icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

vevesh
26. máj 2015

@ellise a na co konkretne ty reagujes? Sice sme uz dost odbocili od temy, ale tvoja reakcia je aj mimo toho, o com sa teraz bavime...

vevesh
26. máj 2015

@keziah vsak som napisala dost jasne - Pakistan v sucastnosti nie je krajina na cesty, slobodne nabozenstvo vyznavat mozes- podla zakona , mas aj dostatocnu zakladnu veriacich - to, ze nejakemu extremistovi svihne je trochu vacsie ako v eu, kedze su tam tie zakladne a ludia nevzdelanejsi ako u nas... Ludia tam umieraju za mensie veci ako je nabozenstvo - takze ano, je to spicka ladovca, ale o inom...

ali08
26. máj 2015

@keziah tak isto aj mešity dá stávajú terčom vandalou. Pakistan je viac prísny z náboženského hľadiska.moja sesternica mala pakistanca.ale to bol hajzel zneuzil ju za účelom.svadby A hold baba sa musela vydať.
Poznala som jedného dejepisca ktorí sa venoval kresťanstvu i keď bol moslim A ten mi hovoril že keď kresťanstvo začínalo tak ti veriaci chodili od domu k.domu A pýtali sa či budú kresťania ak povedali nie zabili ich A to je aká sloboda rozhodnutia.V politike A náboženstve sa nikdy nedopatrením kto má pravdu A kto nie.
Vedeli ste že v kresťanstve je písané o svagrovskom sľube čiže tak laicky sú dvaja Švagrovia A maju dve ženy jeden z nich nemôže oplodniť svoju ženu (lebo on je neplodný) tak ju musí oplodniť ten druhý aby dala dieťa tomu neplodnenu.
To sú len malé časti ktoré boli mnoho rokov dozadu A to isté je aj v moslimstve i keď niektoré časti dá dodržuju aj dodnes ale nie všetci ich dodržuju.
A inak urážať alebo zosmiesnovat proroka by nemal nik to je neslušné už len z morálneho hľadiska.ani kresťanom sa nepáčilo keď mel Gibson natočil film o Ježišovi.
Na satelite som pozerala iránske bez servítky (čo žili v EU)A ako žiadne Zahaľovanie či och jaj je U mňa cudzí muž,proste sa prispôsobili danej krajine

ellise
26. máj 2015

@vevesh no popisovali si kdo dostzane děti po rozvodě....

jinak když to tak čtu tak koukám že je sveta žit v těchto krajinách.... oblékáš se jak chceš, chodíš si kam chceš, vepřové koupíš, alkohol koupíš.... tak jen nechápu proč tolik lidí odchází do Evropy, a zde se snaží prosadit zákaz podávání vepřového na školách, bouří se proti zákonu zakazující nositi šátky na hlavě. Jistě v Iránu zákon nařizuje nosit šátek tak ten musíme dodržovat všichni, v Evropě zakazuje nosit, takže je to zákon nesmyslný a diskriminační.

máš pravdu odbočili jsme značně od témy, takže pokračování v "politickej"

vevesh
26. máj 2015

@ellise jednoducho preto, preco odchadzaju aj slovaci a cesi do zahranicia - pre peniaze a lepsi zivot... 100 ludi, 100 chuti ako sa hovori..

ali08
26. máj 2015

@ellise ja nepíšem pekne o Iráne ja píšem len čo som zažila A nie iba videla v TV.V každej krajine je dobré pokiaľ sa s nou stotoznis.áno majú tam rozdiel bazény A MHD ale mňa to neiritovalo, vedela som do čoho idem.A ako tie MHD aj tak tam spolu žena A muž sedeli A nik im nič nepovedal A v aute či taxi to bolo normálne že sedeli spolu.A o tom bazéne postáv chlapa pri babu v plavkách(teraz myslím tam)vieš koľko by ostalo tehotných z toho bazénu? 😉 🙂

ali08
26. máj 2015

@ellise to je ale debilita ľudí zakázať predávať bravčové na škole ak nechce tak nech si vyberie iné jedlo veď tam navaria len jeden druh.
Áno v Iráne sa musia nosiť šatky A je to hádam jedinú štát ktorý to dodržujte z náboženského hľadiska i keď oni moslimovia zprvu neboli.

