Obliekam sa normálne, ale podľa svokry vulgárne
Nemam uz na toto nervy. Dnes sme mali mega horuco. Dala som si sortky a normalne tielko. Mam po 2 detoch vacsie poprsie a kedze chodim do fitka, tak aj vypracovany zadok. Rozhodli sme sa ist s detmi na vylet, tak sme pozvali aj manzelovu mamu. Este som ani poriadne nevystupila auta a ona na mna hned, ci sa nehanbim, ze idem takto. Pozeram na nu. Vedla nej stala jej dcera. Outfit takmer identicky ako moj, akurat rozdiel vo farbe a aj v jej proporciach. To sa ako obdarenejsia zena nemozem obliect pohodlne? Preco toto odsudzovanie? Mam si ist zmensit prsia, len aby som na niekoho neposobila vulgarne? V robote som zazivala podobne narazky, tak som zacala nosit bluzky po krk, alebo volne saty, len aby sa niekto nepohorsoval. Uz ma to ale nebavi. Preco sa clovek nemoze obliect tak ako chce bez toho, aby mali ini o tom tolko reci? Naozaj sa neobliekam netradicne. Akurat, ze ak by som bola lata, vyzeralo by to inak. Ma niekto podobny problem? Ako reagovat v takych sitiaciach?
@babulkomale svadobné šaty sú kategória sama o sebe 🙈
Nikto nema pravo nikomu kecat do oblecenia,ak sa jedna o dospele osoby!!!! Aj keby si mala 150 kil a sortky,tvoja vec. Na pracovisku samozrejme dresscode,este mozno v kostole a tak,ale na vylet nehlad na nikoho len na svoje pohodlie a styl.
@lienka.7 a ja mám krivé nohy a nosím šortky🤗a je mi úplne u prdele kto si čo o Tom myslí...
@veronicka88 pre niekoho je to nedostatok, pre iného prednosť a ďalší to má zas u prdele.
. Ja mam jazvy na hrudi, toľko rokov som nenosila výstrihy kvôli ľuďom čo zazeraju, no ale potom som si uvedomila ze co ma je po nich. Ano niekto ma krivé nohy, niekto veľké prsia, niekto jazvy, niekto kŕčové žily, niekto znamienka... No je to ich vec co nosia.. Mať v p... Je základ 🤣
@lucia13022023 mám 7 veľkých operácii za sebou,dve cez hrudník a dva cisárske plus jednu hysterektomiu. Jazva cez jazvu a tie na podbrušku každá zvlášť pre istotu🙈veru tak mňa nejaké krivé nohy už nerozhadzu
Svokra je aká mila a taktna osoba. Asi by som jej s úsmevom poďakovala a povedala ze je tiež oblečená otrasne...
Bohužiaľ veľké prsia na niekoho budú vzdy pôsobiť vulgárne, či v tielku alebo vo vreci. Keď som bola mladá bola som chuda, 49 kg a prsia veľkosť D, takéto poznámky/náražky som počúvala pravidelne. Hlavne od jednoduchších jedincov mužského ale aj ženského pohlavia. Jedným uchom dnu, druhým von...
Teraz mam o 10 kg viac, prsia sa scvrkli na B - C a mam pokoj, ale stále si pamätám aké to bolo nepríjemné počúvať takéto poznámky.
Autorka ten obrázok co si dala je úplne klasické letné oblečenie co nosí väčšina žien, nič vulgárne to nieje. Na svokru kašli....
