O 10 rokov mladší partner
Ahojte, chcem sa spýtať. Tie čo máte mladších partnerov, ako sa vyvíjal váš vzťah? Ja budem mať 42 a priateľ má za mesiac 32. Sme polu necelé 2 roky z toho viac ako rok spolu bývame. Všetko klape tak ako má, na viac ako 100%. Miluje moje deti ako vlastné, on deti nemá (nechcel ich doteraz mať, lebo vraj ešte žiadna nebola tá pravá), je usilovný, pomáha v domácnosti. Naozaj nemám čo vytknúť. Veľmi dobre si spolu rozumieme, máme toľko toho spoločného. A aj po intímnej stránke to nemôže byť asi už lepšie. Posledné dni spomína stále častejšie svadbu a dieťatko. Ja by som teda popravde skákala od radosti, no trošku mám obavu z toho ako to bude za pár rokov. Bojím sa, že mu raz začne predsa len vadiť ten vekový rozdiel, čo je asi samozrejmé, aj keď on tvrdí, že ma miluje a vôbec nevníma to, koľko mám rokov, ale to aká som čo si vieme navzájom dať.
Chcela by som vedieť ako sa to u vás vyvíja. Asi iba zo zvedavosti. O tom čo on ku mne cíti vôbec nepochybujem. Verím mu po všetkých stránkach.
Prosím o reakcie iba naozaj tých čo majú s tým skúsenosť. Blbé poznámky si nechajte pre seba prosím. Tie už som si tu raz vypočula. Na začiatku nášho vzťahu, kedy ste mi viaceré radili, aby som sa na to vykašlala, že sa na mňa vyserie skôr ako "zapadne slnko". Pritom mi tento človek dáva viac ako môj predchádzajúci partner, ktorý bol "vekovo" viac "vhodný"........ ( o 7 rokov starší a boli sme spolu 15 rokov, z ktorých veľká časť bola doslova utrpením)
Tak ti poviem, z vlastnej skúsenosti, mám o 6 rokov mladšieho partnera a nemenila by som. Sme spolu 14 rokov, boli aj ťažké chvíle, ale prežili sme aj veľa pekného a teraz sa nám narodilo vytúžené dieťatko a sme veľmi šťastní a vyrovnaní a užívame si našu malú rodinku. Vždy som vyzerala mladšie a on staršie, takže vyzeráme rovnocenne a tehotenstvo, pôrod, kojenie mi pomohlo schudnúť, tak vyzerám ešte mladšie. Otehotnela som 41 ročná, takže to ide, aj keď to tiež chvíľu trvalo. A poznám pár, kde ona je staršia o 19 rokov a sú spolu už cez 20 rokov a on nikdy nezapochyboval nad svojim rozhodnutím byť s ňou, aj keď to okolie nikdy nechápalo, proste láska je silnejšia, ako názory okolia 😉
Nečítala som ostatné príspevky, ale napíšem, že môj brat má o 16 rokov staršiu partnerku (slobodnú matku), začali spolu keď mal on 22, teraz má brat 40 ona 56, predminulý rok sa brali, za mňa je to ideálna dvojica, ktorá sa skvele dopĺňa. Názory iných by som neriešila na tvojom mieste.
Ja by som do toho nešla. Kamoška sa takto popalila 2x. Vždy mala mladšieho raz o 6 rokov a teraz posledného o 7 rokov. S týmto posledným boli spolu 6 rokov, on pred rokom zdrhol a už si stihol nájsť aj mladšiu, oženiť sa a nateraz čakajú už dieťa. Nikdy nevieš ako bude zamýšľať mladší človek o par rokov a ty ostaneš s 3 deťmi na krku. No nechcela by som. Užívaj si ze mate dobrý vzťah ale dieťa z tvojej pozície by som mu už neporodila.
Ahoj, v lete budem mať 40, manžel 29. Sme spolu 9-i rok, po roku chodenia sme byvali už spolu, tak isto ako vy, a presne všetko na nàs sedi tak ako je u vàs, iba že sme spolu už dlhšie. Po 3 rokoch ma požiadal o ruku, rok na to sme sa zobrali, kupili spoločny byt. Ja màm teraz 21 ročneho syna z prveho manželstva. A spolu už màme 3r a mesačného synčeka. Otehotnela som aj na "stare kolena" hned na prvy šup u oboch, tehotenstva, porody všetko lepšie ako za mlada. A manžel je ten najlepši otec akeho len poznam, nas vztah je ak sa da povedať ešte lepši odkedy sme rodina. Chod do toho, možu sa rozviesť aj mladi, to vobec nie je o veku, ja vàm silno držim palce
Tiež som sa bála ale muž vedel od začiatku, že nam to bude fungovať a nechcel vobec dnešne mlade baby.
