icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

vevesh
26. máj 2015

@dusika11 tak este raz - v ich krajine su Nase potraviny,skoly, obchody, kostoly, obliekas sa ako chces, atd. - Preco sa maju oni prisposobit tu,ked my na to zvysoka, ale zvysoka kasleme v ich krajine .... Dodrziavame akurat ich zakony, aby si clovek sebe nesposobil problemy, ale nie viac - tak preco toto pozadovat,ked toho niekoho sme sami schopni- prisposobit sa im v ich krajine... ???

dusika11
26. máj 2015

@vevesh 😉

dusika11
26. máj 2015

@vevesh ach dievca ..ved vonku stinaju krestanov a o com sa bavis ty???

ali08
26. máj 2015

@lubkavargova1 možno získava nové informácie ktoré ani nevedela keď sa davala do vzťahu s moslimom 😉

vevesh
26. máj 2015

@dusika11 no kedze si v tej casti.sveta bola akurat tak prstom na mape, nechapes, o co tam v skutocnosti ide - o krestanov urcite nie... ale na zastrasenie a oblbnutie europanov to postaci... 🙂

dusika11
26. máj 2015

@ali08 neviem o com tocis v zivote som sa s moslimom nedavala do kopy.........lebo to asi bolo na mna
@vevesh neviem o tom zeby sa ich tu niekto bal.----

dusika11
26. máj 2015

@vevesh inac u nas akoze nemame ich potraviny??? ci azijske bistra????..

dusika11
26. máj 2015

@ali08 informacie ktore ti clovek napise otocis prekrutis domyslis si a potom zijes v tomto svete ak takto fungujes vo vzutahu..tak mas celkom pekny vymysleny neralny svet 😎 asi natrety na ruzovo

vevesh
26. máj 2015

@dusika11 vazne? 😅 Islamisti su taki mili chlapici, len zabiju kazdeho, ktori sa im hodi (bez ohladu na narodnost alebo nabozenstvo...) - a preto to zasobovanie zbranami,sprisnene kontroly a obmedzene viz pre moslimov (ale nie pre islamistov!!!- tych az pozyvaju... ) 🙄 🙄

dusika11
26. máj 2015

@vevesh a predstav si zeby sme toto robili v eu..to by bolo hukania..aky sme...a nemrac sa uribis si vrasky

keziah
26. máj 2015

@vevesh "...... tak este raz - v ich krajine su Nase potraviny,skoly, obchody, kostoly, obliekas sa ako chces, atd. "
prepac, uniklo mi, o ktorej krajine hovorime?

ali08
26. máj 2015

@dusika11 a vies ze predtým aj tu mali zakázané ženy ísť k vode v mini plavkách?tiež naše probabky nosili kroje q šatky A ešte aj nosia A niekto sa pozastavuje?nie áno žijeme v 21st.ale U nich to je roky zaužívané tak prečo by to mali razom meniť.alkohol je v Iráne zakázany lebo otupuje hlavy ale ak máš známosti kúpiš aj tu to bolo že si kúpila alkohol A musela si ho schovať aby ťa náhodou nevideli.
Mám známych moslimov ktorý pijú aj jedia bravčové proste sa prispôsobujú.Prečo by som mu mala zakázať zdobiť stromček keď je na Slovensku ale ako moslim by nemusel lebo to z iich tradíciami nič nemá takže sq zase prispôsobili.náhodou ten môj sa ovláda až moc A preto ho ľúbim.ide aj on do baru ale hneď nepije alkohol.dá si kofolu.

@eva8 ja poznám tiež pár debilov ktorý sa na jednej strane hrajú aký sú moslimovia A na druhej strane majú od nich ďaleko.
Možno sme otvorili deniske oči A bude vedieť na čom Je A čo má robiť v pripade ak sa niečo stane.

alice107
26. máj 2015

KEZIAH ozaj prihodna otazka.....asi v tom ´´kurdistane´´... dame asi uslo, ze od padu sachovho rezimu je iran moslimsky statny utvar s saria zakonodarstvom .....kde funguje este aj policia , kontolujuca, ako su zeny oblecene....kde normalny zakon je utinanie ruk,a pod....
fakt je zbytocna aj debata s niekym, kto popiera relanu skutocnost, znamu kazdemu....

lubkavargova1
26. máj 2015

no uzasne jej zlepsujete naladu to vam poviem. A co rozoberate? Blbosti. Hadate sa na totalnych chujovynach. Ona ma za problem ze ma idiota za partnera a nie ze ma moslima alebo neviem jakeho jebnuteho narodovca. To ste jej teda dali fakt pekny pohlad na vec. Teraz kazdy kto zakrici "Alahu daj vlahu" bude nepriatel. Cisto chore....ale zase mne je to jedno, skor by ma trapilo to ze si tu ich ideme nasackovat za statne peniaze lebo EU tak nariadila ze imigrantov prijimat. Super. A na poriadne to, aby sa zvysila minimalna mzda nemame, mamicky zivoria na materskej, manzelia makaju jak svine aby uzivili rodiny....toto vas netrapy? Ale take chujoviny????? Pre mna zamna naj maju burku abo aj hotovy obrus na hlave!

mariuskaa
26. máj 2015

@dusika11 toto co si napisalA. "moj kamar turek pride na sk a prve co spravi tak sprata do seba hamburger samozrjem pig s alkoholom uz v bratislave na stanici....