@fairyy stačí trochu čítať s porozumením, nie je to komentár o korzetoch a nedostatkoch obliekania v minulosti, pointa je úplne niekde inde. Mimochodom korzety a sukne nosili kedysi aj muži. A korzety pred 100rokmi boli paradoxne na ústupe. Ďalšia vec je, že korzety nosili viacmenej ženy z vyššej spoločnosti, nie obyčajné pracujúce ženy napr. na poliach. A úloha ženy sa ani dnes nezmenila. Len spoločnosť tlačí ženy aj mužov do úplne inej pozície. A toto všetko vedie k nízkym mravným štandardom, čo sa deje aj dnes. Nie je to len o obliekaní, ale obliekanie je toho dosť podstatnou súčasťou. Kedysi prostitútky boli viac zahalené ako dnešné povedzme mravné a slušné ženy. A čím to je? Tým, že morálka spoločnosti je riadne nízko, ale ešte sa dá klesať. Pokračuje to lgbti komunitou, kde sa obliekajú vyslovene vulgárne, muž za ženu, žena za muža, to je už riadne, ale riadne mimo. A cieľom toho sú deti, lebo som presvedčená o tom, že sa zlegalizuje pedofília a tým padne spoločnosť na úplné dno, lebo z tých detí nevyrastie ani jeden vyrovnaný človek. To je tak, keď sa povýši hlúposť a blud. Tak ako potrebujú hranice deti, aby vedeli, kde je dosť, tak potrebujú hranice aj dospelí a celá spoločnosť. Čiže ne/morálne obliekanie je len súčasťou veľkého problému.
@makodob tvoje fantasmagorie a bludy nemajú s Bohom nič spoločného. Len opakujes sprostosti co písal nejaký kňaz ktorému sibalo z celibátu takže videl diabla v každej co mala suknu nad kolená...
Mimochodom indiáni v pralesoch chodia holý dodnes a v mnohom sú tieto spoločenstva oveľa morálnejsie ako západné civilizácie.
@makodob čím sa previnili tie hriešne oblečené malé deti že chudáci dospelí chlapi majú nutkanie sa na nich uspokojovať? To by ma fakt zaujímalo ako z pedofílie môžeš viniť deti
@makodob "A úloha ženy sa ani dnes nezmenila." - akoze verim, ze su stale zeny co pokladaju sa jedinu svoju ulohu pekne vyzerat, vydat sa a rodit... ehm ale nemala by som odvahu napisat, ze uz nic ine, lebo dodnes sa nezmenila uloha zeny...mozno u teba...ja toho v zivote viac teda robim
"zlegalizuje pedofilia" - ja nemam slov....mi odrbalo dekel
a radila si mi citat s porozumenim... pritom sama si vynechala zjavne roky rokuce myslenie pri tom co citas, pocujes a pises
toto vlakno ma naucilo, ze je medzi nami kopu zien, ktore su plne nenavisti zatrpknutosti predsudkov hnevu voci vlastnej zenskosti, vlastnej sexualite 🙂.........
takze som si vcera dala pekne na kupalisko tangace, tangace nosim len na dovolenkach lebo tam je mentalita trosku popredu...mam na zadku celulitidu, mam pre niekoho velky zadok, mam nadvahu mam nad 20 🙂 nech vas aj rozdrapi z toho hnevu, ktoreho ste plne, a vecer som si dala do mesta mega velky vystrih a pekne som si prsia nakremovala, manzelicek ma drzal za ruku a taky bol spokojny 🙂 🙂...moje 4 cky vykukali a pre koho som bola ako kur..., ktora 20 rokov sexuje s jednym muzom nech mi polibi zadnicu 🙂...
vdaka tomuto vlaknu som dostala abnormalnu chut nosit mega vystredne a extra veci 🙂 pekne vam nastavim zrkadlo aby ste mohli riesit moj vek, moj zadok 🙂 moje prsia, moje nie stihle nohy UVARTE SA V TOM HNEVE 🙂 a ta co tu vykrikovala ake su velke prsia vulgarne, kliknem na jej profil huba napichana, ksich vyhladeny, bez jedinej mimickej vrasky....🙂 fotky kabeliek a topanok 🙂 taka bude riesit moje od prirody velke prsia, just ich dam este viac von, a vobec nie su stojate, posobi na ne gravitacia...nech vas aj rozdrapi!!!!
@hladamematku 🤭🤭🤭si sa naštartovala(myslím to v dobrom👏)ale máš pravdu. Nevidím jediný dôvod prečo by slzena mala riešiť ženu....mali by sme držať spolu a nie rozprávať prečo a ako niekto niečo nemôže....
