icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

alice107
27. apr 2015

ALERKA tu platies vela veci spolu
didta sanarodilo slovenskej statnej obcianske . takze bez ohladu kde sanarodilo ma statne obccianstvo matky. takze tam, kde sa narodilo/cize vbelgicku / dostala rodny list vydany belgickymi uradmi. ak pojde na sk ambasadu, tak poziada cez nich vydat sk slovensky rodny list dietata
ale aj z rodnymlistom belgicych urradov je didsta sk statny obcan. ma to taqm uvedene vrodnom liste. ak otec didtata uznal otcovstvo.tak ta ma uvedeneho aj otca to dieta
ci bude mat statne obcianstvo po otcovi zalezi na tom, ci o to otec v krajione, kde je statny obcan poziada
aky trestny cin mas na mysli konkretne?
ak ma matka rodny list/ci uz vydany bel.uradmi coi slovenskymi, moze sudne potadat o zverenie didtata dos tarostlivosti.
a co ma stym splocny hasis?
VEVESH ches napisat, ze matka -zakladatelka tajne porodila dieta a neprihasila ho na matrike? cize didta nema ziasden rodny list?
no, ale to aj keby bola pravda, tak aqk je ona matka didtata, tak hoci sa dopustila priestupku, ked nedala evidivat didta na matrikea neziadla jeho rodny list, stale didta je podla zakona sk statny obcan po matke. aak atka je znama. cize ona je matkou apreukaze to, ze dieta porodila.
ani otec dietata na matrike nevyhasil , ze je otcom dietata?

wewika1
27. apr 2015

@denisqaa podla fotiek usudzujem, ze nasinec to nebude a kedze je turek, tipujem moslim...hold draha, oni maju majetnicke sklony v mentalite a naozaj si nemyslim, ze to do buducna bude mat tendenciu zlepsovat sa...uprimne? kade lahsie cim skor 😉

peneloppe
27. apr 2015

Nohy na plecia a utekaj prec od neho. Tu nic neporiesis. Jeho mentalitu nezmenis.

vevesh
27. apr 2015

@alerka bez povolenia otca nesmie prekrocit hranice... Zostava jej vybavit rodny list cez ambasadu,nahlasit pobyt na sk, a cez sudy poziadat o zverenie do opatery s tou poznamkou, ze chlap uziva drogy a v belgicku sa to povazuje iba za "mierny " priestupok...

alice107
27. apr 2015

VEVESH pises dalsi nezmysel.

uzivanie drogy nie je ani v belgicku ´´mierny priestupok´´. hlavne nie v suvislosti so zvererenim dietata do starostlivosti.
a prekrocenie hranice bez povolenie otca sa moze vykladat rozne t. treba jasne napisat, ze pokial rodic dieta chce vziat z miesta jeho obvykleho pobytu, musi mat suhlas druheho rodica.,alebo rozhodnutie sudu.

sue
27. apr 2015

Baby,ale pri tychto veciach sa vzdy berie do uvahy krajina obvykleho pobytu dietata (co je v tomto pripade Belgicko) a schopnost rodicov postarat sa o dieta. Denisa nema NIC - malenn absolutne ROVNAKY narok na dieta ako jej partner, ale je v nevyhode oproti nemu, pretoze :

1.nema pracu
2.nema byvanie
3.nema rodinu s ktorou ma dieta kontakt

Drogy sem neplette, pretoze hasis nie je povazovany za tvrdu drogu a ak by mu aj v krvi nasli hasis, tak by slo max o priestupok...na miske vah s Denisinym nezabezpecenim by stale "vyhraval" jej partner....

Nehovoriac o neschopnosti a neochote Denisy:
1.nasadnut na vlak, cestova 20minut a dat vybavit rodny list Slovrnsky!!!!! synovi
2.dat si predpisat antikoncepciu (ona radsej pojde na potrat....)

Bola jej priamo poskytnuta pomoc - @henikav jej ponukla odvoz a asistenciu na ambasade, a odmietla... Chapete???

Vzdy bude mat milion vyhovoriek....

monika15
27. apr 2015

@sue to fakt odmietla :(
no tak potom zial neni uz pomoc

vevesh
27. apr 2015

@sue dakujem - presne toto sa tu snazim uz dlhsie povedat, len niektore prispievatelky to nechapu....

vevesh
27. apr 2015

@alice107 nie, to dieta ma belgicky rodny list a belgicke obcianstvo (lebo otec ho ma).... Zakladatelke je tak vela, ist na ambasadu a vybavit, na co ma narok, a to slovenske statne obcianstvo pre dieta - a pokial ho dieta nema VYbavene, tak defacto nie je statnym obcanom, az po zaevidovani na osobitnej matrike,co na tom, ze narok ma.....(a este dalsie do toho ide , pokial ma dieta viac obcianstiev, idu v poradi, v akom boli vybavene + sa pri pravnych problemoch berie do uvahy miesto zaujmov dietata, cize lekar, skolky, pobyt atd.)
A belgicko ma urcite veci dooost beneveolente - a to drogy ako hasis, mariska a co. su fakt lahky precin, a nie su dovodom na odobratie starostlivosti (ako by to napriklad bolo na slovensku...)

