Obeta pre muža
Myslíte, že sa mám obetovať pre muža, opustiť rodinu, kamarátov, prácu a odísť za ním do zahraničia ? On sa rozhodol opustiť SR aby zabudol na minulosť a rozhodol sa tam ostať lebo sa mu tam páči žiť. Nechce žiť viac na SR.
@jancullik353 Ved to ani sama nechcete. Obetovat sa kvoli niekomu, kto ani na vas neberie ohlad...Za mna nie.Keby ste aj vy mali tuzbu ist do zahranicia, bola by to ina vec.30 rokov nie je malo ani vela...Mozete vsak stratit dalsie roky v neperspektivnom vztahu.Zacinat v zahranici od 0 nie je jednoduche, chapem ze on potrebuje podporu, je to psychicky narocne...Mohol by este urobit to, ze sa vypracuje, vytvori vam cesticku, zazemie a potom Vas pozve k sebe.Avsak vzdat sa vsetkeho a ist do neznama naslepo so zlym pocitom, ze to vlastne ani sama nechcete...vnutorny hlas nam vzdy povie pravdu, skoda ze vacsinou ho prebijeme inymi argumentami...
@jancullik353 pred minulostou neujde...
...pokial to nie je muz tvojho zivota tak nie
@jancullik353 nie určite nie... co bláznis? V podstate ho ani nepoznáš...
Ja som mala 4.5rocny vztah na dialku. Ked som skoncila VŠ, prisiel cas rozhodnut sa, co dalej s nami. Rozhodla som sa zostat na SK, hoci povodne som planovala odist za priatelom 1000km do Litvy. Jazyk som sa ako tak naucila za tie roky. Ale nic ma tam netahalo. Rozhodla som sa zostat a zamestnat sa v Bratislave. A bolo to dobre rozhodnutie. Po par mesiacoch to zacalo medzi nami skripat a rozisla som sa s nim, bolo tam viac veci, nazorove rozdiely, on bol taky narcis. Okrem ineho, vsetky plany, co si robil do buducna, zacinali slovami JA CHCEM, JA POJDEM...
@jancullik353 Ľudia ktorí hovoria o obetovani sa nikdy nie sú tak úplne v poriadku. Nenechaj sa psychicky vydierať labilnym chlapom. Poznáte sa len 2 mesiace a už dáva ultimátum, to nie je partner do života. Zopár mesiacov sa dá fungovať aj na diaľku, stretávať sa cez predĺžené víkendy, môžeš za ním chodiť na dovolenku a keď si vybuduje aké také zázemie a ty sa zdokonalis v nemčine a nájdeš si tam prácu môžeš sa za ním presťahovať. Možností a riešení je veľa. Lenže nič z toho nenavrhol. Stavia ťa pred hotovú vec on neustupi ani o krok a ty máš všetko nechať tak a zároveň niesť všetku zodpovednosť keby to nevyšlo. Správanie hodné malého decka čo sa v obchode hádže o zem keď nedostane lízatko.
@jancullik353 ahoj za mňa určite nie, vyskúšala som si dokonca s 1,5 ročným synom. Ak by ťa veľmi miloval nedokázal by bez teba žiť v zahraničí skôr si polož otázku ako ťa ma rad keď dokáže odísť žiť bez teba preč..asi menej ako ty jeho…nechaj ho ísť a uvidíš či sa vráti za mesiac dva či nebude vedieť byt bez teba potom budeš vedie ,že stojí zato ten chlap. Nenechaj sa oblbnúť rečami o peniazoch…
Ja osobne by som nešla, nedá sa ti vziat dovolenku popr.neplatené voľno ? Ist tam na kratší čas (dovolenku) . Riskovať, ze prídeš o dobru robotu a tam ju tazko nájdeš bez znalosti jazyka. Sama máš pochybnosti
@zabka79 ja som odišla a bez znalosti jazyka. Vôbec som nebola a ani som sa nestala zavistlak na niekom . Áno treba počítať že bez znalosti jazyka začneš na nízkej pozícii ale vypracovať sa vieš veľmi rýchlo čo napríklad na Slovensku nehrozí. Tu zalezi len na tvojej šikovnosti. Chodila som nakupovať do supermarketu takže jazyk na nákup nepotrebuješ. Učila som sa jazyk aj keď na nižších pozíciách to je najčastejšie že máš kolegu Poliaka , takže za tri mesiace ovládas plynule poľský jazyk 😛 ale ak vieš že toto celý život nechceš tak začneš komunikovať aj v jazyku tej krajiny kde si prišla. Ja som si začala púšťať rozprávky pre najmenších a pozerala jeden seriál ktorý tu je obľúbený a o pol roka už som mala prácu akú som chcela , dokonca som si mohla prácu vybrať. Nakoniec som si tu kúpila dom , mám obytné auto a cestujem a užívam si život. To že mám na Slovensko 1600 km to nič nie je. Ak chcem ist na Slovensko tak idem kedy chcem . Nie je to ako cestovať do Ameriky.
Upozornenie, toto bude velmi negativny a dlhy komentar, tie ktore sa na to necitite a povazujete byvanie v zahranici, za same plus, to ani necitajte....
