlast pre najblizsiu rodinu, ziadne ani len male obcerstvenie, prejavenie neucty. Nemusi predsa vyvarat cely vikend, ale aspon na prvy den nachystat.
A je uplne jedno ci sa jedna o babku. A zvlast dnes, ked je akoze velmi moderne chystat obcerstvenie a jednohubky od vymyslu sveta, kolace a tiez domace jedlo podla roznych trendy receptoch. Doma si ludia vyrabaju rozne stavy, smoothie, pecu domace pecivo, domace recepty uplne na vsetko....atd, a nevedia navsteve pripravit jedlo a pohostit ich po dlhej ceste a este aj s dietatom. Naozaj divne, a este vela ludia chvali ignorovat pohostenie navstevy. Ved aktivne nech zije ked je sama, a ked pride rodina s vnucatom nech je predsa aktivna snimi spolocne, ist na vylet a aktivne travit cas moze predsa s nimi. Nikto nevravi, ze ma sediet doma za tv.
Hmm..nie sú všetky také ani zďaleka. Mám v rodine staré mami čo sú ešte nie ani zďaleka v dôchodkovom veku a vnúčatá vyzabávaju,vyvárajú a plne sa venujú deťom aj vnúčatám.Aj v okolí a práci. A dúfam raz taká budem aj ja 😍 Teda nie žeby som obetovala všetko kvôli vnúčatám, ale teším sa raz na ne veľmi. Asi je to o prioritách, výchove,sile a aj o tom, že ak v mladosti si neužili tak podľahnú tomu v dôchodku.
Za mna divne. Aby dospela zena nenavarila, ked pride navsteva. Nepohra sa, lebo nema vztah, nepozna dieta. Žijete 3 hodiny daleko od nej. Takze to, ze sa zahrá hodinku, je za mna OK. Ale aspon moze kamoskam povedat, ze ma doma vnuca. Ved nech si užíva a vy aspon nemusite chodit casto lebo ma svoj program. Si predstav, ze by trčala sama doma cele dni a museli by ste tam chodit kazdy druhy vikend, lebo babka je sama a nudí sa. Cize za mna mat radsej aktívnu babku ako nejaku co vam stale vycita, ze tam nechodite.
@bludna to fakt? Keby to bolo opačne a ja viem, že by za mnou s malým dieťaťom cestovali 3 hodiny, bolo by mi trápne, že im nemám čo ponúknuť a nechám ich o hlade!
@lucia.t ako ked pridu priatelovi rodicia, tak ich samozrejme pozveme na veceru alebo obed podla toho v akej casti dna pridu. Ale mame aj vlastny program a ked chcem ist cez vikend na 4 hodiny na bike, tak to nezrusim kvoli tomu, ze prisli. Ved nezijeme na konci sveta, program si vedia spravit a chladnicku viem naplnit ak treba. Ale u nas sa velmi nevari. Taktiez ked prideme my k nim, tak mame/maju aj vlastny program. Nie sme spolu 3 dni nonstop.
My máme staré mami stará škola. A naozaj pomáhali s vnúčatami vždy a rovnako vyvárali.
Výnimky potvrdzujú pravidlo, ale ja poznám práve tie obetavé staré mami ❤
Za mna divne. Aby dospela zena nenavarila, ked pride navsteva. Nepohra sa, lebo nema vztah, nepozna dieta. Žijete 3 hodiny daleko od nej. Takze to, ze sa zahrá hodinku, je za mna OK. Ale aspon moze kamoskam povedat, ze ma doma vnuca. Ved nech si užíva a vy aspon nemusite chodit casto lebo ma svoj program. Si predstav, ze by trčala sama doma cele dni a museli by ste tam chodit kazdy druhy vikend, lebo babka je sama a nudí sa. Cize za mna mat radsej aktívnu babku ako nejaku co vam stale vycita, ze tam nechodite.
@betulinka1 nie sme v 19 storočí. Žena nemusí zakonite variť.
Na jednej strane nevidím nič zlého na tom, že chodí na wellness s kamoskami, chatuje atd, ale zavrieť sa do izby, keď je tam návšteva je zvláštne. Takisto navarit by mohla. To, že sa s vnúčikom nehrá, tak nie každá žena ma vzťah k malým deťom.
Bud rada že je aktivna. Moja nie je, nudí sa doma, a vkuse mi vyvoláva, píše, najradšej by bola keby sme u nich každí deň a nechápe ze máme kopec roboty 🤦♀️
@betulinka1 nie sme v 19 storočí. Žena nemusí zakonite variť.
@domiklik tak nech sa postará aby návšteva mala co jest
moja mamka má 79, tiež chodí s kamoškami si posedieť, na turistiku, ku sestrám, sama cestuje do kúpeľov, musím sa ohlásiť vopred aby bola doma... síce varí veľmi chutne a vždy je navarené, ale ja sa teším, že nesedí doma... teraz si robila kurz počítačovej gramotnosti a práve sa mi chválila, že dostala notebook
@lucka_ke Waaaw krása. To je pekné. A podľa mňa je to najviac keď nesedia doma a nemajú čas rozmýšľať o chorobách a zároveň vďačne a radi pripravia aj vnúčatám s deťom čo im chutí. Ak samozrejme to zdravotný stav dovolí. To je krásne 🙏🥰
Lebo potom su aj staré mamy, ktoré sa samy dožadujú pozornosti, nikam nechodia a treba im pomaly program robiť, aby sa nenudili. Ak ma stará mama tak okolo 50-tky, tak si chce este niečo užiť
To, že je akčná je super, ale to, že sa zavrie pred návštevou a vnukom do izby, to je smutné. Neviem si to predstaviť, takú situáciu. Veď ten deň dva by vám mohla predsa "obetovať", ak tam teda netravite čas každý druhý deň. Veď keď vládze behať po dovolenkach a wellness, tak hádam by zvládla aj niečo ľahké návšteve navariť. Takto si ja staré mamy nepredstavujem a našťastie moja sa mi venovala s láskou ♥️🖤, a mojej dcérke sa jej babka tiež venuje....a ja sa budem venovať svojim vnúčatám tiež♥️♥️
Tak ma vyzerat každá stara mama, za mňa má palec hore, že užíva na staré kolená, viem si to živo predstaviť aj u seba, nezavid, tak navar doma a dones na dva dni a hotovo 😃, načo chodíte k nej spávať možno nemá ani záujem prídem súdim podľa toho, že ide do izby a chce mať pokoj, pridem na pol dna a odídem, minca má vždy dve strany

Ja si presne takto predstavujem aj svoj dochodok :D