alerka
27. apr 2015

@vevesh takze potom realne nema inu sancu bud sa vzdat dietata alebo zit dalej tak ako doteraz.. pochopila som to spravne?

andy04
27. apr 2015

Divím sa Vám kocky ze strácate čas vysvetľovaním.. Dievča malo zlý deň tak sa išlo vysťažovat na koníka aby ju niekto poľutoval.. Nevyšlo jej to úplne podla predstav pretoze ľudia maju pamät a zniesla sa vlna kritiky.. Nemá v pláne nic meniť ani dnes ani zajtra.. Čaká ju este vela dlhých dni zavretej doma a unudenej.. Život aký poznala je definitívne preč skor alebo neskôr bude závislá na partnerovi finančne a emocionálne on sa uz o to postará neustálym pripomínanim co vsetko pre ňu urobil..
20 rokov hmm.. To bude nadlho.. žiadne vyjazdy s kamoškami sa uz konať nebudú posedenie pri vínku bude tiez asi zriedka ale ma aspoň vela času na varenie.. Turecka kuchyňa je rozmanitá takze bude prace na roky.. Do štyridsiatky bude za sporákom ako doma lepšie povedané bude doma iba za sporákom..
Rada by som vedela akú mienku maju moslimi o žene co otehotnie po trojmesačnej známosti a nedávno skončenom vzťahu s inym chlapom.. Možno nám to tu za pár rokov napíše pretoze som si istá ze jej to čoskoro vysvetli.. On alebo jeho kamaráti..

No a k tomu výkriku ... Moslimi a drogy? To je ako co.. najvyšší level naivity? Co takto si preštudovať v ktorých krajinách trafikuju a hlavne kto s hašišom?

alerka
27. apr 2015

mne len pride dost hrozne ze aj ked vsetky uznate ze nema vlastne sancu nieco realne zmenit, tak ju kritizujete za to ze na tom nepracuje.. a polutovat je to co clovek v bezvychodiskovej potrebuje.. dat tej zene pocit spolupatricnosti a sucit.. Nemoze len tak odist mozno keby vedela ze dosledkom bude okrem bitky aj istota ze je s dietatom v bezpeci.. (mozno on vie ze keby mala moznost tak hned odide)

jemena
27. apr 2015

@alerka kludne ju môžeš lutovat, nikto ti nebráni, ak si myslíš, že ťa iní budú považovať za lepšiu..

jeennyv
27. apr 2015

@alerka baby tu jej poskytli neskutocnu podporu a pomoc, dokonca som citala, ze jedna baba co je tam je ochotna s nou ist na ambasadu a pomoc jej vsetko vybavit, baby tu jej otvaraju oci a snazia sa najst vsemozne riesenia ako jej pomoct, ale milostiva nechce ani jednu z nej vyuzit, lebo ona nehlada cestu ako z problemu von, ale dovody preco tak neurobit a este chce zachranovat manzelstvo, kde sa jej kde tu ujde aj facka a neviem co vsetko....baby tu uznavaju, ze sa neda nic zmenit hlavne pre dovod, ze to ona sama nechce.....lutovat niekoho, kto vedome nerobi nic pre to, aby on a jeho dieta netrpelo no neviem.....

alerka
27. apr 2015

@jemena to co je za somarina ako ta to vobec mohlo napadnut. Na to aby bolo cloveku niekoho luto nepotrebuje mat bezcharakterne dovody.

alerka
27. apr 2015

@jeennyv ta ista baba povedala ze to absolutne nic nezmeni lebo to nema riesenie nemoze od neho odist len ak sa vzda syna citala som vsetkych x stran. Nie je vydata.

jemena
27. apr 2015

@alerka hlúpym by som nazvala práve tvoje neustále skuvíňanie, okolo dievčaťa, ktoré nechce pomoc. Myslím, že ani o tvoje teatrálne lutovanie nestojí.

jeennyv
27. apr 2015

@alerka dobre neda sa vsetko len tak lahko, ale je tu dalsich x rieseni, o ktore sa moze pokusit a ona ako keby nic...pre mna je ta baba hrozne naivna a hlupa...jedine z toho hladiska ju lutujem...lebo ked bola v 6 mesiaci mala tu temu, ze schytala lebo pozerala cez okno a jej muzicek si uz myslel, ze frajera vykuka...udretie tehotnej zeny....ked uz ani to nebolo pre nu dovod na odchod kade lahsie, tak ja uz neviem...muz, ktory udrie zenu celkovo, a este v tehotenstve je proste jeden chrapun a z toho nic nikdy lepsie nebude....mala sa zbalit a odist davno a nie cakat co bude a potom miesto riesenia zakladat temu na fore....mna osobne dokaze velmi rozculit, ak si niekto nevie vazit sam seba ako cloveka a dovoli so sebou robit ako s menejcennym a handrou....