zuzana76
26. máj 2015

@ali08 ahoj, preco by sa krestanom nemal pacit film od mela Gibsona - Umucenie Krista. Ucim na cirk. skole a ukazky z filmu boli pouzite v krizovej ceste

keziah
26. máj 2015

@ali08 tzv. svagrovske manzelstvo bol starozakonny istitut, ktory sa realizoval v pripade, ze zenaty muz umrel bez potomka, tak ku vdove vosiel brat zosnuleho za ucelom splodenia dietata. To nie je krestansky, ale zidovsky institut. Jeho ucelom bolo zachovanie mena a starostlivost o zenu, aby mala potomka, ktory sa u nu v starobe postara. Neslo o dvojmuzstvo.
Urazat skutocnych prorokov nie je vychovane, ale na rozdiel od pakistanu ti u nas nehrozi dlhorocne vazenie alebo trest smrti!

ali08
26. máj 2015

@zuzana76 nie páčiť mne sa osobne páčil ale že sa veľa ľudí sťažovalo A kritizovalo dej filmu.bože chráň aby som urazila niekoho.
@keziah no čo ja som počula tak to bolo aj keď obaja žili A v kresťanstve tak neviem.nechcem sa hádat mne to len povedali takí čo sa tomu venujú A vidíš tu je ten problém že keď niekto niekomu niečo povie A ten to pošle ďalej tak môže nastať problém v pochopení alebo vyložený podstaty.

keziah
26. máj 2015

@ali08 byt tebou, preverim si tie svoje zdroje, nakolko su doveryhodne.

Ide o 5. knihu mojzisovu, 25. kapitolu od 5. versa:

Švagrovské manželstvo
5 Ak bývajú bratia spolu a jeden z nich zomrie bezdetný, nech sa žena zomretého nevydá mimo rodiny, za cudzieho. Jej švagor nech vojde k nej a vezme si ju za ženu zo švagrovskej povinnosti. 6 Prvorodený, ktorého mu porodí, ponesie meno jeho zomretého brata, aby nebolo vytreté jeho meno z Izraela. 7 Ale ak si ten muž nebude chcieť vziať svoju švagrinú, nech jeho švagriná príde do brány k starším a povie: Môj švagor odopiera zachovať svojmu bratovi meno v Izraeli, nechce sa so mnou oženiť podľa švagrovskej povinnosti. 8 Vtedy nech ho starší mesta predvolajú a prehovoria s ním. Keď však povstane a prehlási: Nechcem si ju vziať! 9 švagriná pristúpi k nemu, pred očami starších zobuje mu obuv z nohy, napľuje mu do tváre a povie: Tak nech sa stane mužovi, ktorý nechce budovať domácnosť svojho brata! 10 I bude sa volať v Izraeli: Dom zobutého.

ali08
Odpoveď bola odstránená
ali08
26. máj 2015

@keziah vidíš to mne náboženský založená žena Slovenka povedala tak ako som to napisala.viac som.sa k tomu nezaujímalo i keď má to prekvapilo ale viac som to neriešila. 🙂

petra7777
26. máj 2015

@dusika11 Veď ma aj zmazali :(

alerka
26. máj 2015

@ali08 krestanstvo bolo velmi revolucne v tej dobe povysilo zenu za roven muzovi co bolo v tej dobe neslychane takze krestanstvo zenu nediskriminuje prave naopak.

dalal
26. máj 2015

@petra7777 chvalabohu. Este tu niekto ma zdravy rozum.