@hladamematku od 15tich rokov som mala kvoli večne posudzujucim ludom mindraky uzit si cokolvek, leto, jar, jesen.... raz siroke boky, potom male prsia, moja výška, váha, raz som nosila XS, o par rokov uz bolo aj XL, celulitida (s ktorou som robila uz fakt cokolvek a jedine co mi na nu pomohlo je zmierenie sa s nou....), ziadne dlhe gate v 30C, obleciem si co mi je pohodlne a v com sa citim super, a ked s tym ma niekto problem, vzdy je to jeho problem. Skoda ze som to pochopila az mnoho rokov neskor.
@hladamematku tak to ma byt🎉
@veronicka88 presne.. To ze muži majú sexuálne pripomienky a nevedia držať vtáka v gatiach je jedna vec, ale tie pohľady, narážky od ŽIEN je jedna katastrofa. Presne ako píšeš, ženy by mali držať spolu a nie ohovárať, závidieť atď..
@hladamematku vsak v pohode chodievaj aj nahá, ale sory mne by bolo nepríjemne ukazovať niekomu celulitídovy zadok ktorý ma na sebe viac ako 20kg navyše.
Ja mám normálnu váhu, cvičím kvôli sebe aby som sa cítila fajn, zbožňujem svoje telo, ale zase nebudem chodiť s vyvalenymi prsiami ako na podnose po meste a že ahaaa kukajte na moje roztečene 4ky.
Ak je to nazor len jednej skvorky, tak by som si z neho rozhodne nic nerobila
@aurora33 mám nad 20 znamenalo asi nad 20 rokov nie +20kg🤭🙈
@veronicka88 aha tak som to zle pochopila :D
@veronicka88 Ale stále ako to citam mi to príde že ma nadváhu viac ako 20kg. Je to tak zvláštne napisane
Presne je to tak,keď má žena väčšie prsia a dá si tielko je vulgárna😅ale keď je nejaké Lata už nie je.S týmto som sa stretávala aj ja😅
@pikachu999 to nikto nevie čítať s porozumením?! Napísala som niekde, že deti možu za to že pedofili sú uchyláci? Písala som o tom, že hranice morálky sú už ďaleko posunuté od normálnu, čo súvisí aj s obliekaním. A že to smeruje k legalizácii pedofíle, lebo to tam aj smeruje. Deti za to nemožu. Možme za to my, že všetko prijímame bez rozmyslu, veď každý má svoje práva, každý nech si robí čo chce a pod. Toto je veľmi nebezpečný názor. A týmto končím, lebo nebudem odpovedať na prekrútené slová, ktoré sa mi niekto snaží pripísať. Ľudia už asi zabudli čítať a ak nezabudli, tak očividne im nevadí, že tomu nerozumejú.
@fairyy A v čom sa zmenila úloha ženy? Lebo pokiaľ viem, ženy sa dnes rovnako vydávajú, rovnako zakladajú rodiny a rodia deti ako vždy. A ak si myslíš, že ženy predtým nemali svoje záľuby a koníčky, tak si na omyle. Rozdiel bol len v možnostiach, aj v minulosti boli ženy, ktoré boli študované a mali ,,kariéru”, len sa tomu hovorilo inak. Ľudia žili v každej dobe ako vedeli. Bohaté ženy mali priestor sa venovať čomu chceli, tak isto ako dnes. A chudobné ženy mali záujmy vrámci svojich možností. Prepáč, ale vobec nepovažujem za výhodu tejto super doby to, že ľudia otročia celý život v práci a obzvlášť ženy, ak nemajú majetnejšie zázemie, musia chodiť do práce a aj sa starať o deti, o domácnosť. Dochodky pomaly v stovke. Z mojho pohľadu je dnes na ženu vyvýjaný oveľa vyšší tlak ako tomu bolo kedysi. Kedysi mohla byť žena ženou, dnes už mnohé ženy preberajú charakterové vlastnosti mužov. Dnes má žena oproti minulosti možnosti byť finančne nezávislá, ale to neznamená, že to zmenilo samotnú úlohu ženy. A nie žena nie je rodiaci stroj a ani nikdy nebola. To sa len niekto snaží ponížiť pravé poslanie žien a to byť matkou. Lebo kariéru možeš mať akúkoľvek, aj záujmy, ak však porodíš dieťa, vždy budeš matkou.