A to prečo? Ved v Turecku nie je zákaz alkoholu alebo bravčového masa. V každej restike/clube servírujú alkohol a co sa tyka masa. Vacsina známych z Turecka su aj tak kresťania slebo Zidia. Alebo kulturni moslimovia.
Je pravda ze Zidia bravčové tiez nejedia. Ale v restike som napriklad mala aj jaternice. Ano bravčové. ;))
Preto to co si napísala je zvláštne aj ked veľmi humorne napísané ked si to predstavím.
Ak by pochádzal z nejakej malej moslimskej striktnej dedinky ok, ale na bravcovy hamburger s k tomu pivo vobec nemusí ist do Bratislavy. Stačí mu ist do väčšieho susedného mesta tam u nich doma.

ali08
26. máj 2015

@mariuskaa podaktore tu nevedia čo píšu.ja píšem fakty čo som zažila A nie počula alebo citala.to že myslí niekto že vidím všetko ružovo tak nech si myslí ja vidím čo sa deje tu aj tam.zakladateľka témy napísala že má problém ale bohužiaľ niektoré hneď nato že veď je to drb....moslim čo chcela.
@lubkavargova1 my si tu meníme názory ale ty si jediná čo tu nadáva A uráža obe strany.

ali08
26. máj 2015

Holky moje odchadzam idem robiť pracu o moslimstve A kresťanstve.ja som sa vyjadrila kto si akú mienku urobil je vaša vec.Ja mám pekný vzťah, dobrého mm A milujúce deti A to mi stačí.občas stačí sa len pozrieť na svet normálnymi očami A žiť si svoj vlastný život.
To že vás občas niekto nasere stane sa ale treba sa nad to preniesť A žiť ďalej.keď budem mať čas ešte sa ozvem.
Deniska držím sa A zober si z týchto príspevkov len to čo je potrebné pre teba.A napíš ako ide vzťah dalej

vevesh
26. máj 2015

@keziah hovoril som vseobecne o moslimskych krajinach (okrem saudi )

vevesh
26. máj 2015

@ali08 ale @lubkavargova1 ma aj pravdu,i ked to mohla vyjadrit inac - slovensko ma problemov do aleluja, a ludia riesia, ze niekto sa da dokopy s moslimom, satky - nesatky a prispisobivost (!?!)atd. namiesto platov, hodnotneho zivota miesto zivorenia , podplatneho sudnictva, ktore sa pomaly vyrovna rozvojovym krajinam a podobnym perlickam...

keziah
26. máj 2015

@vevesh prave preto, ze mame dost vlastnych problemov, nepotrebujeme pridavat dalsie, ktore so sebou prinasa masove pristahovalectvo.
Neraz sme uz spominali v inych temach, ze mnozstvo z imigrantov sa nedokaze prisposobit a robi problemy v hostitelskych krajinach ako svedsko, norsko, nemecko atd. to je proste fakt.
Kedze ja o moslimkych krajinach citam ine info, zaujimalo ma, kde konkretne je tak slobodne.

mariuskaa
26. máj 2015

@keziah
Imigranti ktorí DOBROVOĽNE sa chcú usadiť na SK tých je minimum.
Myslím ze sa nemusíš vobec o to báť. Valka cast imigrantov je na SK pracovne.
Sk nie je prosperujúca krajina, aby niekoho lákala za "lepším životom".
Dôvody su prelocalizacia práce alebo putá rodiny. Kde niektorí slovaci vo záväzkoch s cudzincami postradaju SK RODINU a preto "pendluju" (ine synonymum na nenapadlo) medzi oboma krajinami.
Kebyze aspon v EU žijem to by som lietala každú chvíľu. Ale predsa len sedieť 9 hodín v lietadle to sa často neda.

vevesh
26. máj 2015

@keziah tak si napriklad miesto citania urob radsej vylet - okrem saudi a is nie je problem... A realita sa este nikdy nestotoznovala s pismom...
Lenze pristahovalectvu sa nevyhnes - to je vysoka politika a ta ma ine mety ako riesenie problemov "domorodeho" obyvatelstva... Ono by celkom prospelo, keby na zaciatok dali do laty tych extremistov, ktorych si tu ti politici dobrovolne a sami nazvazali. ...celkom ma zaujal a pobavil jeden druh nazoru - ti,ktori si ich tu v ramci slobody prejavu nazvazali, nech si ich aj u seba doma ubytuju. Vsak jedna izba v byte pre danu rodinu, nech si uziju slobodu nabozenskeho prejavu v europe ... 😅

keziah
26. máj 2015

@vevesh dakujem za ponuku, ale uz tyzden tu prsi, takze preferujem skor to citanie.
Takze povedzme taky iran? maledivy? turecko? pakistan? alebo kde je podla teba v moslimskej krajine nabozenska sloboda pre krestanov?

