Obetovali by ste svoj život pre nádej znovuobnovenia vzťahu?
Obetovali by ste svoj život ešte 7-9 rokov kvoli dieťaťu, a vratili by ste sa ku svojmu ex? Lebo ona sa chce velmi vratiť, (dovod rozvodu nevera viacnásobna z jeho strany, vy problemy, zdravotne, tazke obdobie, všetko na vašej hlave, vyhliadky do buducna teraz ziadny novy partner aj kvoli dietatu 10r. Kt. neskceptuje nič a nikoho), nebyvame spolu cez 2 r. ? City ziadne k nemu niesú. Skor nechuť…
Určite nie
Ona z toho vyrastie a pochopí neboj za chvíľu vás nebude potrebovať nerob to máš svoj život. Potrebuje mamu pevnú v rozhodnutiach aby do budúcna mala čo čerpať ešte ty môžeš byť šťastná. S nim po tom všetkom určite nie je to jeho vychcanost. A nevrav ze sa obetuje totálna hlúposť. Ži si s nou vás život ak sa oň neorisposobi jeho problém a dieťa časom samé na to príde treba jej vysvetľovať rozprávať.
Nie.
Radsej by som hodiny stravila vysvetlovanim potomkovi (aj na prikladoch z jej zivota, napr. na kamaratoch zo skoly, aby to bolo jej chapaniu blizke), preco take riesenie nie je dobry napad a vsetko este viac zhorsi.
Ale vratit sa k nemu isto nie.
Jasne! Obetuj svoje najlepsie roky (usudzujem, ze si stale mlada), nech je tvoje dieta stastne (nebude). Ty si za tie roky odplasis XY nadejnych novych partnerov, ktory by ta mohli tahat hore v zivote, lebo vsak sa obetujes. Dalsie deti uz mozno ani mat nebudes, lebo obeta tomu jednemu. Nakoniec ostanes sama. Neskor zacnes decku vycitat, ze si sa kvoli nemu obetovala, zahodila najlepsie roky zivota. Budes mu zavesena na krku, po este horsom rozchode, lebo ex sa aj tak nezmenil, nebudes mat ziadne svoje travenie casu. Ostane z teba zatvrdnuta, neprijemna zena. Ano, aj takto mozes dopadnut, fakt chces ist tymto, alebo podobnym smerom v zivote?
Chapem ze si rozhodena z toho ze dcéra ti povedala ze chce ist k otcovi.
Nebuď taká vztahovacna, je to dieťa, veľa veci nechápe a otec jej chýba. V jej veku proste neocení ze všetko ťaháš ty, ze si unavená, nevie ze každý vie byt chrumkavý a venovať sa ked tam ma dieťa iba raz za mesiac, nerozumie medziľudským vzťahom dospelakov. Pochopí až ked bude dospela.
@ndrag nechcem, neviem a nechcem si to ani predstaviť. Nikdy som nebranila stretavaniu, prave naopak, vzdy poviem , že oco ju ma rad a chce byt s nou aj on, ze sa pohraju budu mat program nieco vymyslia, pokojne tam moze ostať aj prespat, ked tam ma byt na vikend, ja som doma neodidem neujdem nikde, vzdy sa vrati domov, moze zobrat aj zvierata, vankus aby sa citila lepsie, .. a pod. Ale tieto situacie ma zrazaju na kolená, ked vidim ako place, ze chce ist tam a preco a tak… preco sa nechcem vratit a pod… takze som z toho iba rozhodená..
@lujza123 nie z toho ze k otcovi, nech ide, ale byvat k otcovi, ale iba somnou… nie sama.. a vznikaju potom tazke situacie…
Ani sa mi to nechce ďalej čítať, lebo mi prídeš veľmi nezrela . Co ta to vôbec napadlo ,keď píšeš ze máš zo spolužitia zdravotné/psychické problémy?Len preto ze dieťa poplackalo? To co budeš robiť v puberte? Tak vyskusajte striedavku, keď dieťa chce tráviť viac času s otcom a tebe sa zdá, že ho nezvládas sama ,ale nechápem ten nápad vrátiť sa koli tomu k nemu bývať.
