Ocitli ste sa v podobnej situácii s ďalším dieťaťom?
Ahojte,som aktuálne v situácii kedy žijeme traja s malým dieťaťom v 1izbovom byte. Ja pracujem popri rodicaku, partner menil prácu aby nám lepšie vychádzali financie a mohli sme časom riešiť väčšie bývanie. Avšak dostali sme sa do situácie,kedy som nečakane aj po chránenom styku tehotna a neviem co ďalej. Prikláňam sa interrupcii nakoľko životné podmienky pre 4 osoby v tomto bývaní naozaj nie sú. Ďalej, by mi z toho privyrobku vyšla naozaj almuzna vrámci materskej co by sme si naozaj prihorsili. Nemáme už ziadne dalsie finančné zabezpeky, nemá nám kto pomôcť a ani do budúcna to nie je ružové s pomocou vrámci deti. Dieťaťu sa v budúcnosti nebránim, Avšak v tejto situácii sa snažím zachovať co najviac racionálne a zodpovedne vrámci celej rodiny a najmä dietata, aby netrpelo stresom, nervami ,financnou neistotou a s tým suvisiacimi problémami. Situáciu nevieme riešiť ani možným podnajmom, keďže slušne bývanie pre 4-clennu rodinu by stalo viac než aktuálna hypotéka a inu hypotéku tiež nemôžeme riešiť,lebo nemám "prijem" pre banku. Ocitli ste sa už niektorá v takejto alebo podobnej situácii? Ďakujem za každé normálne vyjadrenie,podporu....nie je to pre mňa lahke
@anonym_3ce3cc už teraz im ledva vychádzajú financie, tak treba zobrať vysokú hypo (mimochodom na ňu treba príjem), no to už je len rada teda fakt
@sasa1310 však nemusia kupovať vilu. Pani byť nemusí ani doma 3 roky.
Baby kľudne každá čo jej tu nadavate jej môžete posielať mesačne 50e keď to dieťa si nechá ;) chcem vás vidieť hrdinky...
@sasa1310 však nemusia kupovať vilu. Pani byť nemusí ani doma 3 roky.
@anonym_3ce3cc no nemusia, ale logicky. Keby mali na väčší byt, tak nerieši takúto situáciu a bývaju už dávno vo väčšom. Jednoducho nie sú tie financie a preto rozmýšľa nad potratom a nie, že nemusia kupovať vilu. Zjavne ani na 2izbak nevychádza
@anonym_autor a ty fo prace nemôžeš ísť teraz ?
@anonym_3ce3cc ja pracujem stále od skončenia materskej
@anonym_d49fae my sme to už kúpili prerobene, spálňa je len o manželskej posteli a v obývačke je stavaná skriňa ,malý stôl na jedenie a sedacka. Byt nemá ani 38m2...mame známych architektov, tiež tu už moc nevedeli vyčarovať aby bola aspoň 1 izba oddelená na oddych
@anonym_autor neocitla, ale mali sme tiež obdobie, kedy bolo peniažkov menej. Manžel mal do týždňa brigádu popri práci, aby nám nič nechýbalo. Tvoj nech dvihne zadok, aby nemusel vlastné dieťa zabíjať
@anonym_3ce3cc ja pracujem stále od skončenia materskej
@anonym_autor a nezvládate to finančne? Véd mate 2 príjmy a aktuálne aj rd
@anonym_d49fae my sme to už kúpili prerobene, spálňa je len o manželskej posteli a v obývačke je stavaná skriňa ,malý stôl na jedenie a sedacka. Byt nemá ani 38m2...mame známych architektov, tiež tu už moc nevedeli vyčarovať aby bola aspoň 1 izba oddelená na oddych
@anonym_autor Ale ved mate zvladt spalen, zvlast obyvacku a este aj nejaku kuchynku ? Sak to mate super. My sme mali 33m² aj s mini balkonikom. Jednu vacsiu izbu, ktora bola spalnou, obyvackou aj detskou v jednom a este kuchynu. Ved na par rokov sa da takto uskromnit. Nebude to snad vecne.
