icon

Očakávam priveľa?

krasomila16
9. aug 2015

ahojte, žienky, chcem sa spýtať, či je normálne, že partner celé leto trávi u rodičov na dedine,,lebo to má bližšie do práce" a o mňa takmer nejaví záujem? Nevolá, nezaujíma sa. Podotknem, že leto si chce užiť, to sú jeho slová, ale asi nie so mnou. 😒, Má 35 rokov. Najviac ma zaráža, že aj keď dokvitne domov, do bytu, tak stále vykonštruuje umelú zvadu, aspoň mi to tak pripadá, aby mohol vypadnúť a niekoľko dní sa neozvať, hrá sa na urazeného, od júna som ho takmer nevidela, že vraj sa správam ako decko, nechápem, že má veľa práce.Občas napíše sms, skôr provokačnú, akoby chcel zistiť, či na ňu hneď zareagujem, najnovšie som to odignorovala.A keď zavíta domov, tak je odmeraný, ľahostajný,v kuse telefóny, ale to mal stále tak, len akosi inokedy mi vedel zavolať, nech prídem za ním, že budeme opekať, jednoducho som cítila záujem, ale teraz necítim. Mám pocit, že mu to vyhovuje, vôbec neviem, ako žije, sex na bode mrazu a pritom je to chlap, ktorý vyžadoval sex denne, teraz aj keď dôjde, tak sa ma ani nedotkne alebo mi to pripadá len také nijaké. Viem, že nie je čo radiť, resp. rozhovor, ale s ním sa nedá, on hneď vybuchne, že načo tu išiel, on chce kľud a buchne dverami. Musím podotknúť, že ide o max. tvrdú a ťažkú povahu, ale akosi to vedel stále vyvážiť, ale teraz je to o úplne niečom inom. Bývam u neho v byte, za prácou dochádzam a keby som sa odsťahovala do môjho mesta, mám to do práce ešte ďalej. Lenže u neho som stále ja tá paranoidná, čo žijem v telenovele, atď. Momentálne sa chystám na nejaký rozhovor, ale neviem, či neskončí buchnutím dverí a ja už nemám nervy na to, lebo jemu asi všetko vyhovuje, nechce počúvať, nechce kompromisy, pritom, čo nasľuboval na začiatku.... 😒 Nechcem dopadnúť tak, aby som sa neskôr nepodozvedala kde všade bol a čo riešil. ☹ V jeho ponímaní mám bohatú fantáziu, ale ja si nemyslím..Chcela som sa vlastne len vyrozprávať a presvedčiť sa, že nie som jediná, ktorá by bola nespokojná a podvedome v strehu. Prosím o priateľské rady, žiadne namosúrené príspevky nepotrebujem.

Strana
z5
peneloppe
10. aug 2015

@libka1
Myslim ze vsetky sme sa tu zhodli na tom ze balit svestky a utekat co najdalej ale konecne rozhodnutie je len na nej. Podla mna ani stare pri spevky tu nic nepomozu, bud sa odvazi na odchod a rozchod alebo nie.

sheldonc
10. aug 2015

@krasomila16 čo este robíš v byte chlapa,kt. Ta má ťažko v pečku???? 😅

libka1
10. aug 2015

@peneloppe to je jasne, ale niekedy si to clovek nevie tak lahko zosumarizovat ako my nestranne. To ze my sme sa zhodli je fajn, len nech sa ona rozhodne konecne... Precitat si cierne na bielom ze pred rokom som bola na tom menej zle jej neuskodi. Aspon vie kam smeruje...

mircalla
10. aug 2015

Myslim,ze @dejnas to zhrnula perfekne....on a tam uz ostava okrem ineho aj z pohodlnosti....vztah uz davno skoncil,je tam len najomnicka....a roky utekaju

