icon

Očakávanie prvého dieťaťa a obavy z financovania

stressout
13. jan 2024

Dobre rano, zacnem hned k veci. Za mesiac a pol k nam pride nase prve babo.Byvame v podnajme a chcelj by sme do svojeho len nie je to take jednlduche nedavno som zalozil zivnost takze z mojej strany mi uver nedaju a manzelke som v bonite este pohorsil -zivotne mknimum takze jej lozicaju max 50-60k co by nam aj stacilo na nejaky mensi bytik alebo chatku na celorocne byvanie(velmi sa jej to paci byvala na dedine a aj ja) teraz sme v panelaku 4 bez výťahu.Iz mesiace som pozeral inzeráty chodili na obhliadky. Aj sme nasli krasnu malu chatku ale majitel nechcel zlavit a mne sa to zda vela nic by nam nezostalo treba tam nejake veci dorobit plus babo nech mame rezervu. Nezarabam nejako extra vela a vela na mna zena vyletela ze sa dost nesnazim ... A este aj ze by nam ask jej mama pomohla z dofinancovanim(mne sa to nepacilo lebo uz aj tak nam vsetci dost pomohli).Viem ze byt neni bohvie co a platit svoje je lepsie uz sme kopu rokov v podnajme.Chcem aby sme sa mali dobre a obdivujem jak to všetci okolo nas davaju a mrzí ma ze sa zena viac netesi lebo ma plnu hlavu tohoto.Este mi aj zacali extra padat vlasy lebo sa ani neviem vyspat....

Strana
z3
romanadam1626
15. jan 2024

@stressout podľa mňa zostaňte v podnájme.
My sme tak bývali roky s dvoma synmi...
A pekne vyrástli 🙂 Dieťa vôbec nevníma ,či je v podnájme alebo vo vlastnom byte/dome, hlavní sú pre neho len milujúci rodičia.
Už ste tam zvyknutí, nachystáte si pre bábätko ,čo treba.
Stačí mu na začiatok postieľka a nejaká komoda na oblečenie a tešte sa z dieťatka.
Vlastné bývanie poriešite neskôr.
Nie je to také jednoduché, s hypotekou sú stresy, treba splácať...My máme
teraz vyššie výdavky, než ked sme mali podnájom.
Človek sa nejak viac cíti pod tlakom...Lebo Platiť treba banke.
Ďalej poznáte už susedov.
V novom byte/ chatke možno by boli nejakí hluční ľudia.
Čo budú rušiť bábätko atď.
Tuto už viete na čom ste..
Ľudí, čo na vás tlačia v okolí, že by ste mali isť do vlastneho si nevšímajte. Prípadne povedať, že máte iné priority ...🙂

ahhola
15. jan 2024

Haloooo, autor ešte si tu???
Vznikli ti tu 2 tábory... Domcekari vs byt.kári😄
Ale jedno nevylučuje druhé. Kúpou chatky sa nemusíte ihneď vzdať nájmu a kým sa žena zostaví, ukludni, zžije s bábom... v pohodlí potrebných vymoženosti .mozte si chodiť na "svoje" a snívať. 🏡 Hod sem pôdorys tej chatky, poradime😃

stressout
autor
6. feb 2024

@ahhola ahoj mozem ti aj priamo poslat inzerat

ibatanecnica
6. feb 2024

no len či v tej chatke môžeš mať aj trvalý pobyt?

Strana
z3