alerka
27. apr 2015

@jeennyv ja nad nou neskuvinam len mi je z vas zle. Preco vas tak irituje to ze nevidite hned americky koniec filmu? Ze hrdinka nerobi co povazujete a aj mozno je spravne.. Otravuje vas to lebo to nie je dvojhodinovy film ale niekoho zivot. Je mi zle z toho ako velmi ste sa zmenili vsetky ako cez kopirak pocas niekolkych rokov ste sa stali bezcitne OSOBY nie viac ZENY..

vevesh
27. apr 2015

@alerka nie, su sance - ale je to na dlhe lakte a musi sama chciet - ako prve vybavit antiku (aby nebodaj si uz teraz. zlu a komplikovanu situaciu" nevylepsila "), ako druhe vybavit dietatu slovenske obcianstvo (cesta do bruselu trva 20 minut, Stoji od 2-7 eur, vlaky chodia kazdych 20 minut tam aj spat minut), po tretie najst jasle malemu, sebe robotu, po stvrte zaznamenavat /fotit jeho "hasisove vystupy ", "pozornosti" a spisat financie kolko dava na nu/dieta, po piate vyzistovat, kedze su domy pre zeny, charitativne spolky pre zeny v nudzi a zabezpecit si informacnu /pravnicku /ekonomicku pomoc - a ale ako uplne hlavne MUSI CHCIET SAMA.... Pretoze komu niet rady, tomu niet pomoci...

cawes
27. apr 2015

@alice107 ahoj ani ja s tebou nesuhlasim, zijem v inej krajine ale princip ten isty, ak mam dieta a otec dietata je z tejto krajiny, cize je svajciar a mam s nim dieta ci sme alebo nie sme manzelia ma dieta automaticky svajciarske obcianstvo, svajciarsky rodny list, to ze som slovenksa je im uplne jedno, ide sa podla toho koho povolenie, pas je silnejsia v tej krajine kde zijem a kedze svajciarske obcianstvo je najviac tak je dieta svajciar, ja ako matka si mozem poziadat o druhe obcianstvo,cize mam narok na slovenske obcianstvo pre moje dieta, ale ak pride iste k istemu tak si svajciary budu chranit svojho obcana a to ze mam slovenske obcianstvo ako druhe ich vobec ale vobec nebude zaujimat

jeennyv
27. apr 2015

@alerka sorry, ale ja zeny, ktore sa vsemozne snazia pomoc mladej babe, a to len cez net a to ju ani nepoznaju, nepovazujem za nijak bezcitne alebo ze sme vsetky cez kopirak...proste hodnoty a vazenie si seba mame asi niekde inde a nie sme ochotne sa zmierit s takouto situaciou a trpiet..... niektore sa tu idu roztrhat, aby jej otvorili oci.....bez zmyslu skor povazujem to, ze sa stotoznujes s pristupom zakladatelky temy a povedzme so zivotom s mizernymi vyhladkami a v takom bude zit dieta a ked nedostane rozum tak nie jedno a ze ani sama zakladatelka temy nechce vidiet co sa deje ...ale ja respektujem tvoj nazor, ale je mi proti srstii aby si tu desiatky bab nejak dehonestovala na nie zeny a neviem co, ked jej chcu pomoct.....

denisqaa
autor
28. apr 2015

Baby , mne ide len o syna .. Inak by som už dávno odišla .. predvčerom akože z ničoho nič kúpil novú práčku , uvaril pre nás večeru .. Ale tu zlu energiu som z neho tak či tak cítila a nechcem aby ju preniesol aj na syna .. aj práve preto sa snažím byt každý deň dobre naladená a v pohode , lebo viem , ze bábo to všetko cíti .. A včera som mu povedala , že ja tu antik. Budem brať , že určite nechcem ďalšie dieťa aa on že , ja tiež nie ..Citujem : ,, nemusíš brat žiadnu antik. , proste nebudeme mať sex a nemusíš sa báť , ze otehotnieš ..

vladka201078
28. apr 2015

@denisqaa neprestavaj ju brat....

denisqaa
autor
28. apr 2015

@vevesh to všetko si vybavím .. nemusela by som ísť do žiadneho kríz.centra . Mám tu mamu a malého berie ako svojho ... Aj tu prácu si chcem začať hľadať .. ja sa len bojím toho , ze mi bude robiť problémy a ze syna môže uniesť alebo tak .. Tu v Be je to na striedačku ,, takze napr. 2 tyzdne by bol maly s ním každý mesiac a toho sa bojím ..