lubkavargova1
10. aug 2015

Vies, ja si nedavam servitku pred usta...ale pri tebe mi dosli vsetky slova. Tiez neviem naco cakas? Na co ti je taky s prebacenim chuj???? A je to korunovany! To ze nevie svoje city prejavit je somarina. Ze ho vychovali Jehovisticky rodicia je tiez somarina, lebo aj oni na akej-tkej urovni dokazu prejavit city. To ze si si nebodaj vzala do gebuli ze ho "zmenis a naucis citom" no to je riadna kravina. To sa NIKDY nestane. Zena zlata, kazda jedna ti tu pise: utekaj od neho. Abo com byvas s nim? Nemas kde? Rychlo ste sa nastahovali spolu bo on potreboval "utiect" od rodicov a ty samaritanka s nim z lasky s nim byvas? Prekusny horku chut zahambenia a chod k rodicom, surodencom, do podnajmu, hostelu...ale od takeho heeeeeeeeeeeeeeeet minimalne na 100 kilakov. Poznam takych chlapov a jedno ti poviem: je to cvokhaus s takym byt. Viem, mala som takeho napadnika davnejsie a dakujem bohu ze moja mama mi vycistila vtedy zaludok a razne zakrocila a aj pomohla.....zena, bohuzial zvaz vsetky pozitiva-negativa: ale tu su len negativa. Pokial sa chces trapit do zivota, tak si ho nechaj (aspon usetris nas slobodne od toho ch...a), ale pokial chces mat aky-taky normalny zivot: kopni ho do riti a najdes si ineho 😠

jana008
10. aug 2015

Ruky prec od takeho vztahu,chlapa,uz davno si to mala spravit ! A ked nemate deti ,tak uz nevahaj ani den.Tam ina rada,riesenie nieje.

timea7
10. aug 2015

@peneloppe nie, nemyslela som vôbec nejakú konfrontáciu, mne sa tiež nepáčilo, keď sa tu cez víkend chytili dve baby v inej téme a začali na seba všeličo vyťahovať, čo ktorá kde napísala, to je veľmi nefér. Išlo mi skôr o to, že sa stáva, aj minulý týždeň som tu do takej témy prispela, že baby radia, derú klávesnicu, hľadajú východisko, 95% sa ich zhodne na tom, že dotyčná robí hlúposť, no ona si urobí po svojim, jasne má na to právo, ale o rok založí tému, čo teraz s tým 😒 . Preto sa vždy snažím mrknúť iné témy, lebo už sa mi stalo veľa krát - téma priateľ je gambler, ale ja ho milujem, snažíme sa o dieťa.....príspevkov na dvadsať strán, o rok znovu téma - máme dieťa, manžel je gambler, máme dlhy.....no čo jej napíšeš?

moonlight1210
10. aug 2015

@krasomila16
priatel nema tazku povahu. priatel kona podla vzoru z rodiny (aj ked mozno nabozenstvo svojich rodicov priamo nevyznava - skor mi pride, ze si vybera vyhovujuce omrvinky). u Jehovistov je taketo usporiadanie domacnosti zakon (muz rozhoduje, zena poslucha). co povie hlava rodiny, to sa urobi. bez diskusii. zena chlapa nekonfrontuje, ale mlcky respektuje a nasleduje, ak je potreba. je jedno, ci suhlasi. to si moze nechat pre seba.
bez jeho suhlasu si nehlada pracu, kurzy, ani priatelky. podla jeho zelania vychovava deti. atd.
muz by mal zenu milovat a ctit jej pracu a ona zase jeho (tak to ich viera kaze). ak to vsak muz nerobi, zena ma smolu (ona ho ctit musi povinne). poslusnost muzovi je nadradena vsetkemu, co ona chce. bodka.

ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju - ani nie.
len na zaciatku kazdy vztah zacina tym, ze su si dvaja vzacni a spoznavaju sa, a preto ukazuju lepsiu stranku (ani nie z vypocitavosti, skor z podvedomého pudu zapacit sa a udrzat si partnera, o ktorého maju zaujem. len ludia s poruchou osobnosti konaju uz v tejto faze premyslene a cielene. zvysok "vtacka lapa" intuitivne).

dalsia vec - pises, ze kvôli tomtuto vztahu vela obetovala. prenajala byt (takze sa az tak lahko nemozes vratit hned naspat), isla do ineho mesta, (teraz neviem, ci aj nezmenila pracu) a kvôli nemu si vytrhla dceru z pôvodného prostredia (prisla o kamaratky). a aj preto este trochu vahas, ci predsa len nezabojovat o neho.
ale prave pre dceru by nemalo byt tazke odist. lebo z tohto prostredia ju musis vytrhnut povinne.
bolo by hlupe polahky vediet dieta pripravit o kamaratky pre zaladenost do cudzieho chlapa, a potom dieta nechat trpiet v podivnom vztahu s tym chlapom, lebo zrazu je ti zatazko odist.

nesmies nikdy spadnut do role matky, ktorej je jej potreba mat chlapa a oporu (aj ked tato opora je hodne diskutabilna) nadradena potrebam jej dietata.
dieta je tvoja buducnost a nadej.
co do neho dobre investujes, to sa ti dobre vrati na stare kolena.
su aj smutne pribehy, kde mama cely zivot venovala detom a zrazu ostala sama. ale vacsinou, ak je dobry vztah medzi mamou a detmi, tak deti sa primerane zaujimaju a staraju o rodica neskor.

