icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

ali08
30. máj 2015

V Iráne keď pred pár rokmi ľudia demonštrovali koli vláde lebo si mysleli že hádam zvíťazia čo sa stalo zomreli obyc.ľudia proste prišli ostreľovači A zo striech strieľali hoci kde,vtedy tam zomrelo jedno mladé dievča A veru rám vôbec nebrali ohľad nato či sú moslimovia boli to ľudia A pomáhali aj muži, dávali jej prvú pomoc, držali ju v náručí plakali stačí si to dať na YouTube. A o tomto to je celé to náboženstvo keď sa niečo deje hneď je prvé náboženstvo ale ak ide o záchranu života to nik nevidí.

ali08
30. máj 2015

Áno cigáňov nieje veľa ale zato stačí akú hanbu vedia narobiť. A si predstavte že by ich bolo toľko ako migrantov no ci pána.

jemena
30. máj 2015

@ali08 Ja zas nepozorujem až taky velky rozdiel medzi ciganom, arabom, turkom, či iráncom, albancom, ani vzhladovo, ani mentálne. Aj ked je pravdou, že romovia u nas su prevažne katolici.

lubkavargova1
30. máj 2015

@jemena sorry, ale to ze cigani katolici este ich neospravedlnuje. Alebo ano? Mozu zneuzivat soc.system? Mozu sa mnozit jak patkane? Mozu zit v osadach? Mozu kaslat na vzdelanie?
To ze su katolici ich nijako neospravedlnuje!

puklica13
30. máj 2015

@erjona to ze sa ty nebojis je ok, len ked sa sem dovali ta radikalna cast a bude europanom urezavat hlavy tiez sa nebudes bat? Na youtub je plno videi kde sa stupenci IS vyhrazaju ako dopadne europa...vcerajsi konflikt v Olomouci toho bol peikladom...

lubkavargova1
30. máj 2015

@puklica13 samozrejme ze to caka aj nas. Je uplne normalne a prirodzene ze kazdy brani svoje zaujmy. Tam mali uz skor nabehnut polici a vyprasit aj jednu aj druhu stranu a bol by klud. Ked sa spustia peticie u nas, tak tiez budu nepokoje. Jedna skupina bude za, druha bude proti, novinari to nafuknu jak bublinu a politici zatial budu moct ohrievat svoju polievocku tiez abo kradnut viac. Ved blba slovac bude mat co riesit a nie davat pozor jak rozkradnu este viac pred volbami. Pridu volby a je tema do volieb....
To je jak ked Kotleba zacal skupovat pozemky pod Krasnou horkou. Tiez mal pravdu, chmrad tam je nacierno postavena, ale to nikomu nevadi. Ze chcel urobit poriadok to uz nikomu nevonalo a hned ze fuuuuuuuuuj rasista.

ali08
30. máj 2015

@jemena pravý perzania sú biely sú to mix Nemcov A Talianov plus perzania a volali sa aria,(ako sorry ale cigáň je čierny)môj mm vždy hovorí že je len opaleny A ani turci sú neni čierny.to si si asi zmelila z africkým moslimom a Araby teda tmavú sú ale už aj tí Beleju a teda ako mentalne to teda rozdiel je (česť výnimkám U cigáňov)to čo si napísala to ako škoda reci.ty ako porovnávať ich s nimi?ja čo poznám Albáncov každý tu má cukráreň či zmrzku A henty tam v osadách akurát satelity na chatrciach.
Doba sa mení A menia sa aj ľudia A ich postoj ku všetkému.
Kedysi sa ľudia brali mladý teraz aj po 30tke vtedy sa žene po 30hovoriko stará dievka teraz si najskôr zaobstaraju život A potom to ostatné.kedysi boli skini čo pochodovali proti romom teraz sú z nich kamaráti,romovia sa naučili boxovat. Kedysi nevedeli čo je to pedofil teraz o nich počuť všade.
Proste doba sa mení A mení sa aj pohľad naň.kedysi migranti imigrovali koli zlej situácii doma A nik to neriešil teraz migruju znova koli zlej situácii A rieši to každý

erjona
30. máj 2015

@puklica13 ano, ja viem, ze su,,, a preco sa vyhrazaju? Komu sa hodi drzat Europanov v strachu, kto potrebuje, aby sme vsetci slepo suhlasili s vojnovou politikou,,, kazda tu repcete na vojnove obete,,,ale ani jedna sa nepozastavite nad pricinou,,, preco tu mame situaciu, aku mame... a ISISAci podla mna vysoko kaslu na celu Europu, za potreby su v krajinach, kde je ropa, aby drzali destabilizaciu krajin ,,, a prave moslimovia su ti, ktori ako jedini proti nim naozaj ucinne bojuju (vid Kurdov) a zasa len oni znasaju nasledky,, akosi aj tento fakt prehliadate,,, nemaju len plne usta reci a bojuju iba "naoko", akoze - aby sa nepovedalo,,, aby sa mohli predvadzat svetu ako zachrancovia a na druhej strane robit potajme dalsie rozbroje

ali08
30. máj 2015

@puklica13 ISIS to je iná kapitola. A ohľadne tých migrantov to by mala celá vláda báť A nielen Fico oni sa skôr radujú ako sa nabalilia.A Fico teraz hra ľuďom na city lebo idú voľby.