@anonym_autor ale ved to mate v pohode. Prinajhorsom zo spalne detska a ty s muzom na roztahovaciu sedacku. Ziadne tri roky doma, mensie do jasli. Viem ze pol kona omdlieva pri slove “jasle”, ale lepsie ako potrat. Je mi luto, ale toto podla mna nie su padne dovody. Toto je len o neochote uskromnit sa. Viem o com pisem…
@beronsche niektoré zo spomenuteho som písala,nemáme rezervu, nemáme možnosť refinancovania pretože som na rodicaku, moji rodicia robia,svokrovci sa starajú o ich rodicov s ťažsimi chorobami a nutnou dennou starostlivostou... proste nech chcem ako chcem nevychádza mi to nie som tip vo si povie nejak bolo a bude, nedokážem to
@anonym_autor mrzí ma to.. je to ťažké, želám ti veľa síl..
Ja si myslím, že viem, ako by som sa rozhodla..
A neviem, čo má zmysel písať tu. Nám sa totiž ľahko teoretizuje, keď sa nás to netýka..
Ono, vždy tu bude pro-life tábor, presviedčajúci ta, že to zvládneš, hoci nevidía do detailov vasu situáciu a finančne ti nepomôžu. a potom ten druhý tábor, prikláňajúci sa k interupcii (ako ja), ale zmieriť sa s týmto rozhodnutím budeš musieť sama.
Je to ťažké, želám ti fakt veľa síl.
A všetci tu riešia len nenarodené dieťa, čo ešte je len plod. A čo dieťa čo majú? Tu nejde len o veľkosť bytu, to je najmenší problém. Ale proste nezaslúži si to staršie slušné oblečenie, kvalitné jedlo, podporovať ho v tom čo mu pôjde cez krúžky? A neskôr aj svoj vlastný priestor? Ako vy by ste boli s tým ok keby Vaši rodičia len tak prežívajú a urobia si ešte 5 detí a živoríte? Ja som vyrastala v chudobe ako jedináčik hoci rodičia sa fakt snažili aby som mala čo potrebujem do školy a tak, ale teda keby si urobia dalšie deti pričom sme často pred výplatou nemali na jedlo a priestor na bývanie malý nebola by som nadšená. To sa ľahko súdi a píše niekomu kto chudobu nezažil ani ako decko a ani neskôr.
A všetci tu riešia len nenarodené dieťa, čo ešte je len plod. A čo dieťa čo majú? Tu nejde len o veľkosť bytu, to je najmenší problém. Ale proste nezaslúži si to staršie slušné oblečenie, kvalitné jedlo, podporovať ho v tom čo mu pôjde cez krúžky? A neskôr aj svoj vlastný priestor? Ako vy by ste boli s tým ok keby Vaši rodičia len tak prežívajú a urobia si ešte 5 detí a živoríte? Ja som vyrastala v chudobe ako jedináčik hoci rodičia sa fakt snažili aby som mala čo potrebujem do školy a tak, ale teda keby si urobia dalšie deti pričom sme často pred výplatou nemali na jedlo a priestor na bývanie malý nebola by som nadšená. To sa ľahko súdi a píše niekomu kto chudobu nezažil ani ako decko a ani neskôr.
@anonym_0cac55 ja neviem ale asi treba rozmýšľať predtým ako otehotniem..... nieje to fér ani voči tomu nenarodenému.
Čo chceš počuť? Potrat je hrozná vec. Musela som tým nedobrovoľne prejsť. Nepriala by som to ani najhoršiemu nepriateľovi. A argument, ze byt je malý je podľa môjho názoru veľmi chabý na to, aby som si zabila dieťa. A kľudne ma hejtujte.. Rozhodnutie je len na Tebe.
@martinka13 priklanam sa k tomuto názoru
@anonym_autor A keď o pár mesiacov otehotnieš znova? Znova interupcia?
Ja pochopím interrupciu zo závažných zdravotných dôvodov, po znásilnení a podobne. Ale dvaja mladí zdraví ľudia s jedným dieťaťom? :(
Veľmi ma udivuje, ako v dnešnej dobe je interupcia považovaná za úplne jednoduchý spôsob ako vyriešiť 'pdiblem'. Ešte smutnejšie, keď to človek číta od matiek.