Za stav tvojej dcery moze jej foter, takze narobit poriadky s nim, nech jej netlaci kaleraby do hlavy a nech jej nic neslubuje, nech sa k tomu laskavo postavi ako ty. Dcere nech vysvetli, ze sa uz k sebe vratit nemozete. Ak toto vserko urobi dcera nebude na teba naliehat. Hlavny problem je on. Podla mna ju bulika on, ktovie co vsetko jej narozpraval.
@sidicek otazka bola, či by ste obetovali svoj život, svoje roky, aby dieťa vyrastalo v kompletnej rodine, a vy ustúpite, a žili by sme ako partneri neviem ako.. proste či by ste pre dieťa urobili tuto vec, ked vidite, že túzi po kompletnej rodine, vlastny otec, vlastna mama, .. zdr. pr. sú skor z vyčerpanosti, stresov a pod., to neznamena, ze dieta nezvladam. Myslim, ze kazdým človekom zatrasie, keď začne po rokoch odznova, nie to ešte spracovat vsetko v detskom rozume. Ale ako Vas všetky čitam, zacitam sa utvrdzovať, že to je iba obdobie, pre ňu, kt. prejde. A budem sa snazit, aby to spracovala co najskor. Ono to ľahko pises, asi si neprešla zatiaľ takýmito situaciami, porovnať sa tiež neda, kazde dieta, rodina, muž, problemy sú iné. Priklad: znamej dcera si rezala nohy ziletkami, noznicami a pod. , keď sa u nich v rodine diala podobna situacia, dieta bolo na antidepr. a vela iných v okoli, maju porozpadavane vztahy kde deti neakceptuju nič, vybijajú si to na spravani, posuvaju hranice, zly kolektiv a uz to ide… su to narocne situacie… som iba opatrna, už nie nezrela, preto som sa chcela poradiť, viac ľudi, viac nazorov. Spracovať situacie sa budem pokúšať ďalej, bez návratu, dokážem nám zabezpečiť všetko. Ďakujem každej za názor.
@0kristina0 ano vsetko ide od neho, manipuluje, … s nou a somnou pokusa cez nu,
Autorka a ty si ako vyrastala?
Tento sen o “obetovaní sa aby dieta vyrastalo v kompletnej rodine” majú zväčša ľudia ktorý sami nikdy normálnu rodinu s peknými vzťahmi nezažili a nechápu ze mat komplet rodinu neznamena ze otec a mama nejako spolu ziju v jednom byte. Rodina je hlavne o vzájomných vzťahoch, je to láska, bezpečie, stabilita. Nic z toho sa nedá predstierať, to tak musia ľudia naozaj citit.
@lujza123 v kompletnej rodine,
Je na tebe vysvetliť dcére, že otec ju má rád ale vy ako partneri už spolu nebudete. Neviem načo by si sa vracala len aby ste boli "kompletná rodina"? To dieťa nie je blbé videlo by ako spolu nevychádzate a s tým by šla do vlastných vzťahov. Vybav častejšie návštevy u otca alebo nech si ich menežuje sama alebo rovno striedavku ak sa o ňu vie postarať. A určite nenechaj dieťa rozhodovať o tvojich budúcich partneroch, áno povedať svoj názor môže ale ak jej alebo tebe nijak neubližuje je to len jej rozmar aby si nikoho nemala.
@lujza123 mozno preto to tak tazsie beriem, 😳 ze mne sa rodina rozpadla a mozno preto niesom taka razna ako zeny vyssie, ze som z kompletnej rodiny,
Milá @autorka, toto nie je žiadna obeť, toto je kapitálna sprostosť. Zo zbabelosti teraz povedať jasné nie dieťaťu, sa chystás dôkladne dodrbat nielen svoj život ale aj toho dieťaťa. A hľadáš tejto zbabelosti peknú nálepku. Pekne vezmem milého potomka, vysvetlím mu, ako sa veci majú. Bývalého, ktorý bývalým aj zostane, pekne vezmem pod krk (obrazne, nie doslovne) a dám mu možnosti striedavky, či bude taký úžasný tato, aj keď bude musieť riešiť úlohy a sople a všetko ostatné. A keď ma neprejdú idiotske nápady o "obete", požiadam niekoho o jednu vzduchom chladenu, aby som sa spamätala.