jemena
30. máj 2015

@lubkavargova1 tu katolicku vieru u Romov, som spomenula, že to je medzi nimi možno jediný rozdiel. Čo na tom ti je nejasné?

lubkavargova1
30. máj 2015

@jemena ja chapem, len nesuhlasim celkovo s nazorom. U mna moze byt cigan aj najvacsi katolik ked zije v spine....a uprimne, poznam XY ludi, aj tu na SK co sa biju do prs aky su oni suprovy katolici, do kostola chodia, ale spravaju sa horsie ako tot co utinaju hlavy. Tak toto je taka nasa EU falosnost.

jemena
30. máj 2015

@lubkavargova1 Mne je jedno či je katolik, alebo jehovista. Nechcem nikoho obhajovat tym, že je katolik. Opakujem, v mojich očiach je medzi nimi jediny rozdiel náboženstvo... stále nič? nedochádza? 😉

ali08
30. máj 2015

@jemena to že prečo ich Porovnávas s aziatmi.daj priklad

lubkavargova1
30. máj 2015

@jemena ja viem, cierne ta cierne...to jak rumun. Ked vidim rumuna no konec to jak by som videla nasich ciganov. Docvaklo mi neboj 😀
Ale zase az tak by som nerobila paniku jak podaktore zienky tu. Ved ked to ma moslima za chlopa naj ma. Ne ja s nim zijem a vice versa. Kazdy si vybera svoje stastie dobrovolne.
Ako uz mudro napisala ali08 pre zakladatelku tejto temy: "nie my s nim budeme zit" 😀 😀 😀 😀 😀
Tak utekam do robotky, pekny zvysok dna zienky 😉

ali08
30. máj 2015

@jemena a zase náboženstvo.

jemena
30. máj 2015

@ali08 ved nejde len o nabozenstvo, kedze sa pytas na aziatov, tak asi konkretne mas na mysli irancov, vyzeraju, ako cigani, su hlucní, ich chovanie je primitivne, tmarstvo, povery, zaklínanie, do roboty sa nehrnu. Nie je to tak?

erjona
30. máj 2015

@jemena Nasi romovia maju specificke fyzionomicke crty, tak isto ako iracania a to robi kazde etnikum vynimocnym,,,, toto len ty mozes tresknut, ze su si podobni - inak aj taliani su hlucni, spociva to v temperamente a su katolici,,, a radsej byt hlucnymi ako sa ukajat v kritizovani inych a nebyt schopny sebareflekcie,,, vsakze

vevesh
30. máj 2015

@puklica13 vies Aky je rozdiel medzi ciganom katolikom a ciganom moslimom (ano,cigani neziju len na nasom uzemi!!) ZIADNY... Tak ako u nas ziju v chatrciach s 12 timi detmi, incest normalka, nehygienicky a v spine so satelitom na streche , tak tak isto ziju aj na uzemi turecka ci iraku (az na to, ze tam nie su socialne davky, tak chodia zobrat a nanajvys ti "lepsi " pasu zvierata..)
Pokial to clovek nevidi na vlastne oci, neveri... Resp. Veri, ze sa to da zmenit.. 🤐 (cest vynimkam..)

eva8
30. máj 2015

@jemena už sa začína uznávať aj temperament 🙂 nielen vonkajšie črty
aj to, že určité etniká žijú na celom svete podobne

@ali08 nekľučkujme
hygienik mal dočinenia s nosením si vlastnej stravy do škôlky, neviem ako je to v súčasnosti.

.

alice107
30. máj 2015

EVA8 presne tak..ja toto tvrdim uz roky........ 😎

alice107
30. máj 2015

DUSIKA11, ja rozumiem, ze debata aj o tychto problemoch co priamo nesuvisia s tym,co nacrtla zakadatelka, dokresluje celu situaciu,

.to je vpohode..

ale tu som vidala u niketorych snahu touto debatou odviest pozornost od priamrneho problemu....
cize problematickost vztahu medzii ludmi odlisnych mentalita kultur.
ale ako viac debata pokrcuje,je tu vidiet, ze argumenty, co pisatelky , ktore veci vidia realne vnasaju do debaty, zacinaju uz ucinkovat.

a to pripustanim skutocnosti, ze problem je ozaj v rozdielnej v cinnosti mozgovej. cize . reakciach, t.j...mentalite oboch partnerov.,a vychova a idelogia islamu problemy este prehlbuje.

