Očakávate od chlapa vo veku 30 - 40 rokov, že bude mať vlastné bývanie?
Ahojte,
očakávate od chlapa vo veku 30-40 rokov, že bude mať vlastné bývanie alebo vám je to jedno a spoliehate sa radšej samé na seba?
Áno, vyžadujem u chlapa po 40tke vlastné bývanie, keďže ho už od 29rokov mám aj ja sama.
Vlastné - nevlastné, hlavne nech už nebýva u rodičov 🤦😜
Od 40rocneho by som to určite očakávala, ale nie v zmysle, že ja by som nič neriešila a spoliehala sa....
@kris_tin257 Vies, ja akosi nepovazujem za znak nejakej bohovskej vyspelosti, ked niekto dostane byt od rodicov, alebo ho zdedi, co je pripad mnohych ludi.
A uz vobec nepovazujem za znak vyspelosti, ked niekto nadobudne byt hypotekou, cim sa zadlzi takmer na cely zivot.
To, ze zeny od muzov ocakavaju, ze bude mat svoj vlastny byt, pochadza z cias socializmu, kedy ludia dostavali byty takmer zadarmo, dajme tomu stacilo v nejakej fabrike podpisat niekolko rokov.
V dnesnej dobe, si na byt len tak lahko nezarobis, takze ludia to bezhlavo riesia hypotekami, cim su v podstate, takmer cely zivot, otrokmi bank a to teda fakt ziadnym znakom vyspelosti nie je.
Totiz, zakvacit si na krk slucku, ktora sa kedykolvek moze utiahnut, hravo dokaze kazdy.
Na zapade je bezne, ze ludia cely zivot ziju v podnajmoch a nikto to neberie, ako tragediu a uz vobec nie, ako znak nevyspelosti.
@petedea vo väčšine s tebou súhlasím, akurát s tým západom a najmami nie.
Pretože v zahraničí asi nedajú jeden príjem len na nájom? Čo by znamenalo, že odsťahovanie sa od rodičov je znakom vyspelosti, ale zárobok by išiel len na nájom aj to nie všade ten príjem je vôbec na to dostatočný. Zo začiatku ľudia zvyknú mávať nižšie príjmy, kým sa vypracujú. A sú zamestnania, kde jednoducho ten príjem bude vždy nízky, ale tieto zamestnania sú tiež potrebné robiť. Čiže niekto ich musí robiť a tento človek bude mať vždy problém utiahnuť prípadný nájom u nás.
@littlefiona u x pripadoch to tak je, ale čo poznám ľudí ktorý bývajú s rodicmi tak si aj saki varia pomahaju prispievajú atd takže to neni tak ako si myslíte
@petedea tak ja to vnímam úplne inak 😊
V každom prípade sa spolieham hlavne sama na seba, ale vnímam pozitívne, ak sa sám na seba, a to aj čo sa týka bývania, spolieha aj chlap. Akože v dnešnej dobe chápem, že tí čerstvo 30-rocní to majú s vlastným bývaním ťažšie, ale 40-tnici to ešte mohli v pohode stihnúť, ak chceli pár rokov dozadu, keď nemali byty také šialené ceny (vyjadrujem sa k môjmu okoliu, čiže k menším mestám). Aj podnájom vnimam pozitívnejšie ako keď býva 35-40 ročný chlap s rodičmi. Akože dočasne, napríklad po rozvode ok, ale ak sa bavíme o mužoch, ktorý stoja o vzťah, tak sa takým čudujem, už len kvôli súkromiu. Mňa osobne to dosť odrádza.
@petedea pretoze v zahranici su tak vysoke ceny domov a bytov uz davno, ze vacsine ina moznost ako podnajom ani nezostava. Priapadne ked sa ako v USA stahuju niektori za pracou, tak len prenajimaju. Ale ti ktori majú stabilnu pracu a rodinu a peniaze na vlastne, maju vlastne. Aj ked idu zarobit z vych. pobrezia do Silicon Valley ako softverovi inzinieri a tam byvaju zatial v privese lebo keby platili prenajom v Palo Alto, nedonesu si do NY nic.
@petedea ale veď hypotéka nieje niečo čo banky bezhlavo rozdávajú hocikomu kto príde a poprosí. To nieje spotrebak alebo volaka rýchla pôžička na čokoľvek. Nerozumiem tomu že prečo to je slučka veď to splácam za svoje čo mi na konci ostane. Skorej slučka na krku je spoliehať sa nato že celý život budem žiť v prenájme a keď príde na dôchodok tak potom tá ozajstná slučka bude rozumné riešenie
@petedea no neviem, ja mám hypotéku 10 rokov a vôbec nemám pocit, že by som mala slučku na krku.... Keď vidím, ako idú ceny bytov hore, som rada, ze som ho kúpila za cenu spred 10 rokov 🙂 a áno, úroky sú úroky, ale aj tak to vnímam ako dobrú investíciu.
ja by som to napísala takto: očakávala by som, že bude mať poriešené bývanie, či už vlastný byt, dom, hypotéku , podnájom, alebo či bývanie u rodičov - prepísaný dom s dôvodu doopatrovania rodičov. A nie len sa tak poflakovať a nevedieť čo bude ďalej.
@petedea no tak v prvom rade, porovnávať život na Slovensku so životom na západe je trošku mimo. To by sme museli porovnávať aj platy/dôchodky s cenami nájmov/nehnuteľností. Na západe si môžu dovoliť súkromné opatrovateľky, tu často ani najlacnejší domov dôchodcov nie. A v druhom rade, celý život splácať hypotéku niekomu cudziemu ti príde v pohode, ale splácať svoju je slučka na krku? Za mňa veľmi zvláštne zmýšľanie.
