icon

Od svadby rozmýšľam, či je ten pravý

4. okt 2022

Ahojte, s manzelom sme spolu 2 roky, dokopy s chodenim asi 7-8 rokov.
Ja neviem co sa mi to deje ale od kedy sme sa vzali ja sa zamyslam ci je to ten pravy. Nechcem nikoho ineho, nemame problemy, planujeme rodinu.
Ale niekedy si uvedomim, ze toto riesim a nechapem preco. Je to len nejaka kriza v manzelstve alebo preco sa nad tym zamyslam?

Strana
z3
lucia7933
Autor odpoveď zmazal
milkyg
5. okt 2022

Tie blbé myšlienky ako hovoríš, môžu byť výsledkom niečoho ineho. Ak napriek tomu, že on je dobrý muž, ale niečo v tvojom srdci ti dava pochybnosti, môže to znamenať ze skutočne city sa v tebe práve prebudili. Jasné že druhá osoba sa bude urážať, ale keď naozaj ta ľúbi, mal by to akceptovať a rešpektovať. Väčšina ludi na tomto svete býva nespokojnych v manželstve, niektoré s dobrými partnermi, niektoré kvoli deťom ale aj tak sa trápime a nie sme skutočne plne šťastni.A berieme to ako 'normalne', ešte musíme za to byť vďačni. Mame strach ako nás okolie, spoločnosť, náboženstvo... bude súdiť ak ideme inou cestou. Rozhodujeme stale mysľou a nie srdcom. Nedokážeme si uvedomiť či v skutočnosti ľúbime /nelubime toho partnera. Vlastne to naša duša nevie ešte robiť. A stava sa to pravidelne, lebo nevieme slobodne vybrať koho ľúbime naozaj (bezpodmienenecne a nie sebecky). Vždy nám mozog povie to čo je najvhodnejšie. Dobrý muž/žena, vzhľad, kompatibilita, peniaze, rodina, spoločnosť, atd. Mali by sme sa naučiť vybrať srdcom skutočnú lásku v plnej slobode. Hlavne teraz keď ešte nie su deti na svete vo vašom prípade. Duša prišla sa to naučiť, nie je to ľahké a niekedy nám celý jeden život na to nestačí. Ale každý krača svojou cestou, a svojim tempo. Dôležité je si dať pozor prave na tieto signaly a mať odvahu ich poslúchať ak naozaj prišli zo srdca. Ak nie, môže to byť že treba vztah pestovať a sa on starať. S výberom skutočnej lásky neskončí životná uloha. Držím palce 💜

autor
5. okt 2022

@milkyg ale ja mojho partnera lubim

megan777
5. okt 2022

@dreamss krasne,mudro a uprimne napisane👍👍👍

katkami123
5. okt 2022

Ja ti poviem v čom je tvoj problém. Že si si asi nikdy nezažila skutočného debila vo vztahu, pri ktrorom to bolo slzave údolie cely vzťah. Ja som si take zažila, potom som našla manžela a nepochybujem. Tebe asi chýbalo sa v živote poriadne popáliť a zažiť aj nejaký škaredý vzťah s debilom. Potom by si svojho muza na rukach nosila a neriešila takéto blbosti.

radlinka
8. okt 2022

Jednoducho ste si uz svoje prezili, prislo manzelstvo, nove zivotne situacie, problemy, kazdodenne starosti. Je to normalne, nabehli ste do manzelskeho rezimu a ked pridu deti, budete zase riesit dalsie ine dolezite aj menej dolezite blbosti a malichernosti a pohadate sa za kazdu prkotinu. Vsade je to to tak a vsade je nieco. Vztahom otrasie fakt, ked sa narodia deti a obaja musia zaujat poziciu : matka a otec rodiny. To je skuska na cely zivot !!! 🙂

liv1
8. okt 2022

Ja ti takto poviem. S takymito vecami sa mu nezdoveruj. Lebo raz pride on za tebou, ze ta uz nemiluje a povie ti, ze ved aj ty si pochybovala… s len si mu dala chrobaka do hlavy. na vztahu treba pracovat cely zivot.

Strana
z3