icon

Obeta pre muža

jancullik353
15. feb 2023

Myslíte, že sa mám obetovať pre muža, opustiť rodinu, kamarátov, prácu a odísť za ním do zahraničia ? On sa rozhodol opustiť SR aby zabudol na minulosť a rozhodol sa tam ostať lebo sa mu tam páči žiť. Nechce žiť viac na SR.

adrianka2606
15. feb 2023

@jancullik353 Podla mna v tom mas uplne jasno a sama si si odpovedala - nelaka ta tam ist, mas tu dobru pracu a nechces odist od rodiny. Pocuvaj svoj vnutorny hlas 🙂

liena12
15. feb 2023

@jancullik353 stalo sa mi niečo podobné. Bola som pár mesiacov vo vzťahu so slovákom žijúcim vo Švajčiarsku. Tiež ma postavil pred hotovú vec - bud sa za ním prestahujem, alebo rozchod. Prišlo mi to po pol roku prehnané, NJ jazyk som neovladala, rovno mi povedal, že angličtina samotná mi tam nestačí na kvalifikovanú pozíciu. Tu na SR som mala dobrú prácu, čo ma naplnala, kamarátov, rodinu.. Nechala som ho, aj keď v tých prvých dňoch som za ním plakala veľa, no vnútorne som cítila, že robím správne. Teraz po pár rokoch ani sekundu neľutujem svoje rozhodnutie. Vôbec mi taký nekompromisný chlap, ktorému som sa mala stopercentne prispôsobiť nechýba. Čudujem sa, že veľa báb ti radi odísť preč, keď tam nemáš istú prácu a HLAVNE priatela dobre nepoznáš. Jemu zase na tom vašom vzťahu až tak nezáleží, lebo inak by bol ochotný fungovať nejaký čas na diaľku a potom v prípade priaznivého vývoja rozmýšľať, ako to poriešiť ďalej. Ak nemáš žiadne pochybnosti, chod za ním. No ak ta tá predstava odchodu trápi, doveruj svojmu vnútornému hlasu a nenechaj sa dotlačiť do ničoho.

anne_mary2
15. feb 2023

@jancullik353 tak som to precitala vsetko a nie..
Prekrocil hranice a exka vyfucala z hlavy? Ak musel odist zo sr aby zabudol- hlavne to v hlave nema este usporiadane..!
A joj take ze “ ty si ina, s tebou to je ine” - k tomu sa nevyjadrujem lebo ako pises, mas uz 30 takze vieme😀🤗🫠.
Ak chces ist, asi by som sa u nas prihlasila aspon na jazykovy kurz nech mas zaklad a tak sla..
Na dialku sa da fungovat, letenky su lacne vybehni za nim niekedy na predlzeny vikend, niekedy on za tebou…
A uvidite.
Inak co, umyvat riad do restiky alebo chyznu do hotela?… Hmm cudzina preveri aj pevny vztah inak v zaciatkoch ( hlavne tazkych ). Ak ti tu je dobre hladaj si chlapa tu. On moze na ex zabudat s barsjakou polkou v DE ked chce 😀🤷🏼‍♀️.
A za mna, ak ano, tak s pripravou aspon jazykovou ( nie kazdy je taky ze sa nauci rychlo, ochotny robit hocico, opustit svoj komfort ), netvarme sa ze je to pre kazdeho, lebo nie je.
A je to ok aj ked chces byt tu.

ankare
15. feb 2023

@jancullik353 nie, nezahodila by som rodinu a kamošov pre chlapa, ktorého ani nepoznám.

biaa
15. feb 2023

@jancullik353 ja som odisla za priateľom cca 700km 🙂 poznali sme sa kratko chodili sme spolu od začiatku decembra a februar koncom som sa stahovala. Chcela som aby sme boli spolu on tiež. Ja som byvala na Slovensku v podnájme nemala som záväzky. Priatel mal v zahranici byt dobrú prácu a mne ponúkli v zahranici tiež v rovnakej firme pozíciu.

Neváhala som. Nemala som čo stratit aj keby to nevyslo 🙂 s priatelom to je zachvilku výročie sťahovania je to skoro rok a stále neľutujem klape nám to perfektne a aj keby sa v minulosti niečo zmenilo nasla som tu velmi dobre platenú pozíciu a už by som sa na Slovensko nevratila

kaktusik007
15. feb 2023

mne vadi ta direktiva - bud pojdes alebo sa rozideme. on nebude uplne v poriadku a tolerantny, pretoze je prirodzene nejaky cas fungovat na dialku kym sa to utrasie. Nemecko je tot za rohom - par hodin jazdy.