Ak nemá v 30, je to ešte v pohode, ale ak má 40+ a nič svoje, stojí to za zamyslenie.
Ja mam zial okolo seba ludi ktori nemaju nic. Teda nehnutelnost ak aj maju tak je to viac majetok banky nez ich. A do tejto kategorie patrime aj my.
Prv studenti. Tak sme co-to nasetrili aby sme mali tych 20% a kupili nehnutelnost spolu ako manzlia. Ale tak este 27 rokov to nase nebude a teda to uz budem mat po 60-tke.
Tak to ozaj šťastna hviezda nad tymi ktori uz ako 30-40rocni maju svoje-ozaj to svoje byvanie.
Neočakávala som. Ale očakávala som,že bude mať dospelé,vyzreté názory,triezvy pohľad na svet,aby vedel,čo od života chce.
Potom sa s ním v živote žena nestratí.
Spoločné bývanie sme si riesili s manželom spolu,dovtedy sme bývali u rodičov.
@petedea ty asi veríš aj tomu, že ťa nejaké elity ovládajú a cez 5G signál ti pregumuju mozog všakže? Ty slučka na krku :D s mužom sme si zobrali ako 22 roční hypotéku na 100k eur. Byt sme kúpili za 150k. Dnes má hodnotu 280k (ten istý byt). A my stále splácame 100k hypo s 300€ splátkou. Mesačný príjem máme takmer 10nasobok. No strašná slučka na krku veru 🤣🤣🤣 kdežto moji nerozumní známi, čo s hypotékou otalali bývajú dnes v garzonkach či dvojgarzonkach za 750€. Možno keď bývaš v nejakom vidlákove, ktorý celý kúpiš aj so starostom a kostolom za 30k, tak dobre. Postav si chajdicku svojpomocne za 5tisic, na to hypo nepotrebuješ. Ale mať čistý príjem 1100€ a platiť z toho 700€ podnájom je naozaj veľmi ekonomické. Hlavne, že ťa žiada elita neovláda 🤡
Ja by som neočakávala že musí mať vlastné bývanie, avšak (!) Očakávala by som že býva sám.. čiže nemusí mať LV, stačí ak vie fungovať a žiť sám v podnájme napríklad..
Až ako 30 ročná som rodila spoločného syna do spoločného bývania…. Tak sme sa zariadili
Ja som vlastný dom mal ked som mal 35 rokov.Zo začiatku som nedal inzerát tak,že mám vlastné bývaňie,len klasika,že hľadám takú a takú ženu.Ked som dlho žiadný odpeved od žien nedostával,zmenil som inzerát tak,že mám vlastný r.dom,nemám žiadnú pôžičku,hypotéku,nič.No čuduj sa svetu,už som bol hned zaujímavý viacerím ženám...Možno môj príbeh nesúvisí s touto témou,ale vtedy som mal pocit,že len kvôli tomu,že som zabezpečený,som zrazu chcený...Zoznamky som opisťil vtedy hned,a našťastie odvtedy som našiel ženu,ktorá ma váží a ľúbí ,a nepozerá na to,či som zabezpečený,alebo nie.
Buducemu napadnikovy by som dala precitat nech uvazuje:
"Žena a tornádo. Aký je rozdiel medzi tornádom a ženou? Žiadny! Keď prídu, sú vlhké a divoké a keď odchádzajú, berú domy a autá.!" :D :D
rovnako ako chlap tak aj zena v tom veku by uz mala byvat sama a nie s rodicmy .. ak niekto byva v podnajme-nieje to hamba-zije tak xy ludi .. takze otazka-byvat sam-ano .. byvat vo vlastnom-nie kazdy ma tu moznost , niekto na to nema peniaze a niekto je po rozvode etc ...
Neviem úplne posúdiť. My sme s mužom už boli v 30 manželia a mali sme malé bábätko. A kúpili sme si spoločný dom. Ale keby bol chlap sám a býval by, dajme tomu, v podnájme, tak by som tam uvažovala aj nad možnosťou, že nemá vlastné bývanie aj z titulu, že možno nechce “prechodnú” nehnuteľnosť, ale šetrí na takú, kde sa usadí so svojou rodinou… A inak by som vnímala, ak by býval u rodičov.
Ahoj, no ja mam 35 rokov a mam vlastne byvanie, ktore som si ja sama vybudovala, nie som zlatokopka, lenze ak 30-40rocny muz nema vlastne byvanie, tak sa u mna javi otazka, co do p.ce robil doteraz?!
Je pre mna nepredstavitelne, ze by som mala 40rocneho partnera a nemal by vlastne byvanie, samozrejme ak nie je cerstvo rozvedeny, to je uz ine kafe.
Ja viem, co som robila pocas 35 rokov mojho zivota, viem kolko som drela.
Pre mna muz 40 rocny bez vlastneho byvania zda, ako velmi pohodlny, ktoremu je vsetko dobre tak ako je, nic nechce naviac, hlavne, aby pivecko bolo a mal pokoj po praci.
Pracoviti muzi, 30-40rocny, ma aspon garzonku.
Kym ja pridem domov z prace, uz s nakupom, zapinam pracku, zacnem varit, potom povysavam a ozehlim..., kym sa panko s vylozenymi nohami diva na futbal. Asi by som ho kopla do r.ti!

@lenjaona tak cez toto u mna vlak nejde, ze byvam u rodicov, lebo pomaham a bla bla. To su len take kecy, ze mi vyhovuje mama hotel a nie som schopny sa postarat sam o seba.