no a v pripade, aky mas ty, niet o com uvazovat.
nehovorim, ze ten chlap je zly, ale pre teba je uplne nevhodny. ak najde zenu, co vie zit ako jeho mama, to je vhodna zena pre neho. ty nie. ty si vychovana inak, mas ine principy, ty potrebujes partnera s uplne inou povahou.
koniec vasho vztahu nie je ziadna prehra, ale rozumne rozhodnutie. vysvetli to tak aj mame. co si prva, co na zaciatku vztahu spievala ody a po case zistila, ze sa k sebe vôbec nehodia?

a ak nahodou po tvojom odchode pride s prosikom, maj rozum a nedavaj tomu sancu.
on ma 35 rokov. jednym svojim nahlym odchodom nemas ako napravit jeho pohlad na svet, v akom zil 35 rokov (defacto cely jeho zivot). tymto odchodom mas sancu akurát kratkodobo mu vnuknut pocit, ze cosi straca a mal by to skusit ziskat naspat (a to aj len tento prvy krat, ked to bude nieco ako sok). nieco ako dieta, ked o hracku uz nejavi zaujem, ale ak mu ju vezmes, je to zrazu najvzacnejsia spomedzi jeho hraciek.

dokonca aj ked sa bude snazit dlhsie.
a pokial sa rozhodnes, ze to predsa este len raz skusis, nechaj si zadne vratka, ako si mala aj teraz, len k tomu pripoj aj nedotknutu financnu rezervu na pol roka na zakladne prezitie s dcérou, keby si musela zas hladat pracu inde.

monita662
10. aug 2015

no ty vole to ma podrz.... tak aby som ja znasala ponizovanie od taketo dementa schyzofrenickeho len koli tomu ze to mam blizsie do robooty....ja by som sa snim absolutne nebavila nic nerozoberala ...ved naco aj ked stale on ma tu svoju pravdu a znova by ta len presviedcal o tom aka si neschopna ....ja nechapem co ti brani vtom najst si malu garzonku v meste kde pracujes...ja by som to tak urcite spravila ..nasla si garzonku a prestahovala sa tak ze by ani nevedel otom a zmenila si cislo aby mi ani nahodou nezavolal...nemate deti oto lepsie ....a na rozlucku by som mu nechala strucny list v zneni: prepac ale stakym DEBILOM ako si ty som to uz dalej NEMOHLA vydrzat.........

lubkavargova1
10. aug 2015

@moonlight1210 dobre si to napisala...len skoda, ze malo zien to tak ak dokona. Zadne dvierka si skoroo ziadna nenechava. Ved on sa zmeniiiiiiiiii a po pol roku zeny zistia, ze nic sa nezmenilo, a je tam kde bola. Ale financnu rezervu by si mohla vytvarat, lebo ked uz nie pre seba tak pre dieta...istota je gulomet ako sa vravi...ja ti neviem, poznam svedkov (aj normalnejsich) aj prisnych...viem, ze si beru aj "neveriacich" (ludia co su z inych vier), ale to je potom sakramentsky tazke pre kazdeho....ja by som si to dvakrat dobre premyslela. Mala som napadnika a to len studoval s nimi a uz bol komplet vymlety. ja ako zena: ziadne sukne nad kolena, ziedne ruze, ziadny make-up, ziadne vzdelanie typu VS, ziadne svetske kamosky....no chlapcatko dostal aj dovi-dopo-dopi. To proste sa taky musia "najst" bo inak to je trapenie. A sorry, ale ked zakladatelka ma "svoktovcov" takych tak nech rata s tym, ze ziadne oslavy, Vianoce, meniny, narodeniny a ine sviatky....s tym bude mat stale problem.

davija
10. aug 2015

@timea7 PRESNE, o rok tu budeme čítať tému: "Mám 40 rokov, som tehotná, priateľ ma podvádza a je ku mne hrubý, nevládzem..."
Ospravedlňujem sa zakladateľke, ale potom čo som si prečítala jej príspevok spred roka(!!!), stratila som záujem komentovať inak ako ironicky.

lenbea
10. aug 2015

@krasomila16 je to smutné, ale ked odídeš, veľmi sa Ti uľaví. a možno mu budeš čochvíľa vďačná, že kvôli jeho správaniu Ta stretne niečo ovela lepšie. možno ovela lepší muž, alebo aspon sloboda. Chlapi, ktorí nevedia dávať, si nevedia vážiť, ani ked im človek dá strašne veľa.