Ja som sla, pre niekoho na smiech, "len" 400 km do Rakuskeho pohranicia. Dalej do zahranicia by som nesla a uz toto bol moj strop. Aj to som sla s tym, ze robim v SR a len byvam v AT. Ale my sme boli spolu rok a pol, vacsinu casu cez koronu, takze ju vdaka home office stravil v meste nedaleko mna a mavali sme take par dnove az niekolko tyzdnove spolocne byvania u mna, alebo u jeho rodicov... Proste sme sa dobre spoznali, kym som sa rozhodla. A moja podmienka bola praca v SR v mojom odbore, takze sice som pracu zmenila, ale v pohode, lebo robim to, co som vystudovala a v jazyku, ktory ovladam. A stale viem fungovat aj bez neho, ak by sme sa rozisli a pripadne sa vratit do svojho bytu na vychode alebo ho vymenit za nieco v BA. Dalsia moja podmienka bola, ze ak nahodou budeme mat deti, budu chodit do skoly v SR (prakticka stranka veci, kedze jazyky su pre mna nocna mora, moja hlava proste pri pocuti cudzieho jazyka uplne vypne, ide si svoje a usi v cudzom jazyku nepocuju ani slovo, tazko by som sa s detmi ucila a riesila veci ohladom skoly v nemcine), jeho zas, ze skolku vychodia v AT (minimalne najstarsie, este ne moznost, ze sa potom prestahujeme opat na Slovensko) kvoli jazyku - ale skolku a veci okolo bude vsetko riesit on, ci chce, ci nie... Ale byvanie v zahranici bez jazyka je hrozne... Uz len taka vec, ze neviem reklamovat nieco v obchode, pokial tam prave nie je slovenska predavacka. Alebo minule mi niekto stal na mojom sukromnom platenom parkovacom mieste a ja som realne nevedela zavolat policiu, nech ich odtiahnu (lebo nebolo to len 5 min, ci na blikackach), alebo dozvediet sa nejake info ohladom cohokolvek - bez mobilu a prekladaca v nom som uplne v riti, ved ja si neviem anilen balik poslat k sebe domov, lebo slovenski predavajuci neposielaju do Rakuska... O vybavovani veci, ako zachranne zlozky, postari a kurieri, prihlaseni na pobyt, cudzineckej policii, spominanym veciam ako v buducnosti skolka ci skola a tak podobne, ani nehovorim, vsetko realne riesim s prekladatelom po boku... Cele zle... A to som v napoli slovenskej obci, lenze je to AT vsetko oficialne je samozrejme v nemcine... A to som este nespomenula, ze v pripade, ze budeme mat deti, si bez suhlasu ich otca, ani neprdnem, pokial by som ich chcela prestahovat/zobrat slovensko, kedze ich obvykly pobyt bude v AT... A financie? Vsetko je tu niekolkonasobne drahsie, len taka poistka auta alebo koncesionarske poplatky su v sumach, ze len pozeram... A pre domacich si menejcenny pristahovalec (hlavne bez jazyka).
Inak, nechce sa priatel prestahovat niekde do Rakuska, blizko SR? Jazyk tu maju rovnaky, ako v Nemecku, Ty vies pracovat a fungovat v BA, stale je dost daleko od ex, co ho podviedla a aj plat by tu asi nemal na zahodenie a zazemie si najde...
Ak nechce zvazit to Rakusko (pripadne Nemecko hned pri ceskych hraniciach), ja by som nesla. Ved si precitaj, co si tu napisala. Bude Ti chybat rodina, neovladas jazyk, mas dobru karieru tu (tam budes robit len nekvalifikovane prace, ktore Ti nemusia stacit, napriek ciselne vyssiemu zarobku, ani na fungovanie, lebo naklady su tiez nasobne vyssie), vlastne zazemie, nie si nim ista a hlavne: ON NEROBI KOMPROMISY, no od Teba ich ocakava...
@jancullik353 podviedla ho pristelka a on iteka do nemecka?? Ked ho podvedie dalsia tak zasa zbali cely svoj zivot a pojde dalej?? Bud je tento tvoj frajer ktoreho ako pises takmer nepoznas uplny zmetok (tuky od toho radsej prec lebo netusis co mu kedy v hlave prepne) alebo je za tym nieco uplne ine a pred niekym alebo niecim uteka a ty ani netusis co by to tak mohlo byt a pribeh zlomeneho srdca na teba natolko zaposobil ze si mu zo zozrala aj s udicou nielen s navijakom...
Ak to ma byt pre teba obeta, tak nechod. Ak to ma byt pre teba prilezitost, tak chod. Pokiaľ sa nejasná o nejakú krajinu ako Somálsko, Afganistan tak by som to videla skôr ako prilezitost
Nemecko? Chod.

@jancullik353 ja som odisla za priateľom, po roku vzťahu dostal ponuku pracovnú v inom štáte (pracoval na SK,nieje slovak a ponuka bola uplne z ineho štátu 🤣); kedze sa chcel kariérne posúvať vyssie a vedel ze praca na SK moze kazdu chvilu padnúť odisiel. Ja som na SK zostala dokoncit skolu,takze rok sme fungovali lietaním hore dole,potom som sa presťahovala za nim 🙂 dnes sme manželia a mame dve deti. ☺️ na zaciatku vzťahu je to tazke rozhodnutie vediet ci to ma perspektívu,my sme mali este ten rok ,, na rozhodnutie,, ale neskúsiš tak nevies 🤷🏻♀️ drzim palce