icon

Obliekam sa normálne, ale podľa svokry vulgárne

2. júl 2023

Nemam uz na toto nervy. Dnes sme mali mega horuco. Dala som si sortky a normalne tielko. Mam po 2 detoch vacsie poprsie a kedze chodim do fitka, tak aj vypracovany zadok. Rozhodli sme sa ist s detmi na vylet, tak sme pozvali aj manzelovu mamu. Este som ani poriadne nevystupila auta a ona na mna hned, ci sa nehanbim, ze idem takto. Pozeram na nu. Vedla nej stala jej dcera. Outfit takmer identicky ako moj, akurat rozdiel vo farbe a aj v jej proporciach. To sa ako obdarenejsia zena nemozem obliect pohodlne? Preco toto odsudzovanie? Mam si ist zmensit prsia, len aby som na niekoho neposobila vulgarne? V robote som zazivala podobne narazky, tak som zacala nosit bluzky po krk, alebo volne saty, len aby sa niekto nepohorsoval. Uz ma to ale nebavi. Preco sa clovek nemoze obliect tak ako chce bez toho, aby mali ini o tom tolko reci? Naozaj sa neobliekam netradicne. Akurat, ze ak by som bola lata, vyzeralo by to inak. Ma niekto podobny problem? Ako reagovat v takych sitiaciach?

katkami123
3. júl 2023

@nyusika
Pre mňa sú zas nechutné a vulgarne napichané pery 😆

katkami123
3. júl 2023

@bubuska
Aj ona môže byt XS a mat väčšie prsia. Či každá XS musí mat A-čka? Žasnem.

jonki
3. júl 2023

@vedorka vacsinou, no nie vzdy. Bola som 36 velkost( minuly cas🙈), kostnate ramena- cize horny diel 38/40 -cez ramena. Vysportovana postava a prsia D podla astratexu by to bolo mozno aj 70F a ano som spunt, mam 164cm.

pikachu999
3. júl 2023

By som jej povedala že nie nehanbím že aspoň štýlovo pasujem k jej dcére a viac by som neriešila. Ja som z tých čo vôbec neriešia kto má čo oblečené a je mi to fuk nech si každý nosí čo chce

katkami123
3. júl 2023

Autorka, máš len typ postavy po ktorej túži 99% žien a svokra závidí, to je celé. Si vysoká, štíhla s väčšími prsiami a máš správne tvary. Nič si z toho nerob. Trápne reči sa musíš do budúcna naučiť odpalkovať. Inak žasnem koľko nevyrovnanych žien tu v diskusii máme. Dobre, že za obyčajne tielko s šortkami na výlet v horúčavách ti nejdú na hranici šibenicu stavať s fakľou a vidlami v ruke. Ale pritom čo by za to dali, keby tiež tak vyzerali. 😀

rybka16
3. júl 2023

@lenkakravcova Alebo sa vyserme na to, co sa paci nadrzanym chlapom, lebo nasa hodnota sa od ich priazne neodvija, a obliekajme si, co sa nam paci a v com sa citime dobre. Milujem, ked chlap ide zenam vraviet, ako sa maju obliekat, aby sa pacili muzom, ako keby to malo byt nase hlavne kriterium.

vedorka
3. júl 2023

@katkami123
Tak vacsinou to tak je, obcas sa objavi hracka prírody 😉 ono naozaj tielka "sedia" malokomu, aj vekovo, aj postavou, je to taky zradny kusok oblecenia. Ale kedze nie je fotka, tazko posúdiť.

maros313
Odpoveď bola odstránená
nyusika
3. júl 2023

@maros313 no ..koľko zmenšujúcich podprseniek si v živote nosil/a ?

aurora33
3. júl 2023

Autorka, ak ti to povedala svokra, plus kolegovia na pracovisku, tak mozno na tom niečo bude. Mozno sa naozaj obliekas vulgárne.

miui
3. júl 2023

@natalka13 hej u suseda je trva vzdy zelensia 🙂

lumatri
3. júl 2023

@maros313 presne tak. Spravna podprsenka (okrem ineho) vyformuje postavu, prsia da na stred a nie su po stranach hrudnika. Tym vyrazne zostihli siluetu, aj pri silnejsich zenach zostihli pas. Minimiser robi presny opak. Zdeformuje postavu, vytlaca prsia nabok (div, ze nie pod pazuchy), prsia su stlacene v pevnej latke a lymfa neprudi. Preto uz ziadne kvalitne znacky pradla tieto hrozy nevyrabaju.
Sokuje ma, aky negativny postoj maju niektore zeny k prsiam. A ake su niektore zeny krute. Taky postoj k svojmu telu a prsiam vypoveda casto o nelaske k sebe a dalsich veciach.
Vraj v zahranici je v praci iny dress code... praveze v zahranici na pracovisku sa ludia riadi heslom "Zi a nechaj zit".

miui
3. júl 2023

@lumatri mna tesi ze coraz viac sa v Sr zeny vedia postavit na stranu zeny (nie ako kolegyna s inym dresscodom v zahranici). Nehante dcery, vychovavajte synov.

lucia13022023
3. júl 2023

@miui 100% súhlas

fairyy
3. júl 2023

@babulkomale napisala som volne tricko ku krku...nie iba ku krku...a napisala som aj ze obtiahnute ku krku posobi na mne vulgarne pretoze zvyrazni velke prsia a uzky pas... to volne sposobi ze vyzeram objemne akoby som mala zrazu o x kil viac...nikde som nepisala o vyvalenych prsiach

babulkomale
3. júl 2023

@fairyy aha tak pardon. Cize vo volnom tricku pas nevidno a preto vyzeras tehotna?

fairyy
3. júl 2023

@babulkomale presne tak.. preto nosim obtiahnute a ku krku malokedy mam vystrih a nenosim ani tielka nemam rada tricka bez rukavov...a pravidelne dokazu mat chlapi trapne reci...nemalujem sa ...nenosim kratke sukne, kratasy ani vystrihy... jednoducho to co ma autorka problem poznam,nerobi nic strasne, oblecie sa normalne a zrazu to ludia okolo dokazu nafuknut ...a pritom pride kolegyna do prace co je ako lata ma na sebe tielko pol zadku vonku zo sukne a nikto sa nepozastavi je to ok...preto je moj nazor zi a nechaj zit... cokolvek si na seba akakolvek zena oblecie je to len a len jej vec a jej vec vkusu...inemu sa pacit nemusi, ale ak mu tym neublizuje, preco sa do nej navazat, ci vulgarne k nej vyjadrovat?

whatever1
3. júl 2023

Ak si vyzerala tak ako si opisala na predoslej strane, tak ozaj nic vulgarne na tom nie je. Divne ze tak reagovala, jedine ze by si nemala podprsenku alebo mala vrezane shortky do rozkroku a do zadku. Kazdopadne, tak ci onak nemala pravo takto reagovat, pozvete ju na vylet a takto sa odvdaci...

linduska86
4. júl 2023

Bože manžel má oidipo komplex alebo 15 rokov.?
😃😃
Tak si mala povedať, že viete čo pani maaama choďte so svojím synom samaa
Nie normálne sa obliekas a jej je fakt hovno do toho.

linduska86
4. júl 2023

@whatever1 keby aj mala vrezana gate nevirm kde je to jej telo jej život, svokra nech suchá nohami a keď sa za nevestu hanbí ech ostane doma. Jednoduché.
Nemá si dat čador 😃🤦🏻‍♀️

whatever1
4. júl 2023

@linduska86 ved vravim ze aj keby mala zarez, tak nemala takto reagovat.

tianna
4. júl 2023

Ak sa tak cítiš ty dobre, tak kašli na to. Osobne tielka už nenosím vôbec, ozaj sa netúžim večne spiect alebo sa mazať ako kurča na plech tonami krému a šortky som okrem bytu na sebe ani nikdy nemala 🤣 von len riflové kraťasy kúsok nad kolená alebo šaty kúsok pod kolená 😁 postavu mám myslím oki, 62 kg, 172 cm, hanbiť sa myslím nemusím. Teda nemusí zas každý nutne nosiť tielko a šortky 😉 aj keď samozrejme je to v poriadku ak to tebe tak vyhovuje.

annelise17
4. júl 2023

Svokre by som povedala, že nehanbím a keď sa hanbí ona za mňa, mohla to povedať ešte doma a nemusela nikam ísť. Mňa dosť udivuje aj koľko žien ti tu napísalo, že si sa mala spýtať muža. Ženy, akože načo ? To jej má muž hovoriť, v čom vyzerá dobre a v čom nie a ona sa tým má riadiť? Veď nežijeme v stredoveku, nech nosí čokoľvek čo jej sa páči a v čom sa cíti dobre. A nie nemusíš pred nikým obhajovať prečo nosíš to a to, že máš veľké prsia alebo tu ukazovať fotky aké presne oblečenie si mala.. aj keby máš výstrih po kolená a šortky ala tanga je to tvoja vec. Čo sa týka práce a komentárov okolia, väčšia žien bohužiaľ závidí a väčšina chlapov nevie ovládať svoje pudy a nemajú dostatok slušnosti aby držali ústa. Nijako by som sa neobmedzovala v tom, čo si oblečiem, samozrejme v súlade s kódexom na pracovisku, ale určite nie zmenšujúce podprsenky, voľné háby a podobné blbosti.. ty máš právo obliecť si čo tebe sa páči, jediné čo zmeň sú reakcie na miestami zabrzdené okolie.

nyusika
4. júl 2023

Veľmi sa mi páči, ako má jedna strana právo na čokoľvek, ži a nechaj žiť...nos, či sa tebe páči, keď sa to iným nepáči - ich problém a hlavne - ti, čo sa im niečo nepáči, nech držia hubu a krok a nech šúchajú nohami.

To len jedna strana má právo vyjadriť sa, resp. vyjadriť svoj názor ?

No pekne.. . ale kam by sme sa dostali, kebyže robíme iba to, čo chceme, kedy chceme, ako chceme a ešte si dovolíme zhejtovať každého, kto v podstata robí to isté, čo ja - hovorí a robí to čo on chce, kedy chce a ako chce.
Konkrétne v tomto prípade svokra vyjadrila svoj názor spôsobom, aký ona uznala za vhodné.

ingridag
4. júl 2023

@nyusika Ak berieme do úvahy túto situáciu tak si myslím ze to neposudzujes objektívne. Autorka sa nestarala do toho co ma svokra na sebe tak si myslím ze ani ju do toho nič nie je. A ak teda chcela vyjadriť svoj názor vždy sa to dá povedať aj iným spôsobom.

h2
4. júl 2023

@nyusika To ale tak trochu miešaš hrušky s jablkami, ako sa hovorí. Autorka má právo obliecť si, čo chce. A svokra má právo povedať, čo si o tom myslí. Ale nie je to to isté. Lebo autorka tým svokre nijako neublížila, jej oblečenie nebolo útokom na svokrinu osobu. Kým svokrina poznámka, či sa autorka nehanbí, bola jasne mierená proti nej a vyjadrovala negatívny postoj.
Zaráža ma, koľko žien tu má názor, že keď to povedala svokra a aj zopár nevychovaných prasákov v práci, tak určite sa autorka oblieka nevhodne a vulgárne.

orthia
4. júl 2023

Ak je to tak, tak tvoja svokra je tá, čo má problém a asi v základoch nebude súvisieť s tvojím šatníkom. Raz by som sa naštvala a konfrontovala ju, aj s rizikom, že bude v rodine studená vojna, normálne s kľudom, rešpektom a pochopením - jaký má k..va problem? (-: V práci ich môžeš vtipne odfajčiť, len závidia, lebo doma také nemajú. Ja by som podala sťažnosť za sexuálne narážky, stačilo by raz a bolo by ticho, neboj sa... ale možno aj tam by nastala studená vojna. Druhá vec je, tak som to pochopila, že sú tvoji nadriadení, tam si aj ja viem ťažko predstaviť, že niekomu dám sťažnosť na neho samého... Ak ťa budú veľmi s.ať, choď odtiaľ preč, ak je to banda kreténov, nebude ti s nimi dobre nikdy.

nyusika
4. júl 2023

@ingridag veď ani autorka sa nemusí zaoberať tým, čo povie svokra - ona je so sebou spokojná, jedným uchom dnu-druhym von.

Nakoľko však takto verejne má potrebu riešiť poznámky svokry a nemiestne narážky kolegov, asi to s tou jej spokojnosťou nebude úplne OK

nyusika
4. júl 2023

@h2 no... pretože pokiaľ má viac cudzychyludi rovnaký názor na moje oblečenie, môžu mať pravdu ?

Pokiaľ by si ona bola istá, že je oblečená v norme, neriešila by to.

ingridag
4. júl 2023

@nyusika Takýmto štýlom sa názor nevyjadruje. Za mňa je to nemiestna sprostá poznámka. Vyslovene ju chcela uraziť.