bennn
15. feb 2023

Určite nie na začiatku. Veď môžte fungovať a musíte fungovať ako vzťah na dialku. On zarába na tunajšie pomery nadštandardne, takže sa hocikedy môže zobrať a vrátiť sa hoc do Česka alebo niekde do okolia na České hranice napr. Alebo Rakúske hranice...
Ale určite by som nešiel len tak naslepo za niekym koho poznám krátko. Sa môžte pohádať a čo ťa tam nechá a nemáš nič. To su take naivne predstavy.
žiadne také, keď chcu byť dvaja spolu a je medzi nimi väčšia vzdialenosť, tak musia ísť do spoločného, nie do bytu "niekoho" z tých dvoch.
Inak, ak pre niekoho koho máš fakt rád, nie si schopný nič obetovať a urobiť niečo pre to aby ste boli spolu, tak to nemá zmysel. Nie všetci môžu byť spolu.

saraxyz
15. feb 2023

@jancullik353 išla by som, keby som nemala co stratit a v priatelovi by som mala oporu. Bohužiaľ, on iba uteká pred exkou. Od neho by som akúkoľvek podporu nečakala.

alison11
16. feb 2023

@jancullik353 No keď ťa to neláka a máš tu dobrú prácu tak si nájdeš časom iného a tento asi nie je ten pravý pre teba.

petkazamborska
17. feb 2023

ja by som isla, niekazdy ma taku prilezitost , a aspon rychlejsie zistis ci je to ok, ja mam 42 ,2 deti ale kazdy den pozeram do ktorej krajiny by sme mohli odist ...velmi lutujem ze som neodisla skor ,...aj manzel co ma spoluziacky vsetky su prec pozakladali si rodiny v zahranici , presne jednu mi pripominas isla za priatelom , neskor manzelom do portugalska, a velmi sa jej paci ...

lenagawel
17. feb 2023

@jancullik353 NIE!!!! zachranis si vela zialu….ja som tak odisla a doteeraz to lutujem…

adrianka2606
17. feb 2023

@petkazamborska 42 rokov a 2 deti nie su ziadna prekazka, aby ste odisli do zahranicia za lepsim zivotom a dali detom lepsiu buducnost 🙂

erickatt
17. feb 2023

@jancullik353 ja sa opytam, kedy sa to stalo? Kedy sa rozišiel s nou??

pimpulienka
17. feb 2023

Nešla by som.

mentolka12
17. feb 2023

@jancullik353 kamoska chodila tiez do Nemecka za pristelom vzdy na par tyzdnov. Kombinovala dovolenku s neplatenym volnom v robote a uz 5 rok ziju v Nemecku. Nebola si totizto ista krajinou. Ci sa jej tam zapaci tak skusala. A zapacilo sa jej

luba28
17. feb 2023

@jancullik353 ved Nemecko je za rohom,,kedykolvek mozes odist ,,chod na chvilu a uvidis

kvaplakvapka
17. feb 2023

Určite ti to majú radiť ženy z modrého koníka? Máš svoj rozum,svoje srdce, dokážeš sa rozhodnúť aj sama

jarinka33
17. feb 2023

@luba28 asi tak nejak. nechapem ako to moze niekto brat, ze opusta rodinu, ved kedykolvek ich moze prist pozriet. ako ak su tu neni neviem ake zavazky a s tym chlapom to funguje, tak preco ist nevyskusat. vratit sa da vzdy

kajka559
Odpoveď bola odstránená
nekonecna_katastrofa
17. feb 2023

@jancullik353 Ak si mladá, nemáš ešte nejakú super špecifickú prácu, tak ok, možno by som to riskla. Ale ak máš už pomaly vek na zakladanie rodiny, dobrú prácu, neobetovala by som sa tak kvôli mužovi, ktorého ani dobre nepoznám. Nevieš jazyk, čiže budeš môcť robiť asi len nejakú chyžnú atď. To si tiež treba uvedomiť, či chceš vypadnúť zo svojej profesie. Ďalej budeš tam prvé mesiace plne odkázaná na neho, veríš mu dosť? Môžete sa pohádať, rozísť, dokážeš tam fungovať aj bez neho? Že uteká od minulosti je pre mňa také divné vyjadrenie. Keby to formuloval tak, že po sklamaní chce skúsiť niečo nové, ísť do vysnívanej krajiny, atď tak by som to inak brala. Ste spolu krátko, je prirodzené, že sa rozhoduje viacmenej sám za seba, ale že teba postaví pred Buď ideš - Alebo koniec. A ešte povie Obetuj sa. To by mi vadilo. Kľudne predsa mohol povedať, že on tam má budúcnosť, chce tam začať nový život a že môžete skúsiť vzťah na diaľku. Chodila by si za ním a keď by ste si boli bližší, vtedy by si sa rozhodla. Ale takéto ultimátum by sa mi nepáčilo. Ty sama vieš, že to nie je ono, lebo inak by si sa nepýtala cudzích žien na koňovi.