jemena
28. apr 2015

@denisqaa ty naozaj veríš tomu, že on s tebou nebude sexovať, aby ste nemali dalšie dieta? To je zase len jeho taktika, ako ťa odradiť od antikoncepcie. Za par dni, to samozrejme zase nebude platit, lenže to ty akosi nebudeš mať antiku doma. Manipuluje s tebou ako so šteňaťom. Jedného dňa ťa oberie o deti a bude ich vychovávať cudzia žena, jeho budúca manželka, tebe ostanú len oči pre plač.

sardinka333
28. apr 2015

@denisqaa tak ked tam máš mamu tak maleho ti postraži a ty šup vybavovať veci - nie vybavím, pojdem a nič nerobíš. Samé chcem, budem - takto sa nikde nedostaneš.
@alerka a prečo teba irituje, že ju tu len nelutujeme? Lutosť sama o sebe ešte nikomu nepomohla a nič nevyriešila. Iste, treba povzbudiť, psychická podpora znamená vela, ale potrebné su skutky, činy a nie bedákanie ako sa bojím o hento a o tamto. V živote máme vždy nejaké možnosti. Bud isť dopredu alebo stať na mieste a vzdať sa. MOžno by pomohlo keby sem napísala nejaka žena, ktorá niečím podobným prešla. Mnohé tu dali konkretne rady čo žiju v Be...ako postupovať. A odpoved dotyčnej? Nedá sa, nejde to, je to daleko...budem si hladať....Takých ludí mi prepáč ale nie je luto, nech si myslí kto chce čo chce. Ako si ustlala tak bude aj spať! Škoda energie na pomoc tomu kto vlastne ani nechce.

vevesh
28. apr 2015

@denisqaa to, ze ta udrel, lebo on si myslel, alebo ze zavola policiu, ked pojdes k matke - to netreba brat na lahku vahu - pripomina mi to situaciu velmi blizkej znamej ako cez kopirak... Poviem len to, ze jej chlap bol slovak ako repa a ona skoncila bez dietata - uvidi ho az na 18tku, uz ma len tri roky cakania pred sebou,az na ten rozdiel, ze namiesto syna dostane spat psychicku a socialnu trosku...
Mozno si to teraz neuvedomujes, ale ak by ta este raz zmlatil (to by si mala dokaz o fyzickom tyrani) - ekonomicky si sa v sucastnosti sama ztyrala a na psychickom tyrani pracuje on kazdy den - krizovy dom by bol pre teba optimalny a mas aj nanho narok.... A vyhody by boli, ze by mal zamedzeny pristup k dietatu (cize by ho nemohol tak jednoducho uniest), ty by si sa postavila sama na nohy a mohla zacat svoj zivot odznova a spolu so svojim synom ...

denisqaa
autor
28. apr 2015

@vevesh za tie 2 roky ma udrel raz , no ale to som bola v 6.mes.teh. a pred par dnami mi protirecil ,ze on by takeho niecoho nebol schopny ,,ze to nieje jeho styl ,,ppff ,,, ano,psychicke tyranie to je si myslim ,,, ale ja som stale v pohode ,,len koli malemu aby sa to nanho neprenieslo ,,Radsej sama s dietatom , ako s niekym takym ,,,Ja by som to sama v pohode zvladla,,,tak ci tak sa len ja staram o maleho cely den ,,a on len na 5 min. sa pohraje a to je vsetko ,,,Len tu pracu najst ,,Pojdem si ju hladat,,hoci s malym v nosici ale pojdem ,,, Druha moznost by bola, ze si vybavim na par mesiacov socialny prispevok cca 1200 eur mesacne a medzitym by som si hladala pracu lebo tu pocas poberania socialky je riziko odobrania id.karty ,,

andy04
28. apr 2015

@denisqaa Nerieš s ním antikoncepciu jednoducho si ju nechaj predpísať a užívaj ju.. Je to manipulátor a skor alebo neskôr bude tak ako on chce.. Kedže sa sťažuješ tu na koniku tak to znamená ze v súkromí ste v napätí a on to cíti tak bude skúšať po dobrom.. Mas najhoršie vyhliadky aké moze zena mat.. Chorobný žiarlivec.., vztiahol na teba ruku.., moslim.., starší 12 rokov a v zahraničí.. Ked ta kontroluje teraz co bude za pár rokov ked budeš este mladá a on uz bude riešiť krízu staršieho veku..? Tak z toho domu nedostanes ani kúpiť chlieb.. Jedine plus ze nie si niekde v moslimskej krajine a máš tu svoje práva.. Počúvaj co ti radia baby skor ako prepasies šancu..