Neviem autorka co si v mojom príspevku brala ako hejtovanie. Iba som ti napisala davaj mu ju castejsie a budes mat viac casu ty. Presne víkendový ockovia na par hodin su najlepsi. Nemusia nic iba urobit program. 10 rocna by to uz mala trosku aj chapat. Skusala si detsku psychologicku? Mozno niekto nestranný by sa vedel porozpravat s malou a viac by pocuvala.
Ty si sa už musela načisto zblázniť.🤦 Nie. Nevracaj sa späť. Máš už veľkú slečnu doma. Tak ju neľutuj a neofukuj . Robí si s vami obomi čo chce. Ja by som išla do tej striedavej starostlivosť. Ale som si takmer istá,že to sa už ex páčiť nebude. Lebo bude hnilý, toľko sa decku venovať.
v žiadnom prípade a taketo obety nechapem po pravde, deti su pekna vec ale tvoje šťastie je tiež dôležite
Deti su rozumne a nechaju si vysvetlit, preto urob poriadky s ex, nech dceru nebulika. V opacnom pripade by som dcere povedala pravdu, ze ju ocko klame. Ked to nejde po dobrom pojde to po zlom.
Nezrela v zmysle vykomunikovat s dcérou vašu situáciu, nie ze sa o ňu nevies postarať. Ty sa staráš až nadštandardne, lebo jej chceš niečo kompenzovat a dieťa si to ani neváži a máva s tebou.Stastna mama je pre dieťa to najlepšie. Takisto co sa týka partnera ,nevravím, že si máš hneď niekoho nasťahovať k dcere ,ale dobrému vzťahu sa tiež nebran,aj keby mladá vystrajala.Dieta nemá byť šťastné na úkor rodiča.

@janickacrazy
@janinah
@betulinka1 kadý deň som s mojou dcérou, každý deň sa jej venujem, to je minimálne spominaná pol hodiná, ona je stále doma, pýtam sa jej, rozprávame, vždy s ňou komunikujem, aj pocas varenia, aj inej cinnosti, hráme karty, activity, a ine spol. hry,, meno mesto, hadaj na co myslim, vyrabame aj spolu ona je velmi kreativna, lepidlo, papier, pasky, konfety, vzdy nieco, kupila som psa a mačku s nimi sa hrame, venčime, prechádzka, plaváreň, korčule, kolácik, dovolim jej aj kamaratov zavolat hraju sa spolu,keď je sneh bezala ako prvá von v oteplovackach stavala snehuliaka, sama som ju tahala so sankami po chodnikoch, robime veci kt. sa dajú robiť, rada maluje, už tieto veci ju nechám samú, temperky, vodovky, uhliky, a pod. Pozrieme si film/rozpr. spolu, … , ale ucit sa musi, tam je vzdor, ona otca odmietala… tam bol vzdor a emocie, nevhcela ist k nemu… mal novu priateľku, ani po skole nechcela mali sme rozdelene dni v tyzdni, on to tak navrhol, ale on ani nedodrziaval, vikendy 0 bodov nedodrziaval nic, tam su skor uz emočné veci dietata, reakcie na rozchod a rozvod a všetko veľa iného, aj z jej strany, potom aj ona sa k nemu postavila, ze nejde nikde… , len som chcela vysvetliť , on viete co robil? Chodil k nam domov ,, ju pozrieť,, jeden čas, a isiel cvičiť… prisiel ju ,, pozrieť,, a isiel s kamaratmi von,, pozrieť zn. 20-30 min. to som zatrhla okamzite čo je ona opica na pozeranie? Nech ju zoberie ku sebe, alebo ked mu nevyhovovalo tak ju nezobral, kolko vikendov tam mala byt a nebola, a vela choreho z jeho strany, ale tak mi treba, iba to co clovek povoli a on je presne ten pripad, zmagoril ju uz vela krat , ze sa vratime, ona mala taky hokej v hlave… manipulator! že pár nazorov tu bolo striedava saroslivisť tooo som este nerozmyslala , ale pokojne by som mu to aj dopriala… nie len pozerat sa….😀 , tak prosim nehejtujte, ale dajte dobre argumenty, rady, ako najlepsie sfunkcnit, inak vcera bola u neho, takze preto som mala po pol roku konecne cas na to auta, ved hadam aj vy povysavate a umyjete, je zima, uz bolo zafulane… tym som chcela povedat, ze vsetko bolo na mne a potom nemam taku energiu az 6 hodin sa hrat!