@valeri80 ja som sa ho tiež na začiatku pýtala, prečo si nenájde seberovnú. On povedal, že už také mal a bolo to zlé. Nerozumie si s nimi, nemá chuť riešiť s nimi tie ich "prkotiny" ako povedal. Chce mať zrelú a rozvážnu ženu po svojom boku, to tvrdí od začiatku. Myslela som si zo začiatku, že ho veľmi skoro omrzím, no presný opak je pravda. Dokážeme neskutočne dobre spolu fungovať, 1000% lepšie ako s predchádzajúcim partnerom. To sa naozaj ani porovnať nedá, po všetkých stránkach. Nikdy som nemala v žiadnom vzťahu taký pocit podpory a pochopenia a istoty ako teraz. To, že som s nim "zostala" napriek všetkým tým negatívnym komentárom bolo to najlepšie čo som mohla v živote spraviť. A nie sú to len "ružové okuliare" ako to tu niektoré nazývajú. Nie som pubertiačka, ale zrelá žena, ktorá sa na svet a vzťah pozerá inak už. A mne naozaj nikdy nebolo lepšie po všetkých stránkach. Moje decká ho milujú ako vlastného otca, sú s ním šťastnejšie. A verím, že ak by sa aj nám podarilo miminko budeme ho milovať rovnako ako všetky naše deti. Naše hovorím pre to, lebo on ich tak berie a vníma. Dokonca jeho rodičov oslovujú deti babina a dedečko a oni by ich najradšej na rukách nosili. Takže ak by sa rozhodol naozaj si ma vziať nebudem váhať ani sekundu. A ak "Boh" dá a bude aj to miminko budem najšťastnejšia na svete. Viem, že riziká v tomto veku sú dosť veľké, obaja si to uvedomujem, no to nás neodradí a ni náhodou. A keď sa nepodarí, nevadí, sme obaja zmierený aj s touto možnosťou. Máme potom v pláne veľa cestovať a užívať si iným spôsobom jeden druhého. A to či to vydrží, alebo nie je iba na nás dvoch ako sa budem k sebe správať..... Keď už ide o to... môj predchádzajúci "ideálny" partner (vekovo, finančne...) ma za 15 rokov podviedol 5 krát, po rozchode sa priznal, že udržiava pomer s "pani" o 15 rokov staršou odomňa..... viac ako už 6 rokov, čiže ešte v čase, keď žil so mnou..... Takže to či je partner verní, alebo si nájde mladšiu/staršiu nie je otázka veku, ale charakteru.....
Tes sa ze mas takeho vyborneho priatela a uzivajte si aj nadalej stastne svoj spolocny zivot.Podla toho je vynikajuci,idealny muz pre teba.Netrap sa somarinami ako je vek.Drzim vam obom palce aby ste mali este aj spolocne zdrave miminko a tym sa vas vztah stal este krajsim 🙂
Ja mám 35 a môj partner má 25 a sme spolu už 4 rok a je to ten najlepší chlap akého som mohla stretnúť, po troch mesiacoch sme spolu začali bývať v podnájme a po roku sme si kúpili vlastný dom, a máme spolu 20mesacneho chlapca a týždňové dievčatko, vek neriešim pretože nie je dôležitý, dôležité je to čo nás spája a ako si rozumieme a nemenila by som v žiadnom prípade. Pred ním som mala 11 ročný vzťah s o 4 roky starším a posledné roky to bola katastrofa, bola som ako v zlatej klietke, a teraz som tá najšťastnejšia žena, pretože mám muža ktorý ma miluje, takú aká som a miluje naše deti, pomáha mi v domácnosti ako sa dá, varí, upratuje, vysáva, umýva zem, proste dokonalý chlap. Vek nerieš a zariaď sa podľa seba ako to Vám vyhovuje.
Keď on bude v tzv. "najlepších chlapských rokoch" t.j niečo po 40-tke, a ty budeš žena po 50-tke, no neviem neviem :-/
@nic0le a? to vime obaja 🙂 🙂 dokonca on keď bude mať 50 ja budem mať 60..... 😅
ahoj mam podobny problem len s tym rozdielom ze sa rozvadzam a mam priatela o 14 r mladsieho okolie si o mne mysli svoje a moja rodina ma odsudila ...nikto neveri ze nam vstah vydrzi ...obvinuju ma ze som sebecka a ze ublizujem vsetkym okolo vcetne deti
@adka14 To ci vam to vydrzi zalezi len od vas dvoch....predpokladam ze to nie je len poblaznenie a dobre si si to cele rozmyslela.Poznas ho dobre?Ako dlho ho poznas a aj v tazkych situaciach?S manzelom ste mali predtym velke problemy,alebo to cele je z lasky k tomu priatelovi?
Kolki sa rozvadzaju aj s mladsimi. Miluje ta, ste spolu dva roky. Uzivaj si. Co bude o pat rokov nemozes tusit ani keby bol o desat rokov starsi. Ak mate moznosti na dalsie dieta a klape to. Su to dobre predpoklady na manzelstvo 🙂
Je to síce starý príspevok, ale vyjadrím sa v zhladom na skúsenosť a možno sa to dostane do tých správnych ruk. Ktokoľvek ma už podobný životný príbeh tak vie že pride deň kedy sa nad tým rozdielom zamyslí, ale to nič neznamená. Problém môže nastať iba v tedy ak mladší človek žije svoj život aktívne a nemám na mysli diskotéky a podobne, ale skôr túry, výlety a rôzne dobrodružstvá. Čim je človek starší, tak tým je pohodlnejší a o 10 rokov starší clovek do tej pohodlnosti dôjde skôr ako jeho mladší partner. V tedy im ten vek môže prekážať, ale za iných okolností ak to funguje a partner či partnerka idú do toho so zdravým rozumom, tak nemôžem povedať nič iné, len do toho a dúfam že vám to klape do dnes .
Ako to dopadlo?

@panelacikova neviem čo to Ďalšieho a ešte mladšieho patrilo mne alebo autorke , ale ak mne , tak ja som zas za relatívne vyrovnané partnerstvá , vek partnerov u mňa by osciloval max do 3 rokov +-, aj to radšej smerom u mňa dole ako nahor. Zas ja by som partnera o 13 rokov staršieho nechcela, ja mám teraz 45 a mať doma 58 ročného manžela , nie je nič pre mňa. V 50 tke mať muža tesne pred dôchodkom , tak ja mám z toho husiu kožu . Každý má fakt iné preferencie.