@anonym_autor a co rak predať tento 1izbak ? Niečo vám z toho ostane a kúpiť väčší. Prepáč, budem teraz hnusná, ale teraz sa ti dieta nehodí tak ho zabiješ a s pokojným svedomím si o par rokov zariadis ďalšie?
@anonym_3ce3cc ty si nečítala s porozumením?
Ženy su strasne hyeny nemam slov. Nikto nie je v autorkinej situácii a ona sama sa musi rozhodnúť. Za mna lepsie interupcia ako ked nemam dat detom co jest ak je situácia taka ako autorka opisuje. By som vas chcela vidiet hrdinky sa vam dobre píše. Autorka pytala radu od žien ktoré si prešli podobnou alebo rovnakou situáciou. Tie, ktore neviete citat buďte radsej ticho autorka myslím vie, ze to nie je jednoduché rozhodovanie a chcela sa poradit nie citat ako chce zabiť vlastne dieta z pohodlnosti. Nečudujem sa, ze nas stat smeruje tam kde smeruje ked tu prevažuje obviňovanie a urážanie niekoho kto chce podporu a pomoc. Púšťate sa ako supy do ženy, ktorá ma aj bez vas ťažkú situáciu.
Ženy su strasne hyeny nemam slov. Nikto nie je v autorkinej situácii a ona sama sa musi rozhodnúť. Za mna lepsie interupcia ako ked nemam dat detom co jest ak je situácia taka ako autorka opisuje. By som vas chcela vidiet hrdinky sa vam dobre píše. Autorka pytala radu od žien ktoré si prešli podobnou alebo rovnakou situáciou. Tie, ktore neviete citat buďte radsej ticho autorka myslím vie, ze to nie je jednoduché rozhodovanie a chcela sa poradit nie citat ako chce zabiť vlastne dieta z pohodlnosti. Nečudujem sa, ze nas stat smeruje tam kde smeruje ked tu prevažuje obviňovanie a urážanie niekoho kto chce podporu a pomoc. Púšťate sa ako supy do ženy, ktorá ma aj bez vas ťažkú situáciu.
@anonym_27a068 mame ju podporiť v tom aby zabila svoje dieťa? Tak to rovno môže zabiť aj to, ktore je uz na svete nie ?
@anonym_27a068 mame ju podporiť v tom aby zabila svoje dieťa? Tak to rovno môže zabiť aj to, ktore je uz na svete nie ?
@anonym_3ce3cc toto je čistý primitivizmus. Pokiaľ si to nezažila sa vyjadruj v témach, ktoré sa ta týkajú. Ale ak ti musim vysvetľovať rozdiel medzi interupciou a vraždou narodeného dietata tak sa bud chod dovzdelávať alebo liecit
@anonym_0cac55 tak zasa tu nie sú na tom tak, že by nebolo na jedlo. Ako bolo písané vyššie, môže ísť manžel na brigády, sú zdraví. Žiaľ, aj tvoj otec mohol ísť brigádovať. Predpokladám, že bol zdravý. Vždy sa dá finančne prilepšiť, keď sa chce.
To je zasa moralizovania. Áno, priznám to bez okolkov,šla by som na potrat. Finančná situácia väčšiny rodín sa iba zhoršuje, vyhliadky nevyzerajú dobre...A tie čo ju tu deptáte že zabije dieťa, nie nezabije dieťa. Tieto kázne si nechajte niekde inde. Vy jej život žiť nebudete
@anonym_27a068 nechápem to, hlavne tie narážky že prečo sa nechránila hoci píše že sa chránila, obviňovanie z toho že klame a nechránila sa, ako keby vedeli viac ako autorka. Proste antikoncepcia môže zlyhať, nie je 100 percentná a niektoré namiesto toho aby si o tom niečo naštudovali budú len rýpať do zúfalej ženy.