dalal
26. máj 2015

@dusika11 asi si ma nepochopila... tym zdravym rozumom som myslela toho kto ju zmazal. 😀

dusika11
26. máj 2015

@dalal hej troska som mala tazky den maly mal horucky a bluznil...bola som aj u mudrej dnes.,..dala som mu dithiaden ..lebo kaslal...bola som celu noc hore..lebo som mu vykladala vankus hore na celo postele lebo sa stale smykal dole...no cele zle..silna laryngitida..robila som aj vlhke kupele..a tak..nestiham sledovat suvislosti

dusika11
26. máj 2015

@ali08 no ..cele zaujimave ty si poznala moslima dejepisca...co sa venocal zaciatkom krestanstva..ehm a ti zabijali tych co nechceli byt krestanmi???zaujimave keby na tom bolo nieco pravdy tak to tu uz mame vykricane od zidov neboj sa...ale ine ma zaujima ...islam sa siril dobrovolne,,,???..co tu potom robili turci ..vies je mi luto nasich predkov asi sa obracaju v hrobe

petra7777
26. máj 2015

@dalal Hlavne, že ty máš zdravého rozumu na rozdávanie 😀

anickablava
26. máj 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

Nečítala som to tu cele ale som znechutena.Znechutena zo slovenskych zien.Šmahnutim ruky sa zahaluju a alahuju.Robia fackovacieho panaka moslimom stali sa nesvojpravnymi a nerovnocenymi a ešte tu vypisuju jednu väčšu blbosť ako druhu. Hanba vam.

anickablava
26. máj 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@petra7777
Prečo ti zmazali prispevok?

anickablava
26. máj 2015

@ali08
No to je dobry gol.Keby to nebolo tak smutne sa smejem.Dejepisc moslim ktory sa zaobera krestanstvom.A vymudruje take vety o krestanoch ako zabijali tych čo nechceli byť krestanmi. Podla toho vidno že si uplne mimo ked tu hadzes take hluposti.Ziadny moslim na krestana nepovie nič pekne.Pre nich su to neveriaci psy.

dusika11
26. máj 2015

@petra7777 inac neviem sa mi zdas mierna vo vyjadrovani neviem preco ta zmazali..

dusika11
26. máj 2015

@anickablava ale gol do vlastnej blondavej siete 😀

ali08
27. máj 2015

@anickablava A čo hovorí kresťan o moslimoch tiež len v zlom.

@dusika11 on sa nevenoval začiatkom kresťanstva on sa o túto vieru.časom zaujímal A hovorila mi aké to bolo na začiatku. No možno židia budú radšej ticho ako keby mali začať všetko vyťahovať stačilo že oni ukrizovali Ježiša A to im prečo nevykrikujete.
Každé náboženstvo sa nesirilo dobrovoľne
Píšem čo som počula ako vy podaktore čo len počujete A hneď robíte hrdinky kto chce si urobí svoj záver.
Za chvíľu nás zmazu všetkých.aspoň bude pokoj.

ali08
27. máj 2015

@dusika11 už som tmavovláska 😉 😎

keziah
27. máj 2015

@ali08 mozno ti spominal aj to, kedze sa venoval zaciatkom, ako na zaciatku mohamed a jeho hrdlorezi vyvrazdili zidovsky kmen Banú Kurajza? nie preto, lebo by ho realne ohrozovali, ale preto, ze poznali svoje svate texty a nedali si nabulikat nejake rozpravky.

ali08
27. máj 2015

@keziah a co zabíjalo sa pre náboženstvo vtedy zabíja sa aj teraz.žiadne náboženstvo nieje sväte tak ako nás učili.O moslimstve mi hovoril haji
O kresťanstve ten milí pán A nebolo to žiadne vyzdvihovanie moslimstva a poníženie kresťanstva.hovoril mi iba o kresťanstve z jeho vedomostí čo mal preštudovane z kníh ktoré mal z cudziny.
S vami sa nik tu nedohada.
Môj vzťah s mm je normálny A to že vás to zere je vaša vec.

eva8
27. máj 2015

@ali08 a čo, nech sa veselo režú hlavy