erjona
30. máj 2015

@eva8 Nikto nic neuznava - apropo, cuduj sa svete, aj fyzionomia sloveniek a nemiek je uplne ina,,, slovenky su vraj ovela krajsie, len rusky nas topuju 😉 Je to upne normalne v kazdom narode, ze sa od seba lisime,,, to by bol svet fadny, nechapem, co sa tym akoze uznalo,,, to co vedia aj moje deti doma, ze sme rozdielni. To je to, co robi ludi vynimocnymi, ze nie sme na jedno kopyto,,, a talianov som spomenula ako priklad, nie ako potvrdenie, ze moslimovia su hlucni,,, ale to ze chapes moje texty, ako sa ti hodi,,, nuz na to som si uz zvykla 😉

eva8
30. máj 2015

@alice107
@jemena
ale sa to zatľka a zatľka a ospravedlňuje, no na výnimky ako napr. na talianov a rómov ten temperament a spôsob života platí 🙂

erjona
30. máj 2015

@eva8 Evicka, ja nemam nic proti romom, nic proti talianom, ja predsa nie som plna predsudkov - to prenecham tebe,,, 😉

alice107
30. máj 2015

EVA8 je jasne, ze tu je snaha o ´´ochranu´´ ineho etnika so subjektovnych .dovodov..kedze manzel nie je rom, ci talian....ale napriklad iny ´´juzan´´. o tom to cele je......

eva8
30. máj 2015

@erjona súhlasím, že sme všetci rozdielny a ani ja v tom nevidím nič neprirodzené a plne to akceptujem a rada spoznávam nové krajiny, nových ľudí

alice107
30. máj 2015

eva8 vidis to je ono. prave skutocnost, ze jedna skupina ludi ma iste znaky , /´´juzania´´, in a ina ine znaky , tak ludia -partneri z tychto rozdielnych skupin nemozu zit v uspesnom partnerskom zväzku.
a presne o tomto je aj tato teba zaklladatelky.. jej prblem je popisany, dokladovany ...
takze sa doslo k meritu veci. 😎

erjona
30. máj 2015

@alice107 To by nemohlo ani tvoje slovensko-nemecke manzelstvo fungovat - lebo nemci maju tiez ine crty spravania ako slovaci a vraj ako tvrdis funguje,,, moc by som nevyskakovala s takymito tvrdeniami 😉

alice107
30. máj 2015

ERJONA velmi sa mylis.. nenci ako slovaci nie su ako ´´juzania´´. mozgove centum, ktore riadi ich konanie a rekcie je inak ´´nastavene´´ako u narodoiv ´´juzanskych´´.. rovnake.rekcie. sme europania od stredu na sver...... takze niektore rekcie,ake maju juznanske narody co aj patriace ek europy u nas nevidiet..... takze nemame rozpory v reakciach na iste situacie,ako maju europanka a ´´juzan´´....

naprikllad balkanska abalkanec sa viac zhodnu,.. aj ked jedene je krstan a jeden moslim..... aspn v rakciach ,ktore ovada mozg..centum.. tie vychovne rekcie vsak su rozdielne a tam uz vztah potom pokryvkava......

no a u nas na nase rovnake rekcie mentalitne n nadväzuje potom aj rovnake vychova. ziadna odlisna ideologia......
ako u teba a tvojho muza napriklad. u vas je odlisna mentalita aj odlisna ideologia vychovy.. ty europanka ci uz krestanska ci bez vyznania/to j jedno/ ,on moslim. su to tak odlisne sposoby zovotnych hodnot, ze sa nedaju sklbit....
vsrtci normalne zmyslajuci ludia toto vidia ,len ty nechces. so subjektivnych dovodov samozrejme..... chapem....
u nas obaja europania, krestania..... pochadzajuci z rovnakeho kulturneho prostredia....... nehovoriac o soc.a spolocenskom.....
takze tvoja argumentaci akakolvek sa snazis obhajit spoluziite partnerov dvoch rozdielnych mantalit a vycovy a kultury pokryvkava......

erjona
30. máj 2015

@alice107 No znacne rozdiely vidis v spravani nemcov a slovakov,,, uz len v pohostinnosti, ked ides na navstevu k nemcovi, si rada, ze ta vobec vodou ponuknu, je to uplne ine, ako ked prides k slovakovi na navstevu,,, o oddelenej kase, co funguje v manzelstve, ze zena financuje polovicku nakladov na byvanie, stravovanie a ine potreby, toto neni ani u slovakov, a dalo by sa rozpravat,,, samozrejme nie je to u vsetkych,, rozdielne nazory, uz len to, ako nas slovakov vnimaju, ako odpad, co patri k rusku a ako chudobnu krajinu,,, tak mi tu netvrd veci, ktore maju od reality velmi daleko,,,
A poviem ti novinku - kazdy jeden clovek ma mozgove centrum rovnake,,, to si si uz väcsiu kravinu nemohla vymysliet???