krasomila16
autor
10. aug 2015

dievčatá, ďakujem za rady, povzbudenie, aj pokarhanie, určite mi to pomohlo posunúť sa ďalej, začínam si pripravovať pôdu. Budem vás informovať, keď budem mať niečo nové. Zatiaľ sa majte a užívajte leto, mne po rozhodnutí akoby kameň padol zo srdca, začínam žiť, som sa rozhodla. Idem s dcérou na kupko, od stredy mám minidovolenku, tak padáme na chatu ku kamoške, tam s ňou ešte porozoberám situáciu, lebo akosi som sa pred ňou ešte neotvorila, ale keďže som sa už rozhodla, určite mi pomôže v niektorých veciach.

dejnas
10. aug 2015

@krasomila16 ešte som chcela dodať - k môjmu predošlému komentu - ak už nemyslíš na seba a mlčky toleruješ takéto správanie chlapovi, myslí prosím aspoň na dcéru... obzvlášť v tomto citlivom veku
na to - aký vzor jej dávaš
pretože deti sa učia hlavne napodobňovaním a neskôr je omnoho väčšia pravdepodobnosť, že bude rovnako vstupovať do nefunkčných vzťahov s nesprávnymi chlapmi....
navyše - bude podobné správanie považovať za normálne, pretože mala taký vzor (chlap asbolútne neváži ženu a žena tíško trpí a toleruje), vôbec nebude chápať, že to celé vlastne nie je v poriadku, nakoľko to bude mať odsledované ako "vzťahový model" svojej matky 😔
v jej ponímaní budú takéto vzťahy "vzorové", normálne, bežné.... žiaľ 🙄

krasomila16
autor
10. aug 2015

@moonlight1210 úplne si to vystihla, ale že úplne!! Hlavne s tým systémom v rodine. Sama by som to lepšie nenapísala!! Môj partner tiež nemá pocit, že niečo robí zle. Lebo robí len presne to, čo je u nich doma a tam to klape.Aj v ostatných veciach máš pravdu. 🙂

marietuska
10. aug 2015

ak je toto pravda ,čo píšeš,a je to naozaj tak,že "chce si užiť leto",ale je u rodičov a teba ani nevidí a vždy sa s tebou háda,ked príde,asi nie je čo riešiť.
nechápem,ničomu.za mnou dochádza môj frajer,len aby ma videl vyše sto km každučký týžden.to o čom je akože vzťah?si robíš z nás prču?a ty ešte napíšeš,že nevieš,či očakávaš veľa ?:D nesranduj,prosím ťa.
má niekoho iného,či chceš či nie,alebo si fakt tak otravná,že s tebou už nevládze byť,sú dve možnosti.

lyzzy
10. aug 2015

Tak si asi uziva leto s nejakou inou......ziadny chlap by sa nevzdal dobrovolne sexu kvoli kratsej ceste do prace.....klame az sa hory zelenaju

mircalla
10. aug 2015

To je dost nepodstatne ci si uziva s inou...pre neho ten vztah uz davno skoncil, len druhej strane to nedoslo, ze oni uz vztah davno nemaju...mozno rok-dva

mata1001
10. aug 2015

@regina22 v pohode.zvykla som si...nic ine mi neostava... ;)

28031970
10. aug 2015

@tova ospravedlňujem sa to som nevedela,tak to úplne mení situáciu asi budem musieť súhlasiť s tebou

minutka
10. aug 2015

necitam celu diskusiu,tak sa mozno budem opakovat,ale tvoj priatel ma pravdu. Ty nie si normalna ! A to preto,ze v takomto vztahu zotrvavas. Na co cakas? Az sa Vam pritrafi dieta, a potom budes zakladat diskusie o nestastnom manzelstve, sudoch, tyranej zene ci dietati... Boze zeny,spamatajte sa !!!!!!! Vsak podaktore si o problemy priam koledujete. Zasnem fakt

juditka_d
11. aug 2015

@krasomila16 pobal kufre. Nie jeho, ale tie svoje. Už dávno si v jeho byte nemala byť. Keby chcel niečo riešiť, nemá problém sa porozprávať.

Máš to už tretí rok, a každé leto je to horšie, tak neviem na čo ešte čakáš... Zbytočne sa ukracuješ o čas, na svete sú aj iní chlapi...

melivivi
25. aug 2015

Ahoj. Kým nemáš deti neni čo riešiť, tu len Ty chceš on nie a práve preto je to jasne, skús ten rozhovor...a ten Ti dá odpoveď...veľa štastia

Strana
z5