Očakávanie prvého dieťaťa a obavy z financovania
Dobre rano, zacnem hned k veci. Za mesiac a pol k nam pride nase prve babo.Byvame v podnajme a chcelj by sme do svojeho len nie je to take jednlduche nedavno som zalozil zivnost takze z mojej strany mi uver nedaju a manzelke som v bonite este pohorsil -zivotne mknimum takze jej lozicaju max 50-60k co by nam aj stacilo na nejaky mensi bytik alebo chatku na celorocne byvanie(velmi sa jej to paci byvala na dedine a aj ja) teraz sme v panelaku 4 bez výťahu.Iz mesiace som pozeral inzeráty chodili na obhliadky. Aj sme nasli krasnu malu chatku ale majitel nechcel zlavit a mne sa to zda vela nic by nam nezostalo treba tam nejake veci dorobit plus babo nech mame rezervu. Nezarabam nejako extra vela a vela na mna zena vyletela ze sa dost nesnazim ... A este aj ze by nam ask jej mama pomohla z dofinancovanim(mne sa to nepacilo lebo uz aj tak nam vsetci dost pomohli).Viem ze byt neni bohvie co a platit svoje je lepsie uz sme kopu rokov v podnajme.Chcem aby sme sa mali dobre a obdivujem jak to všetci okolo nas davaju a mrzí ma ze sa zena viac netesi lebo ma plnu hlavu tohoto.Este mi aj zacali extra padat vlasy lebo sa ani neviem vyspat....
Haloooo, autor ešte si tu???
Vznikli ti tu 2 tábory... Domcekari vs byt.kári😄
Ale jedno nevylučuje druhé. Kúpou chatky sa nemusíte ihneď vzdať nájmu a kým sa žena zostaví, ukludni, zžije s bábom... v pohodlí potrebných vymoženosti .mozte si chodiť na "svoje" a snívať. 🏡 Hod sem pôdorys tej chatky, poradime😃
no len či v tej chatke môžeš mať aj trvalý pobyt?

@stressout podľa mňa zostaňte v podnájme.
My sme tak bývali roky s dvoma synmi...
A pekne vyrástli 🙂 Dieťa vôbec nevníma ,či je v podnájme alebo vo vlastnom byte/dome, hlavní sú pre neho len milujúci rodičia.
Už ste tam zvyknutí, nachystáte si pre bábätko ,čo treba.
Stačí mu na začiatok postieľka a nejaká komoda na oblečenie a tešte sa z dieťatka.
Vlastné bývanie poriešite neskôr.
Nie je to také jednoduché, s hypotekou sú stresy, treba splácať...My máme
teraz vyššie výdavky, než ked sme mali podnájom.
Človek sa nejak viac cíti pod tlakom...Lebo Platiť treba banke.
Ďalej poznáte už susedov.
V novom byte/ chatke možno by boli nejakí hluční ľudia.
Čo budú rušiť bábätko atď.
Tuto už viete na čom ste..
Ľudí, čo na vás tlačia v okolí, že by ste mali isť do vlastneho si nevšímajte. Prípadne povedať, že máte iné priority ...🙂