@anonym_autor no,ja mam dve deti,momentalne poberam rodicak.Nonstop som na bazare a skupujem pouzite.Muz pracuje o 106 ale neak v dnesnej dobe to nestaci.Uz nam ide pri hypo a popri spotrebnom len o to,aby sme nehladovali.Tiez sa desim ak by som otehotnela,praktikujeme prerusovanu suloz.Ja nechcem do seba pchat chemiu(bojim sa raka),teliesko mi robilo neznesitelne problemy a muz-skoda reci.S kondomom proste kocur v trube nie je,straaaasne mu to vadi.Vazektomiu nechce.Ja tiez nechcem ziadny operacny zakrok.A takto vystresovani sexujeme🥴Ale dieta by som si asi nechala aj ked ja uz aj zdravotne riziko tam mam(treti cisarsky by bol a to nie je bohvieco)Ale teda zrejme by sme nepodnikli nic voci dietatu a neako by sme to dali aj ked z financneho hladiska si to teraz predstavit neviem.Podmienky v praci co sa tyka matiek su tiez hrozne.Dnesne zeny nemaju ziadnu motivaciu rodit pri tejto vlade..Je to tazke rozhodnutie,doba matkam nepraje
@anonym_3ce3cc toto je čistý primitivizmus. Pokiaľ si to nezažila sa vyjadruj v témach, ktoré sa ta týkajú. Ale ak ti musim vysvetľovať rozdiel medzi interupciou a vraždou narodeného dietata tak sa bud chod dovzdelávať alebo liecit
@anonym_27a068 nazvyme teda interupciou aj vraždy, uz to bude v poriadku ? .... je chorá na hlavu akurát, teraz nechcem ale budúcnosti sa dieťaťu nebránim. Autorke nemalo byť dopriate ani jedno, keď ma k nim takýto prístup. Smutne
@anonym_autor my sme 5 žili v 2izbaku 7nrokov....bolo to praktické....akože dnes by to uz ludia nedali.....ale ked sa musi...tak sa musi.... naozaj si to zastavte kvôli poplatkami....a potravinám...to je najväčšia polozka
@anonym_27a068 nazvyme teda interupciou aj vraždy, uz to bude v poriadku ? .... je chorá na hlavu akurát, teraz nechcem ale budúcnosti sa dieťaťu nebránim. Autorke nemalo byť dopriate ani jedno, keď ma k nim takýto prístup. Smutne
@anonym_3ce3cc smutný je akurát vás zbytočný komentar
@anonym_autor však najjednoduchsie je zbavit sa povinnosti
@anonym_autor ono si treba uvedomiť, že sa môže stať, že ďalšie dieťa už vám nebude dopriate. Ak raz po ňom túžiš a jedno je na ceste, tak potom naozaj nechápem, prečo ho nechceš. Len kvôli financiám?
A to ja neodsudzujem interrupcie. Keď raz žena nechce, tak má túto možnosť. Ale ty za pár rokov už budeš chcieť, tak mi to príde také cez čiaru
@anonym_27a068 Tak my sme hyeny, ale interupcia je v pohode. 🙂
Pýta sa na naše názory, tak jej ich píšeme. Boli sme v oveľa horšej situácii, keď som nečakane otehotnela. Preto si dovolím písať.
@anonym_autor a keď tak existuje aj iná možnosť ako zabiť ;) lenže na to už gule nemáš , však?

A ten jednoizbak je váš? My sme hypotéku brali dvakrát v živote, resp druhýkrát navysovali o 60 000 a vždy som bola práve vtedy na rodicaku.
Aký veľký je byt? Väčšinou tie jednoizbaky bývajú celkom veľké. Známi tak bývali v 1-izbovom s dvomi deťmi, až pri treťom išli do väčšieho. Ten jednoizbak- tu jednu najväčšiu izbu predelili priečkou na dve, jedna časť bola spalna, druhá detská. Kuchyňa bola veľká a tu využívali aj ako obývačku - čiže keď sme tam boli na návšteve, boli sme v kuchyni, ale bolo to pohodlné, lebo pri stole mali také čalúnené stoličky z ikey - napol kreslo, napol kuchynská stolička. Dobre využili priestor a normálne fungovali, aj návštevy prijímali.