adrianka2606
17. feb 2023

@jarinka33 Vratit sa da vzdy a suhlasim aj s tym, ze Slovensko je uz krajina, kde posledny nech zhasne, ale nie kazdy chce odist.
@jancullik353 sama napisala, ze po nemecky nevie, nelaka ju to tam, tu ma dobru pracu a nechce sa jej ist daleko od rodiny. Mozno, keby to bol iny muz a iny vztah, nevahala by ani neskundu, ale utekat do zahranicia a nechat tu vsetko co ma rada kvoli niekomu, kto uteka pred exkou... to ako moze dopadnut?

tiezjedna
17. feb 2023

@jancullik353 ja som to urobila, ale z úplne iných dôvodov. Toto mi príde ako jednostranné neférové rozhodnutie tvojho priateľa. Čo má za tragickú minulosť, že ju dokáže prekonať len takto??

jumama
17. feb 2023

@jancullik353 Nerob to, nechod za nim. Ak nie si motivovana naucit sa jazyk a ziskat pracu, ktora ta bavi, casom budes velmi trpiet. Ak si zalozite rodinu, bude ti davat zmysel starat sa o deti, mozno nebudes tak usilovna a motivovana sa ucit jazyj a hladat pracu, lebo bude potrebne starat sa o deti.... ale ked budu mat tak 10 rokov, prestanu ta potrebovat, uz ani na rozvoz na kruzky, pride pubeta budu sa odklanat od vas... Tvoj zivot zrazu zostane strasne prazdny, ak nebudes mat pracu, ktora by ta bavila. Ak si tam nevybudujes priatelstva, ak nebudes pravidelne chodit do kolektivu... Mam presne takto kamaratku v zahranici, sla za svojim muzom, ktory ma vyssiu poziciu, cize peniaze nie su problem, uzivi celu rodinu. Ona vsak oproti tomu, co robila tu, tak si musela kvoli jazyku hladat uplne ine a jednoduchsie zamestnania, kde nevadi, ze jazyk nie je 100%. Naviac prisla dlha materska a vodenie dietata do skoly, na kruzky - to zase je pre "pristaovalecku" matku namahave, neda sa najst polovicny uvazok a ona nema podnikaveho ducha, ze by nieco z domu robila... cize je taka stratena a sama, sama s detmi vacsinu casu, muz do vecera v praci...

tiezjedna
17. feb 2023

@kajka559 ...podľa úrovne tvojej slovenčiny tam žiješ od malička, nie? 😝

tilly
17. feb 2023

@jancullik353 podľa toho kam do zahraničia, aké by som tam mala uplatnenie, či viem jazyk a či sa mi tá krajina páči. Ak áno, neváhala by som. Nie kvôli chlapovi, ale kvôli sebe! My si s mužom občas vyčítame, že sme nešli, kým sa dalo
K

nelka93
17. feb 2023

@jancullik353 tak on neobetuje nič ale ty máš všetko? Od takého ruky prec

vieronika14
17. feb 2023

@jancullik353 ahoj podla mna chod, skusis a uvidis. Ja by som isla a vratit sa mozes

simca06022011
17. feb 2023

Pozri bud chces ist zit do zahranicia alebo nie. Nejde o obetu muzovi a neviem co. On je proste len nova znamost viac menej. Ty si vies predstavit tam zit? nemas tu nijake zavazky? Mas tam co robit? byt samostatna? Nenabura ti to napr. karieru ak mas nejaku naplanovanu? Vies sa tam realizovat, ci budes len priatelka a umyvat niekde riady a ked vas omrzi vztah, tak prides domov a vlastne iba si zabijala cas? Prakticky si to pozri.
A potom trochu dobrodruzne. Mozno by si to vyskusala, nejake skusenosti v zahranici nabrat, jazyk zdokonalit. AK na to mas bunky. A az potom, tretia vec, ze ano, "ides za laskou". Nie naopak. Ak si rodinny typ a budes tam stresovat a vyrevovat po veceroch, lebo si napr. daleko od rodicov atd, ak pojdes do horsej prace, tak na co? mozno lepsie by bolo najst si ineho chlapa, menej komplikovane. Na druhej strane ak si tak velmi rozmiete... mozno by som to skusila chvilu na dialku, isla ho pozriet, atd.. podla toho ka teda ide. Pozrela to tam a rozhodla sa potom. Nie zrazu vsetky mosty tu spalit, zbalit sa a ist. Kvoli kratkej znamosti. Lebo on chce zabudat :DD

sono2
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
17. feb 2023

a este ake basnicke crevo ma chlapec, ako sa on bal bal hento a tamtoho.. ja by som s nim po takom kratkom case nesla. A je tam len dva mesiace.