vevesh
26. máj 2015

@keziah v turecku v pohode - bravcove, kostoly oblecenie aj Bikini.(pokial nebude na nevieme akychkolvek kopaniciach) , maledivy tiez nie je problem ani v strave, vyznani ci obleceni (ci tam su nejake kaplnky alebo kostol netusim,ale kedze je to turisticky raj pre zapad, tak tam asi problem nebude...) ,
Iran ma kostoly, mozes ist, kde chces, bravcove /Alkohol tiez nie je problem, problem je len oblecenie , ktore je stanovene zakonom ako pre chlapov, tak pre zeny...
Pakistan - no bravcove a Alkohol zohnas, volne pohybovat sa mozes, kostoly tiez su (zije tym 2-3miliony katolikov) - ale vzhladom na zvyseny pocet chudobnych ludi (ktore vidia v turistoch len zdroj penazi) a radikalov (kedze su tam trenovacie kempy od usa po alkaidu) , je aj zvysene riziko unosu kvoli peniazom - takze tu urcite za sucasnej situacie pokial nie si velmi "dobrodruzstva chtiva " odlozit navstevu na neskor..

ali08
26. máj 2015

@vevesh píšem.známej do novín a ona to potom uverejni,už som raz tak Sk.prispela bola to sranda.možno pár Slovákom otvorila oci 😉 prispievam aj do iránskych novín (teda keď som.tam bola)oslovili má keď som bola v TV v jednom programe ohľadne náboženstva A to že som.cudzinka.
Pytala saa či by som nenapísala knihu ale to by som potrebovala čas ktorý pri dvoch deťoch nemám.
Čo ja poznám imigrantov tak to buď omylom sem prišli A banuju neberte má doslovne aby som.zase niekoho neurazila alebo pred 20rokmi sem prišli študovať polovica ostala A druhá sa vrátila späť. Ostatný sem.prišli za účelom.zlúčenia rodiny.myslíte si ze by sem vzdelaný prišli žiť?ti si výberu vyspelejsie krajiny 😉

ali08
26. máj 2015

@vevesh aj v Iráne majú krásny kostol A na slov.ambasáde som pila slov.pivo A ponúkal mi aj domáce klobásky čiže aj tam im vychádzajú v ustrety.

ellise
26. máj 2015

@ali08 ty tak hezky píšeš o Iráně, že člověk má pocit, že největším problémem jsou dlouhé sukně. Ale řekni, neexistuje tam pohlavní segregace, například v MHD? Nebo bazény a pláže jsou společné?

@vevesh a není to náhodou tak že ženy se vzdají svého dítěte ve prospěch muže, protože s dítětem by se podruhé nevdali a tak by je neměl kdo živit?

Jinak existuje tady téma Politická a náboženská situace v Evropě, kde se řeší kromě jiného i imigranti, takže kdo chce, může se přidat

keziah
26. máj 2015

@vevesh dobre, tak toto citam napriklad o pakistane:

Přestože pákistánská ústava obsahuje záruku svobody náboženského vyznání, na křesťany stále silněji doléhají platné zákony proti rouhání.
!!!!!! Pokud někdo urazí proroka Muhammada nebo Korán, může být odsouzen k doživotnímu odnětí svobody nebo trestu smrti. !!!!!!!!

!!! Jedním z případů, který si získal mezinárodní pozornost, je situace jednačtyřicetileté Asie Bibi, která se v roce 2010 stala vůbec první křesťankou v historii země odsouzenou k trestu smrti za rouhání. !!!!
Odvolání bylo v říjnu 2014 zamítnuto a křesťanku čeká slyšení u pákistánského Nejvyššího soudu. Kostely a modlitebny v Pákistánu se často stávají terčem vandalských útoků. K vůbec nejrozsáhlejšímu útoku na křesťany v historii došlo v září 2013, kdy islámští sebevražední atentátníci napadli na kostel Všech svatých v Péšaváru v době mezi dvěma bohoslužbami. Při útoku přišlo 80 křesťanů o život a stovky dalších utrpěly zranění.
A to je len spicka ladovca.

vevesh
26. máj 2015

@ali08 ja viem, ale to ludia nechcu a nevedia pochopit, ze media a realita je ina a tie krajiny a ludia su uplne ini , ako si to tu predstavuju z knih a casopisov ... 😉

ali08
26. máj 2015

@keziah v Iráne sú kresťania ale žijú spolu v takej ako komunite (nerozumte tím že mimo mesta)vzájomne si pomáhajú A tak.to isté som videla aj v UK Turci žili viacmenej spolu alebo blízko seba A to isté bolo aj iné národnosti. U mm v rodine máme kresťanskú rodinu bola to normálna rodina ako tu, žiadne Zahaľovanie atď (myslím.doma pred cudzími) A máme aj kurdov A tí sú úplne že iní priateľský.viac Dopodrobn nejdem lebo to je fakt ma dlho aký systém tam oni majú.