A k pedofílii, hranica sexu s deťmi sa znižuje a bude znižovať. Asi ste si nevšimli lgbti propagandu v detských učebniciach. K čomu myslíte to smeruje? 😀 Na čo ukazujú deťom alo vyzerá penis a vagína? Veď ich mysle presne pripravujú na to, čo sa v ich chorých hlavách zrodilo! Chcú mať prístup k deťom. Nie my obyčajní ľudia, vo vládach a nad nimi sedia choré, zvrátené mozgy. A inak sa to už mimochodom vo svete už deje. Kedysi a to nie tak dávno spoločnosť neskceptovala nevydaté ženy s deťmi. Boli považované za nemorálne. A dnes je to bežná vec. To si ozaj myslíte že zlegalizová pedofília je taká fikcia? Vy asi nevidíte, kde žijete. Je to hnus, ale deje sa množstvo hnusných vecí a ľudia sa na to prizerajú a vobec nič nerobia.
@makodob nehnevaj sa, no o kresťanskú morálku sa tu veľmi neopieraj. Aj do kostola sa dnes už chodí v kadejakých šatách a výstrihoch. Stačí pozrieť na rôzne foto tu, z birmoviek a krstov. Je pekne, ze si nasla Boha, ale s morálkou a obliekanim to nemá nič.
Nerozumiem tiež, načo tu vyťahuješ pedofilov, ved po celom svete aj na Slovenku, samé kauzy pedofilnych kňazov...a to nie je otázka dneška...ani 100 rokov...
Morálku máš mať v sebe, veriaci aj neveriaci.
Vkus v obliekaní je osobná vec. Pred 100 rokmi, áno korzety, aj polonahe bežné, chudobné ženy. Dvihla sukňu a mohla ísť na to. Ci to myslíš, že všetko to je výmysel dnešný?
Autorka: netráp sa, normálnym ľuďom je to jedno. Neriešia. Ostatní, ak nemajú iný problém a tému, sú to vlastne šťastní ľudia, ak len toto ich trápi.
@adrianap83 no to je presne problém, že ľudia si pod pojmom Boh a viera v Boha predstavia hneď katolícky kostol. Ale to je náboženstvo. Biblická viera v Boha má s nábeženstvom spoločné veľmi málo. A úplne súhlasím, lebo je mnoho ,,zdanlivo veriacich”, ktorý sú úplne nemorálny a naopak, mnoho neveriacich, ktorí žijú morálne a nikto ich to nemusel učiť, len jednoducho vidia rozdiel. Ak si prečítaš komenty vyššie možno pochopíš, kam som mierila pedofílou. Všetko so všetkým súvisí.

@prasiatko30 tak tak, presne si to napisala.raz tu bola jedna foto, ano, chudá baba, postava priemerná, ale nie zla...ale nohy také krivé ze no koniec. A ona si na seba navlecie sortečky 🤦♀️ netvrdím, že si ma dat nohavice po zem, ale nie zvýrazniť všetky svoje nedostatky. Plus dalsie tu foto v satoch, ktoré sú skôr na doma na upratovanie ako na von (pripadne na 5 doma, kým ich z teba muz strhne dole 😁). Ale ok, každý máme svoj vkus, nedbam. Len nech preboha tu ostatne nie sú slepé a nepíšu, aké je to suuuper 👎
Čítam ešte raz co píše autorka, na zaklade jej opisu predpokladam, ze došla v nejakých (mozno) mini sortkach (píše ze cvičí a ma vypracovaný zadok - cize asi chce ukázať svetu, ok) a teda na väčšie poprsie si dá nejaké tielko. Poprovnava sa s jej dcérou, ktorá má teda ine proporcie a ano, na nej také oblečenie pokojne mohlo vyzerať ôk, na autorke uz ale vulgárne. Plus teda ešte nespomína vek. Co